- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Xiaomi Android 16-os frissítési ütemterve a kompatibilis készülékekre
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"A savas ólomakkumulátoroknak a 12 V (6x 2V cella) csak a névleges feszültsége, egy teljesen feltöltött cella terhelés (kisütés) alatti feszültsége 2,13 V."
Normál kisütőáram esetén. Azaz a kapacitás 10-edrészének megfelelő számértékű áram esetén, szobahőmérsékleten, stb."Ezeket úgy alakítják ki, hogy cellánkénti 2,35 V feszültségnél lekapcsoljanak, mert efölött, kb. 2,4 V-nál erős gázképződés indul meg és ez egy légmentesen lezárt ólomakkumulátornál ugyancsak nem kívánatos. Így legrosszabb esetként 6 x 2,35 V = 14,1 V lehet az akkumulátor kapcsain."
Az akkucellák nincsenek légmentesen lezárva. A gondozásmentes akksik celladugóiban gázrekombinációs katalizátor van, hogy a vízveszteséget csökkentse, de a cellák ezen keresztül nyitva vannak a szabad tér felé. A zselés vagy AGM akkukban nem számítanak az üzem közbeni gázfejlődésre, de biztonsági szelep ezek celláiban is van.
Századvolt pontosságú töltőrendszer az autó 110 éves történetében még nem volt, az ólomakkuknál legalábbis nem. Elektronikus szabályzással a célérték 14-14,4V, de mértem már 14,6V-ot is. -
Isten88
senior tag
Igazán köszönöm a levezetésed, ilyen "szájbarágós" leírásra nem is számítottam.
Így már kezdem megérteni, hogy rossz úton indultam el valójában, és egyáltalán nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogy Én azt először elképzeltem.
Köszönöm szépen még egyszer a segítséged és az idődet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Diablo IV
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Ingatlanos topic!
- EAFC 26
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest