Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    válasz SirRasor #33877 üzenetére

    Egy kis update, mert váratlan dolog történt :D
    Munkatársam vett egy FiiO X5 Mark III-at és egy napra kölcsönadta. Na mondom tökéletes, így kiderül félig, amire fentebb kíváncsi voltam: ha egy ilyen drága lejátszónál se jön ki a különbség, akkor kár folytatni.

    DE KIJÖTT :D 320-as MP3-akat néztem. PC az etalon: meghallgattam egy számot a telefonomon, utána a számítógépen (valami x-fi hangkari, de jóféle: gyönyörűen szól), majd a FiiO-n, ugyanazzal a fülessel. Utána ugyanez, csak másik fülessel.

    Xiaomi Mi Pro HD: érezhető különbség a tényleg jó minőségű MP3-aknál. A rosszabb minőségűeknél (hiába 320, ha mondjuk rossz forrásból csinálták..) nem éreztem különbséget a számítógéphez képest. Az S7-est verték egyértelműen.

    SoundMagic E10: Ég és föld a különbség a jó minőségű MP3-aknál! Olyan apró részleteket is ki lehet hallani, amik előtte nem voltak jelen. A PC-hez képest is egy egységgel jobb. A basszus nem csak részletesebb lesz, hanem megtelik élettel. A rosszabb minőségű MP3-aknál a magas tartományon nem tud segíteni, de a közepe és mélye érezhetően jobb lesz.

    Ezeket akár a fülhallgatós topicba is írhattam volna, de szerintem ide is tartozik. A lényeg, hogy egy relatíve olcsó ~10k-s fülessel egy FiiO X5 Mark III varázslatot csinál.

    Bár így még egy kérdés megmarad: vajon ezt az érzést kapom-e mondjuk egy 40k-s lejátszóval..tehát a füles mikor "fogy" el...lehet, hogy már egy 10k-s lejátszó is megadná ezzel a fülessel ezt az érzést. Na de ez csak úgy derül ki, ha elkérek pár lejátszót és kipróbálom :D Vagy megtették már helyettem, úgyhogy keresek netes teszteket.

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák