- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Reaper #107916 üzenetére
Így is próbáltam már. Nem akart tovább mozdulni feszegetésre.
Nincs menet egyik furatban sem, a túloldalon egy anyát kell beültetni a neki kialakított helyre, és abba csavarom bele a bukógomba/csavar végét. Szóval hálisten azt elbaszni nem tudom. Majd ma nekiállok megint. tegnap estére nem ezt terveztem, és így is 10-ig ezzel szarakodtam fél 6-tól kb...(#107917) emre
Bezony, pajszer lesz ebből.Köszi a tippeket srácok.
-
emre
veterán
válasz
Reaper #107916 üzenetére
Több okból is inkább valami hasonlóval kellene próbálkozni ha már nagyjából egy furaton van.
-
Agostino
addikt
válasz
Reaper #106609 üzenetére
nekem valami lidl / aldi pénztár mellől polcról lekapott szemüvegtisztítóm van, talán ötven kis tasak van egy dobozban. szerintem azok sem lehetnek rosszak, napszemüvegem, szemüvegem azzal szoktam tisztogatni. azért szeretem, mert csak egy darab van egy pici tasakban, szóval nem tudnak kiszáradni.
vasárnap lesz az első vezetés oktatásom
nekem is : ) pesti pálya, írottkő park. éppen a google mapet nézem, hol tudok ott parkolni. ismeretlen számomra a környék és profi eltévedő vagyok
-
Agostino
addikt
válasz
Reaper #106328 üzenetére
nahát nekem a térdvédő kimaradt, de nem hangzott el, hogy kellene vinnem... : ( valójában mindegy, azt már szerzek bármikor. sikerült megvennem mindent amit kinéztem weben, ritka esetek egyike volt, amikor az elképzelés a valóságban is bejött. shox-nál kezdtem hátha alapon, mert a weben nem volt annyira egyértelmű hogy van-e az adott méretből, gondoltam autóval vagyok, megyek tovább ha szükséges, de végül volt minden. egy laza stílusú szettet raktam össze magamnak a következő pár évre (+ táposabb gerincprotektor), mert egyébként is így öltözködöm. picit budget minden, de azt gondolom kezdésnek megteszi városon belüli szaladgálásra : )
-
törölt tag
válasz
Reaper #105811 üzenetére
"azt hittem ezek a cipők védik a bokát (azt írják, hogy vann benne valami bokavédő), de akkor ezek csak a vicc kategória?"
Nekem is egy TCX X-Cube Evo WP-m van, előnyökkel és hátrányokkal. A külseje még elmegy utcán és egészen jó benne sétálgatni. A talpa összeroppanásgátlós, azaz oldalirányból nem tudod összenyomni, baj esetén így segít megóvni a lábfejedet az összepréselődésből fakadó roncsolódástól. A bokánál kívül-belül megerősített, amit az tud igazán értékelni, akinek már volt a meztelen bokáján egy motor súlya.
Nyilván közel sincs olyan komoly védelme mint egy sportcsizmának, de egy utcai cipőnél összehasonlíthatatlanul jobb. Az ilyen cipők azonban inkább robogókra valók, ha elfekteted a motort, esélyes, hogy alatta marad a lábad. Olyankor jobb a magasabb szárú csizma és az oldalirányú ütközésvédelem. Sokan nem veszik figyelembe, de egy nehezebb, magasabb tömegközéppontú motornál (túragépnél) fontos szempont lehet a lábbeli megfelelő tapadása is, főleg, ha egy kicsit "pipiskedve" ér le valakinek a lába. Ráléphetsz egy aszfaltfelgyűrődésre, a vizes-olajos felületen elcsúszhat a lábad és máris zakózol.
-
törölt tag
válasz
Reaper #105825 üzenetére
Én alpinestars j-6 cipőt vettem, szintén irodába. Nyilván nem bakancs szintű védelem, de egy sima utcai cipőnél jobb.
Nekem sincs nagyon öltözési lehetőség, de kedvem se nagyon van hozzá, hogy külön ceremónia legyen a közlekedésre rákészülés. Felveszem a kabátot, térdvédőt kesztyűt, bukót és indulok is. -
etnies
senior tag
válasz
Reaper #105811 üzenetére
Ezek már majdnem csizma hosszúak, ránézésre viccesen protektorálva, de nem ismerem ezt a márkát, ezért így nem véleményezném.
A csizmáimon mindenhol van merevítés, a talpban is.
Azt kell kibírnia, hogy egy 150-250 kg ráessen, esetleg csússzon is egy kicsit.
Eddig 3x volt a bokámon motor, egyszer sem lett belőle baj, hála a Sidinek. -
etnies
senior tag
válasz
Reaper #105796 üzenetére
Cipőt ne vegyél, hordj csizmát lehetőleg. Városi balesetnél nagy az esélye, hogy a bokádon landol a motor, saját tapasztalat.
16 év motorozás alatt én már eléggé leadtam a biztonságból, de csizmát mindig hordok ameddig lehetséges, 35 fok fölött váltok cipőre csak.
A kabát meg szarnak néz ki, hatvan alatt ritka az értelmes darab. -
zgospel
őstag
válasz
Reaper #105796 üzenetére
Ez a sisakszellőzés olyan dolog, hogy én amikor az AGV K5-ön kinyitom a 2 felső nagy szellőzőt, akkor bejön a portól kezdve minden a szemem elé is, meg persze jó zajos is lesz, úgyhogy azokat csak pályán nyitom ahol a sok mozgás miatt tényleg izzadok.. Az állrészen lévő szellőzőt 4 év alatt egyszer nyitottam ki, mert olyan huzat lett az arcom előtt mintha felhajtott plexivel mennék.
Szerintem a kabát büdzséjére dobjál rá, ugyanis amit kinéztél majd élőben meglátod mennyire fika protektorokkal van kitömve. Illetve egy gerincproti is kelleni fog, mert azt általában nem raknak a kabátokba sehol, max egy szivacslapot ami nem ér semmit.
A cipő az rendben van, bár szerintem ronda
-
bigdady
nagyúr
válasz
Reaper #105753 üzenetére
Sisakot én anno az alábbi honlapon 5 csillagosa minősítettet vettem, nem adtam alább. Hétvégén borultam hibátlanul működött a caberg Vox, aminár érték arányban olcsó is volt anno (csak hangos). Most plexit kell cserélném majd de esés miatt olvastam lehet komplett bukót érdemes cserélni.
link
Nadrágban örültem hogy nem a cordurát vettem fel hanem a kevlár farmerben, egy helyen szakadt csak a varrás mentén épphogy, anyagában nincs rajta lyuk...
Kabátban bőrt érdemes nekem boss volt egy helyen szakadt csak ki ahol koncentrálódott a súrlódás kb 1x1 cm-en, többi része most csak koptatott lett
Cipőben én utcaihoz hasonlót vettem ami boka megerősítés hogy ha odaérek valahova tudják járni is -
zgospel
őstag
válasz
Reaper #105753 üzenetére
Sisakból olyat nézz ami biztosan jó a fejedre, eltérő gyártók eltérő fejformára gyártanak. Nem tudom mennyit szánsz rá, de ha a középkategóriáról van szó akkor a Shark mellett például Scorpion, HJC, AGV sisakokat is nézhetnél. Ne ragaszkodj a márkához mert lehet hogy nem lesz épp olyan típus ami teljesen jó rád. Mindenképpen fel kell próbálni, hordani 5-10 percet hogy
Ruhára ugyanez igaz, stimmeljen a méret, jó helyen legyenek a protektorok, és jó minőségű protektorok legyenek benne. Egy motoros ruha sokkal passzosabb kell hogy legyen mint egy utcai, szóval általában akik először vesznek magukra ilyet 1 számmal nagyobbat szoktak jónak érezni mint ami valójában jó. Használt ruhánál ezt te magad egyedül nehezebben fogod tudni megmondani, mint egy minőségi motorosboltban ahol az eladó segít.
A bőrruha biztonságosabb általában mint a cordura, és ki lehet fogni használtan jó vételeket, csak ki kell várni, utána kell járni amíg lesz a méretedben. Viszont az itthoni használtpiac tele a 30-35 éves kintről lomizott bőrruhákkal amiket irreálisan drágán adnak. Azokat azért is kerülném, mert a rengeteget fejlődtek azóta a ruhák és a protektorok.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 3
- Formula-1
- Minden, ami Unreal Engine
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest