Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke"
Igen, kb így van. Ugye a címke mérete az változik, lehet 5-20 karakter is.akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Így van, én is hasonlóra gondoltam, de ha több controllerből akarom lekérdezni, akkor lehet jobb lenne egy segédtábla.Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
Valóban egyszerűbb, gyorsabb, viszont nem tudom, hogy teljesítményben meg mindenben melyik lenne a jobb.
Hely szempontjából lényegtelen szerintem 500-600 bejegyzésnél, viszont ha sokan nézik az oldalt akkor lehet jobb ha csak számok vannak az adatbázisban és csak akkor vannak lekérdezve a tényleges adatok, amikor kell.pl ha a user oldalát nézi valaki:
Seged_tabla::item("szemszin", 1);
//a segéd modell meg visszaadná a hozzá tartozó értéket
//valami ilyesmi lekérdezéssel
select text from seged_tabla where item=szemszin && code=1Viszont ugye itt meg több kisebb lekérdezés lenne. Ugye userenként olyan kb40/tábla. Mert ugye van még egy tábla ahol van kb 50 hasonló mező.
Ezt nem tudom hogy mérlegeljem.Több kisebb lekérdezés, vagy egy az egyben mentsek el mindent az adatbázisba.

Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest