- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
laracroft
senior tag
Köszi mindenkinek
Vissza raktam azt a régebbi messenger verziót.
Ugyanaz az eredmény.
Viszont az a furcsa, hogy indítás után nem kérdezi meg, hogy milyen jogosultságokat szeretnék neki megadni.
Alapból meg van neki adva minden.
Érdekes... -
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #9582 üzenetére
Egyébként EU GLOBAL miben tér el Taiwan, India ROMoktól?
EU GLOBAL-ban nincs pl hívásrögzítés, ugye? Miben még? -
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #9576 üzenetére
Köszi.
Van official oldal? Tuti kerülném a kétes helyeket.A többi kérdéshez mit szólsz?
-
-
-
laracroft
senior tag
Sziasztok taiwani romot (miui14) használva problémám van a messenger app-pal.
Az üzenet értesítések sehogy sem jelennek meg, csak akkor mikor megnyitom az appot. Miui kanossza megvolt, app törlés/telepítés megvolt. Minden jog megadva neki, de értesítés sehogy sem megy.
Van egyéb ötleteket erre?
Köszi -
zsoltip
őstag
válasz
Viktor0610 #9572 üzenetére
Köszönöm szépen Fórumtársak a válaszokat!
Nem, a lehallgatások ellen már nem küzdök gőzerővel. Szélmaloharc lenne.1.) A telefonokon alaból meglévő GLOBAL ROM helyett, ha olyan nyalánkságokat, mint teszem azt hívásrögzítés funkció, NFC fizetés ehetősége... is tartalmazó, verziót tennék fel BL nyitás után, milyen hátránnyal járhat ez a GLOBAL-hoz képest?
2.) Taiwan, Indonéz ROM, ezeket honnan tudom letölteni?
Eddig végképp a xiaomi.eu vonalon mozogtam, így ebben nem vagyok járatos...3.) a.) Ha végképp elengedjük a méret kérdést ((egyeztettem, a billenytűzet betűméret és használati élmény előtérbe fog most kerülni az "egykezes" használattal szemben)),
b.) továbbá a Snapdragon alapúság, a xiaomi.eu ROM okán is elengedésre kerül ((előző válaszok és 1.) 2.) pontokra köszönettel várt visszajelzésekre alapozva)), úgy alábbiak közül egyértelmű a POCO, vagy melyik szerintetek befutó,
c.) az akkut, HW-t, és a támogatási időt tekintve leginkább?
1.) Poco M6 Pro
2.) Redmi Note 12S
3.) Redmi Note 12 Pro
4.) Redmi Note 13 5G
5.) Xiaomi 12 -
fa4hu
őstag
Én úgy jártam Xiaomi.EU ROM-on (Xiaomi 11 Lite 5G NE), hogy az addig működő banki alkalmazás tiltott le, mikor annak elindítása előtt nem néztem meg, hogy a telefonon telepített fingerprint már lejárt, van újabb, amit fel kellene rakni. Így én is taiwani ROM-ra tértem át.
-
válasz
Viktor0610 #9568 üzenetére
Tavaly értekeztem erről nagyra becsült crock fórum társunkkal, a megerősítő válasza [link] , ami után a 11lite5gNe tw-i stock/globál romot és bl zárást kapott.
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
zsoltip #9564 üzenetére
Azért nem kell ennyire tűzzel vassal menni a gyári sw ellen, mert van benne reklám (99%-ig kikapcsolható), meg van benne pár app, amit nem használ az ember (nem indítod el, nem is lesz a memóriában, nem fogyaszt).
Ha meg megy a para, hogy "lehallgatnak, figyelnek, kínába megy az adatom" stb, akkor menni kell szifon irányba és akkor nyugat felé mennek az adataid, nem keletnekTelepítéskor megkérdezi, hogy kérsz-e reklámot, ott nemet nyomsz, onnantól kezdve kb semmiben nem lesz reklám, ha elvétve akad, azok is gyári xiaomi alkalmazások, amiket nagyrészt nem is használ a user. De amiben még maradt, ott a beállítások között ki kell venni a pipát, hogy ne legyen "ajánlás" és nem lesz.
Úgy tudom egyedül a "tisztító" appban erőszakos a reklám, azaz onnan nem lehet sehogy kivenni (ezt csak hallottam, mivel soha az életben nem nyitottam meg semilyen telón ezt az appot).És akkor szokták írni, hogy ha mindent is tiltasz, meg törölsz, meg kutyafüle, akkor jobb lesz az akksid.
Hát nem tudom ezt alátámasztani, mivel én nem törlök semmit, de hogy így sincs gond az üzemidővel, az tuti.
A beállításokban vmelyik menüben van valami rész, ahol mutatja, mikor melyik progi mikor indult el utoljára, vagy volt használva (1 órája, 1 napja, stb).
Na ott a legtöbb progi (soha nem volt használva, vagy mit ír rá) nálam "soha" állapotban van, szóval nem oszt szoroz, hogy ott van-e, vagy nincs.
Persze mindenki ízlése szerint mókolja a telóját, csak lassan úgy vannak beállítva a xiaomi telók, hogy tele vannak reklámmal, debloat nélkül nem lehet használni, custom rom kell rá, meg hasonlók.
Custom rom esetén a gugli ágyúval megy a fejlesztőkkel szemben, hogy ne lehessen használni rendesen pl a fizetést (wallet/pay), hogy minden héten kelljen valami "fixet" telepítenie a usernek, hogy tudjon mobillal fizetni. Ha vki ezt a játékot szeretné űzni (custom rom), akkor erre is készüljön fel. -
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #9568 üzenetére
Gyarira ra lehet zarni, pontatlanul emlekszel: kinaira kinait, globalra bamelyik globalt vissza lehet zarni (kis segitseg mit mire [link]). Egy EUXM-re vagy MIXM-re siman mehet vissza zarassal az IDXM mert az eredeti es az uj is global (nem kinai).
-
válasz
this is life #9567 üzenetére
Én úgy tudtam, ha más típusú ROM-mal zárod vissza, az tégla lesz/lehet.
Akkor mégsem?
Milyen teló? -
válasz
zsoltip #9564 üzenetére
Global taiwani romon vagyok (bl-t szükséges nyitni hozzá, ami a flash után vissza zárható, miflash clean and lock), telefonról töröltem a szükségtelen appokat(UAD), majd kikapcsoltam a reklámok fogadását az érintett gyári appokban, privát dns (adguard) beállítása után teljesen reklám mentes a telefonom.
Lehet, hogy ez utóbbira nem lenne szükség, de ezt passzolom, mert alapból így használom a telefonom. Nálam a google pay x@rakodása miatt van stock Tw rom zárt bl mellett.
Mtk-ra is feltehető Indonéz, Taiwan rom, amennyiben a xiaomi féle tárcsázó, üzenetek, fájlkezelő..etc miatt van szükség rom cserére.Mediatekre is van xiaomi.eu rom, de ez fizetős, illetve nem biztos, hogy minden készülékre elkészítették, emiatt nem erőltetném az Mtk platformot, ha a xiaomi.eu a cél.
-
-
zsoltip
őstag
xiaomi.eu ROM a tisztasága/epucoltsága miatt preferált csupán általam.
Ha a gyári GLOBAL ROM is megcsinálható ilyenre, nem tagaszkodom a xiaomi.eu ROM verzióhoz.
Vagy ez felejtős?Ha felejtős, akkor Snapival leellenőriztem, csak
3.) Redmi Note 12 Pro
5.) Xiaomi 12
marad a válsaztékban. -
user26
senior tag
válasz
zsoltip #9560 üzenetére
Hát.. nem akarok holnap reggelig írni
de ha ilyen irányba mozulsz el, hogy szem, akkor pl az amoled kijelzőt kerülném, én úgy tudom, hogy nem éppen szem kímélő hosszú távon. Folyamatosan vibrál.
120Hz -s kijelző?
De szerintem itt két dolog fontos, pénztárca + egyéni preferencia.
Nem néztem utánna az álltalad írt modelleknek, de van olyan Xiaomi, amiben MTK van, azokra nincs Custom ROM. (jóval kevesebb) Mivel írtad, hogy az neked fontos, akkor arra a kérdésre szerintem az a helyénvaló válasz. -
zsoltip
őstag
Melyikben nem Snapdragon van Xiaomi telóknál? Úgy tudtam mindben az duruzsol...
Ha a kompaktságot tekintem, igen, nekem is a Xiaomi 12 jön ki. De mi van, ha más paraméter is lesünk. Úgy elmozdulunk pl. teszem azt Poco M6 Pro irányába?
Igen, ez hölgy kezbe lesz, de a kijelző méret miatt, mégis elgonodlkozom nagyobb készülékek... idősebb személy lévén, a szem már nem tökéletes. A billentyűzetet is minél ngyobbra állítom a készülékén mindig. Így vizont minél kisebb a kijelző, anál nehezebb pl. a gépelés rajta, vagy a böngészés...
Ezért nézzük meg kérlek úgy is, hogy mi van, ha a méretkérdést elengednénk.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 5 készülék, mely között megy a vacila:
1.) Poco M6 Pro ((EZ vajon milyen kódjelű lehet? Ez lenne a SKY?))
2.) Redmi Note 12S
3.) Redmi Note 12 Pro
4.) Redmi Note 13 5G
5.) Xiaomi 12Mi a véleményetek, melyik lenne a befutó nálatok?
Ami lényeg: minél kompaktabb legyen.
Hardverileg kb annyi, hogy legyen legalább 6 GB RAM.Szoftvert tekintve, a xiaomi.eu ROM STABIL menjen fel rá. De ha jól tévedek, ezek mindegyike támogatott ebben.
Hardveraprón ezeket néztem.
VIsszajelézsetekre számítok,
zsoltip -
-
-
Még egy kérdés, most xiaomi.eu romon vagyok ,szeretnék mindent is gyári állapotba tenni.
Tehát EEA rom és gyári recovery, akkor hogy a legegyszerűbb?
-
pingwin92
aktív tag
válasz
Graphics #9550 üzenetére
Én nemrég ugyanezzel szívtam.
Egy (gyári ROM-os) Poco F5-ről próbáltam átköltözni egy xiaomi.eu ROM-os Mi 11 Próra, és nekem (is) azt játszotta, hogy pár másodpercenként megszakadt: átküldött pár képet, majd leállt. De következő próbálkozásnál tudta onnan folytatni, és addig-addig próbálgattam, míg előbb végigment.
Azt nem tudom, hogy számít-e, de az utsó sikeres kísérlet előtt kipróbáltam, hogy a másik irányba tudok-e adatot mozgatni, és – arra már nem emlékszem, hogy elsőre-e, de – ott sikerült. Aztán ment az eredeti irányba is.Úgyhogy kitartás!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest