- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eketomy
senior tag
válasz
bitum3n #15607 üzenetére
Hát ha lapot akarsz cserélni akkor azt sztem inkább ne erőltesd:
- iszonyat drága 30k-tól felfelé főleg ha új és főleg ha msi
- iszonyat nehéz találni (ritka mint a fehér holló)
- ráadásul akkor már a garanciád is elvészMondjuk a garnak sztem már így is lőttek, szal én azt ajánlom, hogy ha valaki aki kicsit ért hozzá, újra tudja neked forrasztani a tápcsatit (kell venni egy másikat és újraforraszatni)
Én már csináltam legfőképp FujistuSiemens-eknél nem volt gond, csak olyan csatit kell találni ami kb oda illik, na az egy kicsit körülményesebb, de mégsem lehetetlen és jóval olcsóbban megúszod a dolgot! üdv
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bitum3n #14785 üzenetére
ahci módban ajánlott(abb) felhúzni a win 7 oprendszert!
littleNorbi; vélhetően az ahci/sata mód miatt, mivel az xp nem tartalmazza a szükséges ahci/sata illesztőt, csak a vista és a win 7! ha a bios adott beállításában van lehetőség ide módba kapcsolni az átvitelt, akkor úgy települni fog az xp, ellenkező esetben vagy integrálni kell a szükséges illesztőt az xp telepítőjébe, vagy telepítés közben külön beadagolandó!
-
válasz
bitum3n #14782 üzenetére
illesztős hibának tűnik, de szerintem az oprendszer újrahúzása lesz a vége...
mellesleg a probléma leírását segítő fájlokat, az elérési út alapján csak te éred el a saját rendszeredből!tibibi; ha a vesszőket a megfelelő helyre képzelem a hozzászólásodban, akkor akár még jónak is értelmezhetem a véleményedet...
-
válasz
bitum3n #14780 üzenetére
az egész rendszert is visszaállítod korábbi időpontokra; vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> biztonsági mentés és visszaállítás -> rendszerbeállítások vagy számítógép visszaállítása -> rendszer-visszaállítás eszköz megnyitása -> ha van több mentett visszaállítási pont, akkor lépésről lépésre próbálj ki többet is, ha emlékszel, hogy mikor kezdődött a hiba, akkor egy attól korábbi időpontra állítsd vissza!
csak a frissítések okozta esetleges hibák kiszűrése; vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> windows update -> frissítési előzmények megjelenítése -> itt lépésről lépésre leírja, hogy miként lehet eltávolítani frissítésket, illetve ha látsz a listában vga vagy hasonló hardver frissítését, akkor azt az eszközkezelőben az adott hardver ágának a tulajdonságlapján is visszaállíthatod a frissítés előtti állapotra! -
válasz
bitum3n #14776 üzenetére
akkor viszont nem biztos, hogy konkrétan a játékkal van a gond? nem volt oprendszeres vagy illesztős frissítés a hiba megjelenée előtt? ha jól olvasom, akkor a merevlemezt és a memóriá(ka)t tesztelted, és ott nem jelentkeztek hardveres hibák?!?! végszükség esetén húzd újra az egész rendszert, és lépésről lépésre kiszűrheted, hogy hol/mikor jelentkezik a hiba!
-
ruadi
csendes tag
-
ruadi
csendes tag
válasz
bitum3n #14737 üzenetére
Ok, ha majd lesz valami fejlemény akkor lécci oszd meg velem/velünk, mert ugye én is hasonló gondokkal küszködöm. De a notebook.hu is javít gépeket? Én azt hittem h. csak értékesít és ha valaki garanciába visszaviszi a laptopot akkor elküldik ők is a gyártóhoz. Lehet kapni olcsobban is laptophűtőpadot. Én pl 2000 Ftból csináltam magamnak.
-
ruadi
csendes tag
válasz
bitum3n #14728 üzenetére
Nyáron ez így szokott menni mindenhol: többen nyári szabadságon vannak a dolgozók közül, a maradék ember meg próbál mihamarabb megszabadulni a sok melótól. Egyébként sok mindent nem is tudnak vele kezdeni, mert ahogy láttam a tiédben is AMD processzor van és köztudott h. az AMD-k jobban melegszenek mint az intel processzorok, így az MSI-ben lévő nem túl jó hűtés rendszer ezzel egyedül már nem tud megbirkózni. De ameddig van rá garancia, meg időd amikor nem kell a laptop, addig próbálkozz nyugodtan, hátha kicserélik a ventilátort egy újra, mert szerintem ez a tisztítás sokat nem ért.
-
ruadi
csendes tag
válasz
bitum3n #14714 üzenetére
Az én EX630-asommal is ugyan ez a szitu ha túl van terhelve egy idő után kék halállal memória- vagy videokártyahibára hivatkozva kifagy ... én is már mindent kipróbáltam a hiba orvosolására ami a legjobban bevált az a notebook hűtő használata, így egyértelmű lett számomra h. a felmelegedés okozza a gondot... mondjuk nálam alaphangon is 75 fok körül van az üzemi hőfok... hát hiába ezek már csak ilyenek... ettől függetlenül nincs fele semmi bajom...
iCook:szerintem tedd fel a driver genius nevű programot az megkeres neked minden hardverhez illő friss drivert.
-
válasz
bitum3n #14710 üzenetére
akkor viszont nem teljesen biztos, hogy hardveres gond lesz, lehet, hogy valamelyik illesztő vagy alkalmazás okozza a hibát - ami nem garanciális probléma!
szerintem húzz fel egy tiszta oprendszert, rá az illesztőket, aztán futtass néhány tesztet; memória, hdd, stabilitás...stb!
memtest; memtest86-3.5 vagy memtest86+-4.10
(csak kiírod a képet írható/újraírható cd vagy dvd lemezre, noti arról indít, és a teszt magától lefut!)
merevlemez; hdsentinel_free -
válasz
bitum3n #14708 üzenetére
ha ahci módban van telepítve az oprendszer, és átkapcsolod a bios adott beállítását ide módba, akkor is kéket fog dobni, hiszen nem megfelelő az illesztés!
ha viszont feltelepíted a megfelelő (jó lemezről, nem buherált, nem gányolt, nem tört...stb!) oprendszert akár ide, vagy ahci módban (utóbbi esetben xp ugye csak megfelelő integritással vagy illesztéssel), és már úgy is kéket dobál, akkor vélhetően hardveres hiba van! ha az oprendszer felhúzását követően még nem dobál kéket, csak később, akkor lépésről lépésre kell ellenőrizni mindent; illesztők, alkalmazások...stb!
már telepítéskor is kékezik? ha nem, akkor az oprendszer felhúzását követően - még az illesztők telepítése előtt - azonnal kéket dobál? vagy csak az illesztő(k) telepítését követően? vagy csak bizonyos alkalmazás felhúzása/futtatása során/után?
például egy memtest futtatása? -
castiel
aktív tag
válasz
bitum3n #14696 üzenetére
Szóval meglehet hogy vga driver hiba, de ennek kicsi az esélye..
Sajnos esélyesebb hogy hardveres a probléma..
Azt kizárnám hogy nem egyforma a memória modul, mert ilyen hibát csak nem követnek el egy laptop esetében..
Valószínűtlen az alaplap hiba is.. akkor más gondod is lenne valószínűleg..2dolog maradt: vagy túlhúztad a procit/vga-t, és behal tőle, vagy hibás a memória..
A leírás szerint ezek lehetnek, aztán kitudja.. ez winfos..
-
castiel
aktív tag
válasz
bitum3n #14696 üzenetére
ezt találtam róla: [link]
azaz:
* A számítógép hardver- vagy szoftverproblémái miatt (a hardverhiba a leggyakoribb ok).
* Megkísérelte a számítógép processzorát magasabb órajel használatára beállítani (például a 150 MHz-en működő processzort 187 MHz-es futásra állította).
* Alacsony szintű hardversérülés, például sérült memória (RAM)
* Nem egyező memóriamodulok
* Hibás alaplap
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- PlayStation 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest