Keresés

Aktív témák

• lordjancso

senior tag

válasz Sick Boy #5 üzenetére

Nagyon szivesen. Ha kell még valami, szólj bátran. A DVD formátumot úgy csináld, hogy szintén TMPEGEnc, és abban van 3 alternatíva:
    1: VCD gyártás:
    - PAL
    - NTSC
    2: SVCD gyártás
    - PAL
    - NTSC
    3: DVD gyártás

Itt kiválasztod a DVD gyártást, és az átkódolja neked akármelyik file-odat DVD formátumba. Aztán elindítasz egy olyan Nero-t, amelyikkel lehet DVD-t írni, és annyi...

• redsas

tag

válasz Sick Boy #1 üzenetére

Tmpeg+Nero!!Tmpeggel átkódolod, majd Neróval olyan menüt csinálsz amilyet akarsz!!

• lordjancso

senior tag

Egyébként igen. A VirtualDubbal lehet összeilleszteni a filmeket! De az a megoldás felesleges. Szerintem jobb, ha mindegyik klipp egy file- mert akkor áttekinthetőbb a cucc, és nem kell agyontekergetni a cd-t.

• lordjancso

senior tag

Helló!

Az van, hogy asszem én tudnék neked segíteni, csak a te elgondolásod kicsit nagyobb igényű, mint amit az SVCD formátum tudna neked nyújtani. Ha ilyen nagyon a vágyaid egy ''gagyi'' SVCD-vel, akkor vegyél egy DVD-írót, mert azzal nem túl nagy cucc ilyeneket csinálni.
    Azt a ''könyvjelzős'' cuccot felejtsd is el nagyon gyorsan, mert az SVCD nem kezeli az ilyen bemutatós dolgokat.
    A menüt is csak elég bénán lehet megoldani. Én így csinálnám a helyedben:

1: Leszeded a klippeket.
    2: Mivel a leírásod szerint az MPEG 1-ben van, át kell kódolnod egy TMPEGEnc nevű aranyos kis programmal MPEG 2-be, mert az MPEG 1 a VCD-hez jó, a 2 pedig az SVCD-hez, és mivel te azt akarsz csinálni, át kell kódolnod. Ha megvan ez a progi, akkor majd kitérhetünk a részletesebb beállításokra.
    3: Miután megvannak az MPEG 2 formátumú file-ok, azokat a Nero Expressz valamelyik verziójával az SVCD készítés menü alatt hozzáadod a listához. Kicsit töltöget a cucc, de mikor bentvan, kipipálod a Neroban, hogy SVCD menü engedélyezése. Nyomsz egy Next-et, és a következő oldalon beállíthatod a menü paramétereit. Megadhatsz fejlécet, láblécet. Betűstílust, betűméretet. Háttérképet és minden egyéb hülyeséget, de ha magyar a Nero-d akkor pillanatok alatt rá fogsz jönni, hogy miket tud.
    4: Kiírod a cd-t és enjoy... Persze csak az SVCD lehetőségein belül... :))

Szóval én ezt a módot ajánlanám neked. És most én is azt mondom neked, amit nekem mondtak, mikor belekeveredtem anno a VCD-gyártásba: ''Hát öcsém, kemény fába vágtad a fejszédet, bazzeee!''

Szóval mindent bele. Ha még valami segítségre van szükséged, írj csak nyugodtan ide. Majd próbálom nem elfelejteni, hogy néha megnézzem ezt a topicot... :))

Már megint sokat írtam... :))

Jó szórakozást!!

Csáp!

Aktív témák

Hirdetés