- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Mi okozhatja azt a különvbéget, hogy ugyanolyan tartalommal rendelkező rögzített lapok egyszer 2-3 percig is töltődnek (összesen, 15 db), egyszer meg 10 másodperc alatt megvan az összessel a progi?
A laptartalom frissülést kizárnám mert szinte mindig kell egy f5 rájuk... -
ledgeri
nagyúr
No a mai nappal a 24-es vegyjelű elemet tartalmazó böngészőktöl végleg búcsút vettem (amíg valami bankos cucc nem csak azokkal működik, vagy a FF dobja a gyíkot...)
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #59555 üzenetére
Mi fog történni ha ugyanarra az exe-re hivatkozó 2. parancsikont aktiválom?
Nekem jó az a +1 kattintás, ami a profilválasztás miatt kell, mert van, mikor alapértelmezett böngészőt akarnak nyit programok, akkor ezzel tudom még visszavonni a felesleges full betöltést... De akkor megint visszajutok oda, hogy elindulhat a második exe-n igyanaz a munkamenet...
A sync az az about:config bejegyzéseket is viszi egy az egyben, ugye? Manuális sync nélküli megoldáson túl lehetne-e arra mód, hogy ez egyik böngésző egyik mappában figyelje a profilokat, a másik egy másikban, de a beállításaik ezen felül sync-elve legyenek? vagy egyáltalán: hol rögzül az, hogy az exe honnan olvassa az elérhető profiljait? (olyanokra gondolok, hogy registry szinten, a mappában ahol az Exe van, stb)
A --new-instance kapcsoló üres, ideiglenes profilt nyit, alap beállításokkal (ha jól értem)?
-
ledgeri
nagyúr
Én azt akarnám elérni, hogy ha az egyik parancsikonjára kattintok, akkor egy pakk profilt lásson a manager, ha a másikéra, akkor az egy másik pakkot! Mert jelenlegi állásában létrejöhet az, hogy 2 firefox fut egymás mellett egy profilt használva, ami szerintem nem a legbiztonságosabb:pl egyiken egy másikon másik új lapot nyitok... bezárom mind kettőt munkamenet megőrzéssel... Melyik nyílik meg legközelebb?? Stb..
-
ledgeri
nagyúr
Egy régről használt, frissített volt fent, mikor felraktam egy új telepítést, másik mappába, és mikor a másodikat indítom, az első profillistáját felkínálja!
Két friss telepítés kéne?
Ha az egyiknél rámegyek, hogy uninst, akkor a cuccaim maradnak? (Csak mert szerintem csak akkor tűnt el firefox gépemről, mikor windows is, így azt a részét nem ismerem)
-
ledgeri
nagyúr
Van opció úgy telepíteni 2 (friss verziós) firefox telepítést, hogy azok ne lássák egymás profiljait?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #59543 üzenetére
ÁÁ csak tegnapelőtt láttam egy videót, hogy létezik tegnap meg véletlen ki is próbáltam.... Nincs még konkrét célom vele, de már nagyon határán vagyok a Chromiumos cuccok elhagyásának, és csak ezért érdekelt volna, hogy igen vagy nem, hogy hátha valahogyan jobbá tenné jelenlegi rendszerem...
Annyi a lényeg, hogy mindenképp kell 2 install, egyik fő, védett mindennapos, a másik egyik profilján a zenehallgatós, másikján egy fix privátböngészős (ez is csak azért, mert ha csak alap profilból nyitok privát lapot, és bármi egyéb program ablakot akarna nyitni magának, akkor azt a profil alap munkamenetében teszi, ami nem jó!).
Ebbe még nem tudom hogyan illesztgetném a konténerezést.... még nem használtam annyira sokszor, hogy lássam, nekem miként segít... (bár kezdem..) -
ledgeri
nagyúr
Konténerek kezelése két eszköz között megoldható, vagy azok csak "sub-profil" dolgok?
-
ledgeri
nagyúr
(jószándékú) Hehe, vicces volt átolvasni az elmúlt 2 nap jogos pánik rohamját... De na, én is ide kattoltam elsőnek mikor ma megnyitottam rókánkat, és betegeskedett egy picit...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
prime_adam #58356 üzenetére
Csak tudod: ez minden nap frissül!
-
ledgeri
nagyúr
úúúúúúúúúúúúúúúúú
Lehet majd esetleg párhuzamos futtatást is mókolni? (Ahogy olvasom, igen!)
(#58349) prime_adam A sessionstore fájl, és a Session store backup mappa lesz a legközelebbi mókolásod helyszíne ha hasonló történne:
A bakups-ból visszanevezéssel, átmásolással vissza tudod nyerni a dátumnak megfelelő dolgokat, de pl ha úgy halt az egész, hogy a frissek nem mentődtek, akkor az nem ebből, hanem -a böngézőn keresztül- a böngészési előzményeken keresztül esélyes. -
ledgeri
nagyúr
Ublock origin engedélyt kér "Korlátlan kliensoldali adat tárolására".... Mit kapok a elfogadom?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #57851 üzenetére
Fúú, hát eléggé módosult:
4 szimmetrikus 60-70%-os cpumag, és 0-2%-os GPU használatból lett
1 75%-os 3 30-40%-os maghasználat, és 0-5%-os alap, de 20-35%-os tüskés GPU használat.Érdekes...
Vannak teszter weboldalak, amit használva nézhetném milyenféle feladatnak milyen, mennyi erőforrás kell?
-
ledgeri
nagyúr
Lehetséges-e "csak GPU"-ra tolni a hardvergyorsítást? Függetlenül attól hogy 65 van fent, CPU-t is használ lényegében beállítás független!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #57702 üzenetére
Csak épp eszembe jutott, de nem nézegettem utána (ez ilyen esti utsó gondolat volt..):
Amit gondoltam:
Korábban egy újratelepítéses "ez nem kell, ez kell" átnézéskor láttam a gombot "Lapok megjelenítése más készülékről" akkor nem kellett, és ezt nem tudtam, hogy most ténylegesen másik készülék, vagy egy készülék két felhasználófiókkal, vagy egy FF telepítés két profillal szintig értelmezendő/hető.
Most hogy így írod:
Ha sync akkor ok, így már értem, hogy hogyan is lehet működtetni..
Miért is?Pl Addonpakkok szerint -különösen úgy, hogy sync által lehet átjárás fülek közt- pl lehet, egy alap védettebb bankolós miegymásos profil , meg egy nyitottabb, háttérben zenehalgatós (gondolok itt last fm scroble funkciókra, random oldalt megnyitós (értsd, nincs szétblokkolva, így esetleg bitonyos dolgoknál jobban használható).
Alapból is lehet ez a kettő külön, csak akkor bajos, ha pl egyikben a másik kategóriában érdekes url-t kezelne: txt-ben másolgatni, míg újranyílik a profil "bajos", de sync-en keresztül picit elegánsabb.
Erre alapból volt egy vivaldi-m (zártabb FF, nyiltabb V), de mivel másodjára hagyott cserben, így mondok neki egy PÁ-t!
-
ledgeri
nagyúr
Profilokat lehet úgy kezeltetni egymással, mintha másik eszköz lenne?
Most hirtelen nem jut eszembe, de láttam olyat, hogy "fülek egyéb eszközről" vagy valami... (Remélem aki érti annak beugrik..)
(Ha igen, akkor búcsúzom a Chromiumtól amíg csak lehet... azok az előzménykezelők borzalmasak...)
-
ledgeri
nagyúr
Ma beléptem, és amelyik weboldalaimon a betűtipus Félkövér volt, az most simpla...
Azt hiszem, hogy a betűtípus nem változott.Bármi tipp FF specifikus tipp?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Melyk addon lenne jó számomra, ha sok lapot szeretnék cím alapján ABC sorrendben látni, legalább a "lap sor végi" lefelényilas menüben? -
ledgeri
nagyúr
Ha sok lapon elvan állítva a nagyítás lehet "globális ctrl+0-át" nyomni?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kékes525 #54460 üzenetére
No most első körben akkor létrehoztam egy új profilt: ha nem csináltam semmit, akkor akár 0% is volt a procihasználat... Ez már jó!
Munkamenet, előzmények átrakva, szintúgy alacsony proci használat, 30%-kal alacsonyabb memóriahasználat...
Akkor valami kiegszítő lesz, vagy összeakadás, csak nem tudom, megéri-e belekeverni a Syncet, ha úgy is minden elérhető, vagy akkor abból is újat "0-ról.." -
ledgeri
nagyúr
Most nálam 2 opció van firefoy használatával kapcsolatban:
A.) Megy a hardveres gyorsítás, minden akadozgat, és lassú, videók jól mennek kb, proci 90%-on pörög FF által.
B. Ki van kapcsolva a hardveres gyorsítás, minden jól megy, a videók streamek másodpercenként 5-25 képet hagynak ki, ls a proci 90%-on pörög FF által, ha nem több. -
ledgeri
nagyúr
válasz
EmptyParadox #54429 üzenetére
Annyiból jó, hogy 5 lapnak az adatait látom, de alapból rögzített vagy 9, és még jópár aktívan megnyitott meg előző munkamanetes, amit meg nem látok... De legalább ennyi van...
-
ledgeri
nagyúr
Rá lehet keresni valahogy, hogy mégis melyik oldal pörgeti közel maxon a procim?
-
ledgeri
nagyúr
Nem tudom mi van most.. nézek egy youtube videót, és 100%-on pörög a cpu, ha meg a hardveres gyorsítás be van kapcsolva akkor meg összeomlik a VGA driver...
Van harmadik opció?
-
ledgeri
nagyúr
Van oka annak, hogy kikerült vagy 57 óta nem működik a sok-tab-görgető nyíl azon funkciója, hogy ha 3-4-szer kattintok rá akkor a sor végére ugrik bármilyen hosszú is legyen az?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #52454 üzenetére
Az még sok idő lesz bosszankodni...
Deaz infóért!
-
ledgeri
nagyúr
Mikor várható a frissítés, fővonalon, 57-re? csak mert kezd idegesíteni, hogy áll a böngésző, és telik a memória...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
svgyula #52399 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy pl 8 üresből foglal 6-ot konstans, vagy hogy 7,8-at, és fagyogat, különösen, ha ezt az egyik verizóban, vagy attól fogva teszi.
Nekem is fél éve van fent egy új telepítés, bár béta vonalon, semmi baj nem volt, visszaraktam a fővonalas 56-ot azóta ha csak önmaga fut, ha más mellette, kimaxolja annyira a memóriát, hogy még egy youtube videó is megakasztja.
-
ledgeri
nagyúr
Mitől van az, hogy megnézek 3-4 videót 2-3 weboldalt oda vissza 2 óra alatt, és máris 2,8, 1,6 giga, és 400 megás firefox appokat látok a memóriahasználati résznél?
-
ledgeri
nagyúr
Mióta visszaálltam 56-ra 57-ről bár lehet, hogy az 57-tel is volt, de a béta 56-tal biztos nem..., szóval tapasztalok olyat, hogy ha nézek egy youtube videót, akkor bejön a windows homokóra, és fagy az egész, a hang megy tovább...
Van, hogy néha a windowsos "program nem válaszol" is megjelenik.Mi okozhatja? Mit tegyek rászűrésként?
-
ledgeri
nagyúr
Itt paráztam, hogy mi lesz ha 57.byx-ról visszatérek 56-ra, és még a levelezőm sem lépett ki önmagából... Köszi a segítséget!
-
ledgeri
nagyúr
Van itt olyan Nvidiás aki sejti hogya FF miat omolgat a drivere? Mert én most így állok...
-
-
ledgeri
nagyúr
Kérdésem 57.0b3-ról hogyan tudok a főverzióra térni? Csak mellételepítem, vagy valami egyéb? ha megy a sync az bezavar, vagy segít, vagy semmis? Mit veszíthetek?
-
-
ledgeri
nagyúr
57.0b3-van, és lastpassom is lenne.
Mi a legjobb módszer, hogy használhassam?
Tudom ez a verzió nem fővonalas, de ha arra vissza kéne váltani, akkor mit veszíthetek? Ami kellene: session, előzményak, könyvjelzők meg pl letöltési hely beállítások, és ilyen hozzárendelések, meg nem future addonok hozzáférhetősége. -
ledgeri
nagyúr
Ha azt írja a frissítéskereső, hogy béta vonalat használok, hogyan állíthatnám át, hogy a fővonalat keresse, telepítse, anélkül, hogy újraraknám az egészet?
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! Van olyan könyvjelzőkereső/rendező, amivel ki lehet szűrni a konyvjelzőmappákban lévő ismétlődő URL-eket?
-
ledgeri
nagyúr
Ha a legutolsó 44-es firefoxról váltanék autómatikus frissítésre, van olyan köztes megálló amit -mint volt korábban- fájlstruktúra változtatás miatt be kellene iktatni, vagy mehet az autó update, amíg a szem ellát
, majd az pakolgat...?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
BladePocok #48231 üzenetére
Csak képzeld el, hogy valami úgy akad be, hogy nem lesz "a program nem válaszol" kategória az a szál, de pl az egész leáll... Melyikkel kezded a kilövését a böngészőnek??
-
ledgeri
nagyúr
Szóval már kérdezni sem lehet.
-
ledgeri
nagyúr
Az előbb volt egy alvó gép melletti áramszünetem... Működés közbeni firefox mellett volt altatva. Visszatérés után rendes boot volt, majd firefox start, és a megnyitott 3 ablakból 1 eltűnt.
A kérdésem az, hogy hogyan lehet, hogy csak egy tűnik el ilyenkor - és nem pl az egész session? Nézegettem már a felépítését a fájlnak, és emiatt nem értem...
-
ledgeri
nagyúr
Ez kb olyan, mint az újféle sync bevezetése volt? Szóval V(áltás)-hoz ha a V előtti bármelyik verzióról a V utáni bármelyik verzióra akarunk áttérni, akkor mindenképpen fog kelleni a Velső, és Vmásodik verziója közben?
Más:
Van valakinek ötlete hogyan lehet feloldani ezt a McAffe kieget? Sikeresen a menügombtól jobbra épült be, szóval azt elnyomta a megszokott helyéről, ami kilépéskor megakaszt... -
ledgeri
nagyúr
Én csak a váltás ütemezését, és közösségi megegyezés (elfogadtatás) alapján való végrehajtását várnám... - mert ha mindenki lép, akkor a felhasználó fel sem fogja, míg ha ez az "én tiltom, te nem váltasz"-ból csak a sírás van, hogy nem műköik... Nem flash párti vagyok, csak a normális váltásé...
-
ledgeri
nagyúr
5 éve is kb ezt hallottam, és 5 év mulva is marad a sláger, hogy 5 év és pc-t már csak munkára fogunk használni...
Persze egyszer kell átállni, és akkor ok, de ha a böngésző kezdi akkor az picit korlátozó... mer ha a nagy netes dolgok az mondják, hogy: OK: 2017 február 28 után a flasht tiltjuk, és nem használjuk, az rendben lenne, mert van egy időpont, de hogy ha valaki átáll, de a többi nem az csak a bajt okozhatja...
-
ledgeri
nagyúr
Mitől van az, hogy egyszer a médiaklikk.hu-n simán nézem az élő adást, bármelyiket, 24 óra múlva meg nem tölt be egy videót/streamet sem?
Frissítések tiltva, nem állítottam semmit, kiegészítők sem frissültek... -
ledgeri
nagyúr
Köszi, ezek a plugin kezelőfelületén beszerezhető listák, vagy külső forrásúak? ha utóbbi, akkor honnan érhetem el őket?
(#46855) yanna Köszi neked is..
(#46861) spammer Akkor tőled meg azt kérdem, hogyan kell bevezetni a linkelt listát Ublockba? Nomeg, hogy akkor maradhat-e adblock, vagy akadnak/elég egy?
-
ledgeri
nagyúr
Pár helyen látok kúszó reklámokat alap ABP mellett is, honnan is elérhetőek plussz szűrűk, amik jók?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
EmptyParadox #46807 üzenetére
Egyszer korábban így néztem, és akkor nem volt így nem próbáltam azóta csak bosszankodtam, hogy nincs.. KÖSZI!!!
-
ledgeri
nagyúr
Miért tűnt el, vagy hogy állítsam helyre (vizuálisan, ha nem látom), az előzményeknél, a legutóbbi látogatás dátuma/ideje mező(t)?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
ArthurShelby #46766 üzenetére
TOR bögésző? Nézz utána, állítsd be úgy, hogy ne a saját IP-d alól gyere elő...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
EmptyParadox #46636 üzenetére
Én nekem is gazából biztonsági mentésként szolgál... bár persze 2-3x már vesztettem, azelőtt mielőtt a legutóbbi nagy változtatás bejott (2015.03)...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
myke01 #46629 üzenetére
Mit takar a többszöri próbálkozás? Böngésző, és gépújraindítást is?
+
Az oldalbetöltéses, kiskép be nem töétéses dologra: Azok szerintem nem a profilodhoz köthetőek, hanem egy talán a fő, windowsos temp- mappába töltődnek... Amíg az új gépen nem kerülnek be, addig nincs honnan visszahívni, az első lehívás meg csak kattintáskor indul... (ha nincs sok videó, és lap: jobbklikk egy fülre és összes lap frissítése segíthet..) -
ledgeri
nagyúr
Mi lehet a gond, ha videók kicsiben mennek, viszont nagyban már akadnak, bár inkább frame droppok vanna? Persze másik böngészőn jók...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
newmoonlight #46473 üzenetére
Ha mindkettőn fent van ugyanaz a kieg, akkor az a "bűnös"!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
zozoka49 #46447 üzenetére
Én még ajánlanám a sync használatát is. A mozbackupot IS, de első körben a sync-kel állítsd helyre majd a dolgaid, amit tud kezelni, és ha valami hibádzik akkor ott a biztosíték. Csak azért így ajánlanám, mert ez FF beépített, és fejlesztett cucc... de mégegyszer IS-IS!
-
ledgeri
nagyúr
Ha nem volt sync használatban, és nincs meg a régi profilod, akkor ennyi volt.
Ha volt sync, jelentkezz be, ha megvan még a régi profil akkor onnan menthetőek a dolgok (bár azt még nem csináltam...)Mik voltak a törlés lépései?
Ja és legközelebb olvass vissza, mert kb ott volt az esetleges nem betöltés, vagy biztos mentés, az elmúlt pár lapon, mivel mostanában nekem is kellett hasonlót csinálnom, és írogattam ide miatta...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
EmptyParadox #46424 üzenetére
Az ajánlott rendszert felépítenni kell, és elfogadom, most 3 tonnás a FF, de abba átállni most már nem tudnék: Több idő menne el vele, mint amit megér, több munkamenet kellene ahhoz hogy megcsináljam (túl sok innen írás, weboldalbetöltés, ha netrecsatlakozva csinálom, de ha nem akkor pl egy 1-2 perces videót már nem tennék be, amit így már nem látok, ha szűrném, stb, meg már ráálltam a csökkentésére...
+ mint látod teljesen más környezetben is előjön talán ugyanez a probléma, így biztosabb, hogy nem ez az okozó...(#46425) oncsi mi az a MINT?
-
ledgeri
nagyúr
Meg még azt nézd meg, hogy ha kilépsz, hogy eszi leállásáig a RAM-ot a progi!
Nekem 45.x alatt 2,3 GB volt, leállítás után meg szépen felment 3,2-3,3-ig, aztán fagyott ki, míg 44.x alatt 2,7GB-3 GB (ismétlem: 900 tabbal), ésutána felmegy pár 100 megát, aztán szépen zuhan, és hiba nélkül leáll... -
ledgeri
nagyúr
Hány tabod van, milyen kiegészítőid?
Nekem is ugyanez volt, szűrjük össze magunknak:
~ 900 tab, Adblock, ghostery, HTTPS, Lastpass, Lightbeam volt aktív, bővitmények..hát már nem tudom.Nem tudom mi okozza, de én visszaraktam a 44-egyik verzióját -FFsync, és sessionstore mentése-, mivel emlékszem, hogy a 45 településével kezdődött... 44-gyel semmi baj
De legalább nem vagyunk egyedül... -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Lehet, hogy a FF oldaláról elérhető régebbi verziók közül a 44-es utolsója egy olyan, ami valahogyan, mint utolsó 44-es valamiféle béta volt? Mert most folyamatosan a 46 beta 2-re akar frissíteni...
-
ledgeri
nagyúr
FF44-(utolsó verziójá)t raktam ma újra, synckel ráküldtem a kieg-eket, ok műkszik minden... De, tanúsítványproblémába ütköztem én is: A nagyok, Google, FB stb, meg kicsik, pl időkép nem töltenek be tulajdonosa a weboldalát helytelenül állította be. Az Ön adatainak ellopását megakadályozandó a Firefox "nem csatlakozott ehhez a weboldalhoz.". Van amit a kivételekhez lehet adni, de van amit nem.
Hogyan láthatom 44 alatt azt ami kivételként nem tud elfogadni, és hol láthatom a kivételek listáját?
+
Lastpassba nem tudok belépni... bár ez szerintem független hiba (de pl operen be tudok lépni..), de megemlítem, hátha...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest