- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
LarsR
tag
válasz
dewil666 #16821 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Nekem még nincs a hdd cover kifúrva, bár már gondolkoztam rajta. Eladni nem szándékozom a gépemet, így nem is érdekel ha tele van az alja lyukakkal, vagy esetlegesen egy asztali gépnek a hűtése van ráfabrikálva a procira. Én se nagyon mozgatom a gépemet, elég nehéz. Alkalmanként egy-egy városi túra után rendesen megszuszogósodva (lihegve) teszem le. Szerencsére ez évente 2 alkalom, szóval akkor kibirom.
A procit tegnap teszteltem full terhelés alatt 5 perc után 62C fok körül stagnált, igaz csak egy kis 300ftos laptoptartón van rajta, amiben nincs ventillátor. Ami aggaszt az a gpu-nak a melegedése, igaz tegnap az is 47C-nál nem ment feljebb. Lehet hogy a paszta teszi a dolgát. kb 8 hónappal ezelőtt volt szétszedve, akkor jobb híján valami kínai majonézt tudtam csak rátenni, ami kb 6 hónapot bírt. Az utolsó 2 hónapot végigimádkozva, de kibírta a gép, bár fűtött rendesen.
Paszta már megvolt de a tv-kártyára vártam, ami kicsit késve, de megérkezett (from china). Igaz most lehet hogy azzal van a bajom. Nem elég hogy nem megy, de mióta feltelepítettem hozzá vagy 10 különféle drivert plusz kb ugyan ennyi programot, nem tudom se alvó,se hibernáló módba rakni a gépemet. Kikapcsolásnál és újraindításnál is kékhalál jelenik meg, amiben felsorolja az esetleges hardware vagy software problémákat. Kikapcsolni is csak úgy tudom ha nyomvatartom a kikapcsológombot. Volt aki azt mondta hogy a videókártyámmal lesz a gond, olyankor szokott ez a fajta probléma előjönni, de ez tuti sotfware probléma, mert van fent vista is a gépen, másik partíción és ott minden windowsos opció működik és nincs kékhalál. Szóval szerintem a driver vagy a program vmit módosított és ezért történik a kékhalál. Vistára nem mertem feltelepíteni a kártyát nehogy ott is ez legyen. Esetleg neked nem volt TV kártya a gépedben? =) Gondolkozok rajta hogy kiveszem és eladom, vagy kidobom, mert szörnyen idegesít hogy van és mégse tudom használni, plusz félig meddig a rendszeremet is meggyilkolta.
A bios frissítést pedig akkor megcsinálom, hátha javulás következik be a gépen, mivel szörnyen nem látszik meg benne a proci csere ami 8 hónapja volt. Lehet hogy még lassabb is a gép, legalább is úgy tűnik.
Köszi még egyszer a gyors választ!
Zsolti -
LarsR
tag
válasz
dewil666 #16818 üzenetére
Lehet hogy én gondolom rosszul, de az alábbi procik közül az x7800-as az ami jelentősebb, mármint amire még érdemes lenne cserélni az itt leírtak közül. A cserét és a bios frissítést picit akkor elhalasztom azt hiszem. Meggondolom még.... .
A melegedést már megszoktam, 4 éves a gépem, újjonan vettem. 2 évig amíg tartott a gari nem nyúltam hozzá, viszont utánna már igen. Pl a hdd kereten aluminium borítás volt, és a hdd-m 45C-ra is felment, na ezt leszedtem róla gyorsan és utánna nem ment 36C felé (a mostani 500gb stabil 34C).
A műanyagot, ahol ram, proci van kifurkáltam. Nem koszolódik jobban mint egyébként és egy álltalam összedobott (házilag) cooler paddal elég rendesen le is tudtam hűteni. A coolerpadban rendes atx-es tápokból kiszedett ventiket raktam és külső táppal használtam. Jelenleg nincs nállam, de megvan. Nemrég pasztáztam újra a gépet, kb 2-3 hete, artic cooling mx-4-el. A ventillátort is lemostam alkoholos spay-vel, mintha új lenne, nem csak kinézetre, de hangra is, pedig 2 éves az is.
Gondoltam rá, hogy teszek be pluszba még vagy 2 ventillátort, egyik a cpu fölött lenne a másik a gpu-ra fújná a kinti levegőt. Találtam 1,7x1,7x8mm -es ventiket (5v), amiknek elméletileg 11000-es fordulata van. Lehet hogy hangos, de igazából a melegedésre szerintem írtó nagy hatással lenne. Bár ezt szerintem biztosra csak a beépítés után lehetne megmondani.
Egyébként még soha nem csináltam bios frissítést. Ez ügyben is tudnál tanácsot adni? Mire figyeljek oda? Programok?stb.. -
törölt tag
válasz
dewil666 #16783 üzenetére
Hülye kerdes : A System Control Manager telepitve van? A fenyeröt az fn+F4, fn+F5 kombinaicoval is lehet allitani, ha a system control manager telepitve van
-
Balázs1986
őstag
válasz
dewil666 #16753 üzenetére
Vannak lehetséges okok. Elsőre azt próbáld, hogy Eszközkezelőben töröld a kijelző drivert, aztán keresd meg újra. Hátha ez megoldja. (Azért mondom, hogy ezzel kezdd, mert ez a legkevesebb idő
)
Ha nem, akkor vga driver csere is lehet megoldás, főleg akkor, ha valami új drivert tettél fel. Próbálj valami régi (250-260 körüli) verziót.
Ha ez sem jön be, végső soron a Windows Update is megoldás lehet, hátha talál vga driver fix-et (most, ahogy rákerestem, írták külföldi oldalon, hogy ilyen esetben ez is jelentett már megoldást).Arvernia123: Tehát eleve dvd-ről indítod a gépet, és bejön a telepítő, itt szeretnél formázni, majd újra telepíteni a rendszert...ha jól értem. Persze, nyugodtan ráeresztheted a c: meghajtóra, meg akármelyikre. Itt nem számít, hogy mi van rajta, letörli.
-
Balázs1986
őstag
válasz
dewil666 #16740 üzenetére
A GX700-as BIOS-a elvileg Win alól is frissíthető, csak az MSI nem reklámozta. Ezt a programot töltsd le, csomagold ki. Az AfuWin alkalmazásra lesz szükséged, op.rendszeredtől függően 32bites vagy 64bites verzióban.
Az MSI oldaláról letölthető BIOS fájl kiterjesztését át kell írnod, hogy felismerje az alkalmazás. Eredetileg egy szám lesz a vége (.122 talán). Át kell nevezni .ROM -ra.
Itt van két hsz, amiben leírom. -
törölt tag
válasz
dewil666 #16740 üzenetére
Bocsi, de nem. Mennem kell vizsgázni, így már nincs időm rá, de itt: http://www.msi.com/files/pdf/How_to_make_a_bootable_flash_disk_and_to_flash_BIOS_f.pdf Részletesen le van írva minden,angolul. Képekkel.
Ha esetleg gondod van kérdezz nyugodtan itt, valaki tuti d majd segíteni, legfeljebb majd én késő este.
-
gyemipapa
senior tag
-
törölt tag
válasz
dewil666 #16608 üzenetére
Nm.
Valaki segitsen,rá éreztem a dologra és vettem egy hete egy ssd-t,viszont ami a laptopomba volt 500-as vinyó az ma meg adta magát. hülye hangokat ad ki,(surlódás,"karcolás") Hogy tudom,lementeni az adatokat,kis méretü fájlokról van szó,iratok.. Vagy tudtok valakit,aki nagyon olcsón tudja csinálni ezeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest