Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
-
Mobilarena
Motorola DEFY - MÉLYVÍZ - Belépés csak úszóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DGery
aktív tag
válasz
karamblo #10992 üzenetére
Szia!
Recovery/Data reset nem elég, legalábbis nekem annó SE-n nem volt hasonló esetben...
Recovery ->
- Wipe cache partition
- Wipe data/factory reset
- Wipe cache partition
- Appication -> Wipe Dalvik CacheNekem annó ez segített. igaz minden törlődik, de egy újrahúzást megúszol.
Ha nem jön össze, akkor jön az újrarakás Froyo-ról.
Mondjuk kérdés milyen rendszer van a vasadon, mert lehet ez annál nem jön be....
-
zombei
aktív tag
válasz
karamblo #10996 üzenetére
Sim-nek nincs jelentősége. Leszeded a [RSD Lite-ot] és a [gyári romo-t], felteszed az usb drivert [32bit]/[64bit]. A telefont kapcsold ki, majd előbb a hangerő fel gombot nyomva tartva kapcsold be a telefont, utána dugd rá a gépre. (fekete kép és bootloader meg transfer mode felirat lesz) Elindítod RSD Liteot betallózod a rom-ot és start ha minden jó a végén magától újraindul és bekapcsol. (ha nem akkor wipeolj egyet és menni fog)
-
karamblo
tag
Üdv. Lezúztam a telóról pár progit /pedig nem volt kulcsként jelölve/ és azóts nem tudom rajta megnyitni a home-t,telefonkönyvet, és még jó pár dolgot.
ezt írja ki : the application home (process com.mototrola.home) has stopped unexpectedly. please try again. net, wifi megy, terminált is tudnék használni. Mit javasoltok? sajnos, nem tudom, pontosan, mit töröltem, de ha jól tudom, az utolsó a cardiotrainer volt.
Kösz, előre is.
-
zombei
aktív tag
Hülyeséget írtam, csak sima lefelé gomb és úgy kapcsold be addig nyomd mind kettőt amíg egy felkiáltó jelet egy háromszögben meg melette a kis droidot nem látod, ott meg egy felfelé és ott wipeolj.
-
DEARevil
tag
Sziasztok! Elejétől kezdve elkezdtem a defyt újra rakni. rsd lite, froyo és a többi. Utána cm7 és cm10 következett. cm10re akartam felrakni a slimkat-et. Viszont az már nem indult el. Újra kezdtem előröl, de most a froyo telepítésénél rsd lite-al csak a bootloaderig jut. Mit rontottam el? Mi lehet a megoldás?
-
B.i.L
senior tag
válasz
agisster #10977 üzenetére
Na Szia,akkor világos minden....részemről.A beállítások mindenképpen a bootmenü alatt értendő,ott kell valami értéket (vshell vagy ilyesmi)magasabb fokozatra emelni,de ésszel!Az,hogy nem enged tovább,érthetetlen.Esetleg a google_ban keress erre a kifejezésre,ami hibát produkál...
ui: a vshell vagy egyéb értékeknek utána kell járni,lehet megoldja a továbbjutást is.
Sajnos nincs meg a Defym,elajándékoztam fórum társnak(pókhálós kijelző,de napi használatban volt)így nem tudom kipróbálni.
Ez biztos,hogy a hozzávaló "gapps"?Másikkal próbálkoztál,vagy lehet egyálltalán? -
agisster
újonc
Az már tisztázva hogy MB525. Sajna mentések és hasonlóak nem voltak.
Visszaraktam rá a JRDNEM_U3_3.4.2_179-002_HU_ROOT-ot aztán elkezdtem kísérletezni a CM-ekkel.
Most már a visszaállítás "profin" megy.Eljutottam odáig hogy CM7,9,10-et felraktam, a 11-nél jött ez a befejezni nem tudtam bibi.
Eddigi tapasztalataim azt mutatják hogy a CM9 az ami még optimálisan fut a rendszeren, a 10-nél iszonyatosan belassult sokszor, vagy valami nálam nincs jól beállítva. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Páromnak nemrég vettünk egy Defy-t.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet beállítani, hogy hívás közben NE sötétedjen el a kijelző?
( lépésről-lépésre ha kérhetem. ) -
B.i.L
senior tag
válasz
agisster #10973 üzenetére
Jujj!
A helyedben,keresném a Romot,és ujrahúznám.Így már nem biztos,hogy tudod használni.Azt viszont ki kellene deríteni,hogy 525 vagy 526 a modell.Ha memokari volt benne,lehet,hogy rajta volt a rom is.Passz,recoveryböl biztonsági mentést keress,talán megoldja.Ha nem wipokat kellene,kipróbálni,2nd init boot_ot,vagy twrp-t amelyik van....visszaállítást. -
agisster
újonc
Nem mindegy, csak a használat előrébb való mint a kíváncsiság.
Természetesen kíváncsi lennék hogy miért nem tudtam befejezni a telepítés, kíváncsi lennék hogy mennyire működőképes, mennyire használható.Pár napja kaptam ezt a telefon, eredetileg CM 10.1 vagy 10.2 lehetett rajta, gondolom némi ROM változás is lehetett mert MB526-nak írta a telefon infója, de sajna egy factory reset után a belső memóriáját nem volt hajlandó megtalálni. Igazából ezt szeretném majd visszaállítani, de nem találtam hozzá igazából számomra használható leírást, illetve hogy a szükséges állományok meglettek volna.
Számomra ez azért is problémás, mert ez az első androidos tapasztalatszerzés és az angol tudásom is csak "számítógépes" szintű -
agisster
újonc
Közben már töröltem, mert a telefon kell.
De ahogy írtam, telepítési képernyő utolsó lapja.
Lement a Gmail telepítés, Wifi felismerés és csatlakozás,CM fiók létrehozása, időzóna beállítás."Gratulálunk, sikeresen telepítette..." jobb alsó sarokban tovább vagy befejez felirat.
-
agisster
újonc
Sziasztok!
Telepítettem Defyre(MB525) a CM11-et. Felment gond nélkül, beállítások végéig eljutottam, aztán onnantól tovább nem hajlandó menni.
Felvillannak a gombok, gondolkozik, gombnyomást érzékel, de semmi.
Van valakinek ötlete hogy hogyan tovább? -
jani-wan
tag
válasz
Sutee89 #10967 üzenetére
Köszi
Úgy néz ki most teljesen jó minden.
A leíráshoz annyit tennék hozzá, hátha valaki szintén belefut ebbe a problémába, hogy volt egy pillanat amikor azt hittem sikerült papírnehezéket csinálnom belőle.
A new_boostrap.zip install-reboot után ugyanis kiírta, hogy nincs a telefon rootolva, felrakja-e. Gondoltam az kellhet még, és mikor a rebootban jött vissza, nem volt még kék lámpa a Motorola logo közben, mikor is egyszer csak felvillant egy pillanatra, elsötétült, és többé nem reagált semmire.
Game over.
Battery kivesz-visszarak, telefon bekapcsol, és megint meghal a Motorola logo közben, mielőtt lenne kék led.
Szép.
Battery kivesz-visszarak, telefon bekapcsol, és Motorola logo közben, nyomtam a hang le és föl gombot egyszerre, így bejött két opció a telefon két alsó sarkában, amiket a négy kocka ikonnal és a nagyító ikonnal lehetett kiválasztani, (ez volt az ami felvillant és elszállt korábban) így be tudtam lépni a TWRP-be.
Innen már simán ment a telepítés. -
Sutee89
aktív tag
válasz
jani-wan #10963 üzenetére
Ha módosítatlan froyo-ról indulsz, akkor először rootolsz a SuperOneClick-kel, majd feltelepíted a 2ndInit-et. Ez a progi feltelepít egy custom recovery-t (CWM) a telefonra. Ennek az a lényege, hogy a gyári recoveryhez hasonlóan, még a ROM betöltődését (boot) megelőzően betöltődik, és el lehet végezni a segítségével egy csomó rendszerszintű műveletet (partíciók törlése, felülírása, custom ROM-ok telepítése, backup készítés, CPU-tuning stb). Úgy tudsz belépni a CWM-be, hogy bekapcsolás után a kék lednél nyomsz egy hangerő le gombot.
A TWRP egy ugyanilyen custom recovery, kicsit felhasználóbarátabb kezelőfelülettel, azonban valamilyen okból CM11-et, csak ebből lehet flashelni. Már nem is emlékszem mi az oka.
A lényeg. CWM-ből felinstallálod a korábban linkelt leírásból letölthető defy_twrp_recovery_2.6.3.0.zip-et. (Nem kell hozzá másik főzött ROM-ot feltenni, csak legyen fent a CWM). Ezt követően a TWRP-ből telepíted fel a ROM-ot és a Gapps-t. Ha visszaolvasol, többeknek sikerült ezen leírás alapján.
-
jeni
félisten
szia
rég jártam erre.
most készülök venni 3. aksit a telóba mert gyorsan merül. A gyári room van rajta.
mennyire jellemző,hogy a két gyári aksi (a második az gyorsabban kipurcant) tönkremenjen? 3 és fél éve van meg a teló.
ez mennyire vállalható be? Van olyan jó,vagy inkább ha találok még vegyek eredetit vagy utángyártótat. -
jani-wan
tag
Illetve ha fel lehet tenni a legújabb TWRP-t (amíg nincs megerősítve nem merem kipróbálni), akkor nem kell a 2ndInit? Elég a SuperOneClikk-kel rootolni?
-
jani-wan
tag
válasz
Sutee89 #10952 üzenetére
Megvan hogy hol láttam hogy nem lehet feltenni a CM11-et, Froyo-ra:
4.4 Install Guide a Youtube-on
(le kell nyitni a leírást, ott van:
"Step 1: It's for those, who have Gingerbread 2.3.x running on their device. The update to CM10 is necessary, because otherwise you wouldn't have the ability to install the Recovery Updater that is coded with a different method that is not compatible with stock 2.3.x ROMs.")
Igaz az enyém 2.2, de az gondolom ugyanaz ebből a szempontból.
Akkor ez nem igaz?A leírás amit linkeltél az CM7-ről CM11-re.
A leírás amire hivatkozik az
[XDA Developers oldalon]
is így kezdi:
2. Boot into TWPRNa ez ugye alapból nincs is fenn a Froyo-n, így alapból feltételezi hogy már főzve van.
Tehát itt az a kérdés, hogy az rendben van-e, ha a 2.2-re installálom a TWRP-t és onnan csinálom tovább?
Illetve hogy egyáltalán fel lehet-e tenni a legújabb TWRP-t? (amit nyilván nem kell updatelni, és így nem kell updater) -
Sutee89
aktív tag
válasz
karamblo #10959 üzenetére
Bocsánat, elnéztem. Egész pontosan ez a system version? Blur_Version.45.0.1370.MB526.NordicsRetail.en.EU
A lényegen nem változtat, ez egy BL6-os Defy+ ROM, nem igazán értem, hogy hogy lehet MB525 a model number. Működik minden rajta? Kamera, videó, szenzorok stb?
Igen, nagyon jó kis telefon. De ahogy írták korábban az 512 Ram azért elég lassan elfogy a mai programokkal sajnos. Ezen kívül a gyári rendszer elég lassúcska, nagyon ajánlott egy CM7, WIUI vagy frissebb főzött ROM-ot feltenni.
-
karamblo
tag
válasz
karamblo #10959 üzenetére
Igen, csak frissíteni akartam. Nagyon örülök ennek a kis gépnek, egy haveromnak volt ilyenje, és félelmetes miket kibírt, tökéletes működés mellett. úgyhogy most van, és örülök. :-)))
Csak ugye a beállítások után, gondoltam, frissíteni sem ártana. LInuxot használok, úgyhogy ez természetes nálam. :-)) DE első androidos telóm, úgyhogy csak pislogok sokszor a fórumokon, amikor olvaslak Titeket.
-
Sutee89
aktív tag
-
karamblo
tag
Sziasztok. Frissíteni akartam a Defy-met. Nemrég jutottam hozzá, zsírúj állapotban. Ez lett volna az első friisítés, de nem tudok motoblur-accountot létrehozni, visszadob... a confirm begépelése után közli : " error creating account. an error has occured. Please try again."
Tizenöt kisérlet után feladtam. Mit lehetne tenni?
A Vodafone weboldaláról leszedtem egy Access point setupot, amit telepítettem, de lehet, hogy nem jót (Vodafone Internet).
Köszönet.
-
Sutee89
aktív tag
válasz
jani-wan #10951 üzenetére
Miért nem megy fel a CM11 a gyári froyora? Ezt nem értem. Ha rootolod és felteszed a Custom Recovery-t (hangerő gombokkal lépkedős), majd folytatod ezzel a leírással, (TWRP Recovery - tapizós) akkor menni fog. Nem tudom mi az az update recovery.
A CM10-10.1-10.2 vonallal rengeteg gubanc volt, bár talán tényleg ez a CM10.1 130709-es build, ami még legjobban használható. Megpróbáltad amit leírtam (defy_safewipe)?
-
jani-wan
tag
válasz
Sutee89 #10950 üzenetére
köszi
A CM 10-ben már benne van a TWRP. A kék lednél a Team Win Recovery jön be.
Sajnos a CM 11 meg nem megy fel android 2.2-re, így mindenképp fel kell előtte rakni legalább egy CM 7-et.
Ez alapján is úgy tűnik a 4.2.2-höz csak a gapps-jb-20130812 van, amit én is felraktam:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2405292Viszont így átgondolva lehet, hogy a köv. kísérletnél, megint megpróbálom az előre menekülést, és felrakom erre a CM11-et. Remélem az nem gond hogy a CM 10 ami fenn van problémás.
Kérdés:
kell-e feltennem egy előtte egy update recovery-t? Valahol mintha olvastam volna. -
Sutee89
aktív tag
válasz
jani-wan #10947 üzenetére
Én úgy emlékszem TWRP recovery csak CM11 flashhez kell. CM10.2-ig a CWM-et kell használni (kék lednél hangerő le)
Én a következőt csinálnám:
1. CWM-ből csinálnék egy Full Wipe-ot (data, cache, dalvik cache)
2. Felinstallálnám a defy_safewipe.zip-et. Ez azt csinálja kb., mint a wipe, csak nem formázza a partíciókat, hanem felülírja egy 0 byte méretű partícióval.
3. Újraindítás nélkül feltenném a CM10.1-et, majd a Gapps-t. Esetleg szemezgethetsz itteni JB Gapps csomagokból is, lehet, hogy tényleg a tiéddel van a baj.
4. A biztonság kedvéért ezután egy cache és dalvik cache ürítés.Ha nincs Play, akkor wipe data/cache után kipróbálni egy másik Gapps csomagot.
Egyébként valóban a CM11-el járnál a legjobban, már rég óta jobban muzsikál, mint a JB, kivéve, ha használsz bluetooth-os kütyüket. Leírás itt.
(#10948) fgordon:
Gyári rendszeren nekem is volt ilyen hiba. Valóban egy cache ürítésre lenne szükség, ehhez rootolni kell a telefont és feltelepíteni a Custom Recoveryt. Részletes leírás itt (csak a 2. és 3. lépés).(#10949) zombei:
A SlimKat is CM11 alapú, és úgy tudom a CM11 még mindig nem bánik túl jól a bluetooth-os eszközökkel. CM11 list of known issues. A resize.zip a SD-kártyáról hasít le egy kb. 30 Mb-os szeletet, ami azért kell mert összevonta Quarx a Defy és a Bravo fájljait, és akkorára hízott a CM11 zip, hogy nem fér el a system partíción. -
zombei
aktív tag
Szerintem egy teljes wipe megoldaná a gondot.
Valaki használ CM11-et ? Rendeltem ebayről ilyen bluetoothos kamera kioldót, de a 4.4.2-es slimkat-el nem megy, se a miui-val amit használok. Talán a sima CM11-el menne, ott telepítésnél az a resize.zip mit méretezne át ? Gondolom után RDS Lite-al vissza tudom rakni gyári romot ha nem jönne be, vagy tévedek ?
-
fgordon
senior tag
Sziasztok!
Defy+, root-olt az elejétől fogva, új volt, sok éve megbízhatóan működött Vodafone-nal, kártyafüggetlen, majd T-mobile kártyával hívás után újraindul, de néha hívás sem kell hozzá. Néha meg napokig semmi.
Érdekes, hogy úgy indul újra, hogy nem kér PIN kódot, míg ha alapból én ki és bekapcsolom, PIN kódot kér.
Tehát a magától újraindulás valami másnak tűnik.Mi lehet az oka, mit tegyek?
A sim kártya cserével egy időben elkövettem azt a hibát, hogy sok frissítést letöltöttem, így nem tudom, hogy a sim csere vagy a frissítések okozzák ezt.
Mit tegyek? Néha napokig nem indul újra, néha meg napi párszor. A leggyakoribb a hívások vége után másodpercekkel.
Köszi előre is a tippeket...
-
jani-wan
tag
válasz
Sutee89 #10946 üzenetére
A wipe probléma azóta drtihanyi úr segítségével megoldódott.
build:
cm-10.1-20130709-NIGHTLY_v2-mb526 (azért ezt választottam, mert ez kiírja a nevében hogy 10.1, így biztosan tudtam hozzá GAPPS-et választani.)
gapps-jb-20130812-signed (biztos hogy ez való hozzá: http://wiki.rootzwiki.com/Google_Apps)Többször is felraktam a néhány nap alatt, de egyszer sem volt benne a Play Store.
Innen töltöttem le:
http://wiki.rootzwiki.com/Google_Apps#20130812
ez a jó a 4.2.2 android verzióhoz amit felraktam.
és azt írja a leírásban hogy
"Google Play Store updated to 4.3.11. "Tehát a telefon valamit rosszul csinál?
A telepítés végén kiírta hogy "install from sdcard complete", nem jelzett hibát.
Flasheljem újra és újra, hátha egyszer jó lesz? -
Sutee89
aktív tag
válasz
jani-wan #10945 üzenetére
Play Store-t nem kell letölteni, benne kell legyen a Gappsban. Ha nem telepíti fel, akkor valami nem kerek a Gapps flasheléskor.
Pontosan melyik CM10, ill. Gapps buildet tetted fel?
Ha nem működnek a Wipe-ok, ki lehet próbálni a defy_safewipe.zip-et is. Ez más elven műdik, mint a recoverys wipeok. -
jani-wan
tag
válasz
drtihanyi #10944 üzenetére
Köszi.
Úgy csináltam hogy letöltöttem egy régi TWRP-t (2.1.1.1) és a CM után egyből azt flasheltem, majd azután a GAPPS-et, és megjavult a törlés, igaz azt írja ki hogy TWRP 2.6.0.0.
Miután többször flasheltem a CM-et szinte minden működik, amit megnéztem.Kivéve a Play Store. Az sokadikra sem.
Igaz az benne sem volt, úgy kellett letölteni. de most tényleg ki az aki nem teszi bele? Mindegy. Letöltöm.
Install.a Google Play alkalmazás sajnos leállt!
Eddig itt tartok vele:
Sem cache sem adat törlés sem semmi nem segít rajta.
Végigcsináltam ezt
http://www.androidpit.com/google-play-not-working
kivéve ugye a factory reset-et.
Feltettem egy régebbi verziót is hátha az műkszik, de ugyanez a hiba.
Uninstall.
Updateltem a Google Play Services-t
töröltem mindent amit kell
Install Google Play legújabb
erre valami megerősítést kért a Google fiók, majd azonnal összeomlott
létrehoztam egy új Google fiókot és azzal jelentkeztem be.
Végre működik.
App letöltés:
error retrieving information from server rpc s-7 aec-0
erre végigcsináltam a videós megoldást
https://www.youtube.com/watch?v=d1w3yYa7NhU
eredmény:
a Google Play alkalmazás sajnos leállt!
(Vissza a kiindulópontra, tisztára mint az antivakarin paródia.)
További lépéseim:
Megőszült hajszálak eltávolítása.
Segítség kérés:
"Házat és autót adok egy működő megoldásért jeligére kérnék segítséget." -
drtihanyi
csendes tag
válasz
jani-wan #10941 üzenetére
Stock recovery-t hagyd békén, az max factory resetre jó, mielőtt rsd lite-al felteszed a stock romot. TWRP-ben Wipe/Advanced wipe és ott cache és dalvik cache legyen csak kipipálva. Data wipe-épp azt törölnéd, amit nem akarsz, az általad feltett adatokat, progikat. Nyugodtan installáld kétszer egymás után a romot, ha még mindig döcög, akkor újratelepíted csak romot twrp-ből, majd restart. Nálam megoldódott a probléma.
-
jani-wan
tag
válasz
drtihanyi #10940 üzenetére
a 7. és 8. pontot nem csinálja meg.
FAILED
Bootolás után minden ok, de újraindításkor az összes beállítás eltűnt.Ja egyébként már nem az a bootmenű van, hanem egyszer egy
Team Win Recovery
és egy
Motorola Stock RecoveryA Team Win-t használtam a törléshez, ami nem működött.
Majd megpróbáltam a a Stock recovery-t is, de ott belépéskor kiírja alul, hogyE Can't mount CACHE:recovery/command
E Can't mount CACHE:recovery/caller
E Can't mount CACHE:recovery/logGondolom ez miatt haldoklik, de sajnos nem tudom mit lehet ezzel kezdeni.
Amit lehet választani az a
wipe data/factory reset
wipe cache partition -
drtihanyi
csendes tag
válasz
jani-wan #10939 üzenetére
Az általad linkelt oldal szerint az alábbiakat kell csinálni:
1. indítsd újra a telefont
2. a kék lednél (a Motorla logo megjelenésétől számított kb. 8. mp-nél) a hangerő le gomb megnyomásával be tudsz lépni az Android BootMenu-be és itt válaszd ki a hangerő gombokkal a Recovery sort és nyomd meg a bekapcsoló gombot
3. Itt Custom recovery
4. Wipe cache partition
5. Install zip from sd card
6. Install cm 10.x romot (gapps nm kell, mert már fent van, akkor kellene, ha wipe data/factory resetet is nyomtál volna)
7. Wipe Cache
8. Advenced --> wipe dalvik cache
9. rebootÍgy elvileg ráfrissítesz a most fennlévő romodra, és kicserélődnek a hibás fájljaid. Lehet, hogy kétszer egymás után is végig kell csinálni a műveletet. Nekem így megoldódott a problémám. De már cm11-et használok egy ideje, ezek csak távoli emlékeim.
-
jani-wan
tag
válasz
drtihanyi #10938 üzenetére
Köszi az infót.
De a helyzet az hogy nem hagytam ki semmit.
Ez alapján csináltam lépésről lépésre teljes szinkronban:
https://www.youtube.com/watch?v=gNPacGesWOI
ami ugyanez:
http://android-forum.hu/viewtopic.php?t=206
csak videóban hülyéknek, annyi különbséggel hogy felraktam a JellyBean Battery fix-et is, ahogy az írva vagyon.
És valami mégsem kerek.Azt nem értem hogy "az első boot után". Csak a végén kell nyomni a bootot, és utána kész.
És hogyan tudom utána még egyszer felrakni?
És a GAPPS nem kell még egyszer? -
drtihanyi
csendes tag
válasz
jani-wan #10937 üzenetére
Volt ilyen problémám nekem is egyszer. A megoldás nagyon egyszerű volt. Mindenféle wipe nélkül még egyszer installáltam a ROM-ot. Tehát a lényeg, az első boot után ismét installálni kell a ROM-ot. Azért jött elő a hiba, mert az első installnál vmit khagytál, lehet csak egy wipe-ot.
-
jani-wan
tag
válasz
kakukkmarci #10935 üzenetére
Mivel úgy tűnik más megoldást senki sem tudott, ezért visszaraktam a gyári romot, majd felraktam ezt:
cm-10.1-20130709-NIGHTLY_v2-mb526
gapps-jb-20130812-signed (biztos hogy ez való hozzá: http://wiki.rootzwiki.com/Google_Apps)Minden jó, kivéve hogy a Home gomb nem műkszik, ami nem tudom hogy működnie kell-e ennél a verziónál vagy sem, nem ismeri fel az .wma formátumot az Apollo (rajta volt) lejátszó. Ez normális, vagy hiba?
ill a legnagyobb gond hogy csak én tudok telefonálni, de engem nem lehet hívni, mert foglaltat jelez.Az lenne a kérdésem hogy valamit be kell állítanom, vagy ez is kuka, és rakhatom vissza megint a gyári Romot?
-
Cyborg
őstag
válasz
karamblo #10932 üzenetére
Én annyit javasolnék, hogy igyekezz minden apk-ból legalább 1-2 évvel öregebb verziót felrakni.
Én mikor megvettem, imádtam, gyors volt, és stabil, most meg naponta indítgatom újra, mert tetű lassú lett, fagy ezerrel, viszont megjegyzi az érintéseket, ezért rendszeresen telefonálok zsebből, de írtam már e-mailt is
A facebookot, meg a FB messengert felejtsd el, annál jobban semmi terheli a telefont, azzal már tavaly se bírt el a telefon.
Én CM7.2-őt használok, az nagyjából gyári kinézetű,csak sokkal több minden van benne, jobban testre szabható, viszont a fogyasztása is több, akku időm a gyári froyoval volt a legtöbb. -
jani-wan
tag
Üdv
Segítségre lenne szükségem.
Felraktam egy Defy MB525 (BAYER) 2.2-re egy CM10-et
cm-10-20131030-NIGHTLY-mb526
és a GAPPS-et
gapps-jb4.1-20121011-minimal_edited_20131218
ami elméletileg hozzá való,
és ezt
JB_Battery_Fix_For_1500mAh_BatterySajnos minden egyes bekapcsoláskor minta újratelepítené az egészet, feljön a "Van Goggle fiókja" , majd a "Google+ bekapcsolása" lehetőség, Dátum idő beállítás stb... -> A telepítés kész.
és ugye minden korábbi beállítás eltűnik.
Van hozzá egy
A(z) Android- billentyűzet (AOSP) alkalmazás sajnos leállt probléma, illetve egy "Nincs elég hely" a telepítéskor probléma.
Megnéztem tényleg nincs belső tárhely. Az a 41.05MB ami telepítve van az elfoglalja az egészet, és a maradék hely 0 bájt.Gondoltam francba az egésszel, megoldom úgy hogy felteszem erre a CM11-et
cm-11-20141106-NIGHTLY-mb52x
update-recoveryde az meg nem ment fel
FAILEDBármiféle megoldásra nyitott vagyok, csak működjön telefonom.
Köszi. -
Sutee89
aktív tag
válasz
karamblo #10932 üzenetére
Szia!
A gyári froyo rendszert használhatod magyarítással, ha indokolatlanul magas az ingerküszöböd, de lényegesen jobban jársz a főzött ROM-okkal.
Kezdőknek sem kell félni, a zárt bootloader miatt nehéz kinyírni a defyt.Először is olvasd el a mélyvíz összefoglalót, majd ezen leírás alapján rootold a telót és tedd fel a Custom Recoveryt.
Ha ez megvan, akkor kezdésnek tegyél fel egy CM7.2-t vagy WajkIUI-t, ezek betonstabilak és gyorsak (bár kicsit elavult, android 2.3.7).
Friss linkek: CM7.2 XDA, WajkIUI XDA
-
karamblo
tag
Vagy bármilyen más tanácsot örömmel fogadnék,nagyon örülök ennek a kis cuccnak, igen strapabíró darab, mindenttudó ezidáig, és nekem pont ez kellett.
-
karamblo
tag
Helló mIndenkinek... Hozzájutottam egy zsír új
Defy -hez, kérdésem az lenne, hogyan tudnék magyar nyelvet varázsolni rá, és hogyan tudnék szoftvert frissíteni? A Motorola honlapján ez a cucc már gyakorlatilag antik darab....
A magyar nyelv telepítéséhez a MoreLocale 2 futtatása ok?
Kösz, előre is.
-
Sutee89
aktív tag
válasz
mcwizard #10929 üzenetére
Szia!
ROM nightly frissítéskor nem törlődik a /data partíció, viszont cache/dalvik cache törlés ajánlott.
(Ez frissítés nélkül is ajánlott egy-két havonta amúgy, mert képes összekeverni magát az android)TWRP recoveryben nem lehet állítani a CPU frekvenciákat és a VSel-t. Töltsd le az Aero Kernel Control appot, ebben rengeteg mindent be lehet állítani.
Erősen ajánlott még a Greenify progi használata. Ez lefagyasztja a háttérben futó nagyobb progikat (böngésző, térkép ésatöbbi)
-
mcwizard
tag
Sziasztok!
Sutee89 leírása alapján sikeresen telepítettem a kikat romot a Defyre. Ezúton is köszönet a leírásért.
Látom, hogy jönnek szinte naponta újabb verziók. Ha letöltök egyet, akkor a telefon recovery-be akar újraindulni a telepítéshez. A kérdésem az lenne, hogy ekkor minden törlődik, mint egy új rom telepítésekor, vagy csak lefrissül és minden alkalmazás és beállításom marad.Valamint a CM7.2-ben volt a cyanogenmod beállításokon belül, egy processzor órajel állítási lehetőség. CM11-ben viszont sehol nem találom, hogy hol lehetne ezt állítani. Néha kicsit belassul a telefon és gondoltam hátha megoldja, ha állítok rajt.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
fape
senior tag
válasz
Bálnaborjú #10921 üzenetére
Szia!
Egy 4.4.1-s cm11-20131210-nightly-mb526-nál ezt kaptam
# ls -l /dev/kxtf9
crw-rw---- compass compass 10, 51 1970-01-01 01:00 kxtf9 -
Sutee89
aktív tag
válasz
Bálnaborjú #10925 üzenetére
Tehát gyári kernel maradt, akkor viszont furcsa, hogy cm7.2 alatt nem működik.
Én tennék egy próbát a CM9 vagy a MSGinger DHT-22 kernellel. Egyszerűen feltelepíted Custom Recoveryből, nem kell wipe data (esetleg wipe cache+dalvik mehet).Melyik CM7.2 buildet használod? Újabb rendszerekkel (CM11) próbáltad már?
-
Sutee89
aktív tag
válasz
Bálnaborjú #10923 üzenetére
Defy+ igaz? CM9 kernellel használod? 4.5.2_DHT-22_kernel-t próbáltad esetleg?
-
Bálnaborjú
tag
válasz
Sutee89 #10922 üzenetére
Igen. Sajnos úgy néz ki, hardver hibás a gyorsulásmérő, de amíg a gyári fw. volt rajta,
az újraindítás után egy darabig mindig megjavult. Amióta viszont CM van rajta (7.2), egyszerűen
eltűnt a kxtf9 device, és botor módon nem jegyeztem fel előre a paramétereit (major, minor, prot,
owner, group), így még kézzel, mknod-dal sem tudom újrakreálni(régebben specifikus hibaüzenetek voltak a logban, de már csak annyi van, hogy hiányzik a /dev/kxtf9 device,
azaz már ott elakad) -
Sutee89
aktív tag
válasz
Bálnaborjú #10921 üzenetére
Bocsi, nekem már nincs meg a defy.
Mire kellene? G-szenzor probléma? -
Bálnaborjú
tag
hahó, senki defy+ CM7.2 (v. újabb) használó nincs itt, aki elküldené nekem az
ls -l /dev/kxtf9
parancs kimenetét ? köszi
-
DavMark
újonc
Sziasztok!
Le tudnátok nekem írni magyarul hogy hogyan telepítsem a TWRP-t?Lécci linket is írnátok?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
FNZ
őstag
hali!
felnt volt korábban a cm7.1-rc1.5 majd a cm7.2 és ment minden jól, de szórakozott a telefonom, ezért felraktam rá gyári froyó-t majd újból a cm7.2, de az a problémám, hogy most nincsen market/play store ikonom.
így hogy tudok appokat letölteni, illetve hogyan tudom visszavarázsolni a play store-t. egyáltalán hogy tűnhetett el? -
JeffDebr
tag
helló.
egy kis segítségre lenne szükségem. újra elővettem a kis Defy-m, és szomorúan látom, h a kijelző alatti világító gombok közül csak a "vissza" alatt van teljes világítás.van szerelő/szerviz Debrecenben, ahol
vállalnák a javítást? köszi -
Bálnaborjú
tag
válasz
Bálnaborjú #10905 üzenetére
hahó ! senki ?
-
=HG=
addikt
válasz
Bálnaborjú #10905 üzenetére
Tegnap adtam el
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok !
Egy nagy kérésem volna valakihez, aki cm7.2 -t használ Defy+ -on, az
ls -l /dev/kxtf9
parancs kimenete érdekelne.
Sajnos az enyémen eltűnt a kxtf9 device, és megpróbálnám mknod -dal újrakreálni.
köszi
-
sbazsi
veterán
válasz
Sutee89 #10902 üzenetére
Volt rajta valami custom rom. Namost kivettem a memóriakártyát, és csináltam egy teljes wipe-ot.
Gondolom ez az alap gondRSDlite megvan. Driverek fent.
Innen melyiket kapjam le?Szerk:
Ez jó?
Android 2.2.2
Moto_Version.34.179.2.MB525.Retail.en.CEE Retail Central Europe 192.7 MiB AF1A548ED075EDDDA6A725F1E1D5000A -
Sutee89
aktív tag
válasz
sbazsi #10901 üzenetére
Mit csináltál vele előtte, hogy nem indul?
1. Próbáld meg gyári recoveryben (hangerő le+bekapcs) wipe cache-t, ha nem történik semmi javulás, akkor ugyanitt a wipe data/factory reset-et.
2. Ha ezután sem tudod behozni a TWRP-t, akkor RSDLite-tal flasheld fel a gyári ROM-ot.
-
sbazsi
veterán
Kéne egy kis segítség.
Defy nem indul.
Hangerő + le gombbal bejön az android recovery.
Azt írja:
cant open /cache/recovery/command
cant open /cache/recovery/callerBekapcsolás után csak a Google felirat jelenik meg, a két O betüben a Motorola logoval, és az android robottal.
A kék led nem villan fel.
Elvileg van rajta TWRP, de nem jön be.Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest