- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Ropi írta, hogy van (csak éppen elbeszéltünk egymás mellett). Ismerem a szoftvercsomag felépítését és rendeltetését, csak anno az Adobe MAX-on az hangzott el, hogy a Lightroom CC-t gőzerővel fogják fejleszteni. De akkor az én hibám, hogy ezt komolyan is vettem.
Nem tudom amúgy a desktop Lightroom CC használata mivel gyorsabb, mint a Classic. Ugyanúgy importálsz, rendszerezel, szerkesztesz, exportálsz. Ugyanaz a workflow.
Ha a nem létező funkciók miatt eleve kevesebb dolgot csinálsz meg és ezt felfogjuk gyors munkának, akkor igazad van.
A cloud integrációt meg simán belerakhatnák a Classicba is. Azt senki se mondta, hogy adják ugyanannyiért, ahogy az Adobe is gondolt erre, mert az alap 20 GB-os Photography Plan is bővíthető felárért 1 TB-ra.
-
-
*Ropi*
félisten
-
general
addikt
ha egy raw fájlra kidolgozott presetet más fájltípusra akarsz alkalmazni, a profil lesz a legkisebb gondod, hiszen egyéb fájltípusok nem úgy viselkednek, mint egy raw fájl, teljesen mások a tulajdonságok, a lehetőségek. de még mondjuk canon, sony és nikon között sem lesz tökugyanaz az effekt. teszem azt 25 egység változtatás a shadows csúszkán nem ugyanazt eredményezi a különböző fájltípusoknál vagy márkatípusoknál. jpeg, tiff eleve kisebb mozgásteret ad.
-
Clemi
veterán
Nos csakhogy más is tudja, ha esetleg belefut a tetű lassú LR-ba.
Úgy tűnik meglett a bűnös.
Történt, hogy megint olyan szinten belassult a LR, hogy már az indulása is 50 mp lett,így kínomban totál legyalultam a teljes Adobe csomagot, de még a registry-t is kipucoltam.
Újból nulláról feltettem a csomagot és ment mint a villám, kb 1 napig,
és megint kezdte az iszonyat kínos belassulásokat. Kapcsolgattam állítgattam én mindent, grafikus kártya ki/be de semmi változás.
Utolsó gondolatként legyalultam mindent, ami a videokártya Nvidia driverével összefügg és ráhagytam, hogy a W10 tegyen fel magának amit jónak lát.És bevált! Azóta röccenés nélkül megy a LR és a PS CC még úgy is, hogy a grafikus kártyát használja a program.
Szerencsére nem játszom a géppel így nincs szükségem az Nvidia plusz dolgaira, az adobe csomag pedig így hibátlanul működik-. -
*Ropi*
félisten
Ha bátor vagy, kapcsold ki a Spectre + Meltdown védelmet és nézd meg, mennyit gyorsul!
-
general
addikt
mindig érzed a lassúságot vagy csak most hirtelen a napokban? nálam pl az elmúkt 3 napban belassult ez a rohadék, kiborító és nem tudom, mi az oka.
az 5400-es hdd egyébként valóban a gyenge pont (hisz a LR folyamatosan kommunikál vele, a raw-kal), próbáld legalább ideiglenesen az ssd-re tenni a feldolgozás alatt lévő fotókat, sokat dob rajta! vagy csinálj az anyagból smart objectet.
-
Clemi
veterán
A rejtély megoldódott.
Valóban a GTX760 miatt nem működött az enhanhed details. Kivettem a gépből, és csak a procival próbáltam (az nVidia driver deaktiválta magát) és működött. Azóta a 760-at lecseréltem egy 1060-ra és azzal már jó, viszont tök vicces, hogy ugyanazt a képet csak a procival 20mp a gafikus kártyával 15mp alatt pörgette át, illetve 5mp-el írt csak rövidebb renderelési időt.
-
-
copass
veterán
-
copass
veterán
egy sima zoom 1:1 - fit nél is észrevehető hogy cpu elmolyol pár másodpercig mire kitisztul a kép, persze ez függ a raw méretétől, mennyi módosítást engedtél rá, zajszűrés,élesítés,stbstb.
cpu vs gpu -
copass
veterán
-
Balinov
titán
pedig az lesz, melobol irok, de ugy remlik, lehet allitani mind a preview cache-t ill az LR Cache-t, mondjuk jo hulyem camera raw cache-nak hivjak..
-
madgie
titán
Nekem a hét izgis volt, a videóvágás miatt vettem egy 5K iMac-et, amin alapból így ment a Library nézet. Á, dehogy kaptam idegbajt, több, mint félmillió forint ez a sz@r és használhatatlan fotófeldolgozásra
Aztán pont az ára miatt nem adtam fel - no meg a cserépkályha ajtaján se fért be, pedig eszemben volt, hogy begyújtok vele
- kapott egy csinos ram upgrade-et a gyári 8-ról, meg egy 480 gigás intel m2-es SDD-t rácsüngettem a hülye Fusion Drive mellé éshoppá, egyből száguld mindent mint az állat.
Csak tudnám, melyik aladár gondolta úgy az Applenél, hogy az 5K felbontás mellé elég lesz a 8 GB ram... Full HD videót se tudtam vágni vele, folyamatosan benyalta a memóriát a Final Cut, míg mondjuk ugyanazt a kontentet az 1440p Macbookon csont nélküp elvitte 8 GB rammal. Szóval alapkivitelben (bolti áron) 680 ezerért vehetsz egy Mancika editon irodai gépet, amin semmilyen produktív program nem fut el jól... de legalább volt annyi gerinc bennük, hogy a ram upgrade megoldható házilag.
-
Balinov
titán
ez a kepvaltas nalam is fejvakarast okoz. Igaz, joval gyengebb vas (i5-2520M, 8GB/sata SSD), de epp 1 oraja importaltam a mai kirandulasunk kepeit, 1:1 preview, de friss 7.3.1-es LRCCC olyan lommhan valt a kepek kozott develop modban, hogy kozben megsodrok egy cigit.
Mondjuk kijelzo 1368*7xx csak, lehet epp magammal basz*k ki,hogy 1:1-eket generaltatok, standard helyett
-
*Ropi*
félisten
A LR alapját képező LUA script hibajelzése: itt van rá lehetséges megoldás.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Ahogy látom azért teker, mert az Adobe cache is a C meghajtódon van, az oprendszerrel együtt - könnyen összeveszhetnek rajta (optimális esetben a cache-nek jobb lenne saját, dedikált meghajtó, mert a cache és az oprendszer is sok kis fájlt ír és olvas: ezek "ütközése" lassítja nagyon még SSD esetén is, főleg ha TLC típusú). Frissítsd a VGA drivert ha nem az utolsó lenne fent és az Adobe cache méretét növeld meg mondjuk 50 GB-ra!
-
*Ropi*
félisten
Amit írtam a PS topikban, hogy ha már bekapcsoltad a smart preview-kat, akkor várd meg, amíg legenerálja őket, megcsináltad? Mert a kis képek elkészítése után után jóval gyorsabbnak kellene lennie. A gyorsnézet és a smart preview pedig két különböző dolog: nem keverendők (ezt arra írom, amit a PS topikban írtál)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Videós, mozgóképes topik
- Linux kezdőknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest