Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    Hali. Win7 x64, Firefox 57.0 64 bites a rendszer. 4-5 napja folyamatosan 50-60% CPU-t használ egy firefox folyamat. Nem tudom miért, meg mi ez. A gép újraindítása után újra ezt csinálja. Több Firefox profilt használok, bezártam mindet, kivéve az 1.-t, a sima telepítettet, ebben van ez a folyamat, még most is megvan. Csak egy folyamatazonosítóm van, amivel semmire se megyek. A többi folyamattal, a Win7-tel, stb. mindig 80-100%-on megy a CPU. A CPU még 1155-ös i3-as, úgyhogy ez így nem jó. RAM van bőven.

    Tavaly ápr-ban váltottam Firefox 57-re, mert már több dolog rosszul működött, muszáj volt. A Firefox és Win7 frissítések le vannak tiltva. A régi jó kiegészítők nagy része nem támogatott lett, Classic theme restorer, stb.. Ezt még elviseltem valahogy. Amikor idén ápr-ban szétbarmolta a Mozilla a rendszert, a megmaradt kiegészítők egy része is nem támogatott lett, Google translator, notifier for gmail. A fő Firefoxban nem támogatott a notifier for gmail, te a többi profilban működik (ki tudja miért), a translator mindegyikben nem támogatott lett. Így szenvedek a több profillal idén ápr. óta. Most csak az I don't care about cookies és az adblocker for gmail működik mindegyik profilban, mint kiegészítő. Bővítmény csak az Openh264 Cisco, a Widevine visszafejtő, ez a 2 mindig aktív, és a flash player maradt, ez csak rákérdezéskor aktiválódik, nincs állandóan bekapcsolva. Letiltottam minden kiegészítőt és bővítményt, de a CPU zabáló folyamat megmaradt. Nem akarom a feladatkezelőben leállítani ezt a folyamatot, mert 50+ lap van nyitva, nincs minden URL elmentve, nem tudom mi történne ha letiltom, nem veszhet el semmi.

    Valami ötlet hogy megszűnjön a probléma? A frissebb Firefoxra és/vagy Win10-re váltás nem lehetséges, mert a win7 az utolsó normális OS, és a Win7-hez még az 57-es Firefox is túl új. A Firefoxot Win10-hez fejlesztik, nem 7-hez, most 70-nél tart. Az alaplap+CPU-m 2012-13-as, a Win 10 működne vele, de nem akarok kémprogramot felrakni, mert ez az. Amúgy is ki tudja hogyan működne már csak a 70-es Firefox a Win7-tel ezzel a hardverrel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák