- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
total90 #6839 üzenetére
Szerintem azért összehasonlíthatatlan, mert 2D raszterizációban az Apple Silicon procik brutálisan erősek, nem csak a Lightroom fut sokkal jobban PC-hez képest, hanem szinte minden képszerkesztő és videóvágó amíg nem használsz olyan effekteket, amik hagyományos GPU gyorsításra vannak optimalizálva.
#6838 SSJmeszes: Nekem ugyanazon a gépen a Capture One jobban fut, mint a Lightroom. De valahogy nehezemre esik megszokni és mindig a Lightroomnál kötök ki újra.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
total90 #6834 üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Szerintem megveszem a 14/20, 64GB/512GB konfigot. ( Ez azért sok évre kiszolgálhat )Megnézem mit mutat.. Ha nem győz meg legrosszabb esetben eladom egy kis bukóval. Nem szoktam ilyet, és még sose csináltam, de nem tudom visszalehet e küldeni, (hivatalos applenél raknám össze a konfigot) ha nem vagy megelégedve a termékkel. -
SSJmeszes
senior tag
válasz
total90 #6832 üzenetére
Most hagytam ott egy vagon pénzt asztalira, mert úgy voltam vele, hogy ram lesz bene bőven, gond nem lehet. M1 es Macbook pro ban, mindig elfogyott a 16GB ram, és biztos csak azért akadt.. Így már nem is olyan biztos, hogy CSAK azért.
Jelenleg is gondolkozom egy Mac mini M4 Pro n, de ahányszor nézem a teszteket, nem biztos, hogy jobban járok mint az asztali PC vel. Minden tesztben pontszámilag, és időben lényegében az asztali gépem nyerne. Bár nem szeretem/tetszik a windozos felület napi használatra se. Nem vagyok profi, és nem keresem a pénzt vele, még az ha kicsit lassabban csinálja oké, de az, ha akadozik, és nem szép sima minden, az engem nagyon tud zavarni.
Gyanítom, hogy használatban sokkal szebben viselkedne a Lightroom M4Pron a PC vel szemben a pontszámok, és a mért idők ellenne is. -
general
addikt
válasz
total90 #6700 üzenetére
Amit először látsz (még egy pillanatra, az az embedd (beágyazott) jpeg, amit minden raw tartalmaz, ezt látod a f.gép lcd-jén is, sőt mi több, ezt tudod te testre szabni a jpeg beállításoknál, nem tudom Nikonnál mi a neve.
LrC-ban az Adobe Color profil a standard, hacsak be nem állítasz mást. Sajnos nem túl szépek a színek, Canonnál egyenesen ocsmány tud lenni ez a profil. Érdemes Camera Standardet vagy saját profilozott profilt (szépen mondtam na..) használni a gyári színek eléréséhez.
-
*Ropi*
félisten
válasz
total90 #3173 üzenetére
Célravezetőbb resetelni a LR-ot:
• Töröld (Windows-on) a "Lightroom 5 Preferences.agprefs" vagy (Mac-en) a "com.adobe.Lightroom5.plist" fájlt!
Előbbit a "C:\Users\felhasználóneved\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Preferences\"-ben találod, utóbbit pedig a "//Users/felhasználóneved/Library/Preferences/"-ben.
Windows alatt rejtett a mappa, tehát be kell kapcsolnod a "rejtett fájlok és mappák mutatása" kapcsolót (vagy TC-ben).
• Ezután ha elindítod a LR-ot, újraépíti az agprefs / plist fájlt és nulláról indulhatsz. Csak akkor leszel gondban, ha azt állítottad be, hogy az adott katalógusban tárolja annak a beállításait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Windows 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gurulunk, WAZE?!
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest