- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #3285 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy a Phenomban ott van az NB is. Az végülis nagyjából ki is teszi azt a 30W-ot (a C2Q 6600 2,4GHz-es, mint a P9700).
(#3280) ftc: No, akkor official a P9600 Black Edition idei kijövetele.
Már csak az árát kellene tudni, de állítólag ugyanannyi lesz, mint a sima. Javaslom, aki most Phemonot akar venni, erre pályázzon...
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #3277 üzenetére
Azt is vedd számításba, hogy ez egy 1,3V-on hajtott Engineering Sample, holott egy jobban sikerült B2-es 9600-as 1,1V-on is elmegy, és a későbbi steppingek valószínű szintén javítanak majd a helyzeten. Azt sem lehet pontosan tudni, mennyire működött a C'n'Q, és a többi új fogyasztáscsökkentő megoldás.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #3267 üzenetére
128 bitesre, mivel ugye 2x2-szeres gyorsulási elvárásról volt szó a két proci között, csak rosszul írtam. Ez lett volna: 1 K10 mag azonos órajelen 18%-kal lassabb a 2x-es gyorsulásnál, mint 1 K8 mag, fp SIMD-ben...? Mondjuk jobban belegondolva elképzelhető, hogy a 128 bitesre bővítés nem hoz 2x-es pure gyorsulást.
-
james
aktív tag
válasz
#95904256 #3223 üzenetére
"Végülis leírtad hogy az Intel azért tudott előrukkolni a Core2-vel mert voltak hozzá erőforrásai." Végül is igen.
De arra is céloztam, hogyha a mobil vonal éppen lassabb lett volna, akkor erőforrástól függetlenül, nem bírtak volna ekkorát újjítani ők se. Ebben persze tévedhetek.
"Akár hiszed, akár nem, ezeknek az embereknek a bére az ami az egyik legnagyobb kiadás." Én is erre tippelek. Amit viszont nehezen tudok felbecsülni, mekkora meló lehet áttervezni a központi architektúrát. Pár millió tranzisztort, a logikát stb. Mondjuk az egyes részegységek kiadhatók kisebb teameknek, de egy idő után nehezen tudom elképzelni a munka további aprózását. Úgy mégsem lehet dolgozni, hogy 1000 ember ül egy csarnokban, aztán mindenki bekiabál, hogy mit hová is kell kötni stb. Ha meg mindenki csak pár kapcsolást dolgoz ki, az meg nehezen áll össze egységgé. Praktikusan ezért inkább 4-8 fős kis teamekre gondolok, akik az egyes részfeladatokat megoldják, ez meg nehezen gyorsítható tovább. Persze találgatok, érdekes lenne tudni, hogyan dolgoznak valójában.
"Ha sikerül lemenni 0,5V-ig, akkor épp négyszer annyi tranzisztort illetve négyszer akkora frekvenciát lehetne elérni mint a mostani csúcs." Szerintem (bár nem vagyok villamosmérnmök) a fesz csökknetése simán a frekvencia emelés ellen dolgozik. Nemcsak a hőtermelés van mint tényező, hanem az áramköri zaj, a digitális jitter pl, jeltorzulások stb. Magasabb frekvencián mindez fokozottabban jelentkezik, amit ma csak fesz emeléssel lehet leküzdeni.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #3227 üzenetére
Ne csak az egyes utasításokra megadott elméleti latency/throughput értékeket nézd... A K10 nem csak az FPU szélességét duplázta meg, hanem szépen rágyúrt arra is, hogy az egész végrehajtási láncon jóval több adat és utasítás haladhasson át. L1I 256 bit K10/128 bit Core(2), stb.
Nyilván átlagos esetre gondoltam.
-
james
aktív tag
válasz
#95904256 #3196 üzenetére
"Azon meg hogy az AMD most nem tudja tartani a lépést az Intellel, nincs mit csodálkozni. Az Intel jóval több erőforrással rendelkezik..."
Szerintem nem csak erről van szó. Maga az Intel sem volt képes tartani a lépést önmagával. A netburst vonal mehetett volna még tovább is, 4 magon 45 nanométeren, de akkor bukták volna a versenyt a K10-el szemben. Tehát egyszerűen belátták, hogy még az ő erőforrásaik mellett, sem lehet egy alapvetően elhibázott, illetve csak relatíve gyenge processzorból ütős cuccot csinálni, ezért kidobták az egészet. A szerencséjük a mobil pentium vonal volt, ami véletlenül enyhén jobban sikerült, a netburst-nél. Gyakorlatilag házon belül kaptak ki önmaguktól. Persze ez is erőforrás kérdés, mert megengedhetnek maguknak, a több párhuzamos projektet egyszerre, pl. az Itanium is, de a lényeg az, hogy egy futó proci vonal áttervezés valószínüleg nem erőforrás függő, hanem irdatlan idő kell hozzá, amit "mi" (ill. a piac) nem szeretünk kivárni. Az AMD gyak a netburst vonallal szembeni cuccát túrbozta fel a Phenommal, sok jó ficsőr, de benne vannak a legelső XP fogyatékosságai is, pl. ha jól látom integer vonalon elsősorban. Ezzel együtt nagyon szép teljesítményt hoz, sőt tulajdonképpen már az X2 is elég jó, más kérdés, hogy a C2 meg hatalmas ugrás előre, de aligha hiszem, hogy a következő években az Intel tudna újra ekkorát újjítani. Ahhoz megint át kéne tervezzék a régi architektúrát, az pedig idő. A megahertz növekedéssel én szkeptikus volnék, már a P4-eknél is az voltam a 10Ghz-es marketing szövegekkel szemben. Nem tudom miért, de nehezen hiszem el, hogy ez olyan egyszerű lenne.
Ha a másik felét nézem, vagyis nem a megahertz növekedés irányát, akkor marad a multiprocesszoros útvonal. 8-16-24-32 stb. Ez sem egyszerű, de ezen az úton mintha az AMD járna elöbbre.
-
VinoRosso
veterán
válasz
#95904256 #3148 üzenetére
Az a baj vele, hogy az x2 2mag régi architektúra, az x4 meg 4mag 'új' architektúra. Ezen túl még nem említettem a chachebeli különbségeket, azt hogy a 4 mag egy lapkán van, stb.. szal sokkal többre számítottam. Nem vártam hogy csúcsokat döntsön, de egy minimális szintet meg kellett volna ütnie. Ha az amdnél nem jön valami új ötelet, amivel dobbanthatnak, az intel leszámol velük kegyetlenül, már amennyire tud. Ez meg senkinek se jó, mert nem lesz konkurencia, nem lesz verseny.
-
VinoRosso
veterán
válasz
#95904256 #3065 üzenetére
Szerintem az. Néztem azt a tesztek amelyikben egy 3,2Ghzes 6400+ossal volt összemérve, és renderben( ahol a 4 mag igazán számít ) +30%ot hozott csak, ami harmatgyenge. VIA procit még nem láttam, Transmetát mér igen, tanultan a Crouse-ról VLIW kapcsán, sőt azt lehet mondani, hogy a gépemben is egy jók kis Transmeta proci csücsül, mert az Intel igen sokat lopott a Transmetától, amugy is, meg a kórók kapcsán is. De nem értem hogy jönnek ide a különböző gyártók, elvégre az AMD és az Intel között megy a fight. Lehetne itt ódákat zengeni, vagy szindni DEC,SPARC,Motorola stb...procikat, de semmi értelme hasolnitgatni. Azért csalódtam az AMD-ben, mert még az x2hez képest is igen keveset fejlődött, nem tudott igazi újítást kitalálni, ráadásul tuningban is elég gyíknak néz ki a Phenom. De mind1 végülis majd mindenki eldönti maga, hogy vesz egy x4et 50-60kért méregdrága lappal, vagy vesz egy kórót, netán penrynt.
-
Raymond
titán
válasz
#95904256 #3105 üzenetére
Az Intel-es TDP mar egy ideje nem az a katasztrofa ami regebben szokott lenni. Foleg mert nincs ra szukseguk. Peldaul A QX6850 es a QX9650 mindketto hivatalos 130W TDP de a valos fogyasztasban jelentos az elteres:
[link]
[link]
QX6850 valos fogyasztasa 3Ghz-n 1.3V-on 118W. Ez 3.6Ghz 1.4-en tenyleg lehet 150 korul, de a 180 kicsit sok. -
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #3105 üzenetére
Ja, nem beszélve a 2-magosokról (bár azokról semmi hír), amik a játékok többségében elegendőek ma még, és még egy jó ideig.
"Tényleg. A natív négy magnak mik is az előnyei?"
Hát ez jó kérdés. Nyilván akkor van nagy előnye, ha egymás között is kommunikálnak a magok, de hogy ma milyen alkalmazás alkalmaz ilyen módszert, azt ki kellene deríteni. Gondolom, pl. a többszálú renderelők, amik részben ugyanazokból az adatokból dolgoznak. Erre mutat az is, hogy főleg ilyen esetben a Phenom jelentősen jobban skálázódik teljesítményben, mint a C2Q (3,6 vs. 2,7 a gyorsulási arány, vagy ilyesmi).Raymond:
1) Még idén kijön a Phenom 9600-asból a Black Edition, változatlan áron!Azt "legálisan" oda húzod, ahova csak bírod. És tuti viszi a 3GHz-t!
(Forrás ugyanaz, keresem.)2) Azért a Penryneknek is van egy fogyasztása magasabb órajeleken. És addigra az AMD is túl lesz 1-2 steppingen.
3) "Az "a"-hoz csak annit mint mar a kollegatol is kerdeztem - mit ersz a power management-el full terheles alatt? Semmit."
Dehogynem! CoolCore != C'n'Q/Independent Dynamic Core Technology.AMD CoolCore™ Technology
- Reduces processor energy consumption by turning off unused parts of the processor. For example, the memory controller can turn off the write logic when reading from memory, helping reduce system power.
- Works automatically without the need for drivers or BIOS enablement.
- Power can be switched on or off within a single clock cycle, saving energy with no impact to performance.Egyszerre sosem megy minden. A Pentium M, Core Mobil procik nem kis részben ennek köszönhették az alacsony fogyasztásukat. Term. a Core 2 is alkalmazza, de nem olyan kiterjedten.
"A "b"-hez pedig annyit hogy szamokat nem adtal. Ugyanazt irtad le mint a kollega az elobb - majd lesz jobb is. Hinni lehet de a hit nem vita targya szerintem."
Basszus, olvasd le a linkelt képről. -
MPowerPH
félisten
válasz
#95904256 #3061 üzenetére
Mindegyik.
( én a penryvel össze se hasonlítanám... ) De talán az ára majd kompenzál mindent. Mondjuk azt se szabad elfelejteni, hogy nagyon alacsony a működési frekvenciájuk. Nem is értem miért ilyen kicsi... Talán, ha azt meg tudnák növelni, akkor még kisülhet valami jó dolog is. De azért az elavult X26400+ -al ne hasonlítsuk össze. Azért az asszem 3,2GHz -en pörög.
-
robyeger
addikt
válasz
#95904256 #2904 üzenetére
utána olvastam, csak olyan nyakatekerten fogalmaznak vagy én nem tudok angolul
, azt írják az AM3 procik fognak működni AM2+ deszkában. De kizárják az egyszerre történő DDR3 és DDR2 támogatást. De ezt csak úgy érthetik véleményem szerint, hogy lesz majd olyan AM3 deszka, ami rendelkezni fog DDR3 és DDR2 foglalattal is, csak a két külön szabványú modul egyidejű mőködése kizárandó, hiszen az Intelnél lévő hybrid memós deszkáknál is így van.
-
robyeger
addikt
válasz
#95904256 #2904 üzenetére
kösz a doksit
Már az azonos lábszámból lajikusokan is könnyen kikövetkeztethető a nagyobb hasonlóság a DDR3 és DDR2 között, mint a DDR1 és DDR2-nél. Én se állítottam hogy lehetetlen lenne mind2 szabvány megvalósítása 1prociban, de szerintem nem egyszerű mikroprogramozásról van,vélhetőleg bonyolult technikai megvalósításból következő gazdasági okokból vetették el a hybrid megoldást. Marketing szempontból se lenne előnyösebb szétválasztaniuk, ha nem lenne muszáj, hiszen Intel platformon egy különálló chipsetben ez technikailag jóval kisebb probléma, viszont így konkurencia nélkül maradnak hybrid memóriakezelésben.
-
P.H.
senior tag
válasz
#95904256 #2868 üzenetére
Gondolom, talán itt a '98 első kiadására gondolsz, vagy CPUID teszt nélküli korai programokra (a Guide-ok szerint az egy-egy instruction set utasítást is tesztelni kell, hogy ne dobjon kivételt, de ezt nem használom, és nem is bízom ezekben a kódokban). Én nem ütköztem az általad említett SSE-hibába Win '98 alatt sosem (bár nem térképezem, felhasználóink közül milyen arányban futtatják a programjainkat a két kiadás közül).
Mindenesetre ellenkeztél, amikor anno felmerült a kernel-beli FPU-kódok tiltása.
Természetesen nem kötözködni akarok, én meg x87-hibára emlékszem. (GlobalAlloc vagy GlobalRealloc vázolta át az x87 stack-et valamelyik Windows alatt?)
Új regiszterek: a CISC-szemlélet x86-on még mindig nagyon erős, a gépi kód határoló tényezői miatt (és szerintem pont emiatt is igyekszik mindenki a lehető legkevesebb register-rel megoldani a fejlesztéseit). A következő lépés valamikor bizonyosan 'felhasználói' szinten 64+ vagy 128+ (256-512 architekturális, átnevezési) register lesz; 16+16-ot még éppen lehet kezelni kézi assembly-ben (az igazán emberbaráti elnevezések nélkül is - R8-R15 -), tovább nem lehet ipari körülmények között, csak fordítóprogramok által. Szerintem ezzel az x86/x64 assembly szint halálát előjelezed meg, pedig ez az assembly-szint (talán) az egyik erőssége az x86-nak (jelenleg is; bár már rég nem olyan erős, mint volt anno 1-2 évtizede. Lásd pl. RISC - vagy GPU-kódok -, majdnem lehetetlen kézzel kódolni rájuk).
De ne legyen igazam, ez csak az én (megrögzötten konzervatív voltomból fakadó) véleményem (= én így szeretném
)
-
P.H.
senior tag
válasz
#95904256 #2852 üzenetére
"El is felejtettem megemlíteni hogy míg a POPCNT az Intelnél az SSE4 része, addig az AMD-nél nem része az SSE4a-nak, viszont tartalmazni fogja a K10-es...
Hogy egész pontosak legyünk: az Intel-nél az SSE4.2 témakörében kerül említésre a bevezetése, de Intel és AMD esetében is külön, azonos (EAX=01, bit 23) bitje van a CPUID-ben. Érdekes módon az LZCNT-nek nincs, az Intel nem is tervezi használni.
#2857: én annak sem örülök, hogy egy-egy utasításnak - de még 10-20 elem alatti utasításcsoportnak - is külön bitje van CPUID-ben, kezdve pl. a CMOVcc-vel. Ahol MMX+SSE-t nem lehet használni, ott csak ezek miatt nem fogok külön, P1-től eltérő kódot írni.
Még annyi, hogy az MS-nek tudtommal kb. annyi köze van az utasításkészletekhez, hogy task-váltásnál le tudja menteni és vissza tudja állítani korrekt módon a teljes register-képet (3DNow!/MMX-nél nem volt gond az x87-mapping miatt, SSEx és x64 esetén igen). Az, hogy a kernel nem használ ki bizonyos utasításkészleteket, innentől nem érinti a felhasználói programokat
-
Raymond
titán
válasz
#95904256 #2857 üzenetére
Azt hiszem a lehetseges tamogatas is meg nagyon messze van. SSE5 majd valamikor 2009-ben jon. Addigra lesz szeleskoru SSE4.1 (Penryn) tamogatas. Ugy latom mire elkezdodik az SSE5-el valo foglalkozas mar nem az SSE4 vs. SSE5 lesz a kerdes hanem a Larrabee-vel bemutatott uj utasitas keszlet vs. SSE5. Az Intel pedig intenziven kesziteni fogja a terepet a Larrabee-nek az SSE4 keszlettel.
Amire kivancsi lennek meg az az SSE3 pillanatnyi elterjedese a jatekosok koreben. A Valve Steam Survey most meg csak az SSE es SSE2-t (85%) mutatja de remelem a legkozelebbi update (aminek most novemberben kene lennie) elkuloniti az SSE3-at is.
-
Oliverda
titán
válasz
Az AMD a jővőben továbbra is ez az Intel-től való elkülönülést folytatja, és igaza is van mert nem akar egy örök második másoló szerepében ragadni akkor nem is tehet mást. Azért is mennek ők pl. az SSE5 felé, meghagyva az SSE4-et az Intel Penryn és Nehalemeknek. Vagy ők a Fusion féle megoldást választják az Intel Larrabe vagy TeraScale projectjei helyett.
Ugyanahhoz a végeredményhez többféle úton is el lehet jutni, miért kellene mindenkinek ugyanazt az utat járnia.
Szerintem ebben van valami.
mod: amúgy szerintem érdemes elolvasni a teljes hozzászolást
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Az a baj, hogy a programozók inkább az Intel-féle utasításkészletekre optimalizálnak, mert Intel prociból több fogy. Viszont nem értem, hogy az AMD miért nem vette át az SSE4-et, mikor tudtommal van köztük egy keresztlicensz megállapodás, aminek értelmében az ilyesféle újításokat felhasználhatja a másik fél is, ingyen és bérmentve.
-
P.H.
senior tag
válasz
#95904256 #2842 üzenetére
20-30%-ot írtál (elég 'diplomatikus' megfogalmazás volt
)
AMD esetében 4 utasításhoz miatt kell a CPUID result-ban tesztelni az SSE4A bitet: EXTRQ, INSERTQ, MOVNTSD, MOVNTSS.
Intel-nél ezen mnemonikok egyikét sem látom.
Ezek szerint az AMD SSE4A-jának semmi köze nincs az Intel SSE4(.1)-éhez. (POPCNT lesz Intel-nél is, SSE4.2-ben).
-
Balala2007
tag
válasz
#95904256 #2300 üzenetére
Gratula, szep munka, be is linkeltem a hasonlo projektek koze.[link]
Kulonosen az x87 resz tetszik, az nagyon otletes.Ugroutasitasos teszt nem veletlenul nincs az EVEREST-ben, es nem is valoszinu, hogy lesz. Sajna az EIP-t modosito utasitasok kesleltetesei direktben nem tesztelhetok ilyen ismetlodo lancolassal, emiatt egyaltalan nem tudok egyeterteni a peldaid ertekeivel.
A miertekrol szivesen kommunikalnek, de tartok tole, ez mar erosen off topik lenne itt. Egy uj topikot is megerne a dolog, ha gondolod, itt a PH!-n, vagy akar a lavalys forumban.[link]
-
csatahajós
senior tag
-
slett27
addikt
válasz
#95904256 #2295 üzenetére
...módosított ugráselőrejelzés mennyivel is lett hatékonyabb a K8-hoz képest. Ott ugyanis hatalmas a hátránya a K8-nak a Core2-höz képest.
Ez mondjuk melyik szintetikus teszttel lehet "kimérni" ?
Amúgy tegnap egész este kerestem teszteket Phenom-ról de még véletlenül sem találtam, mit titkolnak ennyire ?
2 héttel kb a megjelenés előtt, elég fura...
A "kígyóval" mi lett ?
-
laci666
senior tag
-
Michell
tag
-
Balala2007
tag
válasz
#95904256 #1369 üzenetére
Kicsit bovulni fog az EVEREST InstLat a kovetkezo release-ben,
itt egy Barcelona dump peldakentEgy kis InstLat dump gyujtemeny
-
Raymond
titán
válasz
#95904256 #2201 üzenetére
Hivatalosak (publikalt) lett az AMD oldalon mar a bemutataskor emlitett 8360SE eredmenyek vegre. Es a Core2 magosakkal is vegre osszehasonlithatok mert abbol is van egy ujabb (IBM) a Lenovo altal publikaltakhoz. Ha kilistazod a keresoben 16 core 4 core/chip eredmenyeke ott lesznek.
SPECfp_rate2006:
Xeon 7350 (2.93Ghz) = 114
Opteron 8360SE (2.5ghz) = 160A SPEC benchmark egyebkent rendes realworld programokbol van osszeallitva. Az oldalon elolvashatsz rola mindent. Sot, ha letoltod es kompilalod probalgathatsz dolgokat magad is
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #2218 üzenetére
Ha még azt mondtad volna, a legjobb asztali x86 proci...
Mert szerver környezetben nyugodtan lehet jobb egy Optreon. És az x86-on kívül is van élet: nézd meg a SPEC oldalon, hogy leveri a C2Q-kat a Power6, minden tesztben. És akkor a Niagara2-ről még nem beszéltünk...
(#2221): Iszonyú nevetséges az az indok, hogy azért nem kell figyelembe venni a szerver és SW procikat, mert az AMD és az Intel birtokolja a teljes proci piac 99,3%-át (ezt nem is hiszem amúgy, esetleg x86-on belül) - mellesleg nekik is vannak szerver prociik, többit lásd fent -, és mert hétköznapi embereknek szól a hírdetés...
(#2230): "Szerintem feladatfüggő hogy mire melyik processzor a legjobb."
Nalátod...Oliverda: Azért egy R600 mellé szerény lenne az a Sempron, akár csak 2 hónapra is. Szal tartok tőle, hogy ezzel most nem lehet meggyőzni. Reméljük, a Phenom meggyőző lesz.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #2213 üzenetére
Hmm, szerintem különösebb Phenom-specifikus optimizálás inkább az általános INT kódnál kell, számításos kódnál (akár FP, akár INT/fixpoint) már az is jó, ha egyátalán 128 bites működést kihasználó SIMD kódot írnak (32 bites INT/fixpoint és SP FP-nél 4-way, 16 bites INT/fixpointnál meg 8-way), azaz 128 bites SSE2-3 kódot.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #2210 üzenetére
Mire használják a mai játékok az FP teljesítményt (pontosabban SIMD FP-t, mert abban jó a K10)? Geometriai számítások? Azokat lassan átadják a DX10+ GPU-knak. Ezen kívül jön befelé a teljesebb fizika, és annak csak egy részét lehet a GPU-kra bízni, legalábbis egyelőre. Ezen kívül inkább az INT teljesítmény számít. Ami viszont még elég sokat számíthat, az a memória-sávszél és késleltetés. Utóbbiban is, előbbiben meg főleg "ott lesz" a Phenom...!
-
Raymond
titán
válasz
#95904256 #2197 üzenetére
Ugy johetett ossze hogy azok az eredmenyek nem a puszta sebesseget merik hanem a rendszer atteresztokepesseget (system throughput). Ezert nem kozeliti meg a Xeon az Opteront. Tehat nem a SPECInt2006 es SPECfp2006 hanem SPECInt_rate2006 es SPECfp_rate2006 eredmenyekrol van szo. Es az FP teszteknek tobb savszel kell mint az INT testeknek. Itt [L]http://www.spec.org/cgi-bin/osgresults?conf=cpu2006[/L] kilistazhatod a 8 mag, 2 socket, 4 core eredmenyeket (vagy mas kombinaciokat - pl. K8-as Opteron vs. 2magos Core2 Xeon) es osszehasonlithatod az osszes tesztet.
-
rollins
őstag
válasz
#95904256 #2197 üzenetére
Erről mi a vélemény? Ez mennyire lehet igaz és miből gondolják ezt:Sokkal kevésbé fényes, mondhatni borús a helyzet az AMD számára az asztali gépek körében. Sem rendszerarchitekturális előnyét nem tudja kiaknázni itt, sem pedig monolitikus felépítését a legtöbb felhasználási területen.
-
ftc
nagyúr
válasz
#95904256 #2185 üzenetére
Kisker ár
2347-s áraszorozd be 7,5-el
-
P.H.
senior tag
válasz
#95904256 #2122 üzenetére
Kis deja vu: Pentium Pro (16 vs 32 bit). Végülis az is szerver CPU-nak készült.
Érdekesek a 64 bites eredmények. Valahol egyszer korábban írtam, hogy szerintem jelenleg a 64 bites felépítés megvalósítása ott tarthat, mint a 32 bites a 386/486 idején. Spekuláció és kérdés: vajon az AMD megtette az első lépést előre ebből az állapotból? (Hisz az x64 saját fejlesztésük.)
[Szerkesztve] -
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #2093 üzenetére
Nálam most 8700/7700/44, de nem azért mert 900-on jár a RAM, 667-en is max. a késleltetés lenne picit nagyobb, de mindjárt megnézem mennyit mér a 4-es 600-as és 770-es RAM-mal.
Annó alapon is 7000/6000/55 körül teljesített a rendszer ha jól emlékszem.
Szerk.: 600-on 7400/7700/57, ha a késleltetést levenném 3-3-3-9-1T-re, akkor az is max. 50 körül lenne.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
#95904256 #2084 üzenetére
Teszt
2Ghz csak ATT futszűz XP
DDR2 400 CL3 313 clocks
DDR2 400 CL4 328 clocks
DDR2 400 CL5 343 clocks
DDR2 533 CL3 271 clocks
DDR2 533 CL4 285 clocks
DDR2 533 CL5 299 clocks
DDR2 675 CL4 242 clocks
DDR2 675 CL5 252 clocks
DDR2 675 CL6 264 clocks
DDR2 800 CL4 231 clocks
DDR2 800 CL5 242 clocks
DDR2 800 CL6 246 clocks
Új bios nem enged fixálni
Egyenlőre ennyi -
ftc
nagyúr
válasz
#95904256 #2073 üzenetére
200 alá nehéz melo lesz
de első 230 legyen ok? holnap XP fel
Vista behal tuningtol
illetve azt is megnézhetem mi köze van a memoriának a latencyhez
DDR533 CL3/CL4/CL5
DDR675 CL4/CL5
DDR800 CL4/CL5
DDR900 vagy 1000 CL5
2,6-2,7-ig tom az orajelet feltornázni...XP alatt több cuccot kitok kapcsolni -
nebali
tag
válasz
#95904256 #2045 üzenetére
Köszi a linkeket!
dezz: Azért ilyen sürgős mert el sem tudom mondani mit érzek mikor 2 renderszál helyet(core 2 6300) 8-at látok
Amikor láttam, hogy az opteron 2344(1,7Ghz) 203 usd, azt gondoltam, hogy ez em rossz, 250E forintból, amit egy buta gamer elkölt 8800Gtx slire, abból én könnyedén 8 magot kerekítek. És mint tudjuk a renderelés közel lineárisan nő a magok számával (cirka 90%). Hál isten 3dsmax és cinema 4d ki is használ pont 8 threadet.
Ebaytől (bármilyen netes rendelés) eddig óvakodtam sajnam, ez szűz terültet nekem.
Nincs vki cég/ember prohardveren, aki ilyennel foglalkozna? :S
Igaziból eu-ból kéne valahogy beszerezni.
üdv -
törölt tag
válasz
#95904256 #2064 üzenetére
Sempron 2600+ 1600MHz, DDR-400 CL3 CT2: 219 clocks
E4300 3024MHz, DDR2-840 CL4 CT2: 211 clocks
E4300 2797MHz, DDR2-933 CL5 CT2: 207 clocks
Természetesen ez utóbbi eredmény a rosszabb! Hiszen egy lassabb processzor órajelében mérve kisebb az érték. De legalább látszik a RAM órajel hatása.
szerk.: Pontosabban az FSB : DRAM 4:5 -> 2:3 váltás értéke.
Kár hogy csak CL5 mellett...
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #2057 üzenetére
Tálcán volt 1-2 program (nem dolgoztak), nem tudom ez számít-e.
31x-et mért 2600MHz-en (9x289), HT 3x289, RAM 870MHz (4-4-4-12-2T), 8-as szorzóval 280-at (5-ös osztóval a RAM 930-on), 290-et 7-essel. (szintén 5-ös osztó, RAM 812-n)
Szerk.: Szóval számít, na akkor mindjárt leállítok mindent.
''Natúrban'' 2600-on 274, azért a vírusirtót nem lőttem ki, valamennyit még az is számít gondolom.
[Szerkesztve] -
-
Raymond
titán
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#95904256 #2025 üzenetére
Ha jól értettem a hírben arra akartak kilyukadni, hogy a magas selejtarány miatt az AMD inkább hárommagos procikat küld gyártásba, így a hibás hárommagosokat el lehet adni kétmagosnak, ezzel jelentősen csökkenhetik azoknak a prociknak a számát, amit egy az egyben ki kell hajítani.
Nem mellesleg hárommagosból egy kicsit több is fér el egy sziliciumlapon, négymagosokra egyelőre nem olyan nagy a kereslet, a kétmagosokat meg már nem lehet olyan jó áron eladni, szerintem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Goddess of Victory: Nikke
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged