- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szmörlock007 #21186 üzenetére
Ez kb. annyi, hogy megvolt a kick-off meeting..
-
válasz
szmörlock007 #21186 üzenetére
Hát, én a Zen 8-ra lettem volna kíváncsi...
-
Petykemano
veterán
válasz
szmörlock007 #20496 üzenetére
"főleg ha számolnak vele a jövőben." - tusé!
-
csatahajós
senior tag
válasz
szmörlock007 #20004 üzenetére
"Úgy látszik az abszolút leggyorsabb desktop cpu-ért is komoly meccs lesz itt "
Igen, szerencsére egyre inkább úgyn éz ki, hogy 14 év uután ismét lesz tényleges verseny ezért. Ami most látszik, hogy single threadben megint az Intel fog nyerni, multi threadben meg az AMD, márcsak a nagyobb magszám miatt is. Kérdés persze, hogy erre a feltehetően új steppingre épülő CCX-nek is lesz-e OC wall-ja 4.1 Ghz körül...
Azért az SP3-as foglalat nem semmi a kiszivárogtatott képek alapján
...kb egy fél mini-ITX lap méretű
..legalább lesz felület lehűteni a 155W-nyi TDP-t
-
Petykemano
veterán
válasz
szmörlock007 #20004 üzenetére
Elég érdekes, még ha csak a fele igaz, akkor is. Fura, hogy milyen sok típusról számolnak be. Eddig a 4 mag fölötti termékek is kuriózumnak számítottak, most meg szinte több sku jelenik meg 8 vagy több maggal, mint alatta. Azt gondoltam az amd részéről az mcm asztali megoldás ugyanúgy drága és ritka kuriózum lesz, mint az Intel X széria.
Az biztos, hogy az Intel 8-10 magos kínálata 4.5GHz-cel ígéretesnek tűnik. És jönni fog a 6 magos mainstream is, az persze biztos méregdrágán. És persze az is nyilvánvaló, hogy annak feladata elsődlegesen nem a veszélyeztetett 7700k váltása a desktop piacon, hanem a mobil piaci megvédése a 4 magos raven ridgetől.
Mindenesetre marhára kíváncsi vagyok, hogy ezek hatására mennyire fog mozogni a jelenlegi 6-8 magos felhozatal árazása.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
szmörlock007 #17924 üzenetére
Engem inkább az érdekel, téged ez miért érdekel, illetve mire gondolsz, amiért érdekel, mivel kapcsolatban érdekel?
(Mind ugyanabba a foglalatba megy, mint ugyanolyan lesz, ahol számít (magasság), hogy mind megfelelően érintkezzen a hűtő felületével, gondolom én. A kiterjedés vízszintesen meg mindegy, hisz az egész még egy lapkán fog elhelyezkedni, ami fix méretű lesz, épp akkora, amekkora a foglalat befogadó mérete lesz.) -
Fiery
veterán
válasz
szmörlock007 #17922 üzenetére
Kb. 190 mm2. Egy 10 magos, szinten 14 nanon keszulo Broadwell-E egyebkent 246 mm2, csak hogy legyen valami osszehasonlitasi alap.
-
törölt tag
válasz
szmörlock007 #17924 üzenetére
Elég egyszerűen ki lehet számolni: 1 mag 1 miliméter, tehát a 8 magos proci 8mm. A 4 magos pedig 4 mm.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
szmörlock007 #17922 üzenetére
Méretű?
-
derive
senior tag
válasz
szmörlock007 #17918 üzenetére
Szokasos intel fele marketing BS. Ha egy progi annyira szarul van tobbszalusitva, hogy van eleg headroom a 20xos gyorsulasnak (ertsd: magonkent 5% ot hasznal) akkor ott nem a procival van a baj.
-
Thrawn
félisten
válasz
szmörlock007 #17918 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest