- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
robi222 #32726 üzenetére
a középső fókusz pont a "legerősebb", annak nem kéne ezt csinálni sehogysenemse!
kis irodalom a témához -
_seth_
veterán
válasz
robi222 #32723 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy mennyire gyakran fordul elő, sok vázban kódolva lehet a hiba, de nem derül ki mert,
-kezdő felhasználó veszi meg és a kitobin kívül nem tesz rá más obit,
-ha van is pl 1-2 jobb obija de F4-esek akkor nem derül ki, mert a hiba csak 2.8 vagy az alatti obikkal fordul elő,
-ha elő is fordul nála, nem tudja, hogy ez minek a hibája,
-ha tudja is, akkor sem biztos, hogy fórumozik is és megírja a tapasztalatait. -
copass
veterán
válasz
robi222 #32703 üzenetére
kroppos szenzor, kevés fénynél magas iso-nál, jellemzően iso 1600 felett el laposodnak a színek, fakó lesz. iso 3200-nél pedig megjelennek a színhibák. kékbe, lilába fordulnak az árnyékos részek.
persze lehet kompenzálni fényerős obikkal egy szintig, de nem lehet minden meglőni 1.4-en se!
fullframe szenzoros váz kell 5dm2/3, 6D. -
-
copass
veterán
válasz
robi222 #19626 üzenetére
véletlen törlést undelete360 visszalehet hozni ha nem írtál azóta arra a meghajtóra. ugyanitt van a filerepair, azt nem próbáltam, de próbát megérhet.
én ezzel szedtem vissza 30 gigányi levelezést, mert a telibevert live gondolt egyett és letörölte az aktuális levelezésemet. (azóta thunderbird) -
Agostino
addikt
válasz
robi222 #17140 üzenetére
full auto kell az a yn 468-as mark II. én is ilyet fogok most venni egyszerűen pénzügyi okokból. teszt itt. az asszem 560 full manuál. persze villan ha nyomod az expot de nem mér semmit neked. kezdetben én is ezt a modellt nézegettem. mondjuk 468 esetén nézz kompatibilitási listát canon felé, az a biztos.
-
copass
veterán
válasz
robi222 #17092 üzenetére
én phottix-et vennék, mcgoat-nak van raktáron is.
-
Morgal
aktív tag
válasz
robi222 #16980 üzenetére
Hát ha nagyon nincs rá kereted, akkor bepróbálhatnál egy régebbi 70-210 F4-et. Vagy gyűjthetsz fényerős fixekre is, kezdésnek a műanyag csoda 50mm f/1.8 is jó már. Én a 17-40 f/4 L+70-200 f/4 L-emet cseréltem 3 kis fixre (20mm f/2.8, 35mm f/2, 50mm f/1.4) és egyáltalán nem hiányzik a plusz súly a táskámnak
-
copass
veterán
válasz
robi222 #16980 üzenetére
f4 nagyon kevés beltérben,még iso 6400-en is karcsú. vaku meg felejtős.
picit idekapcsolódik: tegnap bohóckodtam este 7körül( még sütött a nap). az m42 3.5/135mm sonnarommal + vivitar kétszerezővel. ez kapásból levesz -1 Fé-t mindjárt 4,5 lesz a kezdés és rekeszelni kell mint az állat f8-tól felfelé amit bír. a kétszerező miatt lesz 270mm (*1,6 = 430mm) a reciprok szabály miatt, 1/640 körül nem mozdult be kézből persze. a manuál fókuszról nem is szóltam!de izgalmas az tény.
-
Zozzer888
addikt
-
jerry311
nagyúr
válasz
robi222 #16972 üzenetére
Tippelem javarészt tele üzemmódban (200mm) környékén használnád. Ahhoz a 6.3 elég sötét lesz, főleg, hogy az rsg-ben sok a gyors mozgás, tehát kellene a rövid záridő, az egyetlen amivel ellensúlyozhatod (egy jó vakun kívül) az ISO növelés, amivel meg egyre zajosabbak lesznek a képek.
Szerintem jobban járnál valami fix vagy kisebb átfogású, de világosabb obival.Mondjuk ez az 50k HUF-os árszint eléggé korlátozó tényező.
-
matyi012345
őstag
válasz
robi222 #16338 üzenetére
Lightroomban a legjobb szerintem a képeket válogatni, konkrétan olyan funkciót nem találtam, hogy csak a képeket teljes képernyőn lehessen válogatni, de olyat tud hogy tudsz alapból 1:1 nagyítást, 2:1-t, 3:1-t, meg amilyenre beállítod. Szerintem sokkal hasznosabb funkció.
-
-
válasz
robi222 #16261 üzenetére
Van olyan védelmi funkció, hogy ha nem mozdul a kép, és nincs zajforrás, vagy hanghatás, akkor elkezdi erősíteni a beérkező hangok érzékenységét, és ha úgy sem kap kellő információt, akkor lekapcsolja a videó felvételt.
Ennek van a legnagyobb esélye...
GB - gigabyte és FPS frames per second -
kiskornel
addikt
válasz
robi222 #16252 üzenetére
Nekem a 7D-nél, mikor kezd telítődni a belső puffe, egyszer csak megjelenik egy BAR (szerk: olyan, mint a winfos folyamatjelzője) ami jelzi, hogy mennyire van tele. Aztán egyszer csak betelik, és eldobja a video-t. Ez a lassan írható kari.
Én már vettem noname karit, aminél ez bekövetkezett. Azóta csak tájfotózáshoz használom, ahova nem kell a gyors írás.
-
.DLL
veterán
válasz
robi222 #16184 üzenetére
Nem mindegy, hogy megabit per szekundum (Mbit/s, Mbps), vagy megabájt (MB/s) per szekundum.
A veideók sávszélességét megabitben szokás megadni, a kártyák sebességét pedig megabájtban másodpercenként.
A váltószám 8.
1MB/s = 8Mbit/sTehát ha a Canon 45Mbps-os videót rögzít, akkor ezt elosztod 8-cal = 5,62 MB/s, tehát ez papírforma szerint belefér az összes Class 10-es kártyába, de nem érdemes a legolcsóbbat választani belőle. Persze túlzásokba sem kell esni, nem tudom lehet-e kapni még Extreme HD Video kártyát, az azért jóval olcsóbb volt mint az Extr. III meg IV-es aranyozott kártyák, és nálam majd' két éve hiba nélkül fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest