- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
modflow #68258 üzenetére
Az 2-3 kör volt, mikor választható volt. Én is szerettem, de sajnos adott periódushoz (esetleg verzióhoz) volt kötve. Ha meghahgytad megmaradt.
Nincs esetleg az érából való profilmentésed?
(lehet hogy visszahozzák, vagy pl télen még jön egy tematikus... bár lehet, hogy csak "teszt volt"...) -
ledgeri
nagyúr
válasz
kiváncsi f.. #68251 üzenetére
Miért kell extra program egy uninstallhoz, szerinted? Ugye nem ezzel törölted a korábbit kirábban?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
kiváncsi f.. #68239 üzenetére
Hogyan és miként törölted az utóbbit?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
kiváncsi f.. #68235 üzenetére
A profil és fiók nem ugyanaz!
A fiók az inkább az interneten két helyen belépek, így a kettő szinkronizál, míg a profil az az amit a géped maga használ.
https://support.mozilla.org/hu/kb/Profilok és https://support.mozilla.org/hu/kb/fontos-adatok-helyreallitasa-egy-regi-profilbol. Ezt a két lnket kéne átnézni, de persze most helyreállítás miatt más böngészőből.
Fontos az, hogy ha vannak egyedi fájlnevek kiterjesztésekkel, pl places.sqlite akkor megérhetné erre rákeresni az egész gépen, mert ha kevesebbet találsz, mint amennyi profilodnak a gépen kéne lenni, akkor valami beleszólt a létezésükbe. Ha viszont ugyanannyit akkor meg abba, ahogyan a firefox eléri a profilokat.Érdekes probléma!
Gyors gondolat: lehet, hogy mivel ritkán használod futott egy profilfrissítés, így is létrejött egy új profil, vagy korábban volt ez, és az ideiglenesből dolgoztál, majd az lejárt és eltűnt....
Nézd meg a cikkekben lévő helyeket, keress a fájlokra! Elég ha csak megtalálod őket első körben, és kimásolod őket egy külön helyre (teljes profilmappástúl), legyen az ott ahol biztos megtalálod, még mielőtt próbálsz helyreállítani dolgokat! Várjuk a fejleményeket! -
ledgeri
nagyúr
válasz
SH4D0W2011 #68219 üzenetére
-
ledgeri
nagyúr
válasz
SH4D0W2011 #68213 üzenetére
Ha új a cucc ajánlott átkattintgatni mindent, hátha megmarad valami, vagy valamikor bevillan, hogy jé már láttam, ilyesmik
Mi vonzott a tűzróka földjére? -
ledgeri
nagyúr
válasz
SH4D0W2011 #68208 üzenetére
Ja hát allandó privát módban persze, hogy mindent töröl...
Feljebblejjebb az előzmények megtartásánál kell kezdeni. Használd az egyedit, és akkor már jó lesz, ott kiválasztod, hogy miket akarsz megtartani (még a kis extra gombra is kattinthatsz, majd visszatérsz a képhez.
Egyébként: A firefoxnál picit másabb a sync, mert ez arra szolgál hogy két gép/eszköz között legyenek átvive az adatok, és nem "felhoben elvan". Működik így, de ajánlott egy dedikált jelszókezelő.... De az akkor is a chrome, mert ha böngészőt támadnak ez az első dolog amit próbálnak lenyúlni (mentett jelszavak, kb tokenek után), jobb egy erre készült programot használni! -
ledgeri
nagyúr
Kis infó, mert jó érzés volt átlátni a fentiek szerint működve:
A ublock origin, mint tudjuk böngésző kieg, így csak a böngésző forgalmát mutatja,
a fentebb is említett pi-hole/hardverre rakott adguard meg az egész gép forgaémát mmutatja.
A kettő közé ajánlom feltenni a portmaster programot, amiben meg a PC-n futó programok között tudunk vizsgálódni, ki merre, mivel kommunikál.Ezt azért írom, mert hogy ha egy oldal el akarna érni egy szervert, akkor foghatja a ublock, a portmaster, és a pi-hole (esetemben meg openwrt).
Pont épp emailfiók átnézőben voltam, és kb 1500-2000 emailt néztem át, mindenhonnan érkezőt, 2-3 óra volt. Outlookon (web) keresztül, és minden mail akart betölteni valamit kívülről is (képet, trackingpixelt, egyebet), de mivel ublockban ezek tiltva vannak alapból, és a webkliens-ből is csak minimumot engedtem ki, így a portmasterben láttam, hogy míg a böngésző csak a mozillát pingelte, meg az outlookal beszélt, addig a ublock az megfogott 4000+ lekérést kb 100-200 kiszolgáló felé.
(ha nem tiltatok alapból mindent akkor nem tűnik fel, hogy jéé az ami alapból 5-20-50, az most miért >4k, a kis szám a ublock logó felett)Na ekkor dobban meg a szív, és értékelődik át az élet. (És ilyesmi tapasztalat mondatja velem, hogy aki le " az rossz reklámblokkoló"-zza a ublockot, az nem tudja mit beszél.
)
Miniblog mára vége!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
classic B #68180 üzenetére
Olyan szempontból paranoid, igen, hogy "nem bízok senkiben csak azért mert azt mondja hogy lehet", így bármi amit megnyitok, elsőnek, a semmiből az általában csak pár sor szöveg egy nagy fehér háttér előtt, de pl ha felnéznék a wikipédiára, akkor az 90% szöveg, ha így infó kell, akkor nem vészes.
Általában érdekel is, hogy mi mit akar betölteni, szóval ha ismeretlen oldal, akkor így is úgy is meglátom, hogy mit használ. De így látom is, hogy mi kaphat rólam infót, meg mi mennyire sokrétűen használt. Vannak a giga CDN-ek, weboldal pakk készítők (nem tudom mi a kategória neve) -akami, cloudfront, cloudflare vagy shopify, wix(vagy mi is), amikről már tudom, hogy azokkal kell kezdeni ha valami tört, vagy az alapból kikapcsolt javascripttel, de sok egyszerű oldalon mindent lehet látni, és alapból is csak egy googletagmanager töltene be csak, ami megint kukázott.
Ezekből nagyon sokat el lehetne menteni engedélyezettnek, és akkor -eddigi találkozásaim miatt, kb 80-90% a friss oldalaknak nem törne, mert már találkoztam vele, és tudom, hogy mit csinál... az hogy ezt nem csinálom csak azért van, hogy biztos lássam csupaszon is az oldalt, mert érdekel.youtube-om:
[kép] emellett (korábbi megosztott uBO) Ez az alap, nálam elmentett állapot.És ez a már belépett állapot. Mikor belépnék akkor ott van engedélyezve a gstatic, meg a javascript, de az (gstatic) csak ott kell, és ritkán belépvén (értsd többségében belépve lévén) azt nem látom sokszor. Youtube nézéshez nem kell a g static.
A ublock képén látszódik, hogy csak a "videók" rész van betöltve (lejátszó és a videó-stream szerver), meg a ytimg, ami a thumnaileket adja. Ennél több nem kell, mert tudom hogy az oldalon merre van mi (jobbrafent a profil ,meg a feltöltő gomb, balrafent a főoldalra dobó gomb stb... bár a keresőt néha vadászom). Ezek azért nem látszódnak, mert a ggpht (google photos) maradt blokkolt. Általában a profilképek sem adnak sokat, így ez sem számít. A többi felsleges (felesleges munka lenne engedélyezni, mert nem ad többet, csak sok szines bizbasz).
Még apróság, hogy van clickbait remover, amivel kiíbetűsítetem a címeket, így az is kevésbé zavaró (még a thumnaileket is lehetne a gyárilag generáltakra visszaállítani azzal csak van olyan egyedileg kreált ami infót hordoz, így az marad)
Kis extra infó, hogy a ublockos képen látszik, hogy míg a googlevideo rész kétféle szürke, a ytimg az egy. A világosabb szűrke örökli a sötétebbtől a feloldást, mert az is világos piros lenne menrt az a fentiektől örökli a tiltást. Csak azért említem ezt, mert sokféle subdomain-ről jönnek a youtube vidik, lásd kric-krac név a .youtube-video előtt. Így az mint fpdomain engedélyezett, míg pl a ytimg, mivel csak kép, egy, így az egyedülire kattoltam. (a twich is így dolgozik például)Most ha kapok egy linket tőled pont ugyanannyi elindítani, mert az egy sűrűn használt oldalon nyílna, de ha kapnék egy cuob linket, akkor az picit kattintős... de akkor feltűnne, hogy ahhoz meg a yandexet kell betölteni, meg hasonlók... Nekem ez így "hogy működik az internet"-tanító jellegű kicsi hátráltatás. De így már többet tudok, mint előtte erről a világról
-
ledgeri
nagyúr
Köszi Köszi mindenkinek aki linkelt ublock képet.
A doubleclick az az egyértelmű youtube-reklám kiszolgáló elem. Képek alapján vagy hiányzik vagy valahol blokkolt mindenkinél itt, így reklám amiatt nincs. Csak kérdés, hogy az felel-e csak a 3csapás-képenyőért is, vagy valami más nézi, hogy az betölt-e vagy sem.
Nagy tipem még a jnn-pa.googleapis.com, vagy az alap gstatic.com. Az előbbit nem ismerem, talán csak youtube-on van (az meg működik nélküle), de a gstatic az borzasztó.
Az ami a google cuccok "mechanikus működéséhez" kell, gondolok itt arra, hogy ha az nincs, akkor ami google és komolyabb dolog, az törik. Törik a beléptetés, vagy jelszócserék, ilyesmik, de törnek a mindenhol ott lévő capcha-k, recapchák (hol a busz, és a tűzcsap) is. Szóval ha egy gépen vagy hálózaton beléptek google fiókba, majd utána pl adott pénzügyi oldalra, ami ezzel védett, akkor az egy helyre ment.... mindegy, hogy ött össze lesz-e kapcsolva, vagy sem... Ne mindegy. Mégegyszer köszi!
Aki stabil a mostani állapotával, csak mert másoknál több a piros, ne változtasson, de aki kíváncsi az próbálkozva többet tudhat mint előtte!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #68171 üzenetére
Őgy hogy nem android-firefoxoztam még eleget csak tippek:
Beírod címsorba a címet majd hosszan tartasz rajta.
Beírod, megnyitotd, majd ha betöltesz, hosszan tartasz rajta. (első kettő menüt várna...)
Elmented könyjelzőként és ott valami...(tartás is)
Vagy valahol a menüben. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68154 üzenetére
Állandóra elrontani nem tudod, bármit törölhetsz, és újrakezdheted.
Ha megy az angol olvasás akkor bármelyik beállítás/settings füli i a githubos használatira dob, vagy youtube-on a "the hated one, ublock origin"-re kidobja azt a videót ami be is került a használatiba, mert jó. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68148 üzenetére
A radír a nem kitörli a szabályt, hanem a legutóbbi mentett (lakatkattintás) óta eltelt változásokat vonja vissza a metés állapotáig, míg a listából való törlés kitörli az amit akarsz törölni.
Részletesebben: van egy állapot, és van egy oldal.
Az oldalon villámzol. Menteni nem tudsz, visszaradírozni nincs mit, ha kilépsz, vagy oldalt frissítesz az alapállapotod marad. (útban van valami... á nincs mögötte semmi)
Az oldalon pipettázol. Lakattal menteni nem tudsz, radírozni sem. Ha kilpész vagy oldalt frissítesz -mivel a pipettázás egyértelmű mentés- az állapotod mentett lesz. Ebből törölni a my filtersen belül lehet. (útban van valami, zavar, el onnan, nincs ott többé)
Vissza alapállapotra.
Ha az oldalon megnyitott ublockon belül látszódó, betöltött elemek (more gombra a villám melletti oszlopok) szűrését bizgeréled, akkor az időszakos állapot. kikapcsolással elvész, de oldafrissítésre megmarad. Megjelenik a lakat állandóra menteni, megjelenik a radír visszavonni a bekapcsoláskori/előző mentés utáni alapállapotra. Ha valamit elmentettél, és törölnéd akkor ez a my rules fülön visszavonható. (Ez való arra, hogy adott oldalon/ böngészőben ne töltsön be semmi twitter, semmi facebook. Ha zavaró akkor semmi youtube, stb.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
pibácsi #68142 üzenetére
Az az egyik alap fukciója, az csak addig tart, míg nem frissíted az oldalt.
Ha valami állandóan zavar, és biztosan hosszabb távon el akarod tűntetni, akkor meg a mellette lévő pipettával saját szűrőlistát lehet létrehozni. Ez mellette lévő fogaskerekek, majd az új lapon my filters alatt látható listába kerül.
Nekem pl így létrehozott eltűntetéssel lett meg a youtube "kövi video" gombja levéve, de ha már youtube, akkor ide beillesztett listával lettek a youtube shorts-ok levéve (az egész oldalon csak akkor látok bármi shorts-ot, amikor én valakinek a csatornáján kikeresem.
A ublock tartalom blokkoló, és nem "reklámblokkoló", bőven lehet vele többet csinálni! -
ledgeri
nagyúr
válasz
viperabácsi #68091 üzenetére
Hmm... (köszi!)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #68083 üzenetére
Az lényegében egy munkamenet összefoglaló mamár.
-legutóbbi oldalak
-megnyitott fülek listája
-nemrég bezárt fülek listája
-más eszközök (ff-profil sync-es) fülek listája
-előzmények
Ezek vannak rajta (képemen az a felület mutatja akítvan, csak olyan profilban ami mindent törölget, kilépéskor). Hogy hogyan lehet visszahozni passz... a Changlelog Hivatkozik RÁ << itt le van írva hogy tűntethető el és hozható vissa...Meg most látom, hogy a firefox account mostantól mozilla account lesz
#68084 LK Nem néztél bele egykbe sem? (pl notepadban, vagy valamiben)
-
ledgeri
nagyúr
Közben megújjult a tabsor eleji cucc is belülről, bár sokan tiltogattátok...
(kijelöletlenül más az ikonja, csak gondolom a téma beleszól kijelölten, bár colorway maradék...) -
ledgeri
nagyúr
Én a gépet leállítanám teljesen, és máson néznék utána. Ha te már más hálón léve ezt teszed, akkor vírusírtó tpoik alap körök: emisoft, kaspersky, miegymás, ami külön gépen kiírható... kiírandó, és "offline OS" mellett nézi át a gépet!
Ha van backup, akkor meg mehet az egész 0-zósan (linux live telepítővel) formázva a lecsóba!
(de akkor ezen felbizdulva nyomok egy backupot a fontos dolgokról...) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Visormail #68062 üzenetére
Köszi!
A piros elejű doubleclick.net az a reklámkiszolgáló, de az én képemen az nincs is ott, mint ahogy több dolog is blokkolt.
Vagy a doubleklikket is betöltő dolog ellenőrzi az egészet, vagy valami alap.The saga continues!
Csak infóként, hogy a ggpht az googlephotos, és vagy a profilképek, vagy a thumnailek-é,
a "csak google" nem tudom mi, de megy nélküle az oldal.
A Googleusercontent talán a chat maga, meg pár helyen a profilképeké.
Googlevideo, maga a videó kiszolgáló.
Gstatic -nagyon utált, a gombok felületi elemei, de ez kell a belépési oldalon, és 90%-ben kell engedélyezni bármely oldal capcha részéhez, ami ezt használná, a recapcha.com pedig a maradék 9. A maradék maradék 1, meg néha máson keresztül.
A a googleapis, az sokféle oldalban beépülő néha akár a beléptetési rendszert is magábafoglaló értelmesebb elem.
A ytimg, meg megint a thumbnail-eké vagy profilképeké. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #68059 üzenetére
Ilyen most is volt emlíve valamelyik érintett topikban az elmúlt 2-3 hétben (nevére nem emlékszem): Nem nem tölt be reklámot, hanem mindenre álkattint. Hát nekem az ilyenek továbbra sem logikusak, attül még egyféle lehetséges módszer.
#68060 Atish19 Azért nézd meg hogy biztos jó helyről jön a mail, lehet, hogy csak volt egy breach valahol... De ha volt azon az az email, lehet, hogy valaki "mindenkinek az adatbázisban"-ra bökött, és kiment az összes valaha nálik tárolt fiók-emil-re. Nekem is (ugyan más), de küldi a spam-et ugyan így Duplán. Számít, hogy engedélyezed-e a marketing emailt "visszavonásig"-ot vagy sem!
-
ledgeri
nagyúr
E helyett ((sdf stb..helyett): magyarnyel !!! Ezmiez??) inkább magát a sort ami beíródik
Shift és Alt Csúszásnak megfelelően módosít?Egyébként passz. Rutinkörök: Cache ürítés 1. kör. Sütiké 2.. Addonok nélküli teszté 3.. Friss (párhuzamos) profilteszté 4. Full reinstall 5.. Egyéb ötletem nemigazán van!
-
ledgeri
nagyúr
Egy vad:
Ha ilyen van nézzd meg hogy ha végig húzod az újjad egy soron pl:
qwertzuiopőú
asdfghjkléáű
íyxcvbnm,.-
-ból nem lesz-e olyan ami nem qwerty alapú, hanem ami más, de létező.
Vagy ez, vagy fizikai bill probléma, vagy hack... vagy pont mentés előtt kapott be a ramod egy olyan
nemzetközikozmikus részecskét ami olyam bitflipet eredményezett ami ezt hozza elő, lol. -
ledgeri
nagyúr
válasz
viperabácsi #68030 üzenetére
Milyen színű a számok háttere az addon ikonon belül? Bővebben, ha érthető, akkor olvasd át a részletesebb leírásokat is!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
viperabácsi #68018 üzenetére
Mivel azt is végtelenféleképp lehet konfigurálni, így akkor kérdem, hogy milyen beállítással? (legalább a "mode" szintjét említsd)
Nálam hard mode megy és nincs semmi.
#68024 pinnacle A google nem közszolgáltató, nem olyan mint pl a víz, hogy az élethez kell, így jön a lajtoskocsi... Az ő szerverére a bejutást ő szabályozza.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
karlkani #68013 üzenetére
Jaa... oké. Nekem 5 parancsikon van kint 6 telepítéshez, mindegyik parancsikon csak -P-s, mert így félrekatt esetén vissza tudok lépni betöltés nélkül, de van vagy 7-8 profilom.
A "profilnév"-es rész volt ami hiányzott... Majd gép újratelepítés után lehet, hogy rápróbálok csökkentett telepítés-számmal! -
ledgeri
nagyúr
válasz
karlkani #68011 üzenetére
Oké... akkor végső érv-mentsváram: Tudod-e az adott profilodat beállítani alapértelemezett böngészőként / alapértelmezett megnyíló profilként?
Mi a helyzet, ha fut a program egy profillal, és valamelyik másik program böngészőt nyitna, amit te szeretnél másik profillal kezelni anélkül, hogy az elsőben lenne nyoma a megnyilásnak?
Egyéb interakció nélkül hogyan tudod A vagy B profilt megnyitni 0-ról, anélkül, hogy választanl a profilválasztóban, csak parancsikont használva? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Rat.Sand #68008 üzenetére
Párhuzamosan több profil használatához (értsd: mind a kettő futna egy időben, két ablakban).
Lehet, hogy már tévedek, régebben így volt, ez működik nálam ma is.
Ha úgy is most állsz rá, akkor veszély nélkül kipróbálhatod: Ha megvan a két profilod, de egy telepítésen, úgy hogy fut az egyik, érd el a másikat!
Egyébként meg a 2+ exe mellett szól, hogy lehet két, külön ikonos parancsikonjuk (egyik ezé másik azé a felhasználóé)... ha csak nem ez már szintén megoldott. -
ledgeri
nagyúr
válasz
flash- #68005 üzenetére
Ha engedik, hogy telepíts rá, lehet több telepített firefoxod a fenti több profillal.
Ha egyszerre használnátok, munkamenet leállítás nélkül akkor EZ KELL a profilozáshoz.
Ha az lenne a lényeg, hogy ilyen esetben ne férjenek hozzá adathoz akkor az nagy eséllyel nem megy... bár nem tudom mennyi mindent fed a mesterjelszó... Ha csak "mindenkinek legyen külön pakkja a lényeg, akkor meg a szinkronizált fiók túl oldalán is lehet egy "csak erre használt" második telepítés, hogy ne "minden firefoxos dolgod" legyen ott is.
(több telepítéshez FTPs teljes telepítő kell, más helyre telepítve, mint amin az eddigi van.) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Dhampir #67948 üzenetére
Egy gép vagy több gép?
Ha egy gép akkor kell-e az, hogy a két profil egymás mellett futhasson?
Ha kell az egymás melletti futtatás egy gépen, akkor kell egy FTP-ről szedett teljes telepítő, amit más könytárba telepítesz,
egyébként meg a profil managerrel kell kezeni a profilokat, ha egy gépről van szó, de
ha egy gép vagy több gép, igen megoldható a könyvjelző nem szinkronizálás, csak ki kell venni a pipát az elsődleges profilban mielőtt a másikkal ugyanabba belépnél (tippre).
A könyvjelző ilyenszintű kezeléséle én a profilból kikeresett fájl másolgatását, vagy adott könyjelzők exportálását meg importálását ajánlom, mert a sync-ről most nem tudom, hogy melyik irányba ír fölül vagy sem! Biztosabb a manuális választás! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #67941 üzenetére
Az "melyik volt a több közül"?
-
ledgeri
nagyúr
Akkor nálad van a baj valami ublock filterrel, mert nálam hard módban megy, és csak a rios van engedélyezve, és vígan PH-zok!
#67936 Krystal_s Erre én azt mondom, hogy ublock-kal 75%-ban megkerülhető az ilyen is. Ha sűrűn jársz oda, de egyébként sütitörölgető vagy, akkor marad egy harmadikfeles (ublockos) beállítás)
#67934 Rat.Sand A törvényhozók elérhették volna, hogy ez egy bongésző béli felhasználó-globális beállítás legyen, és ne egy oldal lokális... de nem jutottak el addig...
#67939 szabeska Nézelődni simán lehet javascript nélkül és úgy nem jön elő... Ha meg valaki vásárol, kosárhoz kell a javascript de akkor már nagy eséllyel nem csak alapbongészős adatokat ad meg.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rat.Sand #67932 üzenetére
<p>Fúú... az első hamadakor a story-nak voltak a "lemondanád, akkor itt ez a külön oldal 400 egyedileg kattintandó csúszkával... köszönjük ez eggyütműködésed"-féle oldalak.<br />Meg 1-2 USA béli oldal egyből " ohh EU-ból, akkor pá" és be sem tölt.<br /><br />Külön poén egyébként, hogy a süti lemondás is süti alapú... nem mintha bármi mást tudnának használni erre...</p>
-
ledgeri
nagyúr
Ha oda sokat jársz vissza egyszerűbb blokkolni ublock originnel ha csak a képen van és zavaró, vagy csak rejti az igazi weboldalt, de van ahol tényleg nem tölt be ha csak nincs a gépeden a süti... Ekkor jön a kérdés, hogy megéri a potenciális tartalom a folyamatos zaklatódást, vagy mehet az oldal a sunyiba!
Ennek v2-je az email megadásos reg, ha el akaz olvasni cikket. -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Én ahhoz ESR-t használok, és azzal oké . Szóval nem kimondottan Firefox probléma, hanem max a verzióé!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atish19 #67910 üzenetére
Állandó aktuális probléma. Lehet, hogy kéne egy "nálam is, nálam is" raid-ot csinálni a "javítsuk a prohardvert" topikban
Bár rá is szűrögethetnénk, hogy kinek milyen addonlistával, melyik verzió csinálja... (ha pl az ESR is, akkor az "utóbbi verziók módosítása" kizárható, mert régebb óta van az aktuális főverziós esr, mint ahogy előjött, nálam legalábbis)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Pityu. #67873 üzenetére
Az előzményeknek nem sok köze van ahhoz, hogy egy oldal betölt-e vagy sem. (ha valaki ezt cáfolná, akkor kérnék részletes kifejtést!) Újratelepítéssel meg lényegében az történik amit fent kértem, de azzal a különbséggel, hogy nem tudjuk meg, hogy elég lett volna-e az amit én kértem.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #67830 üzenetére
Oké, de ez az után történik, topikon belül, csak OP rosszúl fejezte ki magát.
Én is jobb oldalon a már hozzászólt dolgoknál látom, hogy pl a tegnapi cikkhez jött 20 hsz. Miután pl én tegnap megnéztem. Tegyük fel volt akkor 20, én szóltam hozzá a 21.-et.
Kattintás után nem a 21.-et, vagy 22.-et jeleníti meg, hanem 10.-et, 11.-et... -
ledgeri
nagyúr
Valaki, sok tab használó, nézzen már rá, hogy a tabok jobbján lévő lefelenyíl megjeleníti a tabokat, vagy valami nem úgy működik, mint ahogy szokott? ... mert nálam nem úgy műküdik ahogy szokott, és van 1-2 munkamenetmem ahol jól jött a funkció, csak nem tudom, hogy addon, vagy ff verzió okozta hiba...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tpotyka #67769 üzenetére
Sajnos pár kulcs részlet kimaradt -ha új rendszert építek akkor nekem is néha újra kell gondolnom miért is nem mennek dolgok-, pl hogy profilmásolásnál ha a pilkó-profil-gsdfsdfsdf-t másolnám, akkor annak vagy a tartalmát kell átmásolni a meglévő újlak-profil-ohoohpofghk mappába, vagy hozzá kell adni a firefoxhoz utólag... (Csak most ugrott be... ) Mert egyébként nem tud róla az új rendszer.... Mindegy: meglett, célod elérted, legközelebb ez már jobban megy!
Több böngésző több profil:
Nem annyira vészes. Pl a parancsikonokat lecseréltem, és mindegyik firefoxon más téma fut, így könnyebb megjegyezni melyik ablak melyik, és mire van. Bár futás közben az ikonok mind visszaváltanak a sorrendjük nem váltzik a tálcán.
(Személyes gondolat: én hivatalos belépősre inkább a Brave-et ajánlanám, és hozzáadnék egy TOR a tényleg személytelenülőre... emellett nekem is van pl egy "minden google"-es (youtube-tól, be nem lépős google doksi ig) ... csak hát sajnos mindenhol másho ahol google capcha van ott is kell engedélyezni a gstatic-ot, ami szépen egy helyre beszél, de csak abban tartom ami google.)
De az, hogy már több böngészőt használsz az az jelenti, hogy előrébb vagy mint a többi 75-80% -
ledgeri
nagyúr
válasz
Visormail #67764 üzenetére
(azon túl hogy a szokásos borzalom....)
Amit én hagynék futni az a
atv.hu
www.atv.hu
api10.akamai.net
jsdelivr.net
kxcdn.com
mm2.akamai.net
esetleg még a
cloudflare.net
és ha még problémázik akkor a
gstatic.com... ha képek kellenek és eltűntek akkor még a imasdk.googleapis.com(az ilyen borzalom oldalak miatt futtatom én ezt hardmode ban.... kevesebb munka elérni egy normális állapotot...)
ha csak 1 dolgot vonnál vissza, akkor az a double click legyen!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tpotyka #67757 üzenetére
Nem elterelni akartalak róla, csak A-ból B-be átvitelkor, különösen ha pl megjelenített sorrendek átmentése fontos, ÉS tényleg csak egy alkalomkor kell, ÉS opció a helyi átvitel akkor egyszerűbb pendrive-on, memóriakártyán átvinni, mint regelni, majd az adatot feltölteni, és bízni abban, hogy a sorrendek megmaradnak. A Sync-nek ez funkciója, de valami közbejöhet, és pl megbomlik a tab-sor, vagy hasonló minimális eltérések...
A session store-ozást nem úgy értettem, hogy futó firefox-ból kell mentegetni. Bezárt firefox esetén van egy sessionstore.json a profilmappádban. Azt bemásolod az új helyre (ugyanoda, és ha csak más nem kell), és kb ott fojtatod ahol voltál előtte (csak belépdesni kell, mert ebben az esetben a sütik hátramaradtak)! DE
Ha meg profil, akkor nem tudom, hogy lehet-e összevonni dolgokat (sosem volt rá szükségem, így nem néztem utána), de :
-adatösszevonáshoz vagy elmented, és kimented a lapjaid (akár újból akár régiből, mint könyvjelzők, majd az új helyen a már meglévő profilban beimportálod (vagy a frissen másolt régibe), majd megnyitogatod... (lehet, hogy lessz sorrendcsúszásod, emellett ajánlom offline módban, vagy lehúzott nettel megnyitni a lapokat, hogy ha kell hogy emygás mellett legyenek, hogy ne halljon be a gép 100-1000 lap megnyitásakor).
- vagy ha nem baj, hogy a két profil nem egy időben érthető el, akkor a két profil "sorosan használva!" párhuzamosan is létezhet a gépeden, csak újra kell indítgatni a böngészőt (legutóbbi tudásom szerint...)
- vagy ha leszedsz egy teljes böngésző-telepítőt FTP-ről, akkor azzal tudsz feltelepíteni második, vagy sokadik firefoxot, és mindegyiknek lehet/kell legyen egy külön profilja, szóval vagy csak alkalmilag, vagy állandóra tudsz futtatni 2(vagy több) firefoxot és profilt egymás mellett. Onnan kezdve, hogy átmásold az URL-jeid, azon keresztül, hogy pl munka/suli profil, meg általános, vagy mindenes, meg bankos lehet a kettő, odáig, hogy az egyik marad a néha idegesító alapértelmezetten nyíló böngésző, sokmindent meg lehet oldani.
Nekem is most van vagy 3-4profilom, és mindnek van exe-je is!Többprofilos esetben figyelgetni kell dolgokra, szóval csak óvatosan utána olvasgatva, alap profilokat biztonsági mentve kezdj bele!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #67743 üzenetére
Példaoldal csak HTTP-kén, nézz rá és meglátod!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
szabeska #67733 üzenetére
-Ha minden alap, de a routeren van DNS állítva, akkor alapból minden arouterét használja, de a routertől is függ, hogy engedi-e hogy más mást érjen el, vagy nem. (Ránézhetsz, vannak teszter programok/oldalak)
-Oldaltól is függ, hogy mi hogy tölt be (vizuálisan)
-Chromeban alapból sok a fluiditást segítő beállítás:
--ha elkezdesz valamit beírni a címsorba már elkezd keresgélni, és töltögetni le dolgokat a háttérben bőven az előtt mielőtt entert ütnél, és sok a ~60-70%-os piaci részesedésre optimazlizált oldal... nincs mit tenni...Ha még nem laktad be nagyon a firefoxot, akkor pl ezek, akár csak átolvasás utánanézés miatt is hasznos lehetnek: [link] [link]
ha friss ff-os vagy előbb használd, aztán ha látod, hogy mi hogy megy, akkor jöhet a csavargatás! -
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle #67729 üzenetére
Az is lehet, hogy olyan IP-t kaptál, ami tiltólistás az oldalon valamiért...
TOR-ral sokszor ezt kapom... (vagy milliólépések capctcha-t....) ha nem engedett annak a node-nak az IP-je...
Gyorsmegoldás ilyenre: valami ingyen VPN, csak hogy legyen másik IP-re opciód kb 2-3 kattból. (ajánlott csak böngészőre a split tunnel) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Cs1csó #67698 üzenetére
Kövesd feljebb a válaszokat, és meglátod.
#67697 farkas-j Senki sem mondta, hogy ezzel kell élned, és ez sem jeleni azt, hogy váltanod kell (kiegészíteni szabad). Nekem is van brave erre, vivaldi arra, és ha valami vanilla chromiumost akarok nézni, akkor ott az ungoogled chromium.
Van egy oldal ami még brave-en is csak úgy enged be az accountomba, hogy 3-4* kell belépnem email, jelszó, 2fa-val, mert az oldal gagyi. -
ledgeri
nagyúr
...life
Egyébként az ESR nem vészes, én csak kombóban akartam használni 3-4 aktív kiadással, és a profilválasztóban 1-2* félrekattintottam, így a profil frissült fővonalasra, így már ESR-rel indítva szólt hogy baj lehet (verzió visszaváltás miatt).
Ha 0-ról építeném a rendszerem meggondolnám, hogy minden FF-om esr legyen... -
ledgeri
nagyúr
Hallott valaki részleteket arról a v115 funkcióról, hogy a böngésző bizonyos oldalakon ki tud kapcsolni addonokat? Ha igaz, és nem igazán tiszta, hogy mi és hol és hogyan... akkor a Pá-ból a P meglett...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Krystal_s #67647 üzenetére
Ha jobbklikk és (nem tudom mi magyarul, angolul inspect, elemnézőke, hasonló) az oldalon, akkor van-e bármilyen obijektum a be nem töltött képek helyén? Ha igen, akkor az ugyanarra hivatkozik-e mint a betöltött kiskép? Ha nem akkor miben tér el?
(előugró felület bal felső sarkán van a "konkrétumra kattolok" módja.) -
ledgeri
nagyúr
kíváncsi vagyok, hogy a OS verziós grafikon hogyan fog változni a 115.x esr az utolsó win7-8.1 támogató...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
junior11 #67640 üzenetére
[link], de amelyik tetszik. Mondjuk ha van rá mód -és számodra nem hátrányos-, akkor én ajánlanám modem/router szinten ezt beállítani, mert hiába nyomod a firefoxot valamerre, ha minden más (másik böngésző, bármilyen más program, és az OS... és az okostévé, stb) olyanon kommunikál amit te nem szeretnél. De annak is lehet előnye, ha ez ezen, az azon megy.
-
ledgeri
nagyúr
Az a valamelyik 100+-os verzióban lett bevezetve. Most hirtelen passzolom, hogy hogyan lehet előhozni.
Felesleges volt idegeskedni, mert attól még hogy nem látod (az előzményidet) azok még ott vannak, szóval azt a beállításokban kell kezelni, kilépéskor töröltetni! (A megosztás csak a sync lenne.)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest