- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke"
Igen, kb így van. Ugye a címke mérete az változik, lehet 5-20 karakter is.akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Így van, én is hasonlóra gondoltam, de ha több controllerből akarom lekérdezni, akkor lehet jobb lenne egy segédtábla.Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
Valóban egyszerűbb, gyorsabb, viszont nem tudom, hogy teljesítményben meg mindenben melyik lenne a jobb.
Hely szempontjából lényegtelen szerintem 500-600 bejegyzésnél, viszont ha sokan nézik az oldalt akkor lehet jobb ha csak számok vannak az adatbázisban és csak akkor vannak lekérdezve a tényleges adatok, amikor kell.pl ha a user oldalát nézi valaki:
Seged_tabla::item("szemszin", 1);
//a segéd modell meg visszaadná a hozzá tartozó értéket
//valami ilyesmi lekérdezéssel
select text from seged_tabla where item=szemszin && code=1Viszont ugye itt meg több kisebb lekérdezés lenne. Ugye userenként olyan kb40/tábla. Mert ugye van még egy tábla ahol van kb 50 hasonló mező.
Ezt nem tudom hogy mérlegeljem.Több kisebb lekérdezés, vagy egy az egyben mentsek el mindent az adatbázisba.

Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 15.6 inch (256GB SSD, i5-10310U, 1.70GHz, 8GB DDR4) Sale.exe: Akció!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A56 Awesome Graphite 120 Hz Super AMOLED, AI-kamera 8/128 GB 2027. 08. 17-ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő