Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sil

    senior tag

    válasz cousin333 #2093 üzenetére

    Hmm, valóban, nem néztem ezt mostanában Operában. Csak emlékeztem egy beszélgetésre kb 2 évvel ezelőttről az Opera topicból, amikor összehasonlítottuk a kulcsszavas keresést a két böngészőben, és ott valami nagyon bonyolult ini fájlos szerkesztgetésről volt csak szó, hogy úgy lehet új keresőt csinálni.

    Ezek biztonsági javítások, látható is, hogy csak a verziószám legutolsó számjegye változik (bugfixek is előfordulnak ilyenkor, de most pont nem). Amúgy mindig benne vannak a változások a release notes-ban. [link]
    Újdonságok a 2.0-ba már nem kerülnek, a fejlesztés nem ezen az ágon folyik már jó ideje. Úgy kell elképzelni, mint egy fát: van a törzse, az ún. trunk, ez az, ami folyamatosan változik, de itt gyakoriak a regressziók is. (Lásd pl [link].) Egy-egy új változat megjelenése előtt erről (köztes verziók esetén egy másik ágról) ágaztatnak le egy-egy branch-ot, amin már csak kisebb javítgatásokat végeznek (pl a korábbi regressziókat, bugokat javítják, és stabilabbá teszik). Amikor egy-egy ilyen ág aktív, akkor vannak nightly build-ek a trunk-ból és a branch-ból is. Egy-egy ág végén vannak ott a release-ek, a végleges verziók. ([link] [link]) Ez biztosítja, hogy pl párhuzamosan folyhat a következő böngészőmotor fejlesztése (akár 1-2 évig is, pl a teljes grafikai kód lecserélésénél, mint pl a 3.0 esetén), miközben még az előző motorra épülő release-en dolgoznak.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák