- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
Mindenki felnőtt ember, a "kockázatelemzése" alapján el tudja dönteni mikor mit vesz fel.
Öltözzön be mindenki,saját maga érdekében szerintem. Az élet meg nem szokott gondolkozni,hanem rendezni szokott..!
HSM:
Kb!! és lejtőt vedd bele.. De ezt te ne szak értsed meg mert nem vagyok rá kíváncsi! Kösz
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Polemius #57151 üzenetére
Nálam az első lábtartóm letört,hátsóm kicsit kopott de használható.
#57157) V.Stryker:
VW mikrobusz illetve azt hiszem mostanában Kiával járkálnak,illetve civil autókkal ami BMW,Audi,VW amint csinálsz valamit már kapcsolja is fel a rejtett fény/hang kürtöt.. Ipolyság után a 66-on és Besztercebánya belterületén szoktak mérni háromlábúval.
#57186) bob.zxr:
Friss tapasztalat. Körforgalom nedves száradó aszfalt,gázolajon motor ki 20-30!!Km/h-s sebességgel,én kb 8-9méter csúszás/gurulás eredménye: Bal váll/könyök között tenyérnyit kiszakadt a cordura,csizmán látható nyom 1-2 napig minimálisan fájó a boka,bal csípő tájon fájdalom,nyak húzódás,szív tájékon borda zúzódás. Isten ments,hogy beöltözzetek..!
-
-Mosquito-
őstag
Gyerekek üzemszerűen kell/kéne használni a motort nem otthon ülve fotel fizikusként osztani az észt,hogy milyen xar ez meg az,közben a saját gép meg otthon pihen állagmegóvás címén..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo #56935 üzenetére
Nem tudom, mi van ilyenkor. Találtam egy ilyet. [link] Utánna fogok járni,illetve kérdezni aki járt már így,mert ez egy kicsit xar dolog, hogy más miatt elesik az ember, kára keletkezik és még meg is sérül/het. Szóltunk egyből az útkezelőnek jött is hamar. Kitesz 1db figyelmeztető táblát, fel se szórja homokkal/bármivel mert nincs nála semmi.
Köszi, ez se/m hianyzott,szinte kikerülhetettlen az ilyen szitu, főleg vizes úton. Előttem egy 1600Gt volt, az bukik ~500-1M a kára ilyenkor, azt lenyeli..?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo #56928 üzenetére
Rétság utáni körforgalomban vizes aszfalt +gázolaj/olaj kifolyás valami kombinációja amin pont át tettem a motort.. Kiment az eleje egyből, csúszott egy keveset a bukócsőn a gép. Lábtartó, tükör tartó konzol csere lesz. Fényezés ok. Én meg az aszfaton hemperegtem,emiatt fáj a bordám. Mindezt 20-30km/h sebességel!! Hívtuk a rendőröket,útkezelőt helyszínelés, majd mentő irány Balassagyarmat, ott rtg. Lábon hazahoztam a gépet,bukócső/doboztartó konzol amit lehetett megfogott. Visszafelé láttunk a felszáradt aszfalton szinte az egész körforgóban és annak közepe táján ezt az olaj/gázolajos csúszos sávot.
-
-Mosquito-
őstag
Ma le lett tesztelve a bukócső..
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo #56818 üzenetére
Számomra is felfoghatatlan,hogy így ment el..
Sumin is csodálkoztam.. Levezet X évet,több 100ekm lehet millió Km-t a volán mögött,voltak kisebb/nagyobb balesetei/esései. Elmegy síelni,elesik gyök kettővel,beveri a fejét és azóta kóma,illetve nem tudni pontosan mi van vele..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
LustaDick123 #56807 üzenetére
Majd mi szombaton megcsináljuk.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
FIREBLADE78 #56732 üzenetére
Honan?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker #56648 üzenetére
Ducati Monster S4, nevet nem írok.
Már tavaly is cinkeltük, hogy bírni fogja-e Ő meg a motor.. Sajnáltuk, hogy nem tudott velünk jönni!
Van olyan BMW tipus amin 6-8 visszahivás is volt már. Benzinszivattyú az egyik,hátsó felni/féknyereg tartó/konzol megrepedt 300e db visszahivás volt.
Neked az Olasz tetszik vedd majd meg és használd!
Számomat tudod, dobozos autónk van.. Ha esetleg.
Bogyo:
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Daywalker #56637 üzenetére
A májad..
Ducati volt. Elektromos gonddal. Visszafordult de meghalt, trélerezni kellett. Ui. guri előtt pár nappal srác elcseszett egy kanyart. Árokból szedték ki. Segéd váz,hátsó idom/kipuffok 5-10cm elmozdult jobbra,első idomok nélküli jött. Ez egy VTR volt. Majd Soma megírja a storyt úgy mint tavaly. [link]
BMW fórumba nézzél majd be. Na ott semmi sem romlik el és minden más motor fika és xar..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Siobahn #56421 üzenetére
Első mondatra nem írok semmit..
Nézd meg mindkét motort. Az Sv erősebb/nem annyira kényelmes, XT könnyű mint egy bicaj, kényelmesebb de gyengébb. Ui. XT 660 club amint látod nagyobb/hosszabb távokat is mennek ott gépek/srácok. Te döntesz.
-
-
-Mosquito-
őstag
válasz
StoneBridge #56346 üzenetére
Azt simán lehet teljesíteni. Zakopane Krakkó. Csak az elindulás meg a vissza érkezésnél volt egy kis dugó, valami 110-120km a táv.
Kcsa:
Tudom, haverom Glockneres Vidi alá ezt a muzsikát tette. Szakadtunk..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Bogyó bá' #56342 üzenetére
Aham,igen.
[link] Most legutóbb 48Zlotiért megkajálsz egy 40-50dkg csülköt, köretet 2db sert. Viszonyítási képpen Osztrák reggeli 2db virsli, 2 szelet kenyer, 3lapka sajt 15Eu.. Vagy winersicni 20dkg, köret, 2 ser 23Eu.
Kacsa:
Itt tuti tudnának segíteni a bajodon..
[link]
Canniball:
Előtte vagy utána megyünk még egy 14-es utat. Mekkora tank tatyit akarsz? Igaz nekem kicsi van 8Literes Oxford, azon 2db mágnes van de tapad mint állat.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
StoneBridge #56324 üzenetére
Hont,66 út Korpona,Zsibritó,Selmecbánya,524,51,66,75,564 utak majd Esztergom. Simán meg lehet csinálni egy nap alatt akár forditva variálva is. Rá kell nézni a térképre, ha gyorsabban szeretnél oda érni, hogy hol lehet levágni azt szakaszt/utat ami nem kell. Zakopane-t 1nap alatt megcsinalom/juk. Igaz reggel 6-kor start, ebéd ott majd irány haza. Kb 750-800km. Csülökkel,teli hassal nem könnyű motorolni de eddig nem volt gond.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
StoneBridge #56316 üzenetére
Sose jártam arra..
A Szlovák 14,67,72,524,526,529,584. Korpona-Zsibrito szakaszt/utakat próbáljátok ki.
-
-Mosquito-
őstag
Motor elé még beférünk..
[link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #56236 üzenetére
Olyan,hogy drágábban nincs IGO-s inkább olcsó/bb kategóriájú GPS-ek vannak és azok is régebbi készülékek ami/k fényerőben szintén nem muzsikálhatnak olyan jól. Pl: Becker ,Xroad , No Name ebay ,jófogás Esetleg csepp/vízálló telefon amit kesztyűben is lehet nyomkodni. [link] El kell döntened,hogy nagyobb távokat akarsz-e menni és akkor egy jo/bb navi kellhet vagy megelégszel egy köztes megoldással ami olcsóbb de nem biztos,hogy jobb is.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #56218 üzenetére
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
Az egész fórumnak egy ilyen rövid relaxációs túrára kéne elmennie.. [link] Legalább nyugi lenne egy darabig..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_ #55940 üzenetére
Az ilyen birka nem hall a szemére sem..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
polimorf #55711 üzenetére
Großglockner Hochalpenstraße, Malta Hochalmstraße és a Nockalmstraße kipipálva. Csütörtök/pénteken kaptunk egy kis égi áldást de így is szuper volt. Glocknert szombatra tettük mert akkor volt szép idő. Más is így gondolta,hogy akkor kéne megnézni.
Rengetegen voltak,ahol lehetett ott mentünk,előzünk haladtunk. Malta szintén csodaszép az a gát,mélység,üveg/rácsos kilátó izgalmas volt..
Nockalm vasárnapra hagytuk,autópályán lezúztunk "kb mint Lillafüred-Eger" persze jobb úton haladtunk amúgy semmi extra.. Ilyen utat máshol is látni/találni. Szállások,éttermek drágák akár az itteni vagy mondjuk lengyel árakhoz képest. Jó volt bármikor szívesen visszamennék de hét közepén,akkor biztos kevesebben vannak mindenhol.
Itt egy videó. [link]Láttam amit írtál,sajna akkor hétvégén Shoxos Zakopane túra lesz,így biztos nem tudok menni a topik gurira. Esetleg más időpontban megrendezve,szívesen megyek.
-
-Mosquito-
őstag
Itthon.. Történt valami rendkívül, érdemes beleolvasnom?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #55477 üzenetére
Van Vara fórum de nem írt senki sem storyt. Ne menj bele ilyen kergetőzésbe, (főleg ha ilyen) hagyd hagy menjen.
-
-Mosquito-
őstag
Leesik pár csepp eső és ezek a töketlen autósok már nem is tudnak közlekedni..
Amikor 30-40cm vízbe Gellért térnél leteszed a lábad majd elindulsz és a víz a kormányig csapódik fel vagy a szomszéd sáv szó szerint beterít az megfizethetetlen..
Nem xarrá hanem ronggyá áztam,de gyerekek ez qva jóóó volt !!!
Beteg vagyok tudom..
-
-Mosquito-
őstag
Hm.. [link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #55341 üzenetére
.."de egy most átadott, új, kerítéssel elzárt, szalagkorláttal elválasztott, nyíl egyenes, autópálya minőségű szakaszon mifaxomért kell mérni?!.."
Pontosan ezért..
Osztrákba tessék átgurulni.. 2000db trafi pisztoly,automata,autós,3lábu,sőt a ha nincs trafi nála akkor meg is saccolhatja a rendőr mennyivel mész. Rohadtul nem szabad velük kekeckedni/ellenszegülni,mert az ügy akadályozásának veszik és erre is harapnak. Automata trafik 50 az 50. Van,hogy az 5!!Km/h-s sebességet is díjazzák 30Eu-val. Autópályán ott van az IG-L több 100eFt-os büntetést is össze lehet szedni a környezetvédelmi/gyorshajtás miatt. Svájcot már nem is említem.. Mondhatni 8millió rendőr országa.
Szóval,ha gyorsan/bban mész és el/lekapnak nem siránkozni kéne,trafi a gyorshajtókat méri..
Én sem vagyok egy szent.
-
-Mosquito-
őstag
Lesek..
BMW-nél úgy van,hogy 1 AW = 5 perc = 1 442.- Ft + áfa -> 17 304.- + áfa, vagyis bruttó 21 976.- Ft a márkaszerviz óradíja! Minden motorra/autó más és más AW,meg van adva mennyi idő/AW van rá egy alkatrész cserére. Igen,komolyabb/drágább gépnél nagyobb lesz a szervizdíj óradíjai. Egy 1600 GT/L szervize 200eFt is megvan.Bogyo:
Zár zárólemez?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_ #55262 üzenetére
Addig olvasgasd ezt.
[link]
-
-Mosquito-
őstag
Mindenképp próbáld ki az ilyen naked gépeket. Alkatrészek drágák,drágábbak. Attól is függ,hogy hol szervizeled. Wallis,Pozsony, Eko BMW Az itthoni szervizbe bekerülés 3-4hét esetleg több is lehet. Szerviz díjak Wallisnál,kicsi ~80-100 nagy 100-150eFt. Pl Wallisban Nedves GS 2014-es 20ekm szerviz 85eFt volt Honda CT 1200 DTC 24eKm 73eFt Dreamben.
-
-Mosquito-
őstag
Ásítós smiley..
-
-Mosquito-
őstag
-
-Mosquito-
őstag
Nah,nem akarunk egy kicsit elmerülni az olaj témában?
-
-Mosquito-
őstag
"Így tizenkétezer főleg városi km motorozás és durván 5 szezon után azért úgy gondolom, a fotelfizikánál némileg több tapasztalatom van."
Hm,elnézésedet kérem. Nem tudtam,hogy ilyen rengeteg Km/tapasztalat van a kezedben és atomfizikus/mérnök képesítésed van. Mára asszem elég volt..
-
-Mosquito-
őstag
Légy szíves gyere vissza majd akkor,ha lesz néhány féle/fajta ABS motor/robogóval vész/fékezéssel tapasztalatod. Esetleg még BMW,KTM kanyar ABS-t is kipróbálhatod. Februárban amikor már és decemberben amikor még motorozom rendkívül hasznos dolog az ABS! 2016-tól már csak ABS rendelkező motorok kerülhetnek forgalomba. Az EU biztos hoz pár hülye törvényt/rendelkezést de ez hasznos dolog a balesetek megelőzéséhez. Autós videót meg minek/miért linkelsz egy motoros oldalra,köze sincs egymáshoz..
Kcsa:
Rékási balesetnél keresték a féknyomot.. ABS-s robogónál..
Most vagy fékezett vagy nem de ha fékezett akkor annak nincs nyoma. Nem akarok elmélyülni ebben a témában.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #54921 üzenetére
Lábtartót/majrécsíkot koptatni,na meg az MZ-t,robogóst feltartani.
Brezova,elefánt a porcelán boltban. [link]
Xaels:
Vagy nincs pénze rá,vagy melege van,vagy passzolni tudok. Saját magától kell/kéne neki rájönnie erre. Bukásnál,csúszásnál,balesetnél fog leesni a tantusz,hogy bizony fel kéne venni valami védőfelszerelést.
-
-Mosquito-
őstag
Ma is de napi szinten látom a robogóst,motorost papucs/cipó póló,rövidnadrág kombináció használókat.
Amit Bogyo linkelt/másolt be eddig az a hiteles infó a balesetről.
Daywalker:
Mennék szívesen de az ünnep miatt esélyem sincs. Pedig a PR4-nek meg kéne adni a kegyelemdöfést. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Bogyó bá' #54819 üzenetére
FB-n irta valaki. "A mototros hölgy és a lánya Kiskunlacháza irányába haladt, SZABÁLYOSAN (!!!), amikor egy, a folyamatosan haladó sort, SZABÁLYTALANUL ELŐZŐ SZGK ELÜTÖTTE ŐKET!!! Az apa mögöttük haladt személyautóval és látta a családja halálát. Szabadságra mentek a Ráckevei nyaralójukba..."
Zárovonalon, ívelt kanyarban előzött az autós.
Feree:
Egészségetekre!
Akár megpakolva,utassal ilyen helyeken húzni/pörgetni kell a technikát,húzzad neki tud az menni.
PR4, Motorozz. Hu-n az r17 és más is írta, hogy 11-13ekm között van a gumi vége. Ez azért kicsit kiábránditó. Kíváncsi leszek alattad mennyit megy majd el. Kinti gurulásban benne vagyok. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #54763 üzenetére
Valóban ill. remélem ezen nem fogunk összeveszni. Mások akik nem két napos túrára mennek annak nem biztos,hogy elégelhet már a hátizsák is.
Az is igaz,hogy szinte mindennel lehet jót motorozni csak mindegyiknek meg is lehet/van a határa. Amikor megveszel egy motort próbálod a saját szád ízére,felhasználásaidra,szokásaidra szabni. Valamikor bejön a projekt amivel felszereli az ember a gépét valamikor meg haszontalan leszerelt kacat lesz belőle. Runner meg most kezdte ezt a motoros szakmát,majd megtapasztalja mi kell,mi a jó neki. Különbözünk,mindenkinek más és más az felhasználási szokásai ingerenciája.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr #54730 üzenetére
Párdon,de ha van egy ilyen motorod és több napra el szeretnél menni túrázni,mondjuk van barátnő/feleség is akkor hogy/an oldod meg a ruha/cipő/esőruha/ stb szállítását? Sugók,dobozokkal.
Ha meg ritkán mész nagyobb hosszabb távra akkor tank és szövet oldaltáska. Nem mindenki használja csak a kerületben vagy a garázsban középsztenderen a motort,sokak üzemszerűen mennek vele. Bizony ha picit igényesebb vagy/ok akkor veszek rá tankpadot/fóliát/bőrt,mert nem szeretném össze baxcsizni a fényezést. És ha lehet venni rá bukócsövet/gombát azt is felteszem rá,mert az első eldőlésnél/csúcsásznál már behozta/megért az árát. Lásd, Ring esés,de a haver vacsi új DL-je is megúszta egy váltó kar cserével ami elgörbült mert eldőlt a gép.
Bogyo:
Gratula,sok balesetmentes km-t vele! Akkor most reméljük kb 5-7évig nyugi lesz.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #54691 üzenetére
Ne máá' azt nem mond,hogy már ki is nőtted..
Tessék,húzni azt a gázkart ki van fizetve az összes fordulat. Ja,hogy ilyenkor 6+L ezt egy ilyen társasjáték,valamit valamiért..
Amint nézem a PC ~60guriga + fékpad 80-100 ból biztos kijön. Én tuti elmotoroznám ezt az összeget.
(#54701) SirKero :
Tudom,de az Hondás Garmin bacca meg.
Ebben az a jó ha tönkremegy akkor nix csere/beszámítás mint a Garminnál,javítás saját zsebből történik.
-
-Mosquito-
őstag
Pár gyöngyszem kérdés/válasz..
[link]
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_ #54623 üzenetére
Szerencsésen esett. Viszont vicc, hogy ilyen bukásnál milyen amortizáció van egy nem is olcsó szerkón.
-
-Mosquito-
őstag
Netrisk, kidob jó pár lehetőséget. Kiválasztod a biztosítot és a saját oldalán is kiszámítod,ott az olcsóbb lesz tuti. Majd megkötöd,letöltöd nyomtatványt utánna küldik ki a kötvényt/csekket. Ha nem jó a motor akkor nem fizeted be a csekket, dobsz mélt/telefont a biztosítónak,hogy stornó. Van tablet, butafon, pc ott helyben is meg tudod kötni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125 #54422 üzenetére
Csörögj/emailt küldjél rá,hogy mi a nyavalya van. Majd lövök egy fotót hófehérkéről.
Czimby:
Köszi,már G3 van. Kérdezd meg az S4 Active fórumban,hátha kell valakinek.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
SirKero #54416 üzenetére
Nem a tok az érdekes,hanem ugyan az a GPS/Navi kb 4-6féle néven fut és mind ugyan azt tudja. Nekem bepárásodott,cserélték és 3hónaposan gyorsan el is adtam. Ezeknél a motoros Naviknál a fényerő/láthatóság az egyik legfontosabb tényező. Ezt a Shoxban nyomkodtam volna de kesztyűben!! nemigazán lehetett,fényereje csapnivaló! [link] Ennyiért xar! Majd ahogy egyre távolabbra kezdesz el gurulni és csak egy bizonyos részen ott/azon az úton szeretnél csavarogni/gurulni számítani fog,hogy lássad is merre akarsz menni. Ebben viszont a Garmin és a TomTom a nyerő,sajnos mindkettő borsos árú cucc.
Runner:
Fehér szín is előnyt jelent,azt hiszi rendőr.
Van egy ikertesó itt a XI-ben,hasonló állapotban van.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Ferdzsoo #54370 üzenetére
A Tiétek sem lesz rossz ahogy olvasom.
Stelvio-ra (nem voltam még) azt mondják látványra szép,viszont 1-2-1 fék,1-2-1 fék,szóval nem annyira motoros barát. Csak az idő legyen jó. Glockneren 2hete fent egy ismi lent 30c fent 6c volt.
Aug.20-ra vennem kell új hátsó gumit. Fogyóban a PR4, 11eKm van benne,kopásjelző ~2mm van,nem akarok szöveten bírsággal hazajönni,sajna azt a kinti 2ekm-t már nem fogja kibírni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Something_ #54077 üzenetére
Ááhh ennyi,megölted a bulit..
-
-Mosquito-
őstag
válasz
DonThomasino #53818 üzenetére
Fékfolyadék tartály tetején rá szokták vésni,hogy DOT 4-5-5.1 kell bele. Neked DOT4 és 0,3-max 0,5L kell. Ferrodo,Repsol,Valvoline stb.
(#53819) ludsimon:
Képes voltás 2napot és 120Hsz-t átnézni mert ez komolyan érdekel téged.
Én elhiszem..
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest