- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #115 üzenetére
RGB nélküli.
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #113 üzenetére
1,35V -ot beállította az XMP profil alapján, és a memória részleteknél is ezt mutatja, ill. a dashboard is ennyit ír utána. A több tucat primary, secondary és 3. lagos memória időzítési értékek pedig több évnyi ilyennel való foglalkozás után sem érthetőek számomra. Ezt elengedtem, nem bírom felfogni, és konkrétan az én alaplapom setup-jához a konkrét BIOS + AGESA verzióval megjelenő menüpontok részletes magyarázatát nem találtam meg.
Ezért lenne jó 1 olyan by default stabilan működő RAM, aminél nincs OC (az XMP DDR4-en OC). -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #95 üzenetére
Igen, ez így van, a jövőben nem várhatjuk, hogy egy már megjelent játéknak csökkenjen a RAM igénye, vagy pedig az ezután következő játékok kérjenek kevesebbet.
ha belegondolok anno ugyanígy volt ez a MB korszakban is (csak sokkal gyorsabban zajlott le), amikor 16MB kezdett egyre kevesebb lenni, akkor aminek nem 32MB kellett annak már inkább 64MB. 1999 tavaszán még 32MB-al el lehetett játszogatni, egy évvel később már erősen ajánlott volt a 64MB RAM, 2001 tavaszán meg a 128MB. és egyre kevesebb játék jelent meg, aminek nem kellett az akkori átlag memória legalább.
Nincs ugyan friss statom, de itt a fórumon a meglesett adatlapok alapján asztali gamer gép(ek)ben, már simán 32GB az átlag ahogy láttam.(Funfact : több mint kétszer annyi ideje van 32GB RAMom mint amennyi ideig 32MB RAMom volt, és ezutóbbit mikor cseréltem akkor már nagyon-nagyon kevésnek számított, míg a 32GB-ba most kezdenek belerázódni
)
-
ViZion
félisten
válasz
Dragon3000 #103 üzenetére
Igazán az aprós árak... ehhh. Vannak ólcsón CL 18 vagy még durvábbak, és vannak a kvázi normálisabb ramok, alig 5-10%-al bolti ár alatt...
Néztem is, h hirdetett 16 GB ram kb. 3000 Ft-vel drágább boltban, fuvar itt is lenne, de gari nem. Érdekes.
Pl. Kingston 32 GB aprón 25k, boltban ua. 29k
G.Skill 2×16 GB aprón 23900, bolti új 24500... -
ViZion
félisten
válasz
Dragon3000 #100 üzenetére
woww...
olcsóbb lenne venni még 2×8 GB-ot apróról... -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #89 üzenetére
Persze, a játékok RAM igénye nem fog csökkenni, így hosszútávon mindenképp érdemes a többhöz menni. Nekem már réges-rég 32GB RAMom van (sőt, ha akarom 48GB, csak akkor nem minden modul pont egyforma), de ma még szerintem 16GB-val le lehet lenni, bár egyre több játék akad aminek jól jön a több.
Új gépet (főleg ha játékra van) én már tavaly ősszel is 32GB RAMra terveztem, főleg, hogy akkor a RAM árak még kedvezőbbek is voltak. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Dragon3000 #89 üzenetére
Nálam a Baldurs Gate 3 végén alatt rendre 17-21GB RAM volt lefoglalva
Ebből csak a játék volt 10-12GB.
-
válasz
Dragon3000 #74 üzenetére
Érezd benne az iróniát
Ha jól értelmeztem, 3080-ról váltott 4070s-re. Annak a váltásnak sok értelme nem volt.
Magánvélemény természetesen.
Az meg egy marhaság, hogy 3DMark-ba jobb, de játékban nem. Ha 3DMark-ban jobb, akkor játékban is. Az egy teszt. Sokféle van, mindet ki kell próbálni. Mind jó, mind más.
Firestrike egy marha jó DX11-es. Timespy 12-es. Port Royal nagyon jó RT-es. Újak szintén.
Nem mondom, hogy váltson vissza, az vicc volt, és értette a tulaj.
Annyi értelme lenne visszaváltani, mint amennyi volt erre váltani.
Bármely játékban ha volt mondjuk 72 avg, akkor most van 75 avg fps.
Ezért kár szerelni. Ha lenne 90-100 avg, az már talán vmi. De ilyen mértékben nincs gyorsulás. Az a 4080 szint.
Semmi több nem volt a mondandómban.
Nehogy kiforgasd megint, hogy 3080 és nem ti, vagy super vagy ti...
Teljesen jó kártya a 4070, jó váltás egy 2070s-ról.
Persze semmi közöm hozzá, csak beszúrtam egy videót, hogy jobb kártyákkal is ~30 fps a 0.1% sokaknál, de megoldható a 144 fix 0.1% is.
Eleve a 0.1%-ot nézzük, FR totál lényegtelen. -
KROK640
nagyúr
válasz
Dragon3000 #74 üzenetére
Már 2001-ben volt róla cikk, valamelyik hazai PC-s újságban, hogy bizonyos gyártók (hol NVidia, hol ATI) bizonyos driverei úgy voltak "optimalizálva", hogy a különféle VGA benchmarkok alatt valótlanul magas pontszámokat hozzanak. Különösen a 3D Markok alatt.
-
válasz
Dragon3000 #72 üzenetére
A teljes sztorit érdemes nézni, hiszen a 3080ti-al kezdődött, hogy az nem elég semmire.
A 4070 akkor pontosan ugyan úgy nem elég, hiszen totál fej-fej mellett van a két kacat.
Játék bench-ek teljesen jók, csak van lehetőség ezt meg azt ki-be kapcsolgatni, jó kavarc szokott lenni.
3DMark meg egy teszt, nincs olyan, hogy ki be kapcsolgatom.
Szoktuk használni a beépített bench-eket érintetlen preset-ekkel.
Van aki tudja mi az.
Beépített bench-ek verziószámtól függetlenek sok esetben.
Pl CP77 2.0-s verziótól 2.12-ig pont ugyan az, azt nem piszkálták. De persze az még jobb, ha a verzió is ua.
Sajnos kevés játékba készítenek. Igyekszem őket letölteni, mérni, hiszen az oc -t fontos ellenőrizni is.
3DMark ebből kényelmesebb, jobb, egyszerűbb.
Tökéletesen tükröz az is, pontosan úgy, mint a játék bench.
Én mindet nézem, mérem.
És még millió tesztet mellé, külön cpu-ra, külön memókra, stb.
Amikor kész, lemérem, fotó, mehet a háztól. Jöhet a következő.
Semmire nem kellenek a kacatok. Csak benchmark-ra. -
válasz
Dragon3000 #68 üzenetére
Kiindulás az volt, hogy egy 3080Ti-ról érdemes váltani 4070-re. Fogyasztásra írtam is, hogy jobb, hiszen újabb. Egy 4080-ra érdemes, de 4070-re nem. Szinte ugyan az.
Ismerem jól mindegyiket, hiszen csak versenyzek velük. Semmi másra nem használom, nincs semmi játék ami érdekel, csak a bechmark-ok.
4080 előrelépés. 4070 ugyan az, csak jobb fogyasztás. FG meg van itt is, nagyon jól működik. ~5-7C lehet nyerni, szememben az semmi. Videón látni, hogy ~35C nekem a nyári kánikulában a vízhűtéssel.
Erre reagáltam, csak az eleje feledésbe merül. -
gulupeti
senior tag
válasz
Dragon3000 #58 üzenetére
Játékra gondoltam természetesen, 1440p-ben 65 colos 4k tv-n, ez szerintem teljesen rendben van. Miért böngésznék egyébként nem natív felbontáson? Van aki ezt így csinálja?
-
gulupeti
senior tag
válasz
Dragon3000 #55 üzenetére
Kinek mi és milyen megjelenítő, nekem az 1440p-vel 65 colon sincs gondolom (1080p az már valóban csúnya), nyilván jobb a natív felbontás, de ocsmánynak komoly rosszindulattal sem tudnám nevezni.
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Persze senkiről nem lehet semmit tudni csak úgy, de én màr 2010 től full HD ban toltam minden gamet maxon. 2018 körül tértem àt 2K ra. Majd 4K ra olyan 2030 ban elég
De full hd tól 2K rá nagyobb vàltàsnak érzem mint a 2k ról 4k ra -
Varázslóó
senior tag
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Több mint 3éve màr kb van 2db monitoron is G7 32" 240Hz es + egy G5 3440x1440 165hz és barmelyilte gondolhatok jobban megéri mint 4K ba 60fps el szenvedni.
Amúgy 3080Ti on 110fps el fut átlagban 4K ba a Horizon Zéró pl az màr valami sebesség 100fps körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest