- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Tudom hogy off topic, de mostanában ritkán olvasgatok itt és fél éve gondom egy Asus X670E lappal, amit a fiamnak vettem, hogy 1 perc 6 mp alatt bootol egy egy AMD 7800X3D-vel 6000-es Kingston RAM-okkal. Olvasom hogy te processzort cseréltél. Amit javasolsz, az egy baromi drága processzor, tehát nálunk az nem fog menni. Jó lenne kideríteni mi okozza a problémát. A furcsaság az, hogy külső BIOS frissítés után kb 30-40 mp alatt boot-ol. Viszont ha frissítés után belépek a BIOS-ba, bármit állítok, utána már 1 perc 6mp-re van szüksége a rendszernek. Mivel alapból 4800-at állít be a RAM-oknak, ahhoz be kell lépnem hogy 6000-re felvigyem. De jelzem hogy a nem azért van gond mert 6000 lett beállítva a RAM-nak. Ha egyszer méltóztat beindulni, utána hibátlanul megy. De nonszensz hogy ez megtörténhet egy elvileg megbízható gyártó alaplapjával. Mindenesetre szeretném kijavítani a hibámat és új alapalpot venni a fiamnak, hogy ne szenvedjen a boot-al, akár ezt az MSI lapot is, vagy szinte bármelyiket, csak ne kelljen gyomorgörcsölni, hogy vajon milyen hibája lesz. Azzal is tisztában vagyok hogy mint mezei átlagfelhasználó, nem fogjuk kihasználni azokat a képességeket amelyekkel egy drága x870 alaplap rendelkezik, de ha egy b650-es lapot vennék, végig bennem lenne, hogy olyat vettem amelyen túllépett az idő. Visszatérve az x670-re. Mielőtt megvettem olvastam panaszt róla hogy lassan boot-ol, de nem hittem el. Azoknak hittem akik azt állították, az első indulás hosszú idő, de utána pár másodperc csak. Ebből arra következtetek, talán az a része működik betegesen némely x670-nek amely részegységnek feladata a BIOS konfigurálásának elmentése és utána annak alkalmazása, ehelyett minden indulást első indulásnak tekint. De persze ez csak eszmefutattás. Viszont illene a gyártóknak olyan BIOS frissítést kiadni amely orvosolja a problémát. Ezért jogos a kérdés, vajon mi a helyzet az X870 lapokkal? Vajon azoknál már orvosolták a boot problémákat?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Asztalos klub
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Anime filmek és sorozatok
- E-roller topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged