Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jadro
veterán
Tetszőlegesen variálható. A járműcsomagok csak azért vannak hogy egyben legyen minden. Ha külön töltesz le egy mozdonyt akkor előfordulhat hogy nem tartalmazza a hangokat és a fülkenézetet hanem úgy kell letölteni külön. Feladatkészítésnél több gép, több jármű - ez sok letöltés. Ezért készült a csomag.
A cikkek közt olvasd el a telepítésről szólót és a hang és fülkeképzés címűt! Azután kicsit világosabb lesz szerintem a működés.
-
kpal
nagyúr
válasz
Adams007
üzenetére
A jadro.yofej.hu oldalon amik fen vannak pályák, azokat tetszőlegesen lehet felrakni és hozzájuk,tetszés szerint lehet vállasztani kocsikat.Vagy csak a kész csomagokat lehet használni a pályákhoz?? Nincs erröl valami leirás mit hogy,és mivel lehet használni. Köszönöm ha segitene valaki.

-
kpal
nagyúr
Trainz Simulator 2009 (World Builder Edition)...ehez jó a régi 2001 játék kiegészitői is ??
-
Adams007
tag
Van hozzá magyarítás: Link (Lehet van hozzá másik is, de most csak ezt találtam)
Ha MSTS-hez letöltesz mozdonyokat, vagonokat, akkor figyelned kell rá, hogy letöltsd a hozzátartozó vezetőállást, illetve hangokat. (És a legtöbb kocsihoz már kell az MSTS Bin is)
Ha pedig pályákat szeretnél telepíteni, akkor először az Xtracks-ot, és néha a Newroads bővítményt kell telepítened, de ezeket általában beírják a pálya leírásába.Üdv.
-
kpal
nagyúr
Van ehez a játékhoz magyarositás ?? És ami jadro.yofej.hu -n van azokat tetszészerint felehet telepiteni ??
-
kpal
nagyúr
Ebböl a játékbol van ujabb verzió esetleg..? csak kiváncsi vagyok.
-
peti9878
csendes tag
Meg tudnátok adni hol lehet letölteni az M62-311 Szergejt?

-
istvan331
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Igen,ez a valóságban is így van.
"Every exit is an entry somewhere"
-
-
Jadro
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A teloc az nem csak gőzös hang. Ez egy sebsségmérő és ilyen kattogó hangja van. Jó helyen van az akkor.
-
-
Jadro
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
De a hangot felismered külön is gondolom. Ha a könyvtárban meghallgatod külön a wav fájlokat akkor nem ismered fel?
-
-
Jadro
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Esetleg pörgesd végig légyszíves a hangok mappában a wav fájlokat és írd le ide melyik fájl az! Aztán megnézem hol van benne az sms fájlban.
-
-
istvan331
tag
Azért csak kipróbáltam a motorvonatos actot is a ddunántúl pályán,látva,hogy nem olyan hosszú,de nem sikerült,mert kiakadt tőle a gépem,két állomást kb végig futott de aztán,a képernyőm alkotóelemeit kissé átméretezve kilépett,újra kellett indítani.Én maradok egyenlőre az IC-s act nál.

-
istvan331
tag
Feltöltöttem a déldunántúl pályát is,most "jöttem meg" a Pécs Dombóvár IC menetből. Szerintem ezen a vonalon egyáltalán nem látszik az "alfaság",Ugyan olyan jó mint a többi. Én mindösszesen három hibát találtam.Szentlőrinc és Sásd között a 198-199 szelvényben egy rövid szakaszon füvön mentem,mert megszakadt a vágány.Sásdon az egyik oszlop benne van a pályában az egyik mellékvágányon és a menet végén hibaüzenettel lépett ki.A másik actot majd holnap járom végig,de szerintem,mint már írtam, ez a pálya is jó.
-
istvan331
tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Az érdekes lehet!Én is felraktam az összes új actot és mindet végig is hajtottam,nem volt semmi gond velük.
-
Nah felraktam az Alföld csomagot, mindennel ami kell+Szolnok-Cegléd útszakaszt...nagyon jó
Csak annyi bajom van, hogy az összes elektromos mozdony belső nézetében ott maradt 1 gőzmozdony menethangja is 
-
akoska12
csendes tag
köszönöm a segítséget!!!!!

-
Jadro
veterán
válasz
akoska12
üzenetére
Kevesebb szmájlival is elég lesz szerintem. A hunbuffer az pedig a magyar ütközőbakok. Erre is van megoldás.
Telepítsd fel ezt a csomagot! -
akoska12
csendes tag
aaaajjjjj nem igaz !!! a humbuffer4.s az mi mert most meg azt kéri !!! az xtrackot azt felraktam az sikerült!!! köszönöm !!!!

[ Módosította: 7 ]
-
akoska12
csendes tag
ez sikerült !!!
csak mikor elinditom akkor ujjabb hiba
no extended shape data for a1tpnt3dblft.s
de itt már majdnem betöltött

segítesz????????

-
Jadro
veterán
válasz
akoska12
üzenetére
Kell neki pár hang és hangvezérlő script file a játék (nem a pálya) sound könyvtárába. Ezek mind úgy kezdődnek hogy jaszk-nagyb... és sms vagy wav a kiterjesztésük. 14 fájlról van szó. Menj be a sound könyvtárba és nézd meg hogy ottvannak-e a fájlok! Ha nincsenek, az a gond. Amennyiben meg rendesen a helyére feltetted a Jászkisér pályát, akkor ott kell lenniük.
-
akoska12
csendes tag
még lenne egy probléma hogy az alföld 4-et letöltöttem a helyére raktam beinditom a játékot /alföld 4 félig betölti és kilép hogy
failed to find sms file
file: jaszk-nagyb_ex.sms
és olvastam hogy ilyenkor azt kell tenni hogy a Jászkisér-Nagybereg 3.0-át fel kell telepiteni és minden rendbe jön. de nekem ugyan úgy kilép !!!

még ebbe kérem a segitségeteket!!! köszönöm előre is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
Jadro
veterán
válasz
akoska12
üzenetére
Ezt olvasd el! Nem ment fel az a bin patch.
-
akoska12
csendes tag
azt írja hogy
error reading database filefile:Trains/trainset/acthu_original_eng/acthu_m41-2318-eng
Line:372ILYENKOR MITKELL TENNI???

-
akoska12
csendes tag
és olyankor mi van ha feltelepitettem a bin patch-t és ugyan úgy kilépa játékbol mint NKD-nek!!! segitsetek ilyenkor mi a tehendő ??? előre is kössszzzz

-
Surda
tag
Igen, tapasztaltam, hogy elég körülményes, egyrészt a fordulópontok pontos megadása, másrészt az időzítés. Mivel csak egész másodperceket lehet megadni, ezért úgy találtam, hogy gyakorlatilag lehetetlen megcsinálni normálisan.
Gyanítom, hogy talán a .pat fileokban lehetne variálni valamit.
Próbáltam AI mozdonyt ütköztetni álló kocsival. Először kisiklott. Aztán lassabban küldtem neki, akkor nekiment, megállt, és annyi, semerre tovább, tehát így is megszűnt AI lenni.
-
Jadro
veterán
AI vonatot már vettem fel, de AI mozdonnyal felkapcsoltatni AI szerelvényt az húzós. Nagyon pontosan kell megadni az álló consisthoz képest a path végét. (Illetve a reverse pointot, mivel felkapcsolás után gondolom menne tovább a szerelvény.) Ha ez sikerül akkor az a kérdés hogy a felkapcsolás hatására mi történik. Mert ha saját vezetett mozdonnyal kapcsolódok AI-ra akkor onnan az megszűnik AI vonatként működni. Lehet hogy ebben az esetben is ilyesmi van, de még nem próbáltam.
-
Surda
tag
válasz
istvan331
üzenetére
Pedig ha nagyon lassan próbálod, mennie kellene. Csak egy-egy pillanatra kapcsold az első fokozatot, centinként araszolgass. Ha nem megy, akkor valami más probléma lehet.
Próbálkoztam kocsifelkapcsolással az AI-val, de tényleg elég droidul néz ki a végeredmény, nem lehet összehangolni pontosan a dolgokat, hogy tényleg úgy nézzen ki, ahogy kéne. Azért még próbálkozom.
-
istvan331
tag
Hát épp ez az!Ha egy két métert el tudnék távolodni a közvetlen a mozdony után levő vagontól,már régen jó volna,de egyáltalán nem engedi!Szerintem nem lehet megcsinálni,hogy az AI vonat kocsikat vegyen fel vagy adjon le,mert a helyhez,időhöz stb események és az egyéb beállítások mind a vezetett vonatra vonatkoznak.Ezért kérdeztem fentebb én is,hogy lehet-e a vezetett vonat helyhez kötött eseménybeállítása pl a szemben közlekedő AI vonat indulása,a találkozási pont biztosabb összehangolása miatt.

-
Surda
tag
Most azzal kísérletezgetek, hogy AI mozdonyok is tudjanak felvenni, letenni kocsikat, tolatgatni. Van ebben valakinek tapasztalata?
-
istvan331
tag
AI vonatok indítása csak időpont alapján lehetséges,pl. helyhez kötött eseményként nem? Tehát amikor a vezetett vonat elér egy adott ponthoz,akkor indulna az AI, jobb összehangolás miatt.
-
istvan331
tag
Arra hogyan lehet rávenni a mozdonyokat,hogy a közvetlen mögötük lévő vagont is elengedjék?
Van erre valami megoldás?"Every exit is an entry somewhere"
-
babaga
csendes tag
sziasztok!Nem tudok egy olyan oldalt mondani a hol vonatos játékokat lehet letölteni.előre is köszönöm
-
Béla545
csendes tag
Van az MSTS-hez Budapest-Déli pu?
-
Jadro
veterán
válasz
atinho10
üzenetére
Nincs másik. Legújabb a 3.20-as verzió. Az újabb mindig több elemet tartalmaz az előzőhöz képest és visszafelé kompatibilis.
istvan331: FElhasználhatod persze. Az AI trafficban definiálva van a szerelvény és a path. A következő feladatban is felhasználhatod ugyanezt ha megfelel annak a feladatnak is. Pontosan ugyanaz a szerelvény fog ugyanazon az útvonalon végigdöcögni. Nem fogja felülírni, mert ez csak az adott vonat forgalmi helyzetét írja le. Azt hogy ez mikor kerüljön játékba már másik fájl tartalmazza.
-
istvan331
tag
Ha készítek egy act.-ot az abban szereplő Ai vonatok,a következő feladat szerkesztésénél is megjelennek a szerkesztőablakban.Ha én ezeket a második feladat szerkesztésnél is fel akarom használni, akkor az adatait átszerkeszthetem?Tehát nem fogja felülírni az első feladatbeli mentéseket?
-
atinho10
csendes tag
ugy nem jó hogy bemásolok egy csomó fajlta Train siulator mappába?
-
atinho10
csendes tag
sziasztok. ezzel a xtrackal van problémám meg volt a patch és ezt irja ki: run timedir (HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Train Simulator/1.0/pach. vagy nem jó patchet raktam fel? valaki segitsen!
-
istvan331
tag
Azt hogyan lehet megoldani,hogy az act.-ban szereplő álló szerelvény áramszedője fent legyen?Ai vonatot kell belőle csinálni nagyon rövid útvonallal (Pl. a peron elejétől a végéig) és várakozó pontot létrehozni hosszú állásidővel?
-
Béla545
csendes tag
az Alföld4-gyel akarok játszani és ezt írjaki a betöltés után.
Fájl:Trains\Consist\a4-ah-V43-1011+30teher.con
Utána igenre lépek és ezt írja kiService a4 7853 achuT1,útvonal"a4 -7853-acthuT",a betltés utáni beállítés sikertelen.
a választ megköszönném.
-
Jadro
veterán
Szóval ha más könyvtárban keresi az sms-t akkor így néz ki a wag/eng fájlban:
Sound ( "..\\..\\MAV_Hangok\\gyors\\DZUGALT.sms" )
Ez most egy személykocsi hangja ami a Trains/Trainset mappában a mav_hangok alkönyvtárban van.istvan331: A bak csak egy mentés, törölhető ha kész az act.
-
Béla545
csendes tag
meg tudnád adni, hogy kell lennie az sms megadásának?
nagyon megkösznném
-
istvan331
tag
Csináltam néhány activityt.Az activity mappában megjelent egy hang file is,bizonyos BAK tip. file.Ennek mi szerepe van?Ha kitöröltem,a feladat ugyan úgy működött.
-
Jadro
veterán
Meg is válaszoltad. Nem találja az sms fájlt. Meg kell nyitni az eng fájlt és keress rá az sms szóra! Kétszer fogod megtalálni. Egyszer a végén és egyszer a közepén. A kérdés az hogy van-e a v63eng.sms előtt elérési út. Ha nincs akkor ennek az sms fájlnak és a hozzá tartozó wav hangfájloknak a mozdony könyvtárán belül a sound alkönyvtárban kell lennie. Ha csak az sms fájlt teszed be oda akkor már nem lesz hibaüzenet, de wav hangok híján hang sem.
Ha van elérési út akkor egy másik mozdony sound mappájában lévő hangokat használja.
-
Béla545
csendes tag
miért nem lehet játszani V63 060-nal?
többször átnéztem a Hang és fülkenézet képzést.ezt írja ki: Nem találom az SMS fájlt.
Fájl: V63eng.sms
-
peti9878
csendes tag
Kösznöm szépen most már megy.

-
Jadro
veterán
válasz
peti9878
üzenetére
Valamelyik consist keresi a H-Start_50_55_22-05_000-2 -es kocsit a trains/trainset/acthu_motor mappában. Ez egy a BDV motorvonat betétkocsijaként szolgáló bmx kocsi lesz ha jól tévedek. Az eredeti acthu_motor csomagban ez a kocsi acthu_bmx néven fut. Gondolom valaki belepakolt magának még bmx vagont ezzel a névvel és abból csinált consistot. Meg kell keresned ezt a consitot és írd át a H-start...nevet acthu_bmx-re! Vagy szerezd be a kocsit és másold az acthu_motor mappába.

-
peti9878
csendes tag
Ez miért van?
A train-database olvasása sikertelen
Fájl:Trains\Trainset\achtu_motor\H-Start_50_55_22-05_000-2.wag
-
Skizz
addikt
-
istvan331
tag
De amióta megvan nem is tudtad használni egyáltalán?
-
istvan331
tag
Elvileg,ha tettél fel magyar tartozékokat,akkor fel kellett töltened a Bin Pach-t és a Newroadsot az x-tracks-t és a trainupdate-t.Nekem az utóbbi időben csinált olyat,hogy a betöltéskor kidob,pláne ha a Malomvölgy pályát is használtam.Akkor én újra installáltam a Newroads-ot és ezzel meg is oldódott a probléma.Ha tovább enged a betöltéssel és valamilyen számú vonalat pl.line 133 hiányol,akkor a Bin Pach hiányzik.
-
istvan331
tag
-
Skizz
addikt
korábban már írtam ide azzal a problémával, hogy sem az alap sem a kieggel teletűzdelt MSTS nem indul. illetve indul, csak az első betöltőcsík után fekete képernyőt kapok az arcba és utána kidob a win-be. valaki találkozott már ilyennel?
-
istvan331
tag
A kép beállításokhoz milyen paramétereket ajánlotok?Már a játékon belül is és a monitorbeállítást is.Eléggé fárasztja a szemet,pláne a felsővezetékes pályákon az oszlopok és a vezetékek futása.(Szerintem legalább is.)
-
istvan331
tag
Megvan!!! A Bin hiányzott! Nem engedte újra installálni,ezért kitöröltem a régit és úgy újra tudtam futtatni.Ismét működik,bár fogalmam sincs,hogy egyáltalán miért romlott el. Az új hóesést akkor minden pályába külön kell betenni és kitörölni a régit?
-
istvan331
tag
Belenéztem én is a fórum előzményekbe és ott erre az üzenetre a bin hiánya volt a válasz. De azt nem értem,hogy mitől ment el egyszer ha már fel volt töltve?Újra kell mindent telepíteni vagy rá lehet valahogy futtatni?
-
istvan331
tag
A malomvölgyiről én is olvastam,hogy esetenként összeakadhat más pályákkal. Nekem azelőtt fenn volt a Jászkisérrel vagy az alföldel és nem volt ilyen gond.Mivel olvastam a problémáról,most mindig azt a pályát tettem be csak a routes-be,amit használtam.Nem volt semmi gond,mindegyik működött.Le akartam cserélni a Murában a hótextúrát,akkor kezdődött. De hiába tettem vissza a régit,akkor sem akarja.És a Novató is működik,meg a többi keskenynyomas.Ráadásul konkrét hiba hivatkozást sem ír ki.Ja és az alapjáték is működik, ha kiveszem a pályákat.
-
Jadro
veterán
Alföld telepítéshez: "Ezeket a kiegészítéseket sorban fel kell telepíteni az alappályára! " A pálya alatti leírásból idéztem.

Az ez töltsd le meg azt töltsd le dologhoz annyit hogy azokat töltsd le és tedd fel! Azért van odaírva.
A játék már nagyon régi és időközben érkezett hozzá számos javítás és szépítés. Mint pl sínbővítmény csomag, útbővítmény csomag, patch, MSTS Bin patch. A telepítési leírásban a cikkek közt leírtam hogy mi kell.
A consistkészítést meg megtaláltad. Nem tudok mit hozzáfűzni, le van írva érthetően. Esetleg ha nem tudsz egy mondatot értelmezni akkor másold ide és elmondom mi micsoda! Előfordulhat hogy valami nem világos.
-
Sanyix
őstag
az első oldalon a 3. képen az melyik route?
-
Foose
addikt
Hát ez az átnevezős dolog nem megy,pedig egyszerűnek tűnik. Átnevezem a con fájlt a leírás alapján,de utána mit kell még? Az az sms miújság hiba hogy lesz javítva?
-
Foose
addikt
Oh... Ez kell nekem a vonatok-szerelvények játékba töltéséhez? [link]
-
Foose
addikt
Sziasztok! Segítene valaki? Tegnap szereztem be a játékot,(sajna nem eredeti,letöltött) minden kiegészítő dolgot feltelepítettem,ami az 1. hsz-ban van. De nálam is jelentkezett a hiba,amikor külön felrakott vonatot választok ki. sms blabla... Hogyan lehet a beleturkálós módszerrel berakni vonatokat,meg vagonokat? Elég ha egy érthető magyar leírás belinkel nekem valaki...
Másik. Ha pl az alföld 4 pályát akarom benyomni a game-ba,akkor miket kell letöltenem? Mert a Jadro féle HTSC oldalon elég sok dolog van,ezt töltsd le,azt töltsd le...Ráadásul úgylátom,3 patch is van az Alföld 4-hez. Pl mindegyik kell? segítség
Jah...Az Alföld 4-hez kell Acthu csomag is. de melyik? Mert van személyvonat,személykocsi,tehervagon... Melyik kell? -
Jadro
veterán
válasz
istvan331
üzenetére
Mintha a malomvölgyivel lennének ilyen problémák. Összeakad más pályákkal. Nem próbáltam még azt a pályát soha, csak rémlik hogy írták Marci fórumban. Gondolom van valami speciális sínkészlete, tehát a global könyvtárra tippelnék. Az biztos hogy a Mura, Nova, Alföld és a Jknb csak Xtracks sínkészletet igényel plusszban. (No meg némelyik a newroads utakat.)
-
istvan331
tag
Eddig úgy csináltam,hogy mindig csak az éppen használt pályát tettem be a játékba,a többit mindig a dokumentumok közt tároltam.Ez remekül működött is,de most valami gond lett.Betöltés közben kilép,ha a Mura,a Jászkisér és az Alföld pályák közül valamelyik van felrakva.A Nova a Malomvölgy pályákkal elindul.Mi lehet a gond?Bin-nel lehet valami? Bár nem értem,mert eddig jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák

- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Star Wars Outlaws teszt
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 13. nap: Trine Classic Collection
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Sony A7 IV váz + Cage + Akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- Intel Core i5-12400F CPU + gyári hűtő
- Lenovo i7 laptop, viseletes, üzemképes.
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. egyébként a hivatalos oldala: