- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 8300 mAh, maradhat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nekem flux.1 AI kép generátorral fogy el a 32 Gb.
-
ricsip
addikt
Ezzel lehet érdemes volna foglalkozni most h. a DDR5 fog felfutni Zen5-el ismét...
Csak kellene néhány tuti tipp:
- Gigabyte X570 Gaming X alaplap (az X570-es széria legaljának írták, meg h. a jobb B550-esek is elpicsázzák, ha minden igaz...),
- 5800X3D-vel,
- RTX 2070 Super-rel.
- Ja és Dark Rock Pro 4 hűtővel, ami alá csak az fér be, ami alacsonyabb a sokéves átlagnál.
- RGB ne legyen! -
ViZion
félisten
G.Skill ramokat szoktam venni, hozzák, ami rájuk van írva.
ryzen 5 2600 16 Gbhez elég volt a 0,9 V Soc rész, 5600X és a 32 GB ezzel fagyott. Egyelőre 1,0 V 3333 GHz cl16, mert a proci is új, állítgatom, így a ramra nem kell figyelni. Ha van a cpunal stabil, akkor megint rámegyek a 3600 cl16ra. Gyanítom soc több fesz kell. Olcsó is, gondolom azt nem kell húzni, de vannak komolyabb hűtővel is. -
KROK640
nagyúr
Bizony nem volt rossz
2006 szeptembere azt hiszem.
2007 decemberében pedig 250GB-os HDD-t tudtam 12500ft-ért.3TB SSD nem lenne rossz, de igazából szerintem ez is duplázódik leginkább, az előző kapacitáshoz képest. Az áraknak meg van hová csökkenniük még, 2TB felett el sem gondolkodnék egyelőre SSD-n.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #115 üzenetére
RGB nélküli.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #113 üzenetére
1,35V -ot beállította az XMP profil alapján, és a memória részleteknél is ezt mutatja, ill. a dashboard is ennyit ír utána. A több tucat primary, secondary és 3. lagos memória időzítési értékek pedig több évnyi ilyennel való foglalkozás után sem érthetőek számomra. Ezt elengedtem, nem bírom felfogni, és konkrétan az én alaplapom setup-jához a konkrét BIOS + AGESA verzióval megjelenő menüpontok részletes magyarázatát nem találtam meg.
Ezért lenne jó 1 olyan by default stabilan működő RAM, aminél nincs OC (az XMP DDR4-en OC). -
Dragon3000
nagyúr
Nekem volt predator 3333MHz-em, amit 3466-on használtam (több cpu-val és alaplappal is), gyerek gépében is gond nélkül megy a 3200MHz-es predator, illetve bátyámnak is a 3600-as kit. XMP engedélyezés után nézted a beállított értékeket? Volt olyan alaplapom, ami bizonyos bios verziók esetében xmp profil engedélyezésekor is 1,2V-on hagyta a ramot, miközben a profilban is 1,35V volt, egy darabig eltartott mire rájöttem, hogy mi volt vele a gond
-
ricsip
addikt
-
KROK640
nagyúr
Hejj, azt elhiszem. 2004-ben a 2003-as 2×80GB-ot cseréltem 2×120GB-ra. Természetesen az előző driveok eladásával, és így relative kevés összeg ráfordításával mentek ezek.
2006 szeptemberében meg emlékszem, hogy 21 ezer ft volt 320GB HDD, a 320-asom abból az időből való. A korai C2D-khez a legautentikusabb HDD méret. -
KROK640
nagyúr
Igen, sajnos ez nagyon jellemző egy ideje az apróra, sőt, néha az is előfordul, hogy a használt cucc még drágább is, mint a bolti új garanciás. A megfejtés : azért mert az szeretve volt. Jah és tesztelve is
Ugyan ki kockáztatna egy új, bontatlan 3 év garanciás termékkel, mikor 1-2%al olcsóbban bizonytalan előéletű garancia mentes jól kitesztelt példányt is foghat? -
KROK640
nagyúr
Ha 23 éves vagy, akkor 1-2 évesen kezdtél 80GB-val? (és nagy miújság volt, mert 2002 vége 2003 eleje volt a 80GB meg a 120GB időszaka)
vagy mostanában volt ekkora HDD-d és ... akkor meg nem volt olyan nagy szám már
Vagy 23 éve kezdted (és ki tudja hány éves vagy)?Nekem kicsi winyókból nem nagyon maradt az 1TB alattiakat szanáltam/eladtam, valahol van egy 320GB-os meg egy 160-as, de azok is csak a retro gépekhez, egyébként 1TB alatti HDD-m már nincs, sőt abból is már csak kettő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #95 üzenetére
Igen, ez így van, a jövőben nem várhatjuk, hogy egy már megjelent játéknak csökkenjen a RAM igénye, vagy pedig az ezután következő játékok kérjenek kevesebbet.
ha belegondolok anno ugyanígy volt ez a MB korszakban is (csak sokkal gyorsabban zajlott le), amikor 16MB kezdett egyre kevesebb lenni, akkor aminek nem 32MB kellett annak már inkább 64MB. 1999 tavaszán még 32MB-al el lehetett játszogatni, egy évvel később már erősen ajánlott volt a 64MB RAM, 2001 tavaszán meg a 128MB. és egyre kevesebb játék jelent meg, aminek nem kellett az akkori átlag memória legalább.
Nincs ugyan friss statom, de itt a fórumon a meglesett adatlapok alapján asztali gamer gép(ek)ben, már simán 32GB az átlag ahogy láttam.(Funfact : több mint kétszer annyi ideje van 32GB RAMom mint amennyi ideig 32MB RAMom volt, és ezutóbbit mikor cseréltem akkor már nagyon-nagyon kevésnek számított, míg a 32GB-ba most kezdenek belerázódni
)
-
ViZion
félisten
válasz
Dragon3000 #103 üzenetére
Igazán az aprós árak... ehhh. Vannak ólcsón CL 18 vagy még durvábbak, és vannak a kvázi normálisabb ramok, alig 5-10%-al bolti ár alatt...
Néztem is, h hirdetett 16 GB ram kb. 3000 Ft-vel drágább boltban, fuvar itt is lenne, de gari nem. Érdekes.
Pl. Kingston 32 GB aprón 25k, boltban ua. 29k
G.Skill 2×16 GB aprón 23900, bolti új 24500... -
ViZion
félisten
válasz
Dragon3000 #100 üzenetére
woww...
olcsóbb lenne venni még 2×8 GB-ot apróról... -
ViZion
félisten
DDR4 3200 CL16 vs 3600 CL16 Ryzen 5 5600 CPU. Lenne érezhető különbség?
Megéri a +10k-t vajon? Gyerekek játszanak (mindenfélét, Halo, GTA V, CS:GO, stb... ), amivel én játszok néha, ott a jelenlegi 3000@CL16-al sincs bajom, nem az a bottleneck. -
Dragon3000
nagyúr
Az a gond, hogy ha egyszer el kezdenek valamin túllépni, akkor elég gyorsan követik mások is, ha az ajánlott már 16+ lesz, akkor minek foglalkozzanak az optimalizációval, hogy elég legyen a 16... sajna minden területen ez figyelhető meg. Azért is írtam, hogy egyelőre kevés játék van, aminek több kell, mint 16GB, de ha csak egy ilyennel játszol, akkor nincs más, mint a memória bővítés vagy a játék hanyagolása.
-
KROK640
nagyúr
Persze, felhasználás függő, és ez nem tipikus felhasználás. Ahogy nálam sem a videó szerkesztés, olykor Blenderes stb. Nem egyszer kaptam már el a gépet 28-30GB foglalt RAMon is, de volt már 31,8GB is, 32GB mellett
48 mellett meg képes még többet elfoglalni minden, akár 40GB-ig is feltudtam vinni. Hát nemrég (na jó, 23 éve) még a winchesterem volt akkora. -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #89 üzenetére
Persze, a játékok RAM igénye nem fog csökkenni, így hosszútávon mindenképp érdemes a többhöz menni. Nekem már réges-rég 32GB RAMom van (sőt, ha akarom 48GB, csak akkor nem minden modul pont egyforma), de ma még szerintem 16GB-val le lehet lenni, bár egyre több játék akad aminek jól jön a több.
Új gépet (főleg ha játékra van) én már tavaly ősszel is 32GB RAMra terveztem, főleg, hogy akkor a RAM árak még kedvezőbbek is voltak. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dragon3000 #89 üzenetére
Nálam a Baldurs Gate 3 végén alatt rendre 17-21GB RAM volt lefoglalva
Ebből csak a játék volt 10-12GB.
-
KROK640
nagyúr
Azzal még remélhetőleg jó ideig nem lesz gondod
Bár az AI minden mennyiséget megtud enni, de mindennapi használatra 32GBval jól megy, játékoknál még egészen kevés profitál érzékelhetően a 16 helyett 32GB-ból, szóval so-so még akár 16-al is el lehet lenni. (alatta viszont már nem nagyon).
(emlékszem mikor 64MB-ról 192MBra bővítettem egy 128MB-os modullalmekkora nagy szám volt)
-
CJ4567
nagyúr
válasz
zebra_hun #77 üzenetére
Van pedig olyan, hogy 3DMark, és a játékok között meglepő különbségek jönnek ki, mert minden játék máshogy van optimalizálva. Pl. ha valaki csak COD-ozik, akkor hiába húzza szénné a 30xx kártyáját, ha egy 40xx-es már érezhetően jobb COD-ban, RDNA2 és főleg RDNA3 pedig köröket ver az Nvidia megfelelőjükre.
-
LBandi
aktív tag
128GB a fedélzeten remélem elég lesz...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Varázslóó #82 üzenetére
Hm, az angollal viszont picit hadilábon állsz :
Nem live hack, hanem life hack. És nem cash (ami ugye készpénz) hanem cache.Egyébként eltudom képzelni, ugyanis ott még a minimum FPS-nél észreveszem azt is, hogyha ki van kapcsolva a turbo a I5 10400F-en, és valószínűleg a 7800X3D fényéveket verne erre a procira.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zebra_hun #77 üzenetére
Ezt most úgy írom, hogy van egy RTX 3080-am is :
Alapvetően azért jobb a 4070S, mert újabb (ahogy te magad is írtad) 3 év garanciával, míg ezt a 3080(ti)-k már nehezen tudják manapság, plusz kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is. Vízhűtéssel talán ez nem szempont, de akinek nincs, annál ez is lényeges. nekem remek hűtése van az RTX 3080-nak, de ígyis 20C fokkal magasabb átlagban mint az RTX 3060-am hőmérséklete. -
KROK640
nagyúr
Persze, hogy megvannak. Meg bizonyos játékok már indítás után az adott gyártó logojával jelezték, hogy melyik VGA gyártó is álll közel a szívükhöz (különösen az NVidia járt ebben élen). Sőt, ma sem ritka, pl a Farcry 6 rendszeresen az arcomba vágja, hogy vettem volna inkább AMD VGA-t.
DE : Ott mégis gyakorlati haszna volt ennek, hiszen nem egy benchmark volt több pontra hackelve, hanem konkértan az a játék amivel játszottál, ment sokkal jobban, és ez adott esetben neked mint játékosnak jó volt, a gyártónak meg selling point lehetett. Különösen régen, (1999-2003) mikor konkrétan 1-1 játékhoz vettem VGA-t. (Mire végigvitted a játékot a VGA-d úgyis elavult volt --- gondold csak el a TNT2 és a GeForce 3 között, mindössze 1,5 év telt el; és kb olyan ég és föld volt a két kártya egymáshoz képest, mintha a GTX950 2GB-os kártyámat hasonlítgatnám az RTX 3060 12GB-omhoz, csak most éppen 1,5 helyett éppen 6 év telt el a két kártya között) -
-
válasz
Dragon3000 #74 üzenetére
Érezd benne az iróniát
Ha jól értelmeztem, 3080-ról váltott 4070s-re. Annak a váltásnak sok értelme nem volt.
Magánvélemény természetesen.
Az meg egy marhaság, hogy 3DMark-ba jobb, de játékban nem. Ha 3DMark-ban jobb, akkor játékban is. Az egy teszt. Sokféle van, mindet ki kell próbálni. Mind jó, mind más.
Firestrike egy marha jó DX11-es. Timespy 12-es. Port Royal nagyon jó RT-es. Újak szintén.
Nem mondom, hogy váltson vissza, az vicc volt, és értette a tulaj.
Annyi értelme lenne visszaváltani, mint amennyi volt erre váltani.
Bármely játékban ha volt mondjuk 72 avg, akkor most van 75 avg fps.
Ezért kár szerelni. Ha lenne 90-100 avg, az már talán vmi. De ilyen mértékben nincs gyorsulás. Az a 4080 szint.
Semmi több nem volt a mondandómban.
Nehogy kiforgasd megint, hogy 3080 és nem ti, vagy super vagy ti...
Teljesen jó kártya a 4070, jó váltás egy 2070s-ról.
Persze semmi közöm hozzá, csak beszúrtam egy videót, hogy jobb kártyákkal is ~30 fps a 0.1% sokaknál, de megoldható a 144 fix 0.1% is.
Eleve a 0.1%-ot nézzük, FR totál lényegtelen. -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #74 üzenetére
Már 2001-ben volt róla cikk, valamelyik hazai PC-s újságban, hogy bizonyos gyártók (hol NVidia, hol ATI) bizonyos driverei úgy voltak "optimalizálva", hogy a különféle VGA benchmarkok alatt valótlanul magas pontszámokat hozzanak. Különösen a 3D Markok alatt.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
zebra_hun #67 üzenetére
Fragem gen ,és DLSS 3.0 lehet több fps Ed van 4070 Super javàra de ez mind mókolàs a grafikàban.
De majd Jön a DLSS 4.0 az még nagyobb szemfényveszetés lesz. De puszta erőbe a 384bites 3080Ti vagy 3090 jobb
Főleg videó vàgàsnàl sokkal de sokkal jobb.Amúgy tényleg nem éri meg vissza cserélni, mert csak bànyàsz szutykokat lehetne venni kb... Lutri.
Nekem tökéletes a 3080Ti azért se cseréltem. Nekem amihez kell ott kiakad 1440p be a 240fps -
Dragon3000
nagyúr
válasz
zebra_hun #73 üzenetére
De a 4070-et eleve csak te hoztad fel, arra reagálva, ahol 4070 superről és 4070ti-ről volt szó. Majd ezt írtad: Cseréld le 3080ti-re. Az 4070ti, csak kicsit magasabb fogyasztás. Ott is 4070 superről volt szó, ami kb 4070ti teljesítmény, mi értelme lenne visszaváltania egy gyengébb vagy ugyanolyan megoldásra, ami sokkal többet fogyaszt?
3DMark ebből kényelmesebb, jobb, egyszerűbb.
Ami kb semmire nem jó, hányszor láttuk, hogy adott vga jobb pontszámot ért el ugyanazzal a géppel, játékok terén mégis rosszabb volt. -
válasz
Dragon3000 #72 üzenetére
A teljes sztorit érdemes nézni, hiszen a 3080ti-al kezdődött, hogy az nem elég semmire.
A 4070 akkor pontosan ugyan úgy nem elég, hiszen totál fej-fej mellett van a két kacat.
Játék bench-ek teljesen jók, csak van lehetőség ezt meg azt ki-be kapcsolgatni, jó kavarc szokott lenni.
3DMark meg egy teszt, nincs olyan, hogy ki be kapcsolgatom.
Szoktuk használni a beépített bench-eket érintetlen preset-ekkel.
Van aki tudja mi az.
Beépített bench-ek verziószámtól függetlenek sok esetben.
Pl CP77 2.0-s verziótól 2.12-ig pont ugyan az, azt nem piszkálták. De persze az még jobb, ha a verzió is ua.
Sajnos kevés játékba készítenek. Igyekszem őket letölteni, mérni, hiszen az oc -t fontos ellenőrizni is.
3DMark ebből kényelmesebb, jobb, egyszerűbb.
Tökéletesen tükröz az is, pontosan úgy, mint a játék bench.
Én mindet nézem, mérem.
És még millió tesztet mellé, külön cpu-ra, külön memókra, stb.
Amikor kész, lemérem, fotó, mehet a háztól. Jöhet a következő.
Semmire nem kellenek a kacatok. Csak benchmark-ra. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
zebra_hun #69 üzenetére
AuraSync végig a 4070 super kártyájáról írt, ami 4070ti szint, ami erősebb játékokban, mint a 3080ti, mi értelme lenne a downgrade-nek? Ez mellett kíváncsi lennék, hogy milyen oc-val hozza a kártyád a 4070ti szintet és ez mellé milyen fogyasztás is társul, és nem 3dmark semmit érő pontszámra lennék kíváncsi, hanem játékokban, elvégre akinek válaszoltál ő játékra használja a kártyáját.
Attól, hogy a kártyád 35 fokos nem sokat árul el, arról, hogy közben a környezetet mennyire fűti be, eléggé észrevettem nyáron, a 2080 super váltást 3080-ra, pedig csak a vga fogyasztás emelkedett, a vga játékok közben a gyári hűtéssel nem volt 60 fok felett, mégis durván észrevehető volt a szobám és a lakás többi része közti hőmérséklet különbség. -
KROK640
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #59 üzenetére
Nekem a 60FPS bőven jó. Amikor én kezdtem a PC-zést, sokszor low-on a 24fps-nek is örültünk, sőt, eljátszogattam még 18-20fps-el is. Mindezt akár 640×480-ban, a 800×600 már a nagy felbontás volt, 1024-et meg még az asztalon sem szívesen használtam, mert akkor csak 60Hz-et tudott a monitor, ami bántotta a szemem.
Igen, ez még a CRT korszak volt, ahol kicsit másabb ez az egész, de jelenleg 144Hz-es FHD monitorom van, és szerencsére hozzá elég erő is, de 60FPS nekem bőven elégle szoktam lockolni anynira, és még az autóveresenyek is teljesen élvezhetőek.
12GB VRamot sem találtam még semmihez sem kevésnek, de az általad említett 4K-ra felmodolt Skyrim nekem kimaradt, nem igazán érdekel. Plusz eltudom képzelni, hogy át lehet lépni a 12GB-ot, de manapság FHDben egy átlagos játék még nem fogja.
-
válasz
Dragon3000 #68 üzenetére
Kiindulás az volt, hogy egy 3080Ti-ról érdemes váltani 4070-re. Fogyasztásra írtam is, hogy jobb, hiszen újabb. Egy 4080-ra érdemes, de 4070-re nem. Szinte ugyan az.
Ismerem jól mindegyiket, hiszen csak versenyzek velük. Semmi másra nem használom, nincs semmi játék ami érdekel, csak a bechmark-ok.
4080 előrelépés. 4070 ugyan az, csak jobb fogyasztás. FG meg van itt is, nagyon jól működik. ~5-7C lehet nyerni, szememben az semmi. Videón látni, hogy ~35C nekem a nyári kánikulában a vízhűtéssel.
Erre reagáltam, csak az eleje feledésbe merül. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
zebra_hun #67 üzenetére
Pedig abban igaza van, hogy a 3dmark meg ezek semmit sem érnek, nem azzal játszol, hanem játékokkal, a tesztekben ugyanazzal a beállítással tesztelik a kártyákat, így ott a valós erősorrend alakul ki adott játékoknál. Sokra megyek egy tesztelővel, hogy ott milyen jól domborít egy vga, ha a játék amit szeretek ott meg elhasal az újabb vga-khoz képest. Arról nem is beszélve, hogy a két említett vga tdp kerete alapon 350W vs 220W miközben oc-ról még nem is beszéltünk és itt nem az áram díjról van szó, hanem a sokkal nagyobb hőtermelésről, ami azért nyáron érezhető különbség, ha nincs légkondi.
-
válasz
NvidiaRTX #66 üzenetére
Ezek a tesztek semmi szarok. Mutasd a játékbench eredményeket.
3DMark legalább normális, nincs ilyen-olyan beállítás, az van amin fut, kész.
Tehát aki a 3DMark-ot lenézi, totál hozzá nem értő.
Forza 4 és 5 megvan, HZD, SotTR. Ezek direkt Bench miatt vannak. Eredeti vmelyik preset.
"szénné modolt 2016-os játék elmenjen rajta"
Ez mit jelent? Érintetlen minden.
3DMark a lényeg, azokból mutasd már be mit tud a 4070 super. Ott nincs semmi ákom bákom. Állok elébe. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zebra_hun #65 üzenetére
Oké oké én mindent elhiszek neked, de sajna a tesztek nem ezt mutatják hanem azt, hogy még a 3090-et is leveri az OC nélküli 4070 S.
Ja és nem a statikus semmirevaló 3D márk eredmények érdekelnek hanem a JÁTÉKOK mivel arra való egy VGA.
Ja és a 4070-et is ugyan úgy lehet húzni az enyém is +165Mhz-en megy az NV App jóvoltából.Na húzok innen mert még a végén azt is megmagyarázzátok, hogy egy OC-zott 3080 TI erősebb mintegy 4080.
-
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zebra_hun #61 üzenetére
Aha szóval downgrade-eljem a mostani VGA-t azért, hogy egy szénné modolt 2016-os játék elmenjen rajta.
Ja meg dobjam el a frém gen-t is mi?Még egyszer ide teszem ezt a képet jól nézd meg:
#63 Varázslóó:
~3 méterre vagyok a TV-től és egér + bill-el tolom. Soha nem találnád ki hogy csinálom. Egyet segítek nem az ölembe van a cucc. -
Varázslóó
senior tag
Csak TV pixel sűrűsége elég gyenge, egy monitorhoz képest.
De akinek jó kanapérol tàvolrol és nem gamer székből. Esetleg yoystickal tolja van olyan is. -
gulupeti
senior tag
válasz
Dragon3000 #58 üzenetére
Játékra gondoltam természetesen, 1440p-ben 65 colos 4k tv-n, ez szerintem teljesen rendben van. Miért böngésznék egyébként nem natív felbontáson? Van aki ezt így csinálja?
-
-
ViZion
félisten
Mohaa az single is jó volt, meg PS-en osztott képernyőn is játszottuk ezt, azt hiszem...
Első gémer nyaram anno a Pool of Radiance-ra ment el (jéé, van Steam-en). Meglett C64-hez a floppy és annyi...
PC korszakban mindent is toltunk, amit meg tudtunk kaparintani. Deus Ex-re barátom beszélt rá, nem teteszett a grafika, de a történet miatt uhh... volt pár újrajátszás. Stalkerek megint odaB-tak a szabadidőnek, főleg a SoC a sok moddal...
Majd a Battlefield-ek, a 2142-ben napi 8h felett volt az átlagom, akkor tudtam, h baj van...
Szerencsére a sok csaló miatt a BF3-nál elengedtem, ahogy a többi lövöldét is.
Morrowind volt még, amibe rengeteg órám van, meg a Fallout 3, a négy már kevésbé volt érdekes. Ohh, és a Halo... single és multi is rengeteg idő ment rá. Meg az űrszimek, Freelancer és hasonlók... Warframe is volt sokáig, de ott annyira az újakra koncentrálnak, h nekem már unalmas volt. MechWarrior jó volt, de ott meg a fizetőseket tolják, 2-3 havonata vásárolni kell, vagy ledarálnak. Ghostwire Tokyo majdnem végigvittem, de annyira elhúzták a végét, h nem is tudom, mikor indítottam el.
Subnautica 1 nagyon tetszett, fiam kicsit lehúzta a 2-t, el sem indítottam...
Most a Ghostrunner kap egy esélyt, hátha jó... -
NvidiaRTX
őstag
Kinek mi a tökéletes. Nekem már attól herótom van ha valami nem 120FPS-el megy és az jó sok játék még DLSS-el is egy 4070 S-el.
Nyilván nem a max FPS-ről van itt szó hanem az átlagról.3080-as időmre visszaemlékezve sem volt minden rózsás bár akkor lehet még meg voltam elégedve a 60-al is.
Amúgy van olyan játék amihez kevés a 12GB VRAM 1440p-ben méghozzá a 4K-ra felmodolt Skyrim.
A játékba belépve 1 perc után már szaggat a game aztán kidob asztalra.
Ez 2K textúrákkal nem történik meg."65 colon az 1440p már nagyon kevés"
Ezt nem tudom kitől hallottad Dragon, de én 65 colon tolom 1440p-be és tökéletesen éles a képem még akkor is ha erre rá kell tolnom a DLSS Balanced-et. A titka az, hogy nem 1 méterre kell ülni a TV-től meg nem valami gagyi kínait kell használni. -
gulupeti
senior tag
válasz
Dragon3000 #55 üzenetére
Kinek mi és milyen megjelenítő, nekem az 1440p-vel 65 colon sincs gondolom (1080p az már valóban csúnya), nyilván jobb a natív felbontás, de ocsmánynak komoly rosszindulattal sem tudnám nevezni.
-
Lokii
aktív tag
Hát én 2-3 évesen még később MOH AAval toltam COD1 Marble Blast Gold Afrika Kórps True crime la vs desert rats trainz 2006 gangland spore (oké csak egy pár 2002-3-4as cím van de úgy értem hogy az éra)
stb szóval én kifejezetten szeretem is . Nálam textúra jobbá számít speciel talán
Ja és 18 wheels of steelek főleg hard truck meg pedal to the metal na mindegy eléggé sok xd GTA helyett meg True Crime ami egy Jackie Chan játék szóval eléggé vicces
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Varázslóó #54 üzenetére
Mégegyszer a 2k 2048x1080 felbontás, ehhez a legközelebb a fullhd van, több gyártó is tévesen 2k-nak írja a 2560x1440-es felbontást, ami eléggé eltér a 2k-tól.
2010 előtt már 1920x1200as felbontású 24 colos monitorom volt, jelenleg 48 colos c2 oledet használok monitornak, ebben a méretben a fullhd és az 1440p eléggé ocsmány. -
Varázslóó
senior tag
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Persze senkiről nem lehet semmit tudni csak úgy, de én màr 2010 től full HD ban toltam minden gamet maxon. 2018 körül tértem àt 2K ra. Majd 4K ra olyan 2030 ban elég
De full hd tól 2K rá nagyobb vàltàsnak érzem mint a 2k ról 4k ra -
DaVE-1
senior tag
-
Varázslóó
senior tag
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Több mint 3éve màr kb van 2db monitoron is G7 32" 240Hz es + egy G5 3440x1440 165hz és barmelyilte gondolhatok jobban megéri mint 4K ba 60fps el szenvedni.
Amúgy 3080Ti on 110fps el fut átlagban 4K ba a Horizon Zéró pl az màr valami sebesség 100fps körül -
ricsip
addikt
A Nightdive studio csapat kihozta az elmúlt 5 évben csomó 90-es évekbeli régi kedvencem remastered verzióját
Quake 1-2
Forsaken
Rise of the triad
Dark Forces 1
Turok 1 (meg a 2 , 3 de azokkal sosem játszottam anno)
System shock (ez is kimaradt anno)Vagy a rengeteg felextrázott más régi játék:
pl Heretic 1 felcicomázva minden modern post-processing szir-szarral: https://youtu.be/lhpojVc-Ins
Vagy akár ott vannak a sok mostani retro-boomer-shooter:
Prodeus
Suplice
SelacoEzekkel röhögve elboldogul ezer éves gpu is, a fun factor mégis ott van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Varázslóó #36 üzenetére
Miért éri meg jobban a 2k + rt, amikor a legtöbb játék esetében csak az fps-t zabálja? Nagy képernyőn a 2k elég szarul tud kinézni. Kérdés, hogy a gyártók szerint rosszul használt 2k-ra (2560x1440) gondolsz vagy a fullhd-ra, ami valójában a 2k, de mindkettő esetében nagy képernyőn kell már a nagyobb felbontás.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
NvidiaRTX #28 üzenetére
DLSS3 al nem csoda ha jobb az új széria.
De nekem ez a felskàlàzàs minősege nem jön be.
Még az a hazugság se hogy 3.0 nem megy 3000szériàval de 3.5 meg igencsak így tudjàk eladni.
Majd 5090 ét megveszem inkàbb. De ez a pancser parasztvakítàs nem jön be.2020tòl 2022ig elvoltam a sima 3080 al
szép àrak voltak
-
ddekany
veterán
Vagy akár, az ember húz egy vonalat pár évvel ezelőtt, és az előtti játékok közt válogat. Van végtelen mennyiségű (gyaran brutál leárazva), és olyan sokat tán nem fejlődött a játékmenet az utóbbi időkben. Vagy ahol mégis, kis szerencsével olyan indie cím, ami egy ősi konfigon is megüti a 60 fps-t. Persze tudom, hogy mindenki arra vágyik, amit épp az arcába nyom a sok szociál média influencer meg online sajtó. Nyilván, mert az láttad utoljára, esetleg haver is azt tolja. De nem kell zombinak lenni.
4K játékra/filmre már picit felesleges amúgy is. Leginkább szövegmegjelenítésben üt, szóval munkában, weboldalakon.
-
NvidiaRTX
őstag
4K? Még 2K-ban sem játszunk manapság hiába van millás gépünk.
DLSS, FSR. Ezek kiirtják a natív felbontásokat jó ha meg van a fullHD manapság egy 4080-al RT-vel.
Annó tudtunk natív 4K-ban játszani 60FPS körül igaz akkor még nem volt RT. Ezt most el kell felejteni a komolyabb játékoknál.
Na jó azért van még ahol meg van annyi igaz kell hozzá egy tápkábel égető VGA. -
DaVE-1
senior tag
Nincs benne semmi nehézség. Szimplán le kell mondani a sok fps-ről és a csúcs grafikáról és vígan elvan az ember a 8 éves konfigjával is..
Anno én is a 4K-ről álmodtam meg max grafikáról de amikor a számologép nem mutatott a csere miatt 1.5 milla alatt na ott mondtam nem érdekel már többé ez a dolog elengedtem
-
coolio90
csendes tag
Mi nem fog drágulni? :-D Nehéz a pc gamerek élete már.
-
tibaimp
nagyúr
Nem jó hír...
-
Varázslóó
senior tag
Persze minden 2éves termékre ezt írjàk, hogy az ezer éves szar.
Én megtartom dísznek akàr de nem adom el. 640ezer volt az àra pont 4000szétia bejelentése elött. Beszoptam vele sajnos.
De én bontottam ki és nem bànyàsz szart vettem.kis gépbe jó lesz amíg működik. Durva ha nem veszem meg még 4090 is vehettem volna az àràból jó időbe.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
NvidiaRTX #22 üzenetére
7800X3D vel megtàltosodott a VGA
5900X el eléggé vissza volt fogva a kàrtya. Olyan 30% javulàst kaptam 1440p be
eléggé szépen visz mindent. Azt sokan elfelejtik hogy a 384bit miatt sokkal terhelhetőbb a kàrtya mint egy 192-256bites hasonló erővel egy 4070 Ti pl.. 4K videó tenderelésről nem beszélve ahol sokkal lassabb egy 4070Ti ismert a mem busz kisebb.
jah és 12GB se fogyott még el, 384bit miatt gyorsan pörög a Vram nehezen fogyhat el.
192 bit lenne lehet döcögne és gond lenne a 12Vram.
5000Szériàt megvàrom és megy a kisebb gépbe a 3080Ti.
-
Varázslóó
senior tag
Ez csak szokàsos marketing... 2 hete jött egy cikk hogy mégse dràgulnak...
-
DaVE-1
senior tag
Bárcsak úgy skálázodnának a ram árak a valóságban is ahogy a mini pc konfigoknál ott sokszor a +8gb ram ilyen 4 ezer ft többlet csak
-
JulianSinulf
őstag
Minden évben el kell tolni egy ilyen hírt, hogy az ilyedősek nekiálljanak vásárolni.
Tiltani kéne az ilyen híreket.
Ez nem más, mint a kereslet felverése. Legalábbis próbálkozás.
Undorító. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A kevesebb modulból jobb órajel @ időzítéseket lehet kihozni. Ha meg két DIMM slotod van, mint itt, akkor nincs sok választásod, quad és octa channeles lapba meg 4/8 darabot rakunk.
Nálam is csak úgy telt meg, hogy hetekig/hónapokig reboot sem volt.
Vivaldi, Brave, Edge, Firefox, néha Pale Moon és Tor (de van fenn Chrome is, bár nem tudom, minek), Spotify, Discord, Skype, Thunderbird, Vuze, Fan Control, HD Sentinel, NotePad++. Ezekre gyakran rájön több instance Irfanview és VLC, Paint.NET, néha WinAmp, meg Screamer Radio (heti egyszer Photoshop). Plusz, ha játszom, DSDA-Doom, esetenként OBS Studio, bár olyankor pár dolgot kilövök.
-
-
ViZion
félisten
Nem kell több száz fül sajnos... nekem is a böngésző meg-megnyikkan, mert kevés a memória...
gyors lista, h mi az alap:
gmail: 190 MB, Proxmox: 75 MB, AdGuardHome: 45 MB, CasaOS: 85 MB, Home Assistant: 130 MB, PH!: 180 MB, YT: 155 MB (esetenként több oldal is)
...Aliexpress, 5 perc "pick 3" böngészéssel: 2,6 GB...Gondoltam, h csak jobb lenne mini ITX, meg DDR5... de az árakat nézve marad az mATX és a DDR4
Azt a 150-200k-t nem költeném gépre most.
2×8 GB van, vegyek mellé ugyan ilyen 2×8 modult, vagy ezt eladni és inkább 2×16 GB a jobb?
-
gulupeti
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
Nem veszek mer má van bö bő.
-
DraXoN
addikt
Tehát... drágítani szeretnének mert túl olcsónak érzik. (igazából brutális hova jutottunk... a 70-es, 80-as években milyen drága is volt a memória)
Úgy vettem észre (szerencsére?) nagyon nem szoktak ezen jóslatok mindig bejönni.
Bár részemről elvagyok egy ideig a 64GBrammal. Változás (bővítés) maximum akkor lesz ha platformot cserélnék. -
Televan74
nagyúr
Ha ők mondják , mi meg el kezdjük felvásárolni a meglévő készleteket, akkor biztosan drágább lesz.
-
tasiadam
veterán
Drágulni? 1 éve még olcsó volt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Itt az elmúlt 6 évben 99,9 százalékban csak klasszik Doom pörög DSDA-Doom alól, szóval a játszós szokásaimnak bőőőven elég a 16 GB, de amikor egyszerre négy-öt böngésző megy, böngészőnként akár több száz füllel (+ egy csomó megnyitott program), az esetenként meg tudja viseli a virtuális memóriát.
-
PeL
addikt
Igazából eget rengetően nagy szükségem nekem nem volt rá eddig, viszont bármilyen játékkal játszok, amit lehet, mindent szeretek telepakolni modokkal, úgy meg sok játéknak kell sajnos az extra RAM mint pl. a 7 Days to Die, Cities: Skylines, Minecraft.
Később viszont gyanítom egyre inkább profitálóbb lesz annak a plusz 16GB-nak a jelenléte
-
PeL
addikt
Én már tavaly bővítettem 32GB-ra szerencsére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Proxmox VE
- PlayStation 5
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- 8300 mAh, maradhat?
- Medence topik
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest