- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Túl lassan olvassa az olvasód a lemezről az adatot. Lehet az írás minősége miatt, vagy a lemez minősége miatt, vagy az olvasó miatt.
Régen volt egy Sony olvasóm (az első és utolsó) az SVCD-k mindig szaggattak rajta. Lecseréltem egy PIO DVD-re, utánna minden ment sirályul. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
A NERO nem ír ki rossz formátumot, csak simán elkezd valami videó kódolást. Igaz gyanúsan gyorsan végez vele. Viszont akkor miért szaggatnak kiírás után a menüből választott filmek? Meg persze ha nem menüből választom akkor is szaggatnak. A számítógépben lévő Cd író, dvd olvasó kombóm jól teljesít, szoktam rajta dvd filmeket nézni.
-
simonzé
addikt
Lehet, hoyg későn szólok, de van egy PowerProducer c. program. A PCWorldhöz járt ingyenesen vagy egy éve az egyik változata. Tökéletesen alkalmas mpegek rögzítésére, esetleg VCD/SVCD/MiniDVD/DVD formátumban történő kiírására. Laikusoknak készült, nagyon könnyen kezelhető, és az utolsó lépésben menüt is csinálhatsz hozzá előnézeti képekkel, háttérzenével, stb. Baromi jó kis progi, és nagyon egyszerű.
-
L3zl13
nagyúr
Biztos, hogy a Nero miatt szaggatnak? Lehet, hogy csak CD-ről lejátszva szaggat, ezért nem veszed észre a hibát amíg ki nem írtad. Nekem anno volt ilyen problémám.
Nero egyébként írja, hogy nem felel meg a szabványnak a videó? Mert ha nem akkor szvsz csak csekkolja, nem módosít rajta semmit. -
L3zl13
nagyúr
Ulead DVD factory a barátod. Nagyon rég néztem a trialját, de pont erre volt kitalálva.
Mellesleg ha mpeg 1 akkor VCD-t csinálj, ne SVCD-t.
Ja ez a topicnyitónak ment így pár hónap távolából. :DDD
[Szerkesztve] -
martonx
veterán
Én TMPEGEnc-cel megcsináltam az mpegeket, sőt a nero6-tal a menüt is, csak az a baj, hogy a Nero cd írás előtt valamit elkezd átszámolni a videókon, és kiírás után ugyan a menü ott van, de ha elindítom a filmeket, azok iszonyatosan szaggatnak. Pedig a filmek eredetiben nem szaggatnak, csak valamit a Nero szúr el velük.
Segítsetek, mi lehet az oka?! -
Sick Boy
őstag
áp
-
Sick Boy
őstag
átkódolásnál mi a különbség az interlaced és a non-interlaced között? és a 16:9 4:3 képarány? az lenne a fontos, hogy asztali lejátszón, TV-n jól nézzen ki...
-
Sick Boy
őstag
válasz
lordjancso #10 üzenetére
kösz, figy lenne egy kérdésem: Most szereztem kölcsönbe egy DVD írót és ezzel a TMPEGEnc DVD Author programmal nyomom, ez minden igényemet kielégíti a sima TMPEGEnc progival kiegészítve. az lenne a kérdésem, hogy, ha kiírom NTSC formátumban (alapból olyanok a klipek, emiket leszedtem), akkor mondjuk egy mezei Pioneer asztali DVD lejátsza azt nekem PAL TV-n? nézelődtem a pioneer honlapján, de nem találtam rá utalást, hogy ilyet tudna... vagy ez alapból egyértelmű?
próbálkoztam az átkódolással, de az eredmény közel nincs olyan minőségű és sokat foglal, miért? amikor csak gyakorlatilag TV rendszert váltok. -
lordjancso
senior tag
Uff...
Majdnem elfelejtettem!
Ne felejts el valami univerzális codec-csomagot feltelepíteni, mert az kell a filmekhez, hogy a TMPEGEnc be tudjon olvasni bármilyen fajta file-t!!!
Ajánlok egy AceMegaCodecPackot... -
lordjancso
senior tag
Nagyon szivesen. Ha kell még valami, szólj bátran. A DVD formátumot úgy csináld, hogy szintén TMPEGEnc, és abban van 3 alternatíva:
1: VCD gyártás:
- PAL
- NTSC
2: SVCD gyártás
- PAL
- NTSC
3: DVD gyártás
Itt kiválasztod a DVD gyártást, és az átkódolja neked akármelyik file-odat DVD formátumba. Aztán elindítasz egy olyan Nero-t, amelyikkel lehet DVD-t írni, és annyi... -
Sick Boy
őstag
válasz
lordjancso #4 üzenetére
1000 köszönet a leírásért. Lehet, h mégis csak DVD lesz a vége, meg kellene látogatnom egy barátomat, akinek van, csak az a baj, h sulinetes a gépe, nem lehet felnyitni, h belerakjam a vinyómat... na mindegy majd megoldom. Köszönöm még egyszer a segítséget, ezt az átkódolást mindenféleképpen megcsinálom, ugye MPEG2 a DVD formátum is? Na majd még írok
-
lordjancso
senior tag
Helló!
Az van, hogy asszem én tudnék neked segíteni, csak a te elgondolásod kicsit nagyobb igényű, mint amit az SVCD formátum tudna neked nyújtani. Ha ilyen nagyon a vágyaid egy ''gagyi'' SVCD-vel, akkor vegyél egy DVD-írót, mert azzal nem túl nagy cucc ilyeneket csinálni.
Azt a ''könyvjelzős'' cuccot felejtsd is el nagyon gyorsan, mert az SVCD nem kezeli az ilyen bemutatós dolgokat.
A menüt is csak elég bénán lehet megoldani. Én így csinálnám a helyedben:
1: Leszeded a klippeket.
2: Mivel a leírásod szerint az MPEG 1-ben van, át kell kódolnod egy TMPEGEnc nevű aranyos kis programmal MPEG 2-be, mert az MPEG 1 a VCD-hez jó, a 2 pedig az SVCD-hez, és mivel te azt akarsz csinálni, át kell kódolnod. Ha megvan ez a progi, akkor majd kitérhetünk a részletesebb beállításokra.
3: Miután megvannak az MPEG 2 formátumú file-ok, azokat a Nero Expressz valamelyik verziójával az SVCD készítés menü alatt hozzáadod a listához. Kicsit töltöget a cucc, de mikor bentvan, kipipálod a Neroban, hogy SVCD menü engedélyezése. Nyomsz egy Next-et, és a következő oldalon beállíthatod a menü paramétereit. Megadhatsz fejlécet, láblécet. Betűstílust, betűméretet. Háttérképet és minden egyéb hülyeséget, de ha magyar a Nero-d akkor pillanatok alatt rá fogsz jönni, hogy miket tud.
4: Kiírod a cd-t és enjoy... Persze csak az SVCD lehetőségein belül... :))
Szóval én ezt a módot ajánlanám neked. És most én is azt mondom neked, amit nekem mondtak, mikor belekeveredtem anno a VCD-gyártásba: ''Hát öcsém, kemény fába vágtad a fejszédet, bazzeee!''
Szóval mindent bele. Ha még valami segítségre van szükséged, írj csak nyugodtan ide. Majd próbálom nem elfelejteni, hogy néha megnézzem ezt a topicot... :))
Már megint sokat írtam... :))
Jó szórakozást!!
Csáp! -
Sick Boy
őstag
Áp
-
Sick Boy
őstag
Hello!
Lenne egy problémám! Letöltöttem a mellesleg.hu ([L]http://www.mellesleg.hu[/L]) weboldalról menő klipeket, ezek .mpg kiterjesztésűek, mpeg-1 kódolásúak. Szeretném kiírni őket SVCD-re úgy, hogy csinálnék hozzá egy saját menüt, akár a DVD-nél, szal valami dizájnos kellene. Az elképzelésem a következő:
Lenne egy háttérkép, azon a klipekből egy-egy frame, mint előnézeti kép, és ezekre a képekre (és alatta a feliratra) kattintva lehetne indítani az adott klipet, de ugyanakkor, ha elindítom az elejéről, menjen egyben végig az egész lemez. Ehhez gondolom össze kellene fűzni a klipeket egy file-á, nem? Na azt meg hogyan kell? Asszem VirtualDub kell hozzá, de hogyan kell abban csinálni? Na mindegy. Ilyen ''könyvjelző'' frame-eket kell beszúrni és akkor oda ugrik, ahová én akarom? Vagy megjegyzi az időben való elhelyezkedésüket?
De a menünek olyannak kellene lennie, hogy ugyankkor, ha lejátszás közben (vagy a lemez behelyezésekor) előhívom a menüt, közvetlenül lehessen elérni a jeleneteket.
Kipróbáltam a NeroExpress 5.5-öt (az első írómhoz vettem), feltelepítettem hozzá a plugineket, elvileg az is tudna nekem ilyet csinálni, de naaaaaagyon fapados, gusztustalan lesz a végeredmény. Kipróbáltam a Nero BourningRom 5.5-öt (ezt adták a Samsung írómhoz), ugyanaz. Körülnéztem itthon, találtam egy Cyberlink PowerProducer 2.5 VE verziót (adták a Radeon 9600-asomhoz) úgy megörültem, na mondom a fullos (drága) szoftver itt van a kezemben, szenvedtem vele, gondoltam kipróbálom, hát erre beszól, hogy nincs támogatva ez a szolgáltatás, vegyek meg valami extra cuccot, vagy upgrade-eljek, 50 $ hát köszönöm szépen, nem... A PCWORLD februári számában volt egy kipróbálható PowerProducer 3, gondoltam, ugyan korlátos verzió, de egyszer kell, arra biztos jó lesz. Azzal is szenvedtem, mikor ki akartam próbálni, mondja, hogy az EzProducer nincs telepítve, mondom oltári... Utánaolvastam az újságban, hogy mi is ez: ez végzi magát az utómunkát (menü csinálás, ami nekem kellene + ki is írja a motyót, olyan fomátumban, ahogy én akarom), de ez nincs benne ebben a trial verzióban...
MIT TEGYEK?
Légyszi valami ingyen szoftvert mondjatok és SZÁJBARÁGÓSAN légyszi, mert nagyon nem értek a videoszerkesztéshez és kiíráshoz!!!
Segítsetek!
Köszönöm!!!
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest