- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #1919 üzenetére
Köszi! Ezt összekötném PHP-vel... Ilyenkor van egyszerűbb megoldás annál, mint hogy distincttel kiválasztom a dátum szerint sorrendezve a topikokat, majd a forum_topics táblából lekérem a nevüket?
szerk: ez már nagyon PHP, de egy helyen legyen az egész kérdés... A Distinct alapból a mysqli_fetch_all tömbben egy elemben ,-vel elválasztva adja vissza az eredményeket, jelen esetben a topic id-ket, vagy külön tömbelemenként, amit egy for-ral bejárok és mindegyikhez lekérem a nevét? -
adika4444
addikt
válasz
DNReNTi #1917 üzenetére
Értem, köszi!
más:
Van egy táblám, a fórum hsz-jeivel, és van egy másik a témákkal.
Hogy tudok olyat hogy a témáknál az adott téma utolsó hozzászólás oszlopa mindig a
select max(pdate) from `forum_posts` where topic = 1;
parancs kimenete legyen?
Itt 1-es a topic id-je, de valahogy azt is kellene hogy a megfelelő témához nézze a legnagyobb dátumot... A dátumot integerben tárolom, unixos formátumban tehát az eltelt másodpercek 1970 óta...
Hallottam valamit arról hogy valami foreign key amivel ezt meg lehet oldani, de normális leírást nem találtam hogy miként tudnám megoldani...
Köszi előre is! -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #1914 üzenetére
Na most működőnek látszik, már 1--2 órája küzdök vele, mire eljutottam hogy nem tudom megoldani, rá 20 percre kb jó lett. De az az as postAlias miért kell? Miért kell alias-t csinálni? Ahogy elnézem az az alias később nincs használatba. Ha kiveszem akkor valami targetes hibát dob, így arra rájöttem hogy kell a lefutáshoz, csak nem értem miért...
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Miért nem megy az alábbi kód? Hogy kéne helyesen megoldani?
insert into `posts` (`localid`, `topic`, `post`) values ((select * from `posts` where topic = 1) + 1, "1", "a tartalom");
Tehát azt szeretném hogy insertnél egy parancs előállítsa beszúrás közben az 1-gyel nagyobb localid-t az adott topic-ra nézve. PHP-val csinálom a fórumot, de sztem az SQL parancs hibázik mert adminer-ben próbáltam és nem megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Everest / AIDA64 topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 GAMING Eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged