- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hm, köszi ezeket az infókat eddig nem tudtam
Én mondjuk már jó ideje csak verbatim- ot használok... régebben mást is használtam... de már vagy 10 éves az írom (a cd író az kb 3-4 évig ment aztán nem olvasta már be a lemezeket se... ehhez képest ez nem rossz teljesítmény mert még most is viszonylag jól működik a dvd író...), még évekkel ezelőtt elkezdett "válogatós lenni", hogy milyen lemezt ír meg. Azóta csak verbatimot használok. Legutóbb kiírt egy lemezt hibásan, úgy hogy se a laptop se a másik gép dvd olvasója nem tudja maradéktalanul olvasni, inkább úgy döntöttem nem írok ki vele lemezt (a dvd olvasható, csak egyes részei nem, pl a film x percénél mivel nem tudja folytatni, visszaugrik a film elejére de pl a következő film már zökkenő,mentesen végig megy, szal csak egy része lehet hibás.) De lehet a meleg is közre játszott... (van hogy 30°/30+ van a szobában... Megfigyeltem pl ha bent van egy lemez és újraindítom a gépet akkor lehet már nem ismeri fel. Ha kiveszem és kicsit "hűl" akkor meg elsőre felismeri...
De a laptop olvasójával semmi gond nincs, bár még nem sok dvd-t írtam veleEgyébként eredetileg úgy gondoltam veszek új írót. De aztán szembejutott akár már BR- írót is vehetnék.. igaz kicsit drágább... Mondjuk a srác azt mondtam várjak vele még pár hónapot (akkor még félév volt) És akkor valószínűleg olcsóbb lesz vmivel... (közben eszembe jutott ha más miatt nem az áfa változása miatt biztos
)
-
vranyek
aktív tag
Én a laptopon már meg sem próbálom, valószínűleg így is az utolsókat rúgja az íróm, az öcsém írója viszont asztali gépben van, azt tudom, hogy dual layer író,de elég régi volt, ezért is írtam, hogy nagy nehezen sikerült frissebb firmware-t találni rá, csak nem tudom, hogy annak lehet-e köze hozzá? már csak egy tdk-m van, két phillips-et már "elfüstöltem", ezért érdekel, hogy jelent-e valamit az új firmware, vagy inkább hagyjam a fenébe, és írassam ki mással??
-
vranyek
aktív tag
valószínű, hogy az új fajta phillips DL DVD miatt nem megy, ugyanakkor img burn-nel próbáltam... viszont öcsém gépén is próbáltam kiírni egy DL DVD-t, az pioneer dvr 112b író, az is kicsit régi, de az 59%-ig elment, majd kiírta az is az errort, valami invalid adress-es üzenettel, akkor abban az esetben is a régi író, új dvd a ludas??? mit tudok ilyenkor tenni? venni egy új írót??
vagy lehet a firmware-t valahogy frissíteni??? -
hamy
csendes tag
Kösz a választ!
Írtad:
"bizonyos típusú modulokkal megy is!"pl.: [link]
Nem vagyok guru, mit értesz a fenti idézet alatt? Lényeg, hogy 8gb memóriával üzembiztos(!) legyen. Ha mindkét slotban kicserélem a modult a mellékletben lévőre, akkor menni fog? Kell vmit. hw-n frissíteni? Tudsz olyan üzletet ahol hajlandóak ilyen kéréssel foglalkozni ill. hw "frissítéseket" meg tudnak csinálni?
Vista Enterpr. x64-et szeretnék rajta futtatni.
-
lukybonus
csendes tag
A dobozára is rá van írva,külön led-es visszajelzője van,a visszajelzők sorában az első helyen van a második a wifi.A telepítőjén rajta van ha bekapcsolom a bluetooth-ot kékes fénnyel fog világítani a led de ha egyszerre kapcsolom a wifivel akkor mindkettő visszajelző fénye zöldessárga lesz .Akkor most van vagy nincs?
-
krystman
őstag
Nem tudom. Én már telepítettem Toshiba, MSI, Acer, F.Siemens laptopokat elég sokat, és idáig hibátlanul felismerte a Win7 az összes gépben lévő hardvert. Biztos vannak kivételek, de ahoz biztos CD-én adják is hozzá. A legtöbb mai géphez nem is adnak még CD-ét sem, mert alapból Win7-re vannak optimalizálva. Max Vista drivert tartalmaznak ha adnak hozzá. Én nekem nem volt ilyen gond, hogy nem ismerte volna fel. Nekem ami van, csak Vista és XP driver van hozzá, de úgy a 32bites és a 64bites mindent ismer benne.
-
kolivanov777
tag
Úgy telepítem, a chipset volt az első, de ez a fránya p1 gombbal nem aktiválódik a webcamera xp alatt sem! System control managerbe meg nem lehet semmit se állítani!
Nemértem mért, meg system conrol managerrel lehetne állítani a p1-t de hogyan, mert nem igen lehet abba semmit se csinálni!
Megmakacsolta magát ez camera
-
hajtömeg
aktív tag
10. próbálkozásra sem megy.
Nincs dvd meghajtója és így nem egyszerű.
Telepítettem már külső dvd olvasóról és végül pendrive-ról is,fel is megy,de 4percig bootol.
CLASSPNP.SYS-nél áll le mindig a boot.
Utána mondjuk minden oké,de ez a 4perc boot sok!
Már másik win 7 ultimate-el is próbálkoztam,ugyanez a helyzet.
Nyamindegy,próbálkozom,csak gondoltam hátha van olyan,aki már konkrétan feltette rá... -
törölt tag
hát, ha előbb tudom, akkor 34rugóért inkább a laptopalkatrészes oldalon megrendelem, mert az előlap+hátlap+vasak vannak benne, nekem meg csak az előlapot cserélik ennyiért.
mocskosul drágán dolgoznak.
szerinted mi az a ram, ami még nem túl gyors ennek a t7300nak és 2*2gb?
illetve, mekkora most az a laptopvincsi amit érdemes belerakni?2.5" a mérete ugye?
-
törölt tag
aztab+....
ha középen nyitottam ki, ahol ez a retesz van, akkor nem értem, hogyan lehet másképp...
amúgy, nézegetve a laptopalkatreszek.hu-t, lehet olcsóbban kijöttem volna, ha nem viszem szervízbe
34rugó egy sima cseréért, elég fájdalmas dolog...
mindenesetre felháborító, h egy keret, zsanérral így szét tud hullani..Pláne, h garin bellül sem nyelik le!.ez rendkívüli gyengepont az msi-nél.Más gyártó miért tudja normális zsanérral felszerelni a notijait?!
-
-
fogaskerek
csendes tag
-
eye4eye
csendes tag
-
Bpeter91
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Amúgy azokat a drivereket raktam fel a laptopra amiket a gyártó honlapjáról le lehet tölteni 32bites win7 alá(kivéve a VGA drivert mert azt folyamatosan frissítettem)... Azért is furcsáltam hogy nem működött a mikrofon... noh mindegy... csak kapjam vissza - egy hete van bent - és megnézek mindent, mi van meg és mi hiányzik
mégegyszer köszönöm a válaszod! -
eye4eye
csendes tag
Köszönöm a segitséged!
Beszéltem programozo barátommal azt mondta vigyem el egy emberrel aki ezzel is foglalkozik. 3000ért megcsinálja a coolert, és még a procit is leszigeteli vagy micsodaa futár székesfehérvárig odavissza több lenne. igy oda a gari dehát.. nah majd iroma fejleményeket
-
eye4eye
csendes tag
Kali!
ksözönöm szépen a válaszodat
az usb-t nem szoktam rángatni mert pl van hátul is azt lehetetlen rángatni :/
a bugás akkor aza ventillátor? nemkell féllnem hogy ilyen akkor komolyabb baj van? mert ez aggaszt inkább. porszivon és késen kivül máshogyan nem tudom tisztinanielviselhetetlen hangos jelen pillanatban is. van mikor igy elkezdi a mosogép hangot ésa kkor kikell kapcsolni és reménykedni hogy mikor visszakapcsolod akkor csak trabant lesz. ha mondom nekik hogy csak tisztitsák ki meg ventillátor csere az is 2-3 hét? :/
-
Kujbusvill
csendes tag
Hali,
Vistával próbáltam ugyan az az eredmény...
BIOS-ban beállítottam és csak a cd volt a boot sorrendben...
Fekete képernyő, kis fehér "csík" villog és nem a szokásos szöveg jön hogy a cd-ről való telepítéshez nyomjon meg egy gombot...hanem hogy
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key"Kipróbáltam mást telepítő cd-kel is ugyan ez a üzenet, más gépeken ezeket a cd-ket felismerte.
uaa (kb888111) telepítése remélem megoldja majd a problémát...keresek google bácsival ilyet
(biztonság kedvéért tudnál hozzá adni egy linket?)
-
littleNorbi
aktív tag
-
bitum3n
tag
megpróbáltam a rendszervisszaállítást a legelső időpontra de semmi ugyanúgy kék kép, eddig el is felejtettem leirni a hibát nemtudom segit-e:
BCCode: 1e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF88003705550
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\082810-30950-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-33555-0.sysdata.xmla bccode mindig más szokott lenni
-
bitum3n
tag
délután hoz haverom egy idegen win7 telepítőt meg linux cdt is majd valamit ügyeskedünk, remélem sikerül megoldanom, a merevlemez és memóriatesztek semmi hibát nem mutattak, frissítés volt mert automatikusan letöltött minden frissítést az oprendszer :S lehetséges h ez a hiba oka
-
castiel
aktív tag
jah, felraktam mindent hozzá és mégis ciripel.. már kezdem megszokni.. ha terhelés van a gépen akkor nem csinálja..
a gx600 nem inteles alap? ott csak a dual-channel van.. csak amd-nál van unganged mód.. nekem ugye abban fut a 2+1gb-os samsung modulom, csak azt nem értem hogy mivel a vga innen kapja a memóriát akkor miért nem 64bit-et ír a vga-nak adatsínre 32helyett mikor ugye 2x64-ben fut.. de mindegy ez már csak részlet kérdés..
nem ismerem a régebbi lenovokat de az újak igazán jók
-
castiel
aktív tag
úgynevezett embedded driver van hozzá amiben benne van a chipset és vga driver!
neve: ATI RS880M Chipset/VGA driver
így: [link]az everest meg azt írja hogy unganged módban fut a 2ram, (ugye AMD-nél ez a legújabb/jobb mint a dual-channel), és 128bit-et ír, de ez is lehetetlen mert az dual-channel lenne, és unganged ugye 2x64bit sín külön és nem egyben 128bit.. szóval mind a 2 progi felismeri hogy unganged, csak egyik sem látja jól a vga módját.. sőt, pont ellentétesen látják..
Szóval a memória jól be van lőve bios-ban, 1:2 fsb-vel megy a procival, szóval igazán jobb nem is lehetne csak tuningal, de azt meg nem lehet akkor ugye..Köszi a választ!
A laptop szervízzel kapcsolatban, tapasztalatból mondtam a 2 hetet. De ez attól még ugye változhat..
A lenovoval kapcsolatban meg csak jó tapasztalataim vannak!
Ahogy olvastam, az IBM és Lenovo szerződéssel egyesültek pár évre! -
bitum3n
tag
a windows telepítéskor még semmi gond nincs
jelenleg fentvan a videokari driver, system control manager, virusirtó, winamp, vlc, msn, firefox
azt hiszem ennyi van fent, memtestet eddig nem futtatottja meg everest ultimate amivel testeltem a proci terhelést, felmelegedett 90 fokra és bejött a kék kép
-
elmepocok
tag
Igen, néztem én is, de a biosban nincs nyoma ilyesminek, az oprendszerben sem találtam meg a módját... de nem is az a legnagyobb, bajom, hanem hogy azért youtubeot nézegetnék hdben, és nem igazán akarja. Xpvel egy ideig ment akadás nélkül, aztán beszaggatott, win7tel meg az elejétől szaggat... Én nem tudok mást, csak passzolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest