- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nagy csokor frissítéssel kíván jó hétvégét a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Ha jól értem akkor egy sorban 40 oszlop és mindegyikben egy ekkora "cimke"
Igen, kb így van. Ugye a címke mérete az változik, lehet 5-20 karakter is.akkor egyszerűen le lehetne dokumentálni a Classod elején, hogy mi micsoda.
Így van, én is hasonlóra gondoltam, de ha több controllerből akarom lekérdezni, akkor lehet jobb lenne egy segédtábla.Én azt javaslom, hogy legyen VARCHAR vagy TEXT , mert sokkal gyorsabban programozol ha nem kell felkeresni mindig, hogy melyik kategoria melyik szám, plusz ha esetleg csinálsz keresőt pl, akkor az URL is beszédesebb lehet. (example.com/search.php?haj=szoke&mell=nagy)
Valóban egyszerűbb, gyorsabb, viszont nem tudom, hogy teljesítményben meg mindenben melyik lenne a jobb.
Hely szempontjából lényegtelen szerintem 500-600 bejegyzésnél, viszont ha sokan nézik az oldalt akkor lehet jobb ha csak számok vannak az adatbázisban és csak akkor vannak lekérdezve a tényleges adatok, amikor kell.pl ha a user oldalát nézi valaki:
Seged_tabla::item("szemszin", 1);
//a segéd modell meg visszaadná a hozzá tartozó értéket
//valami ilyesmi lekérdezéssel
select text from seged_tabla where item=szemszin && code=1Viszont ugye itt meg több kisebb lekérdezés lenne. Ugye userenként olyan kb40/tábla. Mert ugye van még egy tábla ahol van kb 50 hasonló mező.
Ezt nem tudom hogy mérlegeljem.Több kisebb lekérdezés, vagy egy az egyben mentsek el mindent az adatbázisba.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Half-Life 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest