Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
-
Mobilarena
A Mozilla Thunderbird az egyik legjobb levelező kliens a piacon, nagy tudású, rengeteg beállítási lehetőséggel, ingyenes és multi platform. Tehát fut Windows, Linux és macOS alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
És az IMAP-nál, ha a számítógépemen is tárolódnak a levelek, akkor a TB működése nem lényegesen lassabb, mint POP mód esetén?És olyan be lehet állítani az IMAP-nál, hogy csak egy bizonyos dátumtól érkezett leveleket szinkronizálja be?
Tehát, hogy mondjuk csak a 2025.06.01-től érkezett levelek jelenjenek meg a TB-ben is, a többi maradjon csak a Gmailen.Ha igen, később lesz arra mód, hogy kibővítsem, mondjuk, hogy az összes beérkezett levél is jelenjen meg a TB-ben?
(Kevés a hely az SSD meghajtómon.)
-
peter889
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Értem, köszönöm szépen a válaszaitok.
Még sosem használtam IMAP-ot.
Az IMAP-nál be lehet azt állítani, hogy a TB-ből Gmail-os levelet küldjek úgy, hogy az újonnan bejövő leveleket nem szinkronizálja össze?
Tehát, hogy az újonnan érkezett levelek csak akkor jelenjenek meg a TB-ben, ha én akarom és azt manuális beállítom?(Mert a POP-nál van olyan lehetőség, hogy a leveleket manuálisan letölthessem (rámegyek az „üzenetek letöltése” opcióra) miközben a küldést nem befolyásolja. )
-
peter889
őstag
Szia!
Köszönöm szépen a válaszaitok.
Igen, azt akarom elérni, hogy a webes felületen belépve is lássam a TB-ből elküldött leveleimet,az elküldött mappában, kerüljön oda is be.
És hogy a beérkező levelek maradjanak meg a webes felületen is, és töltődjenek le a TB-embe is.
És szeretném még, hogy a számítógépemen offline is elérjem a leveleket (netes kapcsolat nélkül).
Ez így megoldható? Ha igen, hogyan? -
peter889
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Köszönöm szépen a választ, de hogyan kell elkészíteni?
És mit jelent azt, hogy címzett alapján?
És ez miért szűrő? Nincs valahol egy beállítási lehetőség a TB-ben az e-mail fióknál, hogy az elküldött levelek kerüljenek bele a Gmail fiókom elküldött levelek mappájába is?
Frissíthetem, ha mindenképpen szükséges. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Thunderbird (TB) beállításában szeretnék segítséget kérni.
Ez a verzióm: 91.13.1 (32 bites).
POP kiszolgáló típus van beállítva és azt akarom, hogy így is maradjon.Szeretném, hogy a TB-del elküldött levelek ne csak a TB „Elküldött elemek” mappájában jelenjenek meg, hanem bekerüljön a Gmail fiókom elküldött levelek mappájába is.
Hogyan tudnám ezt beállítani?(És úgy van beállítva, hogy az érkezett e-mailek megmaradnak a Gmail tárhelyen is.)
(Az IMAP-ot még sosem próbáltam.)
Köszönöm szépen előre is. -
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, de sajnos nem sikerül, minden változatlan: Útmutatásod szerint van beállítva nálam: [link]
Alapértelmezésben a Bekezdés formátum használata Szövegtörzs helyett elől ki van szedve a pipa és így is volt nekem beállítva már jó ideje.
"Szövegstílus eltávolítása" gombot is nyomogattam - hiába. -
peter889
őstag
Szia!
Nem ezt akartad írni?:
Shift + Ctrt+V
Mert ezzel formázás nélküli lesz a bemásolás. Ezzel megoldódik a probléma valóban (ez nálam a beillesztés formázás nélkül - ezzel már próbálkoztam korábban), csak ezzel egy új probléma jelenik meg: elvész a formázás (pl. a kivastagítás, stb.)(A régi TB-nél sem volt tökéletes a bemásolás, mert pl. a sorkizárást, középre igazítást nem vitte át, de legalább nagy hézagok nem képződtek a bekezdések között.)
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Korábban itt kértem segítséget, betartottam a javaslataitokat, de a probléma sajnos változatlanul fennáll.
Kissé pontosítva leírom:
A kényszerfrissítés óta a Thunderbirdem (91.10.0 (32 bites)) minden áron nagy szövegtérközöket alkalmaz a levélküldésnél:
Ha Word-ből formázott szöveget [kép] vágólapról bemásolok a Thunderbird üzenetküldő ablakába, minden "enter"-jel alatt túl nagy hézag (térköz) képződik:
Hiába állítgatom a TB-es stílusokat, mit sem ér.
Pedig a Word-ben az alkalmazott Normál stílusom a minimumértékkel van beállítva, ha jól nézem: [kép]
Jól mondom vajon?
Nincs a Thunderbirdben részletes stílusbeállítás?
(A régi, sokéves TB-em jól működött ezen a téren.)Szoktam dokumentumokat küldeni mellékletben, de a kísérőlevelet mindig az e-mail főszövegében szoktam.
Hogyan tudnék minimum hézagokat alkalmazni a bekezdések alatt-fölött?
Előre is hálásan köszönöm az útbaigazítást.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Sziasztok!
Van itt ezzel a sorközökkel újabb probléma:
Az általad írt lépéseket megcsináltam és ha a TB-ben simán begépelve írok e-maileket normálisak a sorközök.
Viszont ha Word-ből másolok ki normál sorközű szöveget vágólapra és onnan a TB üzenetszerkesztőjébe, egyből átvált nagy sorközűre. Hiába van beállítva a szövegtörzs, vagy hiába próbálok stílust váltani, még csak nagyobb lesz a sorköz.
Ha a "beillesztés formázás nélkül"-t választom, akkor normális sorközzel kerül be, de akkor a linkek, formázások elvesznek.
Ha a sima "beillesztés"-t választom, az előbb írt a hiba.
A régi TB-emnél ez normálisan működött normál (formázott) beillesztéssel is.Hogyan tudnám vajon beállítani, hogy a TB üzeneteim minden esetben normál (legkisebb) sorközűek legyenek?
Köszi szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi az infót. Sajnos nem tudom, mi okozhatja a problémád, talán van itt olyan topik, ahol tudják a választ.
Azt hiszem, egyelőre nekem is marad a 32 bites, aztán meglátom mi lesz. -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
Sikeresen beállítottam a sorközt.
Nálam az kb. 11. másodperpercen jelentkezik be a legújabb Thunderbird és további néhány másodperc a fiókok ellenőrzése. Nálam is 4 GB a Ram.
A Thunderbird adatmappám 2.5 gigabájtos.Nálad milyen betűtípus van alapban? Nálam Calibri-t dobott a gép. És hányas betűnagyság?
#8758, A Win 8.1-es 4Gb ramos gépedben nem kellett volna mindkét (32 és 64 bites) működésképtelen verziót egyaránt eltávolítani, és a 64 biteset utána telepíteni?
-
peter889
őstag
Köszi szépen a válaszod.
Az egyik esetben nekem sem írta ki a két alsót.
Igen, kipipáltam a TB beállításaiban az "Üzenetek megtartása a kiszolgálón"-t.Milyen előnyökkel járna vajon, ha lecserélném 64 bitesre?
Gyorsabb lenne az indulás?
Mondjuk a 15 másodperc alatt teljesen feláll ez az új Thunderbird, és régi lassú Athlon II X2 240e procim van.Láthatóan a beállításaim, mail címek, levelek stb. nem vesztek el, rendben megvannak, kivéve, hogy a nagyobb lett a levélírási sorköz.
Akkor rá- vagy mellételepítést nem csinálok a 64 bitessel.
Be lehetne valahol állítani, hogy a TB-ből elküldött leveleim ne csak a TB-be kerüljenek az "Elküldött elemek" közé hanem egyúttal kerüljenek be az adott Gmail fiók elküldött levelek mappájába?
Ez sosem volt beállítva nálam, de szeretném. -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Meg tudnátok mondani, hogy a TB-ban a levélíráshoz a kiválasztott stílusnál hogyan lehet megadni, hogy a sorköz kisebb legyen?
A "szövegtörzs"-et szoktam használni, de most az újratelepítéssel jelentősen megnőtt a sorköz. -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szóval úgy sikerült megoldanom a problémát, hogy felugrott ez az ablak:
[kép]Beírtam e-mail címem és majd a belépési kódot.
Aztán ez jelent meg: [kép]
Tehát:
"Ezzel engedélyezi a(z) Mozilla Thunderbird Email
alkalmazás számára a következőt:
A Gmail-fiókjában lévő összes e-mail olvasása, írása, küldése
és végleges törlése
Névjegyek megtekintése, szerkesztése vagy végleges törlése
A Google Naptár segítségével hozzáférhető összes naptár
megtekintése, szerkesztése, megosztása és végleges törlése"Ezt engedélyeztem, hátha így működőképes lesz, és az lett.
Viszont én a Thunderbirddel nem akarom törölni a Gmail fiókban lévő levelemet. POP letöltést használok. Láthatóan működik minden.
Jól csináltam vajon?
A beírt e-mail címmel működött aztán, a másik e-amil címemmel még akkor nem.
A TB beállításaiban a még működésképtelen fiókomhoz tartozó jelszavam töröltem, így annál is feltette az előbbi kérdéseket, melyekre szintén engedélyező választ adtam, így már működött a másik gmailes e-mail címemnél is.
-----------------------
Jelenleg 32 bites a Thunderbirdem (Program Files (x86) mappába van telepítve.)
Hogyan tudnám 64 bitesíteni?
A gyári oldalról töltsem le? [link] - ami automatikusan az OS architektúrájának megfelelő (x86/x64) legújabb verziót szedné le.
Azt látom, tényleg 64 bites lenne.
És telepítsem rá a régire? És akkor az intelligensen 64 bitesíti?
Vagy előbb távolítsam el ezt a meglévő TB-et?
(Mondjuk a rátelepítés egyszerűbb lenne nekem, ha úgy is minden ok lesz.)
-----------
Mondjuk annyi hátránya van a frissítésnek, hogy lényegesen lassabban indul el, mint a régi 2009-es változat: 15 másodperc kell az indulásig úgy, hogy semmi más nem megy a háttérben. Szerintetek ez normális?
Úgy látszik sok magos procit igényelne egy levelező program is?
SSD meghajtó van a régi gépemben.
Aztán ha egyszer elindult, úgy tűnik, megy normál sebességgel.Köszönettel várom a válaszotok.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, rendben működik.
Majd még tesztelgetem és leírom, mi hozta a megoldást. Köszönöm szépen Mindenkinek az eddigi segítséget.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Már az egyik gmail-os e-mail címemnél működik a levelek TB általi fogadása telefonszám nélkül, a másiknál nem. Majd pihentebb fejjel újra nekikezdek próbálkozni.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Én sosem adtam meg telefonszámot és nem is fogok.
Biztonsági mail címet adtam meg.
Nekem fontos hogy működjön a TB a google fiókjaimmal, mert az én régi gépemmel egy rémálom lenne az e-mailezés a Google webes felületén. -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hogyhogy? Megadtam a Google-nak az örömöt és frissítettem a legújabb TB-re. Mások itt írták, hogy sikerült nekik. Neked is sikerült. Akkor miért nem?
------
De ez az egész telefonszám kunyizás nem világos számomra. Ha valaki ismeri a belépési kódot, be tud lépni a Google fiókba és ott mindent módosíthat. Akkor pedig mi értelme. -
peter889
őstag
válasz
peter889
üzenetére
Úgy tűnik, megvan a probléma oka: Nagyon nehezen ismét bejutottam a Google "Biztonság" beállításaimba (mert számomra olyan a menürendszer, mint egy tankcsapda) és a kétlépcsős azonosítás ki van kapcsolva és nem tudom aktiválni, mert mindenáron mobilszámot kér.
Mitévő legyek vajon, hogy ne kelljen mobilszámot megadni?
Még annyit, hogy úgy tűnik, a jelszavamat utoljára 2008-ban állítottam be, bár azt nem kifogásolja.Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi szépen az infót. Sikerült 91.10.0-ra frissíteni a 32 biteset, engedélyezve van a TB-ben az OAuth2 a küldésnél és fogadásnál is, de valami miatt nem tud kapcsolódni, nem tudja letölteni a friss e-maileket.
És ez az ablak fogad minden TB indításnál, amivel nem tudom mit kezdjek:? [kép]
Mit jelent az, hogy egyetlen fiók az összes Google-szolgáltatáshoz?
Nem tudom, mit hol kéne állítani?Amúgy tetszik, hogy megújítottam, beállítottam a sötét módot és így már a kinézetre is jobb nekem, mint a régi.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Köszi szépen. Feltettem a 60-ast, és a menüjében már működött a frissítés lehetősége, és néhány lépésben felvitt a 78.14.0-ig (32 bites).
Ami most felajánlja a 91.10.0-ra frissítést. Úgy tudom, az lenne a legfrissebb. De nyilván az is 32 bites lenne.
Mitévő legyek?
Frissítsem így? Aztán a köv. lépésnél 64 bitesítsem?Vagy inkább ennél a lépésnél a gyári oldalról töltsem le? [link]
- ami - ahogy Fire/SOUL/CD fórumtárs írta - automatikusan az OS architektúrájának megfelelő (x86/x64) legújabb verziót szedi le.
Az látom, tényleg 64 bites lenne.Köszi szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ok, köszi, de akkor jó lesz úgy, hogy első körben a 60-as 32bitesét telepítem rá?
Lehet, majd elmegyek a legfrissebbig, hogy sokáig ne legyen majd vele gond. -
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Feltettem az 38.5.0-át, amit linkeltél, a régire rátelepítéssel.
A menüjében próbáltam frissíteni, de furcsa módon azt írja ki, hogy naprakész: [kép] Ez nyilván egy fals info.
Kérte a Gmail fiókjaim jelszavát, mint ahogyan a régi TB verzió is, de hiába adtam meg, ugye nem tudta elérni.Aztán egy összeomlási értesítést küldött: [kép]
Remélem, ez nem komoly probléma.
(Bár a régi Thunderbirdem nem küldött ilyen összeomlási értesítőt.)Arra gondoltam, rátelepítem a 60-asat, mégpedig a 64 bites változatát:
[link] Ez jó lesz vajon?
Elindítsam a letöltött "Thunderbird Setup 60.0.exe"-t úgy, hogy ezt a meglévő TB-et nem távolítottam el?
(Mondjuk nekem az lenne a legegyszerűbb, ha nem kéne külön eltávolítani.)
És a jelenleg meglévő 32 bites változatot letörli vagy mi lesz azzal?
Hogyan csináljam, a frissítést, hogy biztosan jó legyen?Köszönöm szépen előre is.

---------
#8736 cocka,
Van nekem is másik Sim kártyám, csak nem akarom aktiválni, mert pénzbe kerülne. Én is ugyanúgy vagyok vele: pontos születési dátumot, fotót én sem adtam meg a FB-nak, a megadott nevem igazi.
-
peter889
őstag
#8733 kabelmania27 , #8734 cocka,
Én csak az asztali gépemmel szoktam bejelentkezni az e-mail fiókjaimba, vezetékes netről, a Gmail mégis időről-időre kunyerálja a mobilszámom a webes bejelentkezéseknél.
Aztán mindig beéri, hogy nem adom meg, de attól még kunyerálja.
Az is érdekes, hogy amikor a FaceB-on nyilvános közlést írtam a választásokkal kapcsolatban, a FB kitörölte és követelte a személyi igazolványomat. Nem küldtem el nekik. Közben csaló pénzlehúzó hirdetőket rendszeresen megjelentetnek, annak ellenére, hogy tömegesen jelentik őket. A csúcs nálam most az ujjlenyomat, amit állítólag kötelezően kérnek már minden magyar személyihez. Mi jöhet ezután? Mondjuk mikrochip minden emberbe, mint a kutyákba. Biztonságunk jeligéjére. -
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, köszönöm, akkor majd megcsinálom ezt a váltást.
-
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, rendben, már értem.

Gondolom azért van win32 mappa és nincs win64, mert akkor még csak 32 bites változat volt a TB-ből.
És majd a legújabb TB-em 64 vagy 32 bites legyen?Szerintetek a frissítgetések előtt készítsek teljes lemezkép mentést a Win7 rendszeremről vagy fölösleges?
-
peter889
őstag
Köszönöm a válaszaitok.
Igen, én is ezt néztem, hogy csak a nagyon régiek vannak meg. Mondjuk az enyémnél frissebbek.
#8725 Fire/SOUL/CD, köszi, de mit kezdjek az ottani mappákkal?
Hogyan tudok belőlük a gépemen működőképes TB-t varázsolni?
Az én régi telepítőm mindössze egy exe fájl. És a legújabb TB-nál is ez van, ahogy nézem.#8726 kabelmania27, és Win8.1-es gépen makacsul ragaszkodott a telefonszámodhoz vagy egy idő után beérte anélkül is?
(Bár egyelőre maradok a Win7-em mellett (64 bites).
Nekem a Gmail a webes felületre belépéskor rendszeresen kunyizza a mobilszámomat, de mindig nemleges választ adok, így beéri anélkül.----------------------
Nem tudjátok, igaz, hogy új Gmail fiókot csak mobilszámmal lehet regisztrálni? -
peter889
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szia!
Köszi szépen az infókat.
Ha hamarosan nem ír be valaki valami működőképes tippet a régi Thunderbirdem működőképessé tételére, telefonszám megkövetelése nélkül, akkor felteszem az újat.
És a TB 38.5.0-ás verzióját honnan tudom letölteni? (Mert a TB oldala mindenáron a legújabbat kínálja fel, máshol pedig csak a sokkal régebbi verziókat találtam meg.)Win7-es gépem van, SP1-es. Telefonszámomat nem akarom nekik megadni, bár lehet ez csak egy hiábavaló aggodalom a részemről.
-
peter889
őstag
Azért köszi.
Gondolkodom az új verzión.
És mi lenne a teljesen tuti jó szakszerű módja az új verzió feltételének?Azt akarom, hogy minden levelem, beállításom maradjon meg az újban.
Ha jól nézem, ez a legfrissebb, amit a https://www.thunderbird.net/hu/ felajánl: "Thunderbird Setup 91.10.0.exe".
Ja, az msi-t, vagy exé-t válasszam?
Ezt telepítsem fel anélkül, hogy a régi Thunderbirdemet leszedném?
Vagy előbb távolítsam el a régi Thunderbirdemet a Windows vezérlőpultjában a "Program eltávolítása vagy módosításá"-ban?
Vagy a Powerful Uninstall programmal csináljam inkább az eltávolítást? (Mert olyanom is van.)
A Thunderbird eltávolításával ugye nem törlődnek a levelek, beállítások?Köszi szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Köszönöm a válaszaid. A régi Thunderbirdemet (frissítés nélkül ) rá lehet valahogy venni az oauth2-őre, mondjuk számgenerátorral vagy mással?
Ha nincs más megoldás, akkor kénytelen leszek megújítani a TB-et.Ez a régi TB-em nem is tud frissíteni, bár még egyelőre nem is akarom: [kép]
-
peter889
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Inkább nem akarnék két verziót párhuzamosan, nehogy valami komplikáció lépjen fel. Ráadásul pop letöltést használok, tehát a beérkezett levelek fizikailag is megvannak a gépemen.
Semmi bajom a plusz biztonsági elemekkel, de nem akarom a mobilszámomat megadni, mert az szerintem ellentétes lenne a biztonsággal.
Ja, egyelőre csak Gmail-re csatlakoznék a Thunderbird-del és lehet, ez később sem fog változni.Nem tudom hogyan tudnám a régi TB-emet működőképessé varázsolni?
Vagy a régi TB-emet a működésképtelenségig avították el és csak a megújításával lehet orvosolni? -
peter889
őstag
És hogyan tudok a régi TB-emmel OAuth-ra váltani?
Próbálkoztam a kétfaktoros bohóckodással, és mindenáron telefonszámot kért, én pedig azt meg nem adom.
Létezik kétfaktoros azonosítás úgy, hogy megadom, hogy kizárólag az asztali számítógépemmel tudjak belépni? - Mert nekem az úgy jó volna.Köszi szépen előre is.
-
peter889
őstag
válasz
Ablakos
üzenetére
Nem nagyon komoly ok, csak ha lehet, megtartanám.
Szeretném elkerülni a kellemetlen meglepetéseket.
Nekem nagyon fontosak az e-mailek, ezért sosem mertem frissíteni.
Működőképessé lehet varázsolni a régit? Ha igen, azt tenném.
Ja, először azt hittem, 1991-ben kiadott Thunderbirded van.
Mi az a 2fa?
És ha a legújabb Thunderbirdet letölteném, gond nélkül kezelné a már meglévő adatállományt (e-mailek, e-mail címek, beállítások, jelszavak, stb.)? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Régi Thuderbirem van (verzió 2.0.0.23 -20090812).
Egyelőre nem szeretném lecserélni, hacsak nem mindenképpen muszáj, mert ezt a régi verziót megszoktam, stabilan működik.Ezt kaptam e-mailben a Google-tól korábban:
"Május 30-án elveszítheti hozzáférését azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek kevésbé biztonságos bejelentkezési technológiát használnak
<xxxxxxxx>@gmail.com
Fiókja biztonságának megőrzése érdekében a Google nem támogatja többé olyan harmadik féltől származó alkalmazások és eszközök használatát, amelyek arra kérik, hogy csak jelszavával és felhasználónevével jelentkezzen be Google-fiókjába. E módszer helyett a Bejelentkezés Google-fiókkal vagy más biztonságosabb technológiai megoldásokkal (pl. OAuth 2.0) kell majd bejelentkeznie. További információ. Mik az Ön teendői?E-mail-szoftvere (pl. Outlook 2016 vagy régebbi) kevésbé biztonságos hozzáféréssel rendelkezik az Ön Gmail-fiókjához. Váltson az Office 365-re, az Outlook 2019 vagy újabb verzióra, illetve bármely más olyan e-mail-szoftverre, amely lehetőséget biztosít a Bejelentkezés Google-fiókkal megoldással való bejelentkezésre."
Még a mai napon is működött a régi Thunderbirdem.
Ma délután azonban már újrakéri az e-mail fiókjaim belépési jelszavait és nem akarja azokat elfogadni, pedig sokszor próbálkoztam az újra beírogatásokkal.Lehetséges, hogy ma aktiválódott a Google május 30-ai fenyegetőzése és az okozza a hibát?
Vagy ha nem, akkor mi lehet?
Ha igen, akkor miért csak ma (hetedikétől) és hogyan tudom a régi Thunderbirdemet olyanná varázsolni, hogy a Gmail szája ízének is megfeleljen?Hálásan köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Hivatalos ügyek intézéshez kell így az e-mailjeim egy részéről pdf. Pl. hogy tudjam igazolni, hogy az e-mailt valóban feladtam, még ha címzett nem is válaszolt. És hogy egyúttal könnyen időrendbe állíthatóak legyenek.
Mindegy, megcsinálom egyelőre manuálisan, végül túlságosan sok egyelőre nem kell.
Azért köszi szépen és a plugint is. -
peter889
őstag
Azért nem jó sajnos, mert akkor is egyenként kellene pepecselni a dátumozgatással, vágólapozgatással, és akkor már egyszerűbb lenne a fájl időattribútumát változtatni.
És van, hogy egy napon több e-mail is érkezik akár ugyanattól a faladótól, és akkor órát, percet, másodpercet is kéne a fájlnévben szerepeltetni.Úgy szeretném, hogy pdf fájlkészítésnél egyből az eredeti időadat szerepeljen.
Még úgy is elfogadható lenne, ha a fájlkészítés során vágólapról kéne bevinnem a fájl dátumot, időt.Meg tudod mondani, hogy a Cloud plugint honnan érdemes letölteni a TC-hez?
Köszönöm előre is. -
peter889
őstag
Ha van egy mappa, benne több száz pdf dokumentum, és időrendben kell áttekinteni, akkor Ti hogyan csináljátok, ha nem a fájl időattribútumai alapján?
Tudja valaki?:
Ha a googledrive-on meg van osztva több száz dokumentum, hogyan tölthető le eredeti időattribútumokkal? Egyáltalán a googledrive kezeli a fájlattribútumokat?
Köszönöm szépen előre is.
----------------
#8570 Tamy, Mivel minden e-mailnek más és más az időadata(dátum, óra, perc, másodperc is), nyilván a windows dátumának módosítása sem megoldás sajnos. -
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mármint a pdf dokumentumban az érkezési dátumot?
Mert azt nekem is megcsinálja a PDF Creator, csak nekem az kellene, hogy a készített pdf fájl időattribútuma egyezzen meg az e-mail-ével.
--------
Azért nem merem frissíteni , mert teljesen stabilan működik nálam ez a régi verzió nagyon régóta. Nekem nagyon fontos, hogy stabilan működjön.
Mindig félek a frissítésektől, mert akár súlyos problémákat is okozhat. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Ismét a segítségetekre van szükségem.
A Mozilla Thunderbird-ből (verzió 2.0.0.23) szeretnék elég sok e-mailt „pdf” fájl formában "nyomtatni", tehát a kiválasztott e-maileket külön „pdf” fájlban.
Méghozzá úgy, hogy a „pdf” fájl dátuma, ideje egyezzen meg az e-mail dátumával, idejével.
Hogyan, hol tudnám ezt beállítani?Akár hányszor próbálom, mindig az éppen aktuális dátummal, idővel menti.
Közvetlenül Gmail webes felületéről is próbálkoztam, sikertelenül.
PDF Creator nyomtatót használom, a CutePDF is fel van téve.
Köszönettel várom a válaszotok.
Köszönöm szépen a korábbi válaszokat is. -
peter889
őstag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ.
Így állítottam be: [kép]Úgy tűnik, teljesen rendben működik.
Köszönöm szépen.
Még majd tesztelgetem.
------------------------------------------------
És a "Felhasználói név" rubrikába bármilyen gmail-es címet beírhatok, amit a Thunderbirdben használok? -
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy számomra roppant fontos problémában szeretném a segítségetek kérni.
A Mozilla Thunderbird (verzió 2.0.0.23) programot használom a levelezéseimhez, belőle a leveleimet @gmail.com címeimről küldöm.A probléma, hogy évek óta a különféle levelezőrendszerek pl. (Gmail, Vipmail) spam gyanúsként kezelik az így küldött leveleimet a címzett oldalon, mivel nem közvetlenül a Gmail webes felületéről küldöm. Pl. a Gmail így láttatja:

A Vipmail pedig promóciónak minősíti.Hogyan tudnám beállítani és hol és mit, hogy a Thunderbirdből küldött leveleim ne legyenek spam gyanúsnak minősítve?
A Thuderbirdet nem akarom lecserélni (mert már nagyon megszoktam). És nem akarok a webes felületről levelezni, mert nagyon-nagyon lassú, ha sok levelet, vagy régi leveleket kell áttekinteni.
Köszönettel várom válaszotok.
Levélküldő kiszolgálónak "smtp.digikabel.hu" van beállítva.
-
peter889
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
De ahogy az előbbi hsz-emben írtam, beírtam a felhasználó nevemet a Levélküldő (SMTP) kiszolgáló beállításaimnál: *****@digikabel.hu.
Vagyis a digis e-mail címemet.
És amikor a Thunberbird felcsatlakozott a Google fiókjaimhoz, hogy a leveleimet letöltsem, megadtam és elmetettem a Google fiókokhoz tartozó jelszavam.
Ez így működik nálam sok éve, és a már említett hiba áll fenn.
"Egyébként pl. UPC esetén nem kell hitelesítés. Úgy nézted?"
Most próbaként a Levélküldő (SMTP) kiszolgáló beállításainál a „Biztonság és hitelesítés" mezőben kivettem a pipát az "Azonosító és jelszó használatá"-ból, majd az e-mail küldésnél a köv. hibaüzenet kaptam:
"Hiba történt a levél küldése közben. A levelezőkiszolgáló válasza: relay not permitted..."
Valamit rosszul csináltam? Mit kellene tennem? Köszönettel várom a válaszod. -
peter889
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
De én POP levelező-kiszolgálót használok.
Pontosan hogyan tudom beállítani a régi Thunderbirdemnél?
Verziója: 2.0.0.23 (20090812).
Levélküldő (SMTP) kiszolgáló beállításaimnál ez van:
Kiszolgáló: smtp.digikabel.hu
Port: 25
Biztonság és hitelesítés:
Azonosító és jelszó használata (kipipálva)
Felhasználói név: *****@digikabel.hu
Biztonságos kapcsolat (SSL) használta: Soha (kipipálva)Bocs a késői reagálásért, de annak idején próbálkoztam, nem jött össze, aztán energia hiányában hagytam az egészet. De most fontos e-maileket kell küldenem, ezért állítanám be már végre mindenképp.
Köszönettel várom válaszod.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Előbbi, segítséget kérő kérdésem tévedésből nem új hozzászólásként írtam, hanem előző hozzászólásra válaszként.
Köszönettel várom segítségetek: [link] -
peter889
őstag
válasz
cybermil
üzenetére
Sziasztok!
A következő problémában szeretném kérni a segítségetek.
Régi, de stabilan működő Mozilla Thunderbirdet használok: verzió 2.0.0.23 (20090812)
Ezzel küldöm az e-mailjeimet.
Ha Gmailről Gmailra küldök, a Gmail ezt a hibaüzenetet írja ki rendszeresen a fogadó oldalon rikítóan sárgán:
"
Legyen óvatos ezzel az üzenettel
A Gmail nem tudta ellenőrizni, hogy tényleg innen érkezett-e: „…”@gmail.com. Ne kattintson az üzenetben szereplő linkekre, ne töltse le az üzenet mellékleteit, illetve válaszában ne adjon meg személyes adatokat."
Aki nem ért kellően a témához megijedhet és figyelmen kívül hagyhatja levelem.Levélküldő (SMTP) kiszolgálónak ezt adtam meg: smtp.digikabel.hu
Nyilván az okozhatja a problémát, hogy nem közvetlenül a Gmailből küldöm, hanem a Thunderbird által. Gondolom, a Thunderbirdben kéne valamit állítani.
Hogyan tudom a problémát orvosolni?
Továbbra is a Thunderbirdből akarok küldeni.Köszönettel várom segítségetek.
-
peter889
őstag
válasz
TigerCat
üzenetére
Mint magánember a privát leveleidnél a tetszésed szerint állítod be a fiókod. Én is csak a hivatalos leveleknél használom az olvasási visszajelzést.
Egy hivatal viszont köteles tájékoztatást adni az ügyfélnek - különösen kérés esetén - a megkeresés beérkezéséről, iktatásáról, stb.
Megnéztem, és nálam a Thunderbird-ből a Gmail-re küldve, sőt a Vipmailre és Freemailre küldve is működik az olvasási visszajelzés.
Az a gyanúm, nálam minden ok, csak a "kedves" hivatalok nem óhajtják megküldeni.
De nem akarnám őket alaptalanul vádolni.
Olyan hivatalokról beszélek, amik szeretik az ügyeket szőnyeg alá söpörni.Két különböző hivatal is azt állította, megküldték az olvasási visszajelzéseket (Gmail-re), azonban azóta sem kaptam meg (spam tárolóban sem volt). Létezik ilyen?
Várom válaszotok az előző hsz-emben feltett kérdéseimre is.
Köszönöm előre is. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Régi Mozilla Thunderbirdem van. 2.0.0.23-es (20090812) verzió.
(Később frissítettem, de a frissítéssel gondjaim voltak, így maradtam a régi, de bevált verzió mellett.)
A hivatalos leveleimet is ezen keresztül intézem olyan módon, hogy gmail-es fiókot használok.
A hivatalos e-mailjeimhez olvasási visszajelzést kérek.
A probléma, hogy a legtöbb esetben nem érkezik meg a hivataloktól kért olvasási visszajelzés.
És azt akarom, hogy minden esetben megérkezzen.
Azt sem tudom, hogy a problémát mi okozza? A Thunderbird elavult, vagy a hivatalok levelezőrendszerei rosszul vannak beállítva, vagy hogy az ügyintézők egyszerűen nem akarnak olvasási visszajelzést küldeni?Leteszteltem: freemailes címemre is küldtem e-maileket és onnan sikeresen vissza tudtam küldeni magamnak az olvasási visszajelzéseket.
Többen azt állították, hogy ők bizony megküldték nekem az olv. visszajelzéseket, viszont mégsem kaptam meg. (spam tárolót természetesen nézem).Mit tudok tenni?
Ez a probléma számomra lényeges, mivel sokszor előfordult, hogy az "igazmondó" hivatalok utólag azt állították, nem kapták meg a leveleimet (meg kellett kapniuk). És ez csak utólag szokott kiderülni, több hetes késedelmet okozva.
Köszönettel várom válaszotok.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Régi Mozilla Thunderbird-et használok, verzió: 2.0.0.23 (20090812). (Nem szeretnék váltani.)
Pop-os levelezéssel.
Kéredzném, hogy az Thunderbird SMTP-kiszolgálónál az smtp.digikabel.hu-t vagy az smtp.gmail.com-ot javasolnátok inkább?
Ha az utóbbit, az SMTP-kiszolgáló beállításainál pontosan miket kell megadni?Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
Ok. Köszi szépen!

Az új "popstate.dat" tartalma már csak ennyit tartalmaz:
"# POP3 State File
# This is a generated file! Do not edit."Jut eszembe, a "Local"-ban lévő a Thunderbird mappával mi legyen? Arra írtad, hogy delete.
Ha minden jól működőnek tűnik, töröljem ki vagy maradjon? -
peter889
őstag
Az egész újrahúzása alatt az ....AppData\Roaming\Thunderbird mappa törlését érted?
Majd valamikor legközelebb megcsinálom, most ez egyelőre szerintem is jó lesz így.Viszont a biztonság kedvéért újra kitörlöm+újra letöltöm a bejövő leveleimet, de csak a problémás e-mail címnél úgy, hogy a "popstate.dat"-ot is kitörlöm az "Inbox"+"Inbox.msf"-en felül. Jó lesz úgy?
Köszi szépen.
-
peter889
őstag
Újabb gondok adódtak a problémás e-mail fiókhoz tartozó eredeti profilnál.
(Bakavart, hogy a beállításom szerint csak a fejlécek letöltése volt beállítva, és amikor a gmailnél bejelöltem a pop3 elérést a csak mostantól érkező levelekre, a TB nemes egyszerűséggel kitörölte a beérkező leveleim közül a csak fejléceseket. Ha pedig a pop3 letöltést bejelöltem minden levélre, minden levelemet újra leöltötte a TB, így duplikálttá váltak - csak az utóbbi két hét bejövő levelezése lett egypéldányú.)Most azt csináltam, hogy a bejövő mappát töröltem a problémás e-mail fióknál a TB-ből:
"Inbox"-ot és a "Inbox.msf"-et töröltem. Majd újra letöltöttem a leveleimet. De csak annál az e-mail címnél.
Minden OK-nak látszik, pici probléma, hogy minden levelem olvasatlan. De legalább így nyugodtabb vagyok, mivel minden levél benne van (remélem), és csak egy példányban.Szerintetek jól csináltam?
A bejövő mappa kigyomlálásához elég a "Inbox"-ot és a "Inbox.msf"-et törölni?"Ha esetleg van időd akkor a teljes Thunderbird + profilmappát töröld le és húzasd le a leveleket."
Az a baj, hogy az elküldött leveleim csak a TB-ben vannak, gmail-en nem, így legföljebb csak a bejövő leveleimet tudnám újra letölteni a gmailról."Esetleg még az IMAPon történő letöltést ajánlom, csak akkor amelyik levelet a kliens oldalon törlöd az a szerver oldalon is törlődni fog."
Akkor nekem nem OK az IMAP."Delete."
Jó értem az egész Thunderbird mappát töröljem a Local-ból? Vagy csak annak tartamát?Köszönöm mindenkinek az infókat!

-
peter889
őstag
Most visszatettem az eredeti profiltartalmat a TB-be, és egy csomó levelet újra letöltött, de csak a már letöltötteket egy töltötte le ismét (dupla példány), de a továbbra sem tölti le az új és a két héten belül érkezett leveleimet!
Tehát azt sem tudom a gmail-nél a profilom jó-e.
Ui.:
Töröltem az elcsesződött profiltartalmat, újra vissza az eredeti, gmailban bejelöltem a pop3 letöltést a mostantól érkezett levelekre, és így már a TB letölti a mostantól érkezett leveleimet.
Egy a bibi: az utóbbi két heti beérkezett leveleim hiányoznak. (Éppen el tudom viselni.) -
peter889
őstag
Sajnos úgy sem tölti az új leveleket.
Most azt akarnám megnézni, hogy egyáltalán képes-e az új leveleket letölteni (ha nem, lehet a gmail-ben van a hiba): töröltem a problémás e-mail címhez tartozó teljes profiltartalmat, és újra belekezdtem a levelek letöltésébe, de az csak 2010. májusi dátummal töltötte le az utolsót. Nem tudom, hogy a gmail blokkolta (túl sok letöltés miatt) vagy más a probléma.
Pedig újra bejelöltem a "A POP protokoll engedélyezése minden levélre (a már letöltöttekre is)" opciót.A többi fiókom rendben.
Gondolom, ha kétezer levél van a beérkezett mappában, az nem jelenthet gondot.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
[link] -
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Régebbi Tunderbird-et használok: verzió 2.0.0.23 (20090812)
32 bites XP-ről költöztettem át a leveleimet 64 bites Win7 alá.
A Win7 alá már feltelepítettem a Thunderbird előbb írt verzióját.Jó lesz úgy, ha a Win7-hez tartozó, újonnan létrejött
C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Thunderbird
mappát törlöm, aztán
XP alatt lévő,
C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\Thunderbird
mappa tartalmát egyben átmásolom, a Win7-hez tartozó
C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Thunderbird
mappába?A mappában vannak olyan fájlok is, amikben HDD-re mutató elérési útvonalak is vannak, de nem nyúlnék bele a fájlokba, ha nem feltétlenül muszáj.
Éppen az előbb csináltam meg a másolást, és látszólag minden rendben, a fájlokban lévő elérési útvonalak - amiket néztem - helyesen módosultak az újra!Köszönöm szépen előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Fotók, videók mobillal
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest