Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Ricsii2001
üzenetére
OK, akkor a kérdés:
Ha belépsz az account settingsbe, rögtön az első a Server settings. Ott a Security settings alatt az Authentication methodnál mi van kiválasztva? OAuth2?
-
cocka
veterán
Azt értem, de minek töltsem le? Mivel eleve az emailezés interneten keresztül zajlik, azaz ha nincs net, se küldeni, se fogadni nem tudok, akkor mit érek egy valamikori offline állapottal érted.

Anno egyszer próbáltam az Outlookot, ahol még freemailt állítottam be és akkor még náluk csak POP3 volt a támogatott. Az alapbeállítás meg az volt, hogy töltse le és törölje a szerverről a leveleket (amit persze csak utólag vettem észre). Hát kicsit sem voltam ideges! Tanulság: soha többet nem használok POP3-mat.
-
cocka
veterán
OK értem. Igaz.
Igazából azért nem töltetem le meg őrzöm offline-ban a leveleket, mert ha másik géphez ülök, ott is IMAP-on megy a lekérés, a fontos leveleket meg nem szinkronizációval, hanem manuálisan töltöm le, de ez nagyon ritka.
Most néztem, nálam AppData\Local\Thunderbird és az AppData\Roaming\Thunderbird összesen 372 mega. Szóval nem tölt le igazából semmit, mert ellenkező esetben már lenne vagy 10 giga.

-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz
peter889
üzenetére
ha a számítógépemen is tárolódnak a levelek, akkor a TB működése nem lényegesen lassabb, mint POP mód esetén?
Én semmilyen lassulást nem tapasztaltam.
És olyan be lehet állítani az IMAP-nál, hogy csak egy bizonyos dátumtól érkezett leveleket szinkronizálja be?
Lényegtelen, mert a fejléceket, meg valószínűleg a csatolmányok neveit úgy is leszedi. Szóval valamennyit így is, úgy is foglal.
Amúgy meg ha kevés a hely a rendszerpartíciódon, partícionálj vagy egy teljesen másik fizikai meghajtóra telepítsd a programokat. Így kevesebb lesz a rendszerpartíciós szemetelés.
-
cocka
veterán
De ha jól rémlik ez az offline elérhetőség nem automatikus. Én kikapcsoltam, hogy offline el lehessen őket érni, ennek ellenére valami fejléceket meg nem tudom miket letölt, de csak beloginolva (vagy autologinnel) lehet őket megnézni. Gondolom az offline annyiban különbözne, hogy teljes egészében letölti a leveleket és a letöltöttek megjelenítéséhez nem kell login se.
Szal. én gyakorlatilag arra használom, hogy ne kelljen a Gmail webes felületéhez lépten-nyomon alkalmazkodni, hanem legyen egy kliens, ahol reklámok nélkül betöltődnek a levelek, lehetőleg mindig ugyanolyan felületen. Így tök mindegy, hogy a weben mit mókolnak, nem érdekel.
Így arra sem kell figyelnem, hogy az offline meg az online mappák tartalma egyezik-e.
-
cocka
veterán
Hát akkor persze, hogy azonosítást kér. Bár igazából arról nem írtál semmit, hogy OAuth2-vel vagy milyen módszerrel akar bejelentkeztetni.
De a lényeg, hogy így hiába tűnik úgy, hogy "letöltötte" a leveleket, azonosítás nélkül vagy nagyobb változás esetén, amihez egy újabb azonosítást kérne nem lehet hozzáférni azokhoz a levelekhez.
Ha offline állapotot is akarsz vagy legalábbis akartál volna (mert most hogy megszűnt, már mindegy), a felsőt be kellett volna pipálni. Vagy legalább azokat a mappákat kiválasztani ott az advancednál, amelyeket offline is akarsz tárolni.
Mondom, nekem annyi volt a lényeg, hogy mindig egy fix felületet lássak, de ahhoz feszt online kapcsolat kell, mert arra egy deka helyem sincs, hogy minden levelemet offline is tárolgassak. És az érdekes, hogy az AppDatában található Thunderbird mappám tényleg csak 121 mega. Tehát valóban csak a ramba tölti.
-
cocka
veterán
Nem tudom, akkor gondolom neked úgy van beállítva, hogy töltse le a leveleket offline böngészésre is. Nekem úgy van (valószínűleg csak online böngészésre), hogy hiába látom, hogy le vannak töltve a levelek, ha lemégsézem a bejelentkezés kérését, akkor hiába nyomkodok a levelekre, ismét bejelentkezést kér és nem hajlandó még megmutatni se a tartalmát. Ettől függetlenül a levelek listája látszik. Gondolom OAuth2-nél is ugyanez lenne a helyzet, ha kilépnék.
Na közben meg is találtam ezt a beállítást:

Nálam ki van kapcsolva. Mert nekem csak az a lényeg, hogy ne kelljen a gmail webes felületéhez alkalmazkodni. Nem akarok se reklámokat nézni, se az új GUI-t "kitanulni". Aztán ha mondjuk 5 év alatt kitanultad, ismét variálnak és megint kezdheted elölről keresgélni, hogy mit hova dugtak.
-
cocka
veterán
Az az, amit valójában nem is lehetne. Na erről az egészről egy sztori jut eszembe, szintén iskolai csoport, kvázi "felnőttképzés", ami ugyanabban az épületben zajlik, mint ahova a natúr középiskolás, retardált hülye gyerekek is járnak.
A történet kb. 10 éves, szóval így tekintsetek rá.
Az iskola ideológiája: nem osztunk meg semmit LAN-on, mert lehal a szerver (talán, mert egy hordó fos?), inkább körbeadjuk a cuccokat valami random ótvar lassú pendrive-on VAGY feltöltjük a "közös" Gmail fiókba.
Szokásos eljárás órakezdéskor: mindenki jelentkezzen be a közös Gmail fiókba... Aha hát hogyne, csak a gépterem gépeit órák előtt a kutya nem ellenőrizte, odaülök, beírom a helyes jelszót és közli, hogy szokatlan helyről, Kaliforniából jelentkeztem be. (Valami idióta gyerek a játékához VPN-t használt és az persze teljesen természetes, hogy a gép ki-bekapcsolása után is megmaradnak a VPN beállítások meg az USA-beli IP) És hiába helyes a jelszó nem enged tovább, amíg nem változtatom meg. Megváltoztattuk és úgy már beengedett, de ugye ehhez az egész csoportnak új jelszót kellett megjegyezni. Egy faszkalap miatt szív az egész csoport és bárki leülhetett volna a kérdéses géphez.
Amúgy nem világos, hogy ha megszűnt a fiók, akkor hogyan akarod még a továbbiakban elérni? Tudtommal IMAP-on nincs olyan, hogy nem vagy szinkronban a szerverrel. Letölti ugyan a leveleket, de hozzáférést csak akkor enged ha beírod a jelszót vagy a rendszer egyszer már hitelesített OAuth2 esetén.
Az IMAP-ra kb. úgy kell tekinteni, mintha a webes felületet használnád web és persze reklámok nélkül.
-
cocka
veterán
válasz
PéZsé4444fot
üzenetére
Belépésnél nem arról szól a story, hogy Gmailt használsz és eddig normál jelszóval léptetett be, amit most már át kell állítani OAuth2-re? Amúgy csak annyi a különbség, hogy van valami Google API a progiban, ami meghív egy webes felületet és ott kell bejelentkezni egyszer. Utána automatikusan beléptet.
-
cocka
veterán
Hát őőő... a POP3 nem csak a beérkező emaileket kezeli? A küldötteket az SMTP elvileg.
Amúgy meg miért nem áll át IMAP-ra? Én gmaillel használom, de pont azért jó az IMAP, mert kb. szinkronban van a szerverrel, tehát ugyanaz történik, mintha webmailt használnék, csak a sok idióta reklám, funkciófrissítés meg ezt átpakoltuk ide, emezt oda problémakör egyszerűen megszűnik.
-
cocka
veterán
válasz
TomBond
üzenetére
Hát közvetlenül talán nincs, de úgy talán megoldható, hogy kijelölöd mindent, aztán fájl menüből save as és akkor egyszerre elmenti mindet egy külön eml fájlba.
Ezek a fájlok amúgy simán importálhatók pl. MS Wordbe és akkor abból már össze tudsz magadnak legózni valahogy egy beszélgetésfolyamot.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Valahogy nem értem ezt a dolgot. Általában a Reply gombbal szoktam emailekre válaszolni és a szerkesztéskor mindig ugyanazt a betűtípust mutatja (asszem Courier New), de elküldéskor már bizonyos esetekben megváltozik.
Ha marad a betűtípus Courier New-n elküldés után is, akkor a forrásban a kódolás: charset=iso-8859-2 (ez elvileg a Central European ISO)
Ha nem marad, hanem valami ormótlan, olvashatatlan borzalomra változik, akkor a kódolás: charset=utf-8.
Na most a beállításokban a Fonts & Encodings résznél az Outgoing Mail résznél a kódolás nincs kiválasztva. Azaz ott semmi van, konkrét kódolás helyett.
Lehetséges, hogy valahogy a bejövő emailből fejti meg, hogy milyen betűtípussal válaszolok rá?
-
cocka
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Nálam a 2. képen a két alsót nem írta ki.
a Thunderbirddel nem akarom törölni a Gmail fiókban lévő levelemet.
Akkor a POP3-at úgy kell beállítani, hogy ne törölje a szerverről a leveleidet a letöltéskor. (mert tudtommal a törlés az alapbeállítás, legalábbis Outlookban úgy volt anyáztam is miatt egy sort) Ezt nem tudom hol kell beállítani, mert én IMAP-ot használok, ami teljes szinkronban van a szerverrel.
Ha meg nem így értetted, akkor erről még annyit, hogy az engedély megadása végleges törlésre nem jelenti azt, hogy a program kérés nélkül törölni fogja a leveleket.
Hogyan tudnám 64 bitesíteni?
Sehogy. Max. ha találsz olyan addont vagy plugint, ami elmenti a beállításaidat, hogy újratelepítéskor ne kelljen mindenet elölről beállítani. Vagy ha Thunderbird is használ profilokat, egyszerűen lemented a profilmappád és kész. Felrakod az újat és visszamásolod a profilmappád.
Ha van egy 32 bitesed jól beconfigolva, akkor szerintem ha csak simán mellételepítesz egy frissebb 64 bites verziót, akkor két külön helyen ellesznek egymás mellett, hacsak nem ugyanabba a mappába irányítod, ahol a 32 bites is van, de hogy utána működne-e a két progi külön-külön arra nem vennék mérget, meg arra se, hogy nem cseszné el a beállításaidat.
-
cocka
veterán
válasz
peter889
üzenetére
OK, de senki nem mondta, hogy asztali gépen nem lehet mobilnetet használni. Van egy rakat 4G router, beletolod a SIM-et és jó esetben van rajta 1-2 ethernet port, ha több kell, max. mögé rax egy switchet, de gondolom nem véletlen, hogy mobilnetes eszközökön nem hemzsegnek az ethernet portok.

Azért van két telefonszámom, hogy a vásárlásokhoz és egyéb marhaságokhoz bombázzák azt. De én se adtam meg telefonszámot, ha nem muszáj. A facebook meg bekaphatja, nem adok meg semmit. A születési dátumot kötelező volt, ott bekamuztam egy fals dátumot azt kész. Fotó: na tudod mikor.. A nevem legalább igazi, de csoporttagságok miatt az nem ártott. Addig jó, amíg nem tudnak beazonosítani.
-
cocka
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Minek ahhoz másik település? Már akkor is "hőzöng", ha otthoni netet átdugod mobilnetre, főleg ha nem Budapestről netezel a vezetékes neteddel. Mobilnet meg egyből "átdob" Budapestre és küldi a "faszságokat", hogy ismeretlen helyről jelentkeztek be, te voltál-e.
És ez azért is gáz, mert a mobilnetet nem lehet elfogadtatni egyszer, hogy na ezt megjegyezte, mostantól kezdve ez egy "engedélyzett belépés". Mindig más IP-t kapsz, tehát esélyed nincs ezt mobilnetre váltáskor kikerülni.
-
cocka
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nekem 8.1-en nem kérte.

-
cocka
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Na ezek se vitték túlzásba, 19-nél feladták. De lehet azt már megtalálja az updater is.
Telefonszámot én se adtam meg, kétfaktoros sincs bekapcsolva, OAuth2-vel mégis megy.
OAuth2-nél csak feljön egy webes ablak, beírod a jelszót, utána meg el kell fogadtatni, hogy az accountodban legyen engedélyezett alkalmazás a Thunderbird. Kész benn vagy.
-
cocka
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Valószínűleg ilyen régihez nem fogod tudni update-en keresztül letölteni. Nekem 52-es volt és nem rögvest a legújabbat akarja letöltetni. Először váltott 60-asra, aztán utána 68-ast kínált fel. Na itt megálltam, elég lett volna a 60-as is.
Ugyanezt a mailt kaptam. Érdekesség: OAuthra állítva megy kétfaktoros bohóckodás nélkül is, viszont meglepődtem, amikor az OAuth után visszaállítottam normal passwordre és elfogadta a jelszót, aztán elkezdett megint akadékoskodni, mondom jó, akkor vissza OAuth és innentől kezdve már csak így megy.
-
cocka
veterán
Hi!
Tudja valaki, hogy a fontok cleartype-os élsimítását hogyan lehet az egész programból kiiktatni? Az oprendszerben sem használok cleartype-ot, csak a natúr élsimítást. Eddig azért nem volt ezzel bajom, mert valami 52-es verziót használtam, ami ugyanúgy nem használt cleartype-ot, ahogy a többi programom sem.
Most frissítettem 68-ra a Google bejelentkezés miatt, amiben már úgy tűnik erőlteti a cleartype használatát. Config editorban próbáltam bűvészkedni, hát sok hatása nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest