Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz
losslessonly #153 üzenetére
A vodánál egy vacak feltöltőkártyára 30 napra aktivált 5 GB net 2590 Ft, ha 3x30 napra veszed meg a 3x5 GB-ot, az egyszeri 4990 Ft. A feltöltőkártya esimre áttehető. Mi értelme akkor ezeknek a külföldi esim-eknek?
-
4Grider
nagyúr
Igen, fel lehet, de előfordulhat, hogy nem a teljes mennyiséget tudod az EU-ban roamingolni. (Ez egyébként nem EU topik.)
A Yettel app mutatja a roamingolható mennyiséget.
A voda fizikai SIM-et küld. Az személyes ügyfélszolgálaton váltható át esim-re. Szintén az app mutatja, mennyi használható fel EU roaming közben az adatkeretből, de persze az appban történő rendelés közben is látszik. -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #134 üzenetére
Most néztem, az általam használt két böngészőben (firefox és brave) vált az oldal a csomagok/árak között és a Turkey az Turkey (tehát nem fordítódik), azaz a fordítás jó eséllyel nem az oldal kódjában van benne, hanem a böngésződ beállításainál kellene körülnézni...
Szerk.:
Persze nem védeni akarom ezt a neres brigádot, de tény, hogy ez a fos weblap nálam használható... -
4Grider
nagyúr
A hazai online pénztárgépekbe sim kártyákkal csencselő csapat (Mobil Adat Kft.) indított egy eSIM-es üzletágat is. A https://www.utazosim.hu/ oldalon elérhetőek...
-
-
4Grider
nagyúr
Valószínűleg az lehet az oka, hogy te nem roamingoltál náluk, én meg igen. A Magyar Telekomról mondogatják, hogy mostanában gond van a nemzetközi sávszélességgel, de a Yettelnél még ilyet nem tapasztaltam (ettől a két hazai szolgáltatótól volt adatkártya nálam). Meg az is érdekes volt, hogy a HT HR-ről A1-re vagy TM-re átállva, élvezhetővé vált a tv adás. Végül TM fizikai sim-et vettem és tettem be az 5G routerbe, utána már végig azon lógtunk, menet közben meg az A1-en.
-
4Grider
nagyúr
Én elsősorban tv-nézésre és munkahelyi vpn-re, a fiam yt-ra használja külföldön a mobilnetet. Nekem nézhetetlen volt mindegyik platform (3-4 et is használok) az elmúlt két hétben (kivéve yt), miközben 300-400 Mbps-ot mértem N78-on. Át kellett álljak Telemach 5G-re, mert a HT HR csak a speedtest alatt domborított, de akkor mindig, stabil/nézhető képet náluk viszont nem sikerült elérnem...
-
4Grider
nagyúr
A Hrvatski Telekom mobilnetje átverős, a speedtest mérések náluk erőteljesen priorizáltak, a magyar irányú sávszélesség pedig kifejezetten szűk. Szóval aki Horvátországba megy és nem csak speedtest-el akar méricskélni vele, az ne ilyet vegyen. Főleg ne, ha magyar tv adások vagy egyéb, nagyobb sávszélességet igénylő online tartalmak elérésére akarja használni...
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #112 üzenetére
Nem, szolgáltatónként lehet.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #94 üzenetére
Az biztos, hogy október-április között a horvátországi szállásom környékén 5G-n olyan 400-600 Mbps körüli sebességek vannak, ilyenkor 100-150 Mbps, július közepe és augusztus 20-a között meg jó ha van 20-30 Mbps. És a horvátok apait-anyait beleadnak, a tengerparti bázisállomások környékén be van kapcsolva az összes 4G frekvencia (B1, B3, B7, B8, B20, B28) és főleg az N78-at használják 5G-re, nem úgy mint nálunk (kivéve yettel).
Mi 3 GB-ból egy napra sem jönnénk ki, igaz, mi mindig viszünk tv okosító eszközt (CC) magunkkal. -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #92 üzenetére
Igen, néhány GB-ot mindenki "ingyen" roamingol.
Érdemes leállni 5-10 percre egy Tisak (helyi újságos) mellé, lehet hogy megváltozik a véleményed. Nekem az egyik kedvenc kocsmám terasza egy ilyen bódé mellett van... -
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #90 üzenetére
Más rendszer, más bevételi szint a HT prepaid rendszere. Nem régóta kapható esim a csomagjaikhoz, és nekik - velünk ellentétben - érdekük volt, hogy inkább telefonban használják az emberek ezeket az előfizetéseket, mert úgy sokkal kevesebbet forgalmaznak ezekkel a flat csomagokkal. Horvátországban októberben már úgy kell vadászni ezeket a SIM-eket, nálunk meg mindenütt van ősszel domino SIM (kivéve a személyes ügyfélszolgálatokat).
-
4Grider
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #84 üzenetére
Fogalmam sincs, külföldön nem szoktam váltogatni a prepaid/postpaid között (általában mindig prepaidet veszek, mert eldobom).
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #81 üzenetére
Nem annyira érthetetlen az, le lett írva már nem egyszer a Telekom topikban, hogy sok éve felhagytak a prepaid háttérrendszer fejlesztésével, így maga a rendszer nem támogatja az esim-et. Nem véletlen tehát az sem, hogy a mai modern (fizikai) sim-ek sem regisztrálhatóak abba az őskövületbe, így ők az egyetlen szolgáltató kis hazánkban, aki kétfajta sim-et kell tartson azért, hogy a postpaid és prepaid felhasználókat is ki tudja szolgálni.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Törökországban a magyar voda (feltöltő kártyás) esim-ek az EU roamingdíjakkal roamingolnak. Tény, hogy az USA-ban nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ha nem az EU-ban utazunk, akkor jobban járunk egy előre kifizetett eSIM szolgáltatással, vagy akár helyben vett utazó SIM-mel. Ezeket nézzük most át.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest