Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Ezek az új Apple termékek hivatalos magyar árai
- Google Pixel topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Mobil flották
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke"
Igen, kb így van. Ugye a címke mérete az változik, lehet 5-20 karakter is.akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Így van, én is hasonlóra gondoltam, de ha több controllerből akarom lekérdezni, akkor lehet jobb lenne egy segédtábla.Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
Valóban egyszerűbb, gyorsabb, viszont nem tudom, hogy teljesítményben meg mindenben melyik lenne a jobb.
Hely szempontjából lényegtelen szerintem 500-600 bejegyzésnél, viszont ha sokan nézik az oldalt akkor lehet jobb ha csak számok vannak az adatbázisban és csak akkor vannak lekérdezve a tényleges adatok, amikor kell.pl ha a user oldalát nézi valaki:
Seged_tabla::item("szemszin", 1);
//a segéd modell meg visszaadná a hozzá tartozó értéket
//valami ilyesmi lekérdezéssel
select text from seged_tabla where item=szemszin && code=1Viszont ugye itt meg több kisebb lekérdezés lenne. Ugye userenként olyan kb40/tábla. Mert ugye van még egy tábla ahol van kb 50 hasonló mező.
Ezt nem tudom hogy mérlegeljem.Több kisebb lekérdezés, vagy egy az egyben mentsek el mindent az adatbázisba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch Joy-Con pair kontrollerek
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj számlás AM4 lapok! Akár kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest