- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
Ügyes, csak szerintem itt el is vesztette a gép azt, hogy ez egy laptop. Ennyi erővel vehettél volna egy asztali gépet is. Szerintem.
Nekem egy MSI GX620X van a tulajdonomban, ahogy közeledik a nyár, látom, hogy egyre melegebb lesz a GPU (nVidia 9600M GT), Sokat játszom, és nagyon idegesített engem is, hogy rohadtul bemelegedett a gép, de egy alapos, odafigyelős újrapasztázás segített a gondon (Mikor sokadszorra szétkaptam emiatt, akkor teljesen szétborítottam a gépet, mindent leszedtem, mindent. Jól is tettem, láthattam, hogy bizony öregedik a gép, egyes műanyag pöckök ott váltak a kezemben porrá... OMG). Alaposan lepasztáztam, így most csak játék (Aion, WoT) alatt hajlamos elérni a 80 fok környékét. És akkor is csak a GPU. a proci pasztázás óta eddig max 75 fokra kúszott fel. Sajnos ez még mindig elég komoly hő, de ennek a gépnek, ebben a formában már nem kell sokat bírnia. Hamarosan összegyűlik egy nagyobb pénzmag, és egy nagy tesó landol nálam (GX70, vagy újabb) és, ha lesz kedvem, időm, ebből valami HTPC-t faragok (egyedi ház, megtartani pl az érintő gombsort, ha leszek elég ügyes, kap egy apró LCD kijelzőt, stb. ).
-
Darks!de
csendes tag
szia!
hát fogalmam sincs egyszer csak elkezdett fura kattogó hangot kiadni megnéztem és egy látom h letört majd kiszedtem a kis eltört darabkát :S ismerősöm azt mondta hogy valószínűleg elengedett az anyag mondjuk mar 4-5 éve hajtottajah és amúgy köszönöm válaszodat, azért ez segítség már csak találni kellene egy darabot
-
LarsR
tag
Hosszas böngészés után megtaláltam a feltételezhetően eredeti pr600-as hűtését. Sok kamut találtam, volt amire azt írták jó ex705-be, erre néztem nagyot
, kivettem a fiókból és lecsekkoltam, szóval nem nyert. Viszont ex600-nak a procin lévő része jó, a másik ami a vga-t hűti, asszem az van alatta, na azt le kellene műtenem
-
törölt tag
A mini-ssd menni fog a gepedben, egy szabvanyos mini-sata kartya, egy egyszerü/szabvanyos mini-sata foglalattal. (persze ugyanugy mint a merevlemezeknel a gyorsasag a kartyatol függ -de ez a vga-knal is igy van...
De akkor mar legyen inkabb egy darab 60, vagy 128, ill. 256 GB-os mini-Sata SSD benne, ne kettö pici 4GB-os -
Balázs1986
őstag
Nem biztos, hogy egy régebbi alaplap megfelelően felismeri és tudja kezelni azt a mini csodát. Szóval, ha mindenképpen azt akarsz venni, előtte lehetőség szerint szerezz egyet kipróbálásra.
De szerintem továbbra is jobban jársz, ha rendes, SATA SSD-t veszel, nem mini pci-e foglalatút (mSATA névre hallgatnak). Nálam rendes SSD van a HDD helyén, és a DVD-meghajtó helyén beépítő keretben a HDD. Ha nagyon kell a laptophoz DVD (1 évben 1-2x), azt használok USB-ről (vagy addig kikapom a HDD-t). Úgyis a DVD a leglassabb, annak elég az USB is, minek vegyen el feleslegesen egy teljes értékű SATA portot -
törölt tag
Eszedbe ne jusson arra penzt kiadni, mert nem lesz gyorsabb. Ez nem SSD, hanem vmi regi szar -mar az intel sem tamogatja- a merevlemez es az SSD közötti sebessegen. Csak egy atveres az ebay-en, hogy ott meg mindig marha draga (valoszinüleg, mert keves van belöle). Vegyel inkabb mini-sata foglalatos SSD merevlemezt az ebay-n! A Mushkin Atlas Deluxe sorozat a leggyorsabb a mini SSD-k között. Bar a sata2 sebesseget mas gyartok is hozzak -kiveve fent linkelt intel turbo cace-t ami nem mini-ssd merevlemez
-
Balázs1986
őstag
Ránézésre ugyanaz, szóval jónak kellene lennie.. Kérdés lehet, hogy a BIOS támogatja-e a procidat. Remélhetőleg igen.
Találtam egy ilyen hirdetést. Itt azt írja, EX600-as. Hm...a hibajelenség ismerős lehet
(40$ posta...nem semmi)
-
Balázs1986
őstag
Persze, ha nincs terhelve (netezgetés), akkor akár jobban is hűthet, mert a közvetlen az IC felett levő réz nagyobb, mint a gyári, több hőt vesz át. Ilyenkor meg ugye a ventinek eleve nem sok szerepe volt, még az eredeti hűtésnél sem.
Terhelés alatt viszont már ez a réz is kevés, és bár visz át hőt a bordák felé, sajnos nem elég gyorsan. Átmelegszik minden, ez hőtan alapokDe még így sem elég gyorsan viszi el a hőt. Ezért mondtam, hogy venti mindenképp kelleni fog szerintem. De akkor ezt most te is megerősítetted, ha jól értettem
Cobretti13: Ha van összesen legalább 4Gb RAM-od (RAM + VRAM), akkor 64bit. Ha nincs, akkor 32bit.
-
vacs
veterán
Szivat a noti.
Letöröltem a régit, újraindítottam, majd kikapcsolt nettel feltettem ezt a 185.85-öt (még nem találtam ennél régebbit
)
Ehhez képest Ő a 296.10-et tette fel.
Kétszer megcsináltam, kétszer eljátszotta velem.
Ilyenkor mi van ?A kérdés mindenkinek szól, nem konkrétan LarsR-nak.
-
törölt tag
amikor megvaltoztattam a Gpu ill. a vga-ram orajeleet a biosban Nibitorral -az tünt fel, hogy rendesen futna ha az nVidia driver Kernel nem szallna el 20 masodpercenkent (fekete kepernyö 2sec ismetlödik, aztan jön egy buborek a talcan, hogy az nvidia driver a kernel elszallasa utan visszaallitotta magat). Ez csak akkor szünt meg, ha a vga tiszta alap/gyari orajeleken ment -ugy latszik, a driverben bent definialva vannak az orajelek, ha ott elterest eszlel elszall a 3D-mag. Mert 2D-ben -nvidia nelkül- ment rendesen...
-szoval a laptop vga/nvidia paros ugylatszott eszmeletlenül erzekeny minden gyari elöre definialt orajel atallitasra
elöször azt ellenöriznem le, hogy -
-semmilyen vga orajel tuning program nem fut,
-hogy a vga teljesen a gyari orajeleken fut (gpu/ram/ orajelek/feszültseg) =bios check -
dewil666
őstag
Szia!
Nagyon egy rugóra jár az agyunk
!
Nekem is van pár hűtés modding a notin (HDD takaró szépen egyenletesen kifúrva, a ram és proci takaró is és a vga takaró is a vga kapott + 2 hőcsövet is. Itt leszögezném hogy aztali gépként használom hűtőpaddal amiben 2db 12cm és 1db 8cm-es venti megy usb-ről csendesen.) A HDD 29fok, nyáron max 32fok, a proci T9300 prime teszt alatt 88-90fok, vga Ati 3650 játék alatt max 65-68fok.
A bios frissítéssel kapcsolatban ha érdekel és ott jársz hogy meg akarod csinálni nagyon szívesen segítek lépésről lépésre ne hogy baj történjen!! Van programom ami Win alól megcsinálja a frissítést. De ezt majd privátban megbeszéljük!Üdv Laci
-
dewil666
őstag
Szia!
Ahhoz hogy kezelje az általad írt procikat biost kell frissítened. Én a T9300 tettem bele (GX700) bios frissítés után kezelte megfelelően addig csak 50%-on. Nem tartom jó ötletnek én is visszacserélem T7700-ra mert a cpu hűtő nem ezekhez lett kitalálva. Majdnem felmegy maximumig terhelés alatt. Alul méretezett a hűtő sajnos. És a T9... széria mivel 45 nanométeres a csíkszélessége kisebb a hőleadó felülete is 107nmm, míg a T7... 65 nanométeres annak a hőleadó felülete 143nmm. Vagy esetleg tehetsz bele T7800-ast, X7800 de olyat még nem láttam eladót
(utóbbi is biztosan süt mert az már 44w-os).
Ez az én véleményem!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest