Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobil flották
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szemtelenül olcsó lett a Nubia Fold
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vvrobi
csendes tag
válasz
üzenetére
Örülök, hogy lehet értelmesen vitatkozni, nem esünk mindjárt egymás torkának.

Konkrétan az odroidra gondoltam, de biztos lehet találni más gyártókat is. Szerintem az U3 a neo X7-tel hasonlítható össze. $120 kompletten (U3CE, 16GB eMMC, táp, doboz, kábel) Jó, persze nincs wi-fi és távkapcs. Ám számomra ez az a két dolog, ami gyakorlati szempontból semmire nem jó.
-Hogy miért a neo X7-tel hasonlítom? Mert mindkettő 20k körüli antutu eredményt hoz. Persze ez sem mindig mérvadó.
-Mégis miért vettem neo-t? Mert annyi járulékos költség lett volna, ami megduplázta volna az U3 árát. Viszont itthon megkaptam a neo-t kb $120-nak megfelelő forintért.
-De ha azt nézem, hogy hivatalosan a geekbuying-tól $138 +ÁFA +vám +anyámkínja lenne az ár, akkor még mindig versenyképes az odroid.
OK, tudom most jön az AML 30k antutuval. Azért reméljük a koreaiak sem ülnek a babérjaikon!Hogy miért nem lehet petícióval bármit elérni a kínai gyártóknál, azt pont Te fogalmaztad meg: azért mert nem törődnek semmilyen európai normával. Szerintem a "T botrányért" egyébként sem (csak) a Rockchip hibáztatható. Külön jelzést kapott a selejtes chip, amit olcsóbban eladtak azoknak a készülék gyártóknak, akik 1-2 dollár plusz nyereség reményében beépítették a korábbi chip helyére, és változatlan jelöléssel, specifikációval adták tovább a dealereknek. Kínában mindenki sáros. Erictől is láttam olyan nyilatkozatokat, ami enyhén szólva is gyanúsak (most had ne keressem vissza konkrétan).
Szumma-szummárum, lehetünk árérzékenyek, de akkor viseljük annak következményeit.
Kíváncsi lennék, ki mennyit költött már miniPC-re. Ebből vajon mennyi volt, hogy spórolni akart, de sokadik próbálkozásra végül csak egy kvázi-prémium termékkel lett elégedett. Én eddig egy Rikomagic mk802+ (még mindig működik) és egy neo X7-re költöttem nagyjából 50 ezret két év alatt. Inkább megválogatom, mire költök, mert nem tehetem meg, hogy nagyot tévedjek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Futárcégek
- Okos Otthon / Smart Home
- DOOM - The Dark Ages
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad P14s Gen2. Ryzen 5 Pro-5650u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max - 256GB / Space Gray / 83% + Spigen tokok
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- EK Quantum Velocity 2 D-RGB AM5 Nickel Processzor blokk
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest