- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
zLegolas
őstag
válasz
flacika #1025 üzenetére
Itt a keresett kapcsolásod:
Bővebben: link
Az érzékelőt leszigeteled pl. egy csepp szilikonnal (sziloplaszt), és slussz. -
LukE
veterán
válasz
flacika #1031 üzenetére
ha tudsz anogolul, akkor akkor szerintem nezd meg monggyuk a lomex vagy elektrokontha netes arlistajat, hogy milyen komparatoruk van raktaron, szedd le az adatlapjat, es abban alt. van reszletes leiras a csipprol, es nehany pelda kapcsolas.
(beleneztem az elektrokontha listajaba, monggyuk LM319 hasra akar meg jo is lehet. Rajz ugyan nincs, de altalaban bekotod a VCC-t tapfeszre (akar 5, akar 12V), GND foldre, In1(+) es In1(-) labak kozul egyikre egy feszultseg oszto a termisztorral es egy ~5-10k-s ellenallassal, masikra egy potmetert. Az Output labon attol fuggoen van magas vagy alacsony fesz, hogy melyik bemeneten van magasabb feszultseg. Es az Output labat kell valahogy radrotozni egy teljesitmeny fokozatra (stab IC, vagy vagy hogy csinalod most), mert magaban csak 25mA-t tud kiadni (kb egy led-re eleg ennyi aram).
Nemtom, mennyire ertesz az elektronikahoz, szolj ha nagyon hadartam
Azert az vicces, hogy tobbe kerul nehany forinttal, mint egy ATTiny13, ami ugyan analog szempontbol talan nem olyan pontos, de megis egy mikrokontroller, es picivel tobb dolgot meg lehet csinalni vele, mint ket komparatorral)
-
LukE
veterán
válasz
flacika #1025 üzenetére
Gondolom valami termisztor vagy ahsonlo allatrol van szo, ami ugy altalaban nem igazan linearis. Nem tudom, hogy milyen pontos szabalyozast szeretnel, ha eleg a ket lepcso, akkor elvileg kell egy komparator(szenzor ellenallasa az elore beallitott alatt/folott van-e), es valami teljesitmeny fokozat melle, ami a ventinek adja a tapot. Analogos tudasom kb itt ki si merul, de ha tudsz angolul, ajanlom a google-t
Eegyebkent meg egyszerubben kiprobalnam azt, hogy mi van, ha parhuzamosan kotod a potit es a szenzort. Szerintem egy kis poti tekergetessel, es probalkozassal ennyivel is kielegito eredemenyt kapsz. (es nem fog ugralni a venti fordulatszama, ha a viz homerseklete 30°C korul ingadozik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Arch Linux
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged