- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magisk
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Grave_444 #19592 üzenetére
Noha még nem kaptam kézhez, vagyis nem kipróbált, de múltkor az eBay-topikban ajánlották, dolláros akcióban:
https://www.gearbest.com/other-consumer-electronics/pp_1258288.html
Itt is van belőle bőven:
Electric Jewellery Metal Plastic Glass Wood Engraver Pen
Ez mondjuk más téma, wolfram-karbid karctű:
https://www.aliexpress.com/item/-/32817998440.html
A recés gold változatot rendeltem, stabil fogása van, nagyon hegyes és az üveget is nagyon karcolja. (Mellékes, hogy nem akarok gravírozni ezekkel, másra is használható).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
dante3
addikt
-
őstag
válasz Grave_444 #20864 üzenetére
Úgy értem, nézd meg a képen a csatlakozók alakját.
2x2-nél:
Doboz-Ház
Ház-Doboz2x4-nél:
Ház-Doboz-Doboz-Ház
Doboz-Ház-Ház-DobozTe azt mondtad neki az én értelmezésemben, hogy a két csatit rakja egymás mellé és dugja be.
De ha úgy van, ahogy én látom, akkor azokból csak az egyik fog bemenni a 2x4 jobb oldalába.
A másik azonban nem, tekintve hogy nem ugyanaz az alak kiosztása.
Ha úgy próbálja bedugni, szétnyomja a csatit. Ha pedig egy negyedet fordít rajta, akkor a polaritást cseszi el."Ha a táp tudja a 2x4-et..."
Na ez az amit nem látok, mert szerintem az nem 2x4 csatlakozó, hanem 2x2x2 ami nagyon más.Szerk: Ahogy a képet nézem, mindkettő baloldali pinje négyzet alakú műanyagban van. Ha 2x4 lenne, akkor az egyiknek fordítottnak kellene lenni a másikhoz képest, tehát szerintem ez 2x 2x2
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz Grave_444 #20866 üzenetére
Tiszta sor. Az zavart meg, hogy a leírt "Van két 4pines" alapján én azt hittem, hogy két ugyanolyan 4pines csatija van, nem pedig, hogy egy kettévehető 8 pines.
Nekem nagyon úgy fest, hogy azok a VRM-ek, tokozásuk és elhelyezésük alapján mindenképp MOSFET-ek, szóval ártani nem fog nekik a hűtőborda. Van még belőlük a cpu foglalat alatt is. Bár azoknál nincs induktor, szóval lehet, hogy más a funkciójuk.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz Grave_444 #21016 üzenetére
A venti V és A adatai alapján lehetne pontosan kiszámolni. Ajánlom a léghűtés topicot, ott megmondják a tutit.
A 12V-os ágba kell beletenni amúgy az ellenállást, 60-100 ohm körüli, 1-2W teljesítményű jó lehet. De 4 tűvel a PWM miatt nem tudom hogy működne, lehet hogy 3 tűsre kell alakítani. -
őstag
válasz Grave_444 #21094 üzenetére
Aktív eszközre lesz hozzá szükséged, de megoldható.
Ez mondjuk pont ki van fogyva, de hátha máshonnan kapsz.
Szerk.: Persze ezzel az ARGB-re csak egy színt tudsz kitenni. Ha mindenképpen "szivárvány" effektet szeretnél, akkor az alaplapi 4pin RGB helyett valamilyen ARGB vezérlőt kell keresned.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Grave_444 #21096 üzenetére
Sajnos nem.
Vannak olyan eszközök, mint pl. videókártya, RAM, amik a meglévő adatbuszokra besűrítik az RGB adatokat is, de a ventiknek általában van két külön kanóca: egy hagyományos FAN connector, és egy másik az ARGB-nek, ami fizikai csatlakozóban lehet többféle, de a szabvány ugyanaz: 5V DATA GND
Az előbb említett fizikai csatlakozók szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy lehetőleg ne tudd rádugni semmi másra, vagy ha rá is tudod dugni, akkor ne tegyen kárt benne. Mert pl. egy 12VRGB csatlakozó simán kinyírja a címezhető szalagot.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
válasz Grave_444 #21098 üzenetére
Én a következőképp csinálnám:
[Jonsbo 3-Pin 5VDG ARGB LED vezérlő]
Erre minden ARGB-t fel lehet tenni. Magát a dobozkát lebontanám és a belét elrejteném valahol, a fényváltó gombot pedig bekötném a ház reset gombjára - azt már úgysem használja senki.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
PHM
addikt
válasz Grave_444 #21421 üzenetére
Nem ártana megvizsgálni az aljzatot, mert annak a rossz kontaktusa
is okozhatja a melegedést. A fémrészek elszíneződése, illetve a tápvezetékek
szigetelésének elszíneződése, esetleg szenesedése utalhat a melegedés okára.
Ha az aljzat rendben van, a villásdugót kellhet cserélni, mert az ilyen szintű melegedés
biztosan bajt fog okozni.
Az utolsó mondatot nem értem. Hol van a szigetelés leválva?[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest