- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Újra elérhető az Android 17 Beta
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
válasz
banánocska
üzenetére
Pályát építesz? Mert csak akkor kellenek a külön obejktumok, egyébként nem.
-
peti9878
csendes tag
válasz
banánocska
üzenetére
De ez nem arra utaló hiba hogy nincsen meg a felső vezeték vagy lámpa stb... Hanem nincs feltelepítve az mstsbin! Most nem kezdem el ragozni mit kell telepíteni és honnan, hova. 1. hsz olvasása ajánlott. Sorrendre figyelni!
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Tedd fel egy másik meghajtóra. Nekem például a D meghajtón van. Ha nincsen akkor én sem tudom mit kéne tenni mert nálam sem fordult elő ilyen hiba.
-
peti9878
csendes tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Próbáld meg hogy most kitörölsz minden olyan actot ami ezt előidézheti és még a con fájlokat is töröld le majd rakd újra az actokat de csak egyet és majd meglátod milyen hiba üzik jönnek. Valószínűleg hosszadalmas lesz de ki lehet küszöbölni a hibákat. Ha van valamilyen hiba fényképét vagy a szövegét írd be ide és kitalálunk valami okosságot rá.
-
peti9878
csendes tag
válasz
banánocska
üzenetére
Helló
Nem nagyon értem minek neked a lámpák meg a feslővezeték. Ha pályát építesz akkor azt megérteném hogy nem tudod, de ha nem akkor fogalmam sincs minek az neked. Egyébként mihez kellenek? -
banánocska
aktív tag
Köszönöm de hiába rakom fel mivel amugy se indul a játék.
"error reading database file" fogalmam sincs miez de már jól fel@úrt ez a játék:S -
GubisKristóf
tag
válasz
banánocska
üzenetére
Szia.
Pályába illesztés:
- másold a .s és .sd fájlokat a pálya "SHAPES" könyvtárába
- másold a .ace fájlokat a pálya "TEXTURES" könyvtárába
- az add2ref.txt tartalmát fűzd hozzá a pályád "pályaneve.ref" fájljához.Bocs hogy ilyen későn.
-
rush22
tag
hello.azokat a gépeket senki nem tudja elküldeni nekem véletlen?
-
fittipaldi19
tag
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Sziasztok.Erre tudja valaki a megoldást,hogy az imént említett problémára mi a gyógymód
Mert akármilyen leírást nézek,és próbálok ki,ez marad,ez a bosszantó sza.ság.Vagy vegyem ki a személyvonat pack-ból a 2-es pack-ot,mert lehet,hogy az kavar be hmmm? De ez az,mikor megnézem a hiba alapján minden ott van,ahol kell,ezt nem értem! -
banánocska
aktív tag
Akkor senkinek nincs ötlete a felsővezetékek meg a jelzőcsomagok telepítésére? Vagy hogy hova kell másolni?
-
banánocska
aktív tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Köszönöm sikerült
Most töltöttem le pár kiegészítőt a magyar vasuthoz(Lámpák,felsővezeték blabla) Ezeket hova kell másolni? A mozdonyokat,pályákat tudom. Ezt nem írták az 1.kommentben. -
GubisKristóf
tag
válasz
banánocska
üzenetére
http://www.comboios.org/download/index.php?act=view&id=60
-
fittipaldi19
tag
Hálás köszi! Neked ezek rendesen működnek?Tehát egyetlen activity felrakása után sem nyavalyog a MSTS,hogy ebből hiányzik az ez-meg-ez a számú wag.file? Mert nekem mindig act-felrakás után zavarodik meg,és hiába szedem le a rossz actot,utána a hiba marad,és ez már az agyam szétcseszi...ez az átírós dolog se 100-as,mert utána egyre több dolog hiányzik itt-ott,akkor meg azért baszkódik,úgyhogy....?

-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878
üzenetére
Helló,köszi,de eddig nem nagyon értem rá,és holnap sem fogok,majd megnézem utána.Különben már letöröltem az act-ot,mégis vergődik a személyvonat pack-kal.Mostmár nem tudom,mi a ló..sz van vele.De azért majd még holnapután megnézem,köszi! Ja és ezek a v43-asok kellenének a MAV V43 VMW mappába:v43 2248 v431105 v43 1106-os mert ezekkel is valami bibi van.
-
banánocska
aktív tag
Valaki tudna segíteni hogy a NewRoads hol tudom letölteni? Mindenhol kerestem de nem találtam. Enélkül nem tudok magyar pályákon zakatolni

-
peti9878
csendes tag
Sziasztok!
Újabb mozdony gördül ki a szunnyadó álomból a közönség elé. Zsivány jó voltából a V43 320-as és a V43 334-es Gysev Szili jön kifelé. Engedélyért köszönet Zsiványnak.
Elérhető regisztráció után innen: www.mstsoldal.atw.hu
ÜDV: peti9878 -
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Van másik meghajtód? Pl. D:\ E:\ F:\ stb. az amelyik HDD-re vonatkozik. Ha nincs, nem tudom mi a problémád, mert eddig nem fordult elő a hiba nálam.
-
GubisKristóf
tag
Alföld 6 telepítéskor:

(A okézom akkor sikeretlen a telepítés)
Mit tegyek? -
GubisKristóf
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy...
Készítek egy activityt a DDu2-re Dombóvár és Pécs között. És teszek némi szembejövő forgalmat (traffic) aki tudja ott csak egy vágány van megyek megyek és Abaligetnél a bejárati jelző vörös. A végtelenségi, előttem pedig ott áll a másik vonat de neki is vörös a jelző szóval csak annyi lenne az egész hogy nekem (mint az aki be akar menni az állomásra) a váltó át álljon de ez nem történik meg
. (a váltóátállás benne van az útvonalba (patch))A másik problémám pedig az, hogy nem tudom beállítani az elektikes vonatoknak a billentyűs vezérlését. Beálítom elmentem és mikor visszanézek ugyan úgy áll mint volt.

Mit tegyek? 
-
banánocska
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Aki jártas a MTS telepítésében. Feltelepítem az alapjátékot és utánna szeretnék rá magyarítást és pár magyar vasutat amin tolhatom

Valaki tudna nekem priviben segíteni és pár linket adni ahonnan a fentebb felsorolt dolgokat letölthetem?
Köszönöm
-
rush22
tag
hello.
H-MÁVTR V43 1011
H-MÁVTR V43 1068
H-MÁVTR V43 1002
H-MÁVTR V43 1005
H-MÁVTR V43 1176
H-MÁVTR V43 1073
H-MÁVTR V43 1188
H-MÁVTR V43 1335
H-MÁVTR V43 1148
H-MÁVTR V43 1173
H-MÁVTR V43 1192
H-MÁVTR M41 2164
Akinek megvannak ezek a gépek annak megköszönném ha e-mailbe elküldné ha lehetséges.
köszönöm. -
rush22
tag
hello.kösz a segítséget,mostmár megy a traxx.

amugy lehet azt tudni hogy a hdmsts oldal az mikor lesz üzem képes?
pár dolog azért kéne onnan. -
Feltoltam a H-START_szemelyvonat_pack_vol1 csomagot az oldalamra, újdonság a buborék, abban vannak a mozdonyok és kocsik listája.

-
peti9878
csendes tag
To: (#1353) bolic
Köszi szépen akkor majd ezt ki próbálom és meglátom mire tudok jutni a dologgal. Ha nem megy valami akkor majd írok.
To: (#1354) fittipaldi19
Holnap vagy ma püben kapsz egy letöltést, ahol le tudod tölteni és utána működni fog a dolog.
Mindenféle képen szerintem töröld azt az actot amelyik ezt kéri mert úgysem abba a mappába lesz. Vagy csak simán írd át a con fájlt. Ha nem megy akkor majd írj.
Ha elküldték már akkor írjál mert akkor nem töltöm fel.To: (#1356) rush22
Szerintem azért kérte mert ilyen kocsik vannak hozzá.To: (#1358) fittipaldi19
Írj hogy melyik mozdonyok kellenek és ha meg vannak akkor vagy én vagy valaki más majd elküldi neked. Szerintem biztos hogy vannak ilyen segítő kész emberek ebben a közösségben.To: (#1359) rush22
Na akkor még olvasgasd egy kicsit azokat a leírásokat. Az eng fájlba kell keresni a hibát. Leírás itt: http://users.atw.hu/mstsoldal/leirasok/vezetoallas_atirasa_v1.3.pdf
Továbbá Tavasszal lesz egy találkozó Debrecenbe.To: (#1360) pepecs98 és (#1369) pepecs98
Akkor érdemes lesz egy actot letölteni és utána meg fog jelenni!Hamarosan firefoxon is működni fog a leírások menü pont.
Üdvözlettel: peti9878 -
pepecs98
csendes tag
és most mit tegyek nem jön be az útvonalaknál egyátalán.Hogy lehet a letöltött pályákkal játszani?

-
válasz
sweatyy
üzenetére
Elnézést, melyik Alföld verziót töltötted le és telepítetted, mármint melyik verziószáma(i) volt(ak)?
(#1360) pepecs98: Szerintem törölted valamit, pl. \Routes\Balaton\Paths\-ból nélkülözhetetlen útvonalak vannak, jelenleg perpill nálam 9 szakaszvonalak vannak, enélkül is használható csak akkor ha van legalább egy activity a \Routes\Balaton\ACTIVITIES-ben.
(#1357) fittipaldi19: Akkor megcsinálok neked a csomagot, most készülök habár korlátozott a tárhely.
Amúgy melyik V43-asra van szükséged? Jó sokféle V43-at töltöttem le, írd fel a sorszámokat, pl. H-MÁVTR V43-1xxx, V43-2xxx és V43-3xxx, csak a GySEV az biztosan nincs. Hátha találok egyet-kettőt. 
-
rush22
tag
hello.valaki megtudja mondani h az árnyékot hogyan lehet kikapcsolni a mozdonynál?
köszi. -
Jadro
veterán
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Letöltésvezérlővel próbáld, az tudja folytatni.
-
GubisKristóf
tag
Valaki tudja hogy hogyan lehet letölteni az alföld 6-ot utorrent-el? Mert nekem egyszerűen nem jön le kiírja hogy megszakadt.
-
sweatyy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom, most ahogy játszottam egy elég furcsa hibaüzenettel találkoztam.
Mindig ugyan azon a helyen és ugyan azon a vonalon, dobja ki a hibaüzit, act-tól függetlenül, mert már többel is próbáltam.
De mióta játszok ilyen hibaüzivel még nem találkoztam.Mi lehet a gond, ill. hogy lehetne megoldani?
-
rush22
tag
hello.
teljesen ujra felraktam a játékot és leszedtem a J.Haydn taurust meg z euro loco packot és ami kell a müködéséhez.
de nem indítja el a játékot hanem azt írja ki rá hogy create cabiew.
nem értem h mért mivel benne van a kabin és a sound is a mappájába és a villyanymozdonyokhoz is beraktam biztos ami biztos.
amugy valaki nem ismeri a hdmsts szerkesztőit vagy valakit onnan egyáltalán,véletlen?
így nem is tok szinte játszani se semmivel joformán meg senki se.msts találkozó pesten vagy az országban mikor lesz,szokott lenni?
kösz aki ír,segít.
-
rush22
tag
hello.
szemelyvonaz pack vol 1-2 az a hdmsts oldalon van fenn nekem megvan.
valameik act kérte még anno.
de azt hogy az minek hozzá nem tom.
csak ott van fenn deaz az oldal nem müködik most egyenlőre. -
válasz
fittipaldi19
üzenetére
Nekem van ilyen H-Start_szemelyvonat_pack_vol1 csomagom és 78,8 MB (79,2MB) a mérete, vol2 nincs ilyen. Ha nagyon kellene, feltölthetek az oldalamra, de nem találtam telepítőt. Sebaj, a tömörítése megfelel.

-
fittipaldi19
tag
válasz
peti9878
üzenetére
Köszi a választ,és a segítséget,majd megpróbálom megbuherálni,de az a baj,ha át is írom ezeket a wag.file-okat,akkor hol a "H-start-személyvonat_pack_vol 1-ben,hol a vol 2-ben keresi őket.Ha meg a kettőnek a tartalmát egybe rakom,akkor is csak nyüszög állandóan.Pedig ennek a két packnak a telepítője azt mondta,hogy:A vol 1-be csak húzd bele a vol 2 fájljait,és már kész is.Vagy akkor legyen külön-külön a kettő,egyik H-start-személyvonat_pack_vol 1,a másik meg ugyanez,csak vol 2-vel.Pedig mikor kiírja a hibát,direkt felírom egy papírra,utána megnyitom a Trainsetben a keresett fájl helyét,és mégis ott van,ahol kell,az elérési út is jó,akkor nem tudom mit vergődik örökké
Ja,mostmár a kettő tartalmát úgy összekevergettem,hogy az isten se tudja,mi volt az 1-be meg a 2-be,ezért kellene a HDMSTS-oldalról úra lekapni,de hát.....az is bekrepált! -
válasz
peti9878
üzenetére

Na akkor most leírom lépésről-lépésre:
1. A meglévő Traxx-ot átmásolni új fájlra, pl. FCS_480002-ben van a tser480002.eng, átmásolom tser480003.eng fájlra, de ne nevezd át vagy letörölni a meglévőt.
2. Aztán a tser480003.eng fájlban keresni kell a sorokat, módosítani és lementeni:
Wagon ( tser480002
Engine ( tser480002
Wagon ( tser480002 )
Name ( "FCS 480 002-9 MÁV" )Módosítás után:
Wagon ( tser480003
Engine ( tser480003
Wagon ( tser480003 )
Name ( "FCS 480 003-7 MÁV" )3. Az előző hasonló művelettel végezni a FCS 480 002 solo.con fájllal is, új fájl neve legyen: FCS 480 003 solo.con.
4. Hasonló művelettel is keresni kell a sorokat, módosítani és lementeni a FCS 480 003 solo.con fájlban:
TrainCfg ( "FCS 480 002 solo"
EngineData ( tser480002 FCS_480002 )Módosítás után:
TrainCfg ( "FCS 480 003 solo"
EngineData ( tser480003 FCS_480002 )Letesztelve és oké, aki érti hozzá a repaintoláshoz, meglesz a csapatmunka.

Mintaképek:
-
rush22
tag
hello.elolvastam a leírást a peti oldalán azt valahol láttam már írva csak akkor nem foglalkoztam vele,és leszedtem az eurocomot is kiprobálom egy körre de mikor vezetőállást akartam váltani akkor kidobott.
arra meg az van a leírásban hogy kikell kapcsolni az árnyékot.
na azt meg hogy a pibe?
van egy arnyek fájl a mozdony mappájában.builderbenn írja a magyar traxxot meg a másikat is,de játékban mozdonyoknál csak az eurocom van benne amit kiakartam probálni ugyebár.
kezd összeállni a dolog de hát ez az árnyék lehet a gond most szerintem.
ha megoldodik akkor builderben letom cserélni eurocomra a traxxot nem?
ha jol tom akkor valaki leírhatná hogy hogyan mert arrol nincsen leírás szó szerint amugy. -
peti9878
csendes tag
Hát én nekem most fejből nem tudom hogy hány giga jármű állományom van de az 10 felett van.
Amúgy szerintem is teljesen fölöslegek textet készíteni amikor ugyan úgy néz ki a az adott jármű. Feltéve ha szebb modellen van vagy máshogy néz ki a gúnyája. Na de én most nem azt mondtam hogy a másik az nem jó modell. Értitek szerintem. 
"Ja értem már, mármint a logikai átszámozást secperc alatt meg lehet csinálni a con és eng fájlban, de ahhoz szükséges a fizikai átfestés, hogy szemmel látható legyen a 003 számozás."
Privibe vagy itt elmondod hogyan lehetne? Nagyon hálás lennék érte. Nyugdíjkor meg kapod a pénzt is vagy maradhatunk egy virtuális házi pálinkába.
További szép estét.
válasz
peti9878
üzenetére
Hellószka!
Ja értem már, mármint a logikai átszámozást secperc alatt meg lehet csinálni a con és eng fájlban, de ahhoz szükséges a fizikai átfestés, hogy szemmel látható legyen a 003 számozás.
Amúgy nekem elég egynéhány Traxx mozdony (H-EUROCOM 481-001 és MÁV-Trakció 480-002), több nem kell. Így is rengeteg mozdonyt szereztem be, most kb. 5 gigát foglal a Trainset könyvtár. 
(#1347) rush22: Egy dolog biztos, hogy rossz helyén van Traxx nálad. Mindkettő Traxx látható vagy csak az egyik? Ha az egyik látható, tanulmányozd és összehasonlítsd a másik Traxx-szel, hogy miért nem látható a listán. Egyszer elfelejtettem átírni a mozdony nevét és összemosott másik mozdonnyal, ekkor egy mozdonyként látszik a listán, na mondom valami nem stimmel. Fáradt voltam és figyelmetlen, ki lettek javítva blabla, leesett a kő a szívemről és mehet a mókázás.

(#1346) pepecs98: Mentsd le és mutasd meg a hibaüzi képeket, így fejből nem tudunk semmit, csak tippelgetni lehet.
-
peti9878
csendes tag
Én arra gondolok hogy az Eng fájlban van egy kis bibi nálad. Vagyis a nevek valami folytán nem egyeznek és a ConBuilder nem tudja felismerni az eng fájlt, de ebben nem vagyok biztos. Nekem is van egy ilyen problémám igaz az az M62 333 de lusta vagyok kideríteni és hanyagolom a dolgot. De ott is eng fájlba van valami hiba. De most már kibírod ezt az 1-2-3 napot remélem.
-
pepecs98
csendes tag
Én letöltöttem a balaton dél egyik verzióját de nem tudom hogy kell játszhatóvá tenni.
Xtracks ,newroads megvan. Próbáltam bemásolni a letöltött fájlokat az msts routes mappájába de így se működik. Mit csináljak?
-
peti9878
csendes tag
Helló
Amiről hallottam a 480 003-as mozdonyt azt mindenki meg tudja csinálni ha akarná bár én nem jeleskedem e téren. Amiről tudok az csak egy átszámozás a 001-es traxxnak vagy a 002-es traxxnak. Tehát semmi értelme sincsen új modell illetve átfestés hozzá mivel ugyan az az új mozdony van csak más pályaszámmal legalább is ha ts-ről beszélünk akkor ugyan az lesz. Átszámozást nem nagyon tudom hogyan kell, de egyszerű szerintem de fölösleges.To: rush22
Látom te még most sem értesz az msts-hez
Figyelj! Ha az oldalamon jársz akkor menny rá a hírek menü pontra és ott szépen elolvasod fentről az első hírt majd utána rá fogsz jönni, hogy nem az lesz a célom, hogy el küldöm hanem majd te szépen letöltöd. Van egy olyan érzésem hogy ez csak jövő héten fog meg valósulni mert közbe jött valami, de lehet hogy rá fogok érni de ez nem biztos. Egyenlőre bizonytalannak látszik a dolog. Mellékletként: Ha elküldeném neked akkor nagy a valószínűsége, hogy nem fogsz tanulni belőle ami megint csak kérdéseket fog maga után vonni. Igaz akkor meg unatkoznánk tehát nem fogsz untatni minket.
De azért tanuld egy kicsit mit hova kell tenni az oldalamon van leírás is azokat nézd át és ha ráérsz akkor okosodj belőle.
Nem vagyok veterán belőle, de rosszul gondolod mivel én nem voltam ennyire ilyen mit hova kell tenni illetve mit honnan lehet letölteni ami alap. Az az igazság hogy én még mielőtt meg lett volna a ts-em én már azelőtt tudtam mit honnan kell letölteni meg persze a leírásokat meg kerestem hogy mit hova kell tenni és ha nem olvastam el valamelyik részét vagy nem értettem na akkor szoktam kérdezni. De ez ritka kivétel volt de ha kérdeztem is akkor 2 db volt.
Mindenki volt kezdő és vannak olyanok akiknek több idő kell hogy rá jöjjön mi hogyan van. De nyugodtan kérdezzetek! Én szeretem a vasutat még ha szarul is van megcsinálva. 
Bocsi a hosszú sorokért nem terveztem kis regényt írni.
De hogy feldobjam a topicot hétvégén két gép fog kikerülni az oldalra ami régen ki volt adva, de mára már nem tölthető le sehol sem. -
rush22
tag
te már akor veterán korban vagy ezekszerint,de te is így kezdted mint mindenki.
-
rush22
tag
peti!
a tarxxot az eng modosítással küldöd és consistal együtt? -
-
rush22
tag
megtaláltam az oldalad itt.
de hüe vagyok nem látok már.
meik sound mappába rakjam pontosan a hangokat? -
rush22
tag
bolic ha gondolod e-mailbe elküldheted a hangcsomagot.
pontosan meik sounba kell rakni?
traxxba lévőbe vagy a routess mappában ami van? -
rush22
tag
bolic.téged hogyan lehet megtalálni a steamon?
hiába vagyok regizve nem talállak. -
rush22
tag
hello.oké peti.
e-mail címemre küldöd gondolom nem?
reélem h mostmár menni fog.
kösz előre is. -
Na feltoltam a FCS Sound hangcsomagot!
Ha valaki kellene még valami, szívesen hozzáadom még a weblapomra.Weblapom az adataimnál megtalálható.
Üdv.
(#1336) peti9878: Köszi, ha te is tudsz megmondani, hogy honnan töltsek le a 480-003-ast, biztosan készítenék neki most.

-
Honnan töltsek le a 480-003-ast?
Ha letöltöttem, természetesen neked készítek majd egy kényelmes ZIP tömörített csomagot consisttel és FCS hangcsomaggal együtt, természetesen önmagában csak a mozdony lesz benne, kívánságod szerint összeállíthatok acthu személykocsikat is.
Jó ha tudod hogy a H-EUROCOM az nem 480-as hanem 481-es, az korábbi változat és nem magyar tulajdonban van.
"fcs soundot meg nem is értem h mit hol keressek."
Nem tudom te hány éves vagy és honnan vagy, az engem nem érdekel, az a lényeg hogy az ENG fájlban melyik könyvtárra és fájlra hivatkozik, említettem a fenti 2 utaló sort. Sebaj, most készítek csak FCS teljes hangcsomagot az oldalamra, türelem rózsát terem.

-
peti9878
csendes tag
Sziasztok:
To: fittipaldi19
Sajnos a HDmsts oldal szervere minden hónapban eljátssza ezt, mást nem nagyon tudunk csinálni. Ha hétvégéig nem küldi el neked valaki akkor én megpróbálom elküldeni. (Pénteken vagy Szombaton) A másik problémádra a válasz: Próbáld meg lecserélni azokat a vagonokat egy másikra és akkor működnie kell. Nálam is csinált ilyeneket, de mindig elfelejtem felírni valahova mit kéne csinálni ilyen helyzetben így sajna nem tudok neked segíteni sem most.
Nézd meg azt a hiba üzit és nézd meg milyen mappába keresi és meg látod hogy neked is egyezik e a mappa neve amit keres, a wag fájlt is nézd meg hogy az e a neve bár ez nem szokott hiba lenni. Ennyit tudok segíteni most. Remélem sikerül megoldani.To: rush22
A Traxxokat elküldöm neked a hétvégén és akkor menni fog. Kivételt képez ha nem jön össze de az nem valószínű. (Pénteken vagy Szombaton)
Tervbe van véve csak idő hiányba nem lehet semmit sem csinálni.
"Olyat nem lehet h consistal együtt rakjad fel peeter a traxxot az oldaladra?"
Ezt is hétvégén tudnám megoldani, (remélem, hogy sikerül is, de ez sem biztos hogy menni is fog. De amit megígértem azt meg fogom csinálni!Csak hogy tisztába legyetek miért szenvedek idő hiányban.
Van egy haverom akinek meg ígértem hogy megcsinálom neki az oldalt és ezt is halasztanom kellett erre a hétvégére. Sajna ez nem 15 perc.
Viszont ráadásként még otthon is segíteni kell mivel egyedül a Faternek nem fog menni egy két dolog. Tehát ez nem 100% hogy ezen a héten sikerül de mindent megteszek. Utólagosan kollégista vagyok így csak 2 napot tartózkodom otthon ha az időt számoljuk.
További szép napot és estét kívánok.
rush22
tag
igazábol a builderben sem találom a traxxot,csak ha pl. eng fájlt készítenék ott van benn h-eurocom 480 as néven de amugy nincsen benn a mozdonyoknál,pedig ujra leszedtem megint.
nem értem h mért van ez.
fcs soundot meg nem is értem h mit hol keressek.
nem nagyon értek ehez a belső dolgokhoz.
de lassan belefáradok h mi hol van és mindent ugykell összerakni.
az a baj a traxxnál h nincsen készítve consist,és azért írja ki a dolgot?
olyat nem lehet h consistal együtt rakjad fel peeter a traxxot az oldaladra?
nem tom h mit csináljak mostmár.
de nem untatok itt senkit majd alakul valahogy,de kösz a segítségeket,tanácsokat. -
fittipaldi19
tag
Halihó vasutasok!Mostmár tényleg "visszajöhetne"a HDMSTS-oldal,mert elcsesztem a személyvonat-pack1-2-t amúgy is hiányol az activity egy-két dolgot,ami csak ott van meg.Remélem nem tűnt el örökre az az oldal?Különben meg nem értem,hogy miért hiányol az activity 2-3 wag fájlt a H-start személyvonat pack vol1,és vol 2-ből,amikor megnézem,és ott van,és még az elérési út is jó.Na ezt tudja valaki?
-
Nézd meg a sorokat a tser480003.eng fájlban, hogy mire utal, de csak 480 002-t szereztem eddig, így lemásolom a 002 ENG fájlból sorokat példaképpen:
Sound ( "..\\..\\FCS_Sound\\146-2_185-2_Sound\\146.2_Eng.sms" )
Sound ( "..\\..\\FCS_Sound\\146-2_185-2_Sound\\146.2_Cab.sms" )
Name ( "FCS 480 002-9 MÁV" )Tehát azt jelenti hogy a hangok a FCS_Sound\146-2_185-2_Sound könyvtárból hivatkoznak, valamint a Conbuilderben és a játék listában fogod látni a FCS 480 002-9 MÁV megnevezést, nálad pedig gondolom FCS 480-003-7 MÁV lehetséges.

Ha valóban megegyezik a 146-2_185-2_Sound hivatkozási alkönyvtárad a meglévőmmel, természetesen rögtön feltöltöm a weblapomra ezt a hangcsomagot.

(#1330) peti9878: Köszi, oké!

-
peti9878
csendes tag
Helló
Egy kis javítást hajtanék végre, ha nem bánod.
Vasúti nyelven PIROS megállj jelzést adó lámpa nincsen! Javítva így lenne:
VÖRÖS jelző megállj jelzést ad.
Bocsi ha kötekedtem nem volt szándékom.To: rush22
Amit Kazimír írt pontosan így kellene cselekedni. Lenne is egy megjegyezni valóm ha nem gond. Ha esetleg valami nem stimmelne ilyenre gondolok hogy nem találja az xxx.sms fájlt vagy azt írja ki hogy a kabin létrehozása sikertelen akkor érdemes lenne megnézni hogy meg van e a Soundra vagy a kabinra utaló fájlok az adott mappában. Itt fontos megjegyezni azt is hogy az Eng fájlt a mozdonyoknál vagy a wag fájlt a vagonoknál érdemes meg vizsgálni hogy mi is az elérési útvonal az adott fájlhoz. Remélem érthető volt.
Kazimír
őstag
Őslakos..
Ez jó..Valamit te itt nagyon eltoltál a Traxxal. Kezdd elölről az egészet! Töröld ki a mozdony könyvtárát és ami még fontosabb: a consistot vagy consistokat is amit/amiket készítettél hozzá.
Töltsd le a mozdonyt, majd ugyaninnen a hozzá tartozó hangot és eng javítást is (amivel ugye felülírod a mappában található eng fájlt. Győződj meg róla, hogy az eng fájl a mozdony mappájában megtalálható.
Consistot most ne is készíts, egyből indítsd a játékot!
Nos? -
rush22
tag
na az a helyzet hogy az fcs soundot most nem írta ki hanem kabin nézetből kiakarok lépni és elmegy a kép tehát kidob a játékbol van mikor ez történik van mikor a soundot írja ki.
amugy azt az fcs soundot honnan lehet leszedni és hova kell rakni a játékon belül?
traxxnál ezt írja ki:Train/TRainset/H-MAVTR_480-003-7/tser480003.eng.
és ugyan onnan szedtem le a traxxot mint te őslakos vagy hogy hívnak.
te hogy csináltad hogy jo legyen a játék?
de még mindíg nincs a con builderben benne a traxx pedig a mappába bennevan mikor megnézem.
kösz aki segít. -
rush22
tag
válasz
Kazimír
üzenetére
hello.
pontosan meik fcs soundot írja azt nem tom de megnézem nemsokára.
énis onan szedtem le a traxxot és mindent hozzá eng javítás is megtörtént consistot kellett csinálni a mozdonyhoz de con builderben nincs is benne a traxx,de a játék mappájában megtalálom.
na ez nem mindegy.
nem tom h akkor ien néven keressem vagy tényleg nincsen benne.
most meg oan hibát ír ki rá h h mav tr 480 003 eng.
gondolom azt jelent hogy egy eng fájlt kéne csinálnoma mozdonyhoz,nem?
de nincs is benne a mozdony tehát így szopás van.
de amugy mért van az h lefagy gyékényesnél?
mikor minden levolt töltve hozzá még valahionnan máshonnan szedtem le a traxxot addig traxx jibát nem írt ki csak az fcs-t.
lassan ugyvagyok vele h abbahadjom az msts-t de valami mindíg hajt h oldjam meg a problémát. -
Kazimír
őstag
Mivel a HDMSTS pillanatnyilag nem üzemel, ezért én a Traxx hangot és eng file javítást innen töltöttem le.
Ezenkívül az #1319-ben linkelt hangokat letöltve és a főkönyvtárban a Sound mappába másolva már nem ír ki hibaüzenetet sem Gyékényesre érve.
Persze megoldhattam volna úgy is, hogy a "bűnös" Apmz kocsit mondjuk acthu-s változatra cserélem, de mindegy. -
Melyik FCS Soundra van szükséged? Nézd meg alaposan, mert ebből sok van belőle, pl. nálam vannak FCS_Sound-on belül: 101_Sound; 145_146-0_Sound; 146-1_185_Sound; 146-2_185-2_Sound és 152_Sound.
Hehe, kb. fél évvel ezelőtt örökre kikapcsoltam a MSN-et, rájöttem hogy többé már nem biztonságos a csevegés.

Hagyjon fenébe a megbízhatatlannak tűnő actot, nekem nagy élmény a mozdonyok tesztelés minthogy a pályán véresen izzadva pontos érkezési időre érkezzen a szerelvény miegyebek, legnagyobb szívás volt az örök nagy PIROS megállj jelzést adó lámpa...
Azóta elment a kedvem az activity tesztelgetés, így 2-3 hibákat javítgattunk és azóta megállt az élet, hiszen nálam nem működik az activity editor, minden indításkor azonnali hibával leállt. 
-
rush22
tag
válasz
Kazimír
üzenetére
hello.de bennevan.
hol szedhetek le hozzá hangok és egyebet a tarxxhoz mert ezt is alig találtam meg de már nem tom h hol.
nekem a h-máv tr mappában van benne a traxx meg beraktam az achtu villanyba is biztos ami biztos.
lehet h egy olyan hang kell hozzá ami a csomagban nem volt benne.
mert amugy faszán elindul a játék és olyan szar érzés h megáll utána.
szétvet az ideg.
kösz ha segítesz. -
rush22
tag
hello.köszönöm a linket,azt a hibaüzit már nem írja ki de helyette kiír mást.
mindegy nem törödök vele mert nem találok olyat sehol ami kéne.
szerintem lehet hogy az act van szarul megcsinálva vagy nem tom.egyszerüen gyékényesnél kiakarok jönni a kabinbol és egyből kidob a játékbol nem értem mért pedig elindul a játék.
fcs soundot ír de sehol sincs a neten.
meg racskart tehát fura.
esetleg bolic nem tudnál msn-n segítséget nyujtani nekem a játékkal kapcs?szerinem javítanak vagy feltesznek uj dolgokat ezért szünetel a z oldl nekem is azt írja ki ugyan ugy.
-
fittipaldi19
tag
Sziasztok!Valaki meg tudná mondani,hogy a HDMSTS-nevű veboldalt a szolgáltató miért korlátozza? Kellene a V43 2248
-as mozdony egy act-hoz,aztán csak itt van meg szerintem,de ha valahol van még,szivesen venném,ha közölné valaki.Cabwiev,sound mappákkal együtt.Köszike. -
Még nem néztem utána hogy mit csinál a téli opción a 120a pálya, de én úgy tudom hogy a többségük egyelőre "csak" nyári opcióra tervezték.
Jó ha tudod hogy mindenféle activityek tele vannak a kompatibilitási problémák, át kell alakítani ezeket, sajnos.
Valamint a "Zvukové soubory pro osobní vozy"-t le kell tölteni.
Nagyon egyszerű a hiba keresési elméletem, ha látsz fájlnévvel rendelkező stb. hibaüzenetet, mindig keress fájl alapján, ha nincs meg a fájl a helyén, megszerzed vagy átalakítod.
-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Az AI az a forgalom elnevezése. Például Vezeted a vonatod és találkozol egy másik mozgó járművel. Na ez az Ai forgalom az adott activityben (feladatban). -
GubisKristóf
tag
Mi az az AI?
-
rush22
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
hello.pont nekem is ez a bajom mint kristofnak szorol szóra.
én kerestem ezt a dolgot valami zaza flirt dolgot szedtem le és abban van pár csatlás nevü wag fájl v mi.
de ugyan ugy kiirja a hibát.
a dél balaton páylához kell gondolom én.
ja igen leszedtem a pályát mivel ujraraktam az egészet ahogy a kolléga itt mondta,de a 120a még mindíg nem rakja fel teljesen mert az évszakon belül a télnél valamit nem talál.
na elég idegesítő hogy mindíg van valami gubanc.
mindegy.
leszedtem a balatonra egy actyvityt ami koprovniceből megy fehérvárra vagy hova, mozdony,kocsik,hang,vezetőállás megvan de olyat ír ki mikor gyékényesre érkezem hogy fcs sound......., ill.cdvagbmzex.sms az utobbi az gondonolom hogy valami hang dolog lehet de minden hang lenntvan ahol kell lennie.
tehát tényleg fura helyzet.
valami megoldodik és valami mindíg elbaszodik.
ha valaki tudna esetleg valami hasznosat mondani akkro írja meg.
vagy ugy mint a kristof peti énis beszélnék,segítségedet venném msn-n ha lehetséges.
hello. -
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Emlékszem, hogy le kell tölteni a Flirt patchot. Amúgy próbáltam 30 kocsit összekapcsoltam csatlással, nagyon szörnyű volt, ahogy padlót fog a 2db 1000kW (elől-hátul) motorkocsi, csak homokolással tartandó a kb. 40km/h sebesség.

(#1312) peti9878: Ja igen másik oldalon van...

-
peti9878
csendes tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Helló
Ha letöltötted a flirt-tet akkor a Jobb oldalon a mozdonyokat a bal oldalon találod a csatlást meg a kocsikat is hozzá illetve a többi vagonokat. -
GubisKristóf
tag
Oké megoldtam köszi. Azt szeretném kérdezni hogy a H-Start Flirt-nél azt a bizonyos Flirt csatlás(wag) ami a leírásban szerepel a consist builder programban nem találom hol van?
-
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Megnyitni a műveletközpontot a tálcáról (fehér háromszög alakú zászló kinézetű ikon), bal oldalon van a felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása, azt kell kattintani azután a csúszkát lejjebb lehet vinni, de nagy felelősséggel. Ha nincs telepítve vírus vizsgáló program, nincs aktiválva a belső tűzfal miegyebek, nem ajánlatos ezt a csúszkát piszkálgatni, míg be nem bizonyosodik, hogy biztonságos lesz a winfosod, ehhez szakértő emberre van szükséged, valamint w7 topikban tovább érdemes kérdezősködni, hogy mit érdemes felrakni stb.
-
rush22
tag
oké.akkor leírod ha megkérlek hogy pontosan milyen sorremdben telepítsem a dolgokat?
köszi ha leírod.
helo. -
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Akkor itt van a bökkenő, ha nem tartod be a telepítési sorrendet, természetesen újra kell kezdeni előlről, mármint a teljes törlése és követő telepítése.

(#1303) GubisKristóf: Kapcsold ki a winfosban a felhasználói fiókok felügyeletét, ha w7 oprendszered van vagy másik meghajtóra telepítsd pl. D:\ meghajtó stb. Néha nem engedi onnan futtatni vagy telepíteni oda, már régóta kikapcsoltam az óvodás dolgot.
-
rush22
tag
hello.szerintem az op.rendszert nem kell kicserélnio mert a többi páylát letom szedni csak ez meg a 120a pálya nem jön le de nem tom h miért.
lehet h szarul van feltéve a pálya?
nem tom.
dde érdkes.
az exe fájlos részét telepíti,de közbe valami miatt leáll mert a mappán belül nem talál valamit a snow mappába ugyhogy érdekes a dolog.
valaki olyan írjon aki tud valamit ez ügyben tényleg segíyteni,vagy hasonlo helyzete volt már.
köszi. -
GubisKristóf
tag
válasz
GubisKristóf
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák

- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B660M i9 13900KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Zalman Z10 Plus Seasonic750W
- Beszámítás! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mert akármilyen leírást nézek,és próbálok ki,ez marad,ez a bosszantó sza.ság.Vagy vegyem ki a személyvonat pack-ból a 2-es pack-ot,mert lehet,hogy az kavar be hmmm? De ez az,mikor megnézem a hiba alapján minden ott van,ahol kell,ezt nem értem!
Most töltöttem le pár kiegészítőt a magyar vasuthoz(Lámpák,felsővezeték blabla) Ezeket hova kell másolni? A mozdonyokat,pályákat tudom. Ezt nem írták az 1.kommentben.

. (a váltóátállás benne van az útvonalba (patch))

Amúgy melyik V43-asra van szükséged? Jó sokféle V43-at töltöttem le, írd fel a sorszámokat, pl. H-MÁVTR V43-1xxx, V43-2xxx és V43-3xxx, csak a GySEV az biztosan nincs. Hátha találok egyet-kettőt.

Nézd meg azt a hiba üzit és nézd meg milyen mappába keresi és meg látod hogy neked is egyezik e a mappa neve amit keres, a wag fájlt is nézd meg hogy az e a neve bár ez nem szokott hiba lenni. Ennyit tudok segíteni most. Remélem sikerül megoldani.