- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Bizony nem volt rossz
2006 szeptembere azt hiszem.
2007 decemberében pedig 250GB-os HDD-t tudtam 12500ft-ért.3TB SSD nem lenne rossz, de igazából szerintem ez is duplázódik leginkább, az előző kapacitáshoz képest. Az áraknak meg van hová csökkenniük még, 2TB felett el sem gondolkodnék egyelőre SSD-n.
-
KROK640
nagyúr
Hejj, azt elhiszem. 2004-ben a 2003-as 2×80GB-ot cseréltem 2×120GB-ra. Természetesen az előző driveok eladásával, és így relative kevés összeg ráfordításával mentek ezek.
2006 szeptemberében meg emlékszem, hogy 21 ezer ft volt 320GB HDD, a 320-asom abból az időből való. A korai C2D-khez a legautentikusabb HDD méret. -
KROK640
nagyúr
Igen, sajnos ez nagyon jellemző egy ideje az apróra, sőt, néha az is előfordul, hogy a használt cucc még drágább is, mint a bolti új garanciás. A megfejtés : azért mert az szeretve volt. Jah és tesztelve is
Ugyan ki kockáztatna egy új, bontatlan 3 év garanciás termékkel, mikor 1-2%al olcsóbban bizonytalan előéletű garancia mentes jól kitesztelt példányt is foghat? -
KROK640
nagyúr
Ha 23 éves vagy, akkor 1-2 évesen kezdtél 80GB-val? (és nagy miújság volt, mert 2002 vége 2003 eleje volt a 80GB meg a 120GB időszaka)
vagy mostanában volt ekkora HDD-d és ... akkor meg nem volt olyan nagy szám már
Vagy 23 éve kezdted (és ki tudja hány éves vagy)?Nekem kicsi winyókból nem nagyon maradt az 1TB alattiakat szanáltam/eladtam, valahol van egy 320GB-os meg egy 160-as, de azok is csak a retro gépekhez, egyébként 1TB alatti HDD-m már nincs, sőt abból is már csak kettő.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #95 üzenetére
Igen, ez így van, a jövőben nem várhatjuk, hogy egy már megjelent játéknak csökkenjen a RAM igénye, vagy pedig az ezután következő játékok kérjenek kevesebbet.
ha belegondolok anno ugyanígy volt ez a MB korszakban is (csak sokkal gyorsabban zajlott le), amikor 16MB kezdett egyre kevesebb lenni, akkor aminek nem 32MB kellett annak már inkább 64MB. 1999 tavaszán még 32MB-al el lehetett játszogatni, egy évvel később már erősen ajánlott volt a 64MB RAM, 2001 tavaszán meg a 128MB. és egyre kevesebb játék jelent meg, aminek nem kellett az akkori átlag memória legalább.
Nincs ugyan friss statom, de itt a fórumon a meglesett adatlapok alapján asztali gamer gép(ek)ben, már simán 32GB az átlag ahogy láttam.(Funfact : több mint kétszer annyi ideje van 32GB RAMom mint amennyi ideig 32MB RAMom volt, és ezutóbbit mikor cseréltem akkor már nagyon-nagyon kevésnek számított, míg a 32GB-ba most kezdenek belerázódni
)
-
KROK640
nagyúr
Persze, felhasználás függő, és ez nem tipikus felhasználás. Ahogy nálam sem a videó szerkesztés, olykor Blenderes stb. Nem egyszer kaptam már el a gépet 28-30GB foglalt RAMon is, de volt már 31,8GB is, 32GB mellett
48 mellett meg képes még többet elfoglalni minden, akár 40GB-ig is feltudtam vinni. Hát nemrég (na jó, 23 éve) még a winchesterem volt akkora. -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #89 üzenetére
Persze, a játékok RAM igénye nem fog csökkenni, így hosszútávon mindenképp érdemes a többhöz menni. Nekem már réges-rég 32GB RAMom van (sőt, ha akarom 48GB, csak akkor nem minden modul pont egyforma), de ma még szerintem 16GB-val le lehet lenni, bár egyre több játék akad aminek jól jön a több.
Új gépet (főleg ha játékra van) én már tavaly ősszel is 32GB RAMra terveztem, főleg, hogy akkor a RAM árak még kedvezőbbek is voltak. -
KROK640
nagyúr
Azzal még remélhetőleg jó ideig nem lesz gondod
Bár az AI minden mennyiséget megtud enni, de mindennapi használatra 32GBval jól megy, játékoknál még egészen kevés profitál érzékelhetően a 16 helyett 32GB-ból, szóval so-so még akár 16-al is el lehet lenni. (alatta viszont már nem nagyon).
(emlékszem mikor 64MB-ról 192MBra bővítettem egy 128MB-os modullalmekkora nagy szám volt)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Varázslóó #82 üzenetére
Hm, az angollal viszont picit hadilábon állsz :
Nem live hack, hanem life hack. És nem cash (ami ugye készpénz) hanem cache.Egyébként eltudom képzelni, ugyanis ott még a minimum FPS-nél észreveszem azt is, hogyha ki van kapcsolva a turbo a I5 10400F-en, és valószínűleg a 7800X3D fényéveket verne erre a procira.
-
KROK640
nagyúr
válasz
zebra_hun #77 üzenetére
Ezt most úgy írom, hogy van egy RTX 3080-am is :
Alapvetően azért jobb a 4070S, mert újabb (ahogy te magad is írtad) 3 év garanciával, míg ezt a 3080(ti)-k már nehezen tudják manapság, plusz kevesebbet fogyaszt és hűvösebb is. Vízhűtéssel talán ez nem szempont, de akinek nincs, annál ez is lényeges. nekem remek hűtése van az RTX 3080-nak, de ígyis 20C fokkal magasabb átlagban mint az RTX 3060-am hőmérséklete. -
KROK640
nagyúr
Persze, hogy megvannak. Meg bizonyos játékok már indítás után az adott gyártó logojával jelezték, hogy melyik VGA gyártó is álll közel a szívükhöz (különösen az NVidia járt ebben élen). Sőt, ma sem ritka, pl a Farcry 6 rendszeresen az arcomba vágja, hogy vettem volna inkább AMD VGA-t.
DE : Ott mégis gyakorlati haszna volt ennek, hiszen nem egy benchmark volt több pontra hackelve, hanem konkértan az a játék amivel játszottál, ment sokkal jobban, és ez adott esetben neked mint játékosnak jó volt, a gyártónak meg selling point lehetett. Különösen régen, (1999-2003) mikor konkrétan 1-1 játékhoz vettem VGA-t. (Mire végigvitted a játékot a VGA-d úgyis elavult volt --- gondold csak el a TNT2 és a GeForce 3 között, mindössze 1,5 év telt el; és kb olyan ég és föld volt a két kártya egymáshoz képest, mintha a GTX950 2GB-os kártyámat hasonlítgatnám az RTX 3060 12GB-omhoz, csak most éppen 1,5 helyett éppen 6 év telt el a két kártya között) -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #74 üzenetére
Már 2001-ben volt róla cikk, valamelyik hazai PC-s újságban, hogy bizonyos gyártók (hol NVidia, hol ATI) bizonyos driverei úgy voltak "optimalizálva", hogy a különféle VGA benchmarkok alatt valótlanul magas pontszámokat hozzanak. Különösen a 3D Markok alatt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
NvidiaRTX #59 üzenetére
Nekem a 60FPS bőven jó. Amikor én kezdtem a PC-zést, sokszor low-on a 24fps-nek is örültünk, sőt, eljátszogattam még 18-20fps-el is. Mindezt akár 640×480-ban, a 800×600 már a nagy felbontás volt, 1024-et meg még az asztalon sem szívesen használtam, mert akkor csak 60Hz-et tudott a monitor, ami bántotta a szemem.
Igen, ez még a CRT korszak volt, ahol kicsit másabb ez az egész, de jelenleg 144Hz-es FHD monitorom van, és szerencsére hozzá elég erő is, de 60FPS nekem bőven elégle szoktam lockolni anynira, és még az autóveresenyek is teljesen élvezhetőek.
12GB VRamot sem találtam még semmihez sem kevésnek, de az általad említett 4K-ra felmodolt Skyrim nekem kimaradt, nem igazán érdekel. Plusz eltudom képzelni, hogy át lehet lépni a 12GB-ot, de manapság FHDben egy átlagos játék még nem fogja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest