- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
#68216320 #1138 üzenetére
Valahogy így : http://www.php.net/manual/en/pdostatement.bindvalue.php
-
Soak
veterán
válasz
McSzaby #1107 üzenetére
Valoszinu elgépelés, ez mondjuk elég frucsának tűnik nekem :
INSERT INTO `ftpd` (`User`, `status`, `Password`, `Uid`, `Gid`, `Dir`, `ULBandwidth`, `DLBandwidth`, `comment`, `ipaccess`, `QuotaSize`, `QuotaFiles`) VALUES ('teszt', '1', MD5('krftd'), '2001', '2001', '/home/teszt', '100', '100', '', '*', '50', '0');
Ha megmutatná rendesen, szóval VALUESból hátulról a 4. csak egy ", nem pedig kettő.
Szerk : Kijelőlve most látom ,hogy az két ' , amúgy phpmyadminnal miért nem probálod meg és akkor megkapod a helyes query-t is.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #1047 üzenetére
Akkor szerinted hogyan kapcsolnak össze mondjuk több mint 100 táblát, mikre tippelsz?
Hol létezik olyan, hogy 100 táblát kell joinolni?
-
Soak
veterán
Most a terhelhetőség nő lineárisan vagy a terhelés? El lehet szurni, mindent el lehet. Nyilván pár száz oldal letöltésnél per nap nem fog senkinek feltünni hogy egy szar az adatbázisod mert megoldja erőből a géped.
Amit tudsz optimalizálni, hogy 1. Az oszlopokat a bennük tárolt adatra alakitod a lehető legjobban 2. Olyan query-ket írsz amik lehetőség szerint indexek mentén tudnak haladni.
De ha nagy terhelésű rendszert tervezel és fontos a rendelkezésre állás akkor érdemes átnézni a nem relációs adatbázisokból egy-kettőt . Bizonyos feladatokra nagyon jók, de elég sok még gyerekcipőben jár . Vannak hatalmas előnyeik a relációs adatbázisokkal szemben (meg hatalmas hátrányaik is nyilván) . De pl egy cassandrával elég jól tudsz egy clusteren belül terhelés elosztani és az adatbiztonságod is lehet jó egyszerre.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #898 üzenetére
Nem értem ,hogy ezzel mire célzol.
Valószínűleg a kérdés arra irányult, hogy mi értelme van.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #895 üzenetére
Annak nem sok értelme van, ha támadás éri az adatbázisod , e mellé még fölösleges adatbázis terhelést is jelent.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #892 üzenetére
Akkor te a saltot és a hash-t is lemented a user táblában?
Szerk : Ez egy elég jó és biztonságos módja a user passok tárolására.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #888 üzenetére
Nem hash akart lenni vajon?
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #868 üzenetére
Kurvajó ez a progi, kicsit probálgattam a trial-t , tök bonyolult queryket elsőre össze kattingattam 1perc alatt.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #845 üzenetére
Pontosan nem értem, hogy mit szeretnél (a hsz. utolsó bekezdése) , de elég egyszerűen meg tudod mérni.
Csinálsz egy teszt adatbázist . Megcsinálod a vázát. Php-vel random feltöölteszt 500-600 sort, majd pedig pl 50.000szer lekéred és microtimeal megnézed melyik a gyorsabb.
De ha csak nem valami nagyon massziv siteot üzemeltetsz (1.5-2M < pageload/nap ) akkor nem érezhető különbség szvsz.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #843 üzenetére
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke" . Úgy sejtem PHP-ban kódolsz szóval én azt mondanám, hogy ha kevesebb cimke lenne (gondolom 40szolophoz van pár választási lehetőség is) akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Viszont ilyen szinten 2 nap alatt elfejtenéd mi-micsoda és mindig keresgetni 10-20 közül a dokumentációdba .
Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #841 üzenetére
Nagyon sok text-et vagy nagyonsokszor text-et? A text user input vagy előre definiált (mondjuk kategóriák) ?
-
Soak
veterán
SELECT * FROM users LEFT JOIN relations ON users.id = relations.users_id and relations.friend_id = 65 and relations.typeofrelation = 1 GROUP BY relations.users_id
Ezzel a kóddal már majdnem ott vagyok, de valamiért mindig 1-el több usert kapok vissza és annak nincs is relation oszlopokban semmi csak NULL, mit keres ott?
szerk: Nem LEFT JOIN ,hanem JOIN csak simán. Így müködik.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Van két táblám , Users, Relations. A relations táblában van egy users_id,friend_id,typeofrelation . Azokat a Usereket szeretném lekérni akik a Relations táblában egy bizonyos friend_id mellett szerepelnek és a typeofrelation = 1 .
Magyarul:
Relations táblausers_id friend_id
1 5
2 5A user tábla pedig
id username
1 John
2 Doe
3 Pityuka
stb.Azt szeretném, hogy a lekérésnél az első kettő usert kapnám vissza. Ezzel probáltam, sikerül is kiválasztani a megfelelő sorokat, de mindegyikhez a Users tábla eslő userének adatait illeszti :
SELECT * FROM relations,users WHERE Relations.friend_id = 62 GROUP BY relations.users_username
-
Soak
veterán
Na, leesett , hogy miről beszélsz, nem is értem miért nem értettem
.
Gondoltam két dologra, az egyik ,hogy csinálok egy friendship táblát, lesz benne egy id oszlop, ami PK, a következő egy users_id lenne, ami nyilván minden usernek egyedi, és lenne két oszlop még az egyik az egyoldalu kapcsolatos userek id-ját tárolná a másik meg a kétoldalut . Ezzel csak az a gondom, hogy nem tudom hogyan kéne berakosgatni az id-kat egymás mögé, meg ha van mondjuk 50.000 id, és valakinek az utolsó 1000 benne van a táblájában, nem okoz gondot, hogy csak az id-k 5000 karaktert kitesznek az egyik kapcsolatnál?A másik amire gondoltam, hogy a usernek adok egy 2. id-t (amit te is írtál) , majd teszek még ugyanúgy két oszlopot a userhez és innentől ugyanaz a probléma mint az előzőnél .
Valaki kapcsolja fel a villanyt
-
Soak
veterán
Szia,
Köszi a segítséget. A kapcsolat két féle kell ,hogy legyen, vagyis inkább ugy mondom két fajta kapcsolatra van igény . 1. Mikor a user a másik usertől egyoldalúan kapja a contentot, 2. mikor a user szimplán kapcsolatban van és igény szerint látja/hozzáfér az általa megosztott fileokhoz .
Összetett kulcs esetén nem. Esetleg alkalmazol egy PK oszlopot is és az id1, id2 oszlopokat simán UNIQUE-ra rakod.
Ezt értem, meg is tudom csinalni
.
PRIMARY(id1, id2)/ kulcs esetén lehet 100 kapcsolat is
Ezt viszont nem tudom elképzelni, hogy miként működne.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #766 üzenetére
Köszi a választ, de nem igazán értem meg mondom őszintén
. Ha egyik user másik user akkor nem csak 1 kapcsolat lehet? Mi van ha van az egyik usernek 100 kapcsolata?
-
Soak
veterán
Sziasztok,
Nem igazán értem egyelőre, hogy user-user közti kapcsolatot hogyan tudnék létrehozni. A userhez gyönyörűen hozzá tudom kapcsolni a saját filejait és a fileokhoz tartozó további fileokat, viszont a user-user kapcsolatra nem tudok őszintén okosat mondani
. Tehát hogyan jelöljem ha valaki kapcsolatban van valakivel?Látja az általa tárolt fileokat. Plusz egy sorral a user táblába?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen program, ami...?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest