Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a WhatsApp hivatalos iPad alkalmazása
- Új, horkolásblokkoló funkcióval szerelt fülhallgató érkezik az Ankertől
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hoppá: elindult a One UI 8 béta program!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjöttek az átcímkézett Alcatelek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
role_of_72
tag
Ezzel a teszttel/ábrával igazából az a baj, hogy csak annyit látsz, hogy éles/nem éles a kép. Hogy ez most azért van, mert pontatlan a fókusz (inkább - ami vagy a váz vagy az obi sara), vagy azért mert optikailag nincs valami rendben az üvegekkel (kevésbé tartom valószínűnek, főleg ha 2-3 obira is ez a panaszod). Ez az ábra hamarabb alkalmas arra, hogy lásd decenteres-e az objektív. Elé-mögé fókuszálásra léteznek jobb tesztábrák.
Hogy a fókuszt ellenőrizni tudd, azt is kell látnod ha a célpont elé/mögé fókuszál a cucc. Én még régebben találtam ezt az ábrát, nekem ez bevált. Van egy focus target a közepén, azt körbevágod sniccerrel - az asztalt nem szétkarcolva
-, felhajtod és merőlegesen lősz rá. Állványról, kikapcsolt stabival, tükörfelcsapással, 2mp késleltetéssel persze. Fontos hogy minden esetben adj jó sok fényt az ábrának, nehogy a kevés fény befolyásolja a fókuszrendszer pontosságát.
Nem mondom hogy a felhajtható kis "Focus" feliratú biszbasz szöge feltétlen pontos, azzal nem is szoktam foglalkozni: lövök egy képet élőképes kontraszt AF-el, eltekerem az élességet valamerre, hogy újra élességet kelljen állítania a cumónak, majd lövök ugyanerre a célra a fázisos AF-el (tehát keresőből).Mivel a kontrasztos AF-nek pontosnak kell lennie, ezért ha a két kép eltér egymástól, az azt jelenti, hogy a fázisos AF téveszt. Hogy merre? Látni fogod, hogy a skálán hová esik az élesség.
Szerk.: látom friss hsz-re sikerült válaszolnom
Suldigung. Azért bent hagyom, hátha hasznos valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest