- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #5895 üzenetére
Szolgáltató szerint az enyém sem VoLTE képes.
Újra felhívtam őket, bemondtam valami Samsung xy-t, aktiválták, müködik... -
-
Heraldry
tag
Sziasztok! Vettem egy Redmi 11-et, de kezdő vagyok a MIUI-val. Megtudnátok mondani, hogyan tudom eltüntetni a középső legördítéskor előjövő kék ikonos sávot?
A másik kérdésem az lenne, hogy megoldható ha bármilyen notification jön - pl. a képen lévő emlékeztető - akkor azt ledes villogással jelezze amíg fel nem oldom a telefont. -
nfsu17
veterán
Hello!
Normális működés az, ha gyári naptárba beleteszek egy eseményt, mondjuk kedd 12-re és erre az eseményre állítok egy 1 nappal előtti emlékeztetőt.
Hétfő 12-kor szépen jön az értesítő, hogy holnap 12-kor van valami.
De kedd 12-kor a fene fenének sem jelezne.
Ez ilyen, vagy csak nálam nem oké? -
droti25
őstag
válasz
Tompika777 #5891 üzenetére
Fura, mert 3 héttel ezelőtt még a Huawei p30 telefonomon gond nélkül működött az adatkapcsolat telefonálás közben.
-
Tompika777
senior tag
válasz
droti25 #5888 üzenetére
Ehhez vagy aktív és működő VoLte kapcsolat vagy WiFi kell.
A VoLte kapcsolja a beállításokban van(SIM kártyák és mobilhálózatok, itt kiválasztani a használt kártyát, vagy a beállítások keresőjébe írd be, hogy VoLte).
Ha WiFi-n keresztül van internetkapcsolatod, akkor értelemszerűen az hívás közben is megy. -
hroberto
veterán
válasz
janakbacsi #5887 üzenetére
Minden meg fog maradni.
-
Tompika777
senior tag
válasz
janakbacsi #5887 üzenetére
Ahogy látom, ez security patch, tehát elvileg ha telepíted, akkor a dolgaidnak meg kellene maradni.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Hol tudom azt beállítani, hogy telefonbeszélgetés közben is tudjak netezni, legyen elérhető adatkapcsolat?
Köszi előre is.
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #5885 üzenetére
Úgy emlékszem Android bug volt Android 11 alatt, amit a gyártók ha akartak akkor módosítottak. Android 12 alatt nem tudom változott-e a Google álláspontja e felől, de a gyári launcherrel működik csak sok telefonon. Nálam ez a POCO launcher, Redmi/Xiaomin meg a MIUI System Launcher. Samsung alatt biztos működik úgy emlékszem, ott amúgy sem az Android féle navigációs sáv van, hanem belenyúltak nem.
Annyi volt még A10 alatt, hogy a home "pills" nevű vonal eltűnt, ha nem a gyári launcher volt aktív. Később kivette a Xiaomi a Redmi Note 7-nél a 12,5 óta, így nincs minek eltünni.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
Viktor0610 #5881 üzenetére
Nekem droid 10 alatt még ment a gesztus-vezérlés, A11 és 12 alatt rögtön visszavált 3 gombos navigációs sávra.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #5881 üzenetére
Droid 10, MIUI 12.0.1, global stabil.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Viktor0610 #5879 üzenetére
Ez MIUI 13-al került ki?
Mert nálam 12-n Nova launcher-el megy a gesztus vezérlés. -
-
vikla007
aktív tag
Sziasztok,
Miui 13(xiaomi.eu), a12, nova launcher alatt, hogy tudom a gombokat eltüntetni? Illetve a képernyőzároláshoz (dupla kopp) szükséges kisegítő lehetőségeket folyton "elfelejti".
Van erre valami megoldás? Köszönöm -
-
tknof1871
őstag
válasz
body007 #5869 üzenetére
Üdv!
Kiderült mi ez a zöld pötty az állapotsávon? Nekem is a kameraalkalmazás használatakor jelenik meg. Ugye a 13-as MIUI verzió telepítése óta van ott? Rábökök és kicsit lehúzom, olyan lesz mint egy ceruzaelem. Még mindig zöld. Rábökök és kiírja Jelenleg a következő használja: Kamera. Erre is rábökök és a kamera alkalmazásengedélyeit hívja elő.
Nem értem mire jó. -
spike70
tag
Nem tudom MIUI-s kérdés-e.
A fiókban hömbölög egy Redmi 4. Néha használom. Spotify, távirányító, kis böngésző.
10-es MIUI, 7-es Android. Biztonsági csomag szintje 2018-07-01
Lehet abból gond hogy ugyanazzal a google fiókkal vagyok bejelentkezve mint a rendes telefonomon (Redmi Note 10), és a PC-n? Amiken ugye bankolni is szoktam.
Vagy csináljak rá egy másik fiókot? -
Landsmann
addikt
válasz
body007 #5869 üzenetére
Az arcalapú feloldást könnyű letesztelni. Kicsit el kell fordítani a telefont az arcunktól, hogy a kamera ne lássa. Mert egyébként olyan gyors, hogy szinte észre sem lehet venni és már fel is oldja a zárat. A SmartLock elvileg le van tiltva, de ettől függetlenül nekem be volt kapcsolva és néhány alkalommal előfordult, hogy nem volt zárolva a képernyő. De ez mindig csak otthon fordult elő. A tiltás ellenére valószínűsítem, hogy mégis a Smartlock lehetett a háttérben.
-
touchscreen
tag
válasz
Landsmann #5868 üzenetére
Sorry mindenkitől!
User error.Szóval, oldalra elfordítva próbálgattam a telefont hogy ne tudja felismerni az arcomat és úgy böktem az zöld ikonra, de "okosan" utána már magam felé fordítva böktem tovább a felugró szövegre, így működésre bírva az arcfelismerést.
Most kipróbáltam úgy, hogy semmiképp ne ismerhessen fel a kamera, így már hiába bökdöstem a felugró szöveget, pin kódot kért.Szóval, minden úgy működik, ahogy kell, csak némi IQ elkelne még
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Landsmann
addikt
válasz
touchscreen #5867 üzenetére
A SmartLock nem aktív?
-
-
DM43
őstag
válasz
touchscreen #5864 üzenetére
Nem oldja a meg a problémádat, de a zöld ikonról (idézet):
Új funkció, ami az Android 12-vel lett elérhető.
Az iOS-hez hasonlóan így jelzi, ha bármilyen alkalmazás használja a kamerát, akár a háttérben is.
Ez attól függetlenül működik, hogy éppen arcalapú feloldást használsz, videochatelsz, fotózol vagy valamilyen káros alkalmazás ami a háttérben fut, titokban megfigyelne a kamerához hozzáférve.
Ugyanez vonatkozik a mikrofonra is. -
Landsmann
addikt
válasz
touchscreen #5864 üzenetére
Az nem is megoldás a problémádra, csak kíváncsi voltam, ez a menüpont van-e. A 12,5-ben kivették, a 12-ben még benne volt.
-
-
Landsmann
addikt
válasz
touchscreen #5862 üzenetére
Szia!
A MIUI13-ban a Beállítások/Értesítések és Irányítóközpont/Állapotsor/Képernyőkivágás elrejtése menűben van-e olyan, hogy "Elrejtés az állapotsor elmozdításával"?
-
touchscreen
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e.
Tegnap frissült a telefonom MIUI 13-ra. (Redmi Note 10) és képernyőfeloldáskor a bal felső sarokban megjelenik egy kis zöld ikon (MiuiBiometric).Teljesen hidegen hagy a dolog, viszont az már kevésbé, hogy ha szimplán rábökök az ikonra, majd ezután a szövegbuborékra, ami előugrik, bejutok a beállításokba és egy laza visszalépéssel pedig máris bent vagyok a főképernyőn. Mindenféle jelszó vagy ujjlenyomat ellenőrzés nélkül.
Lehet ezzel valamit csinálni, kiiktatni vagy rábírni, hogy ne lehessen csak úgy belépni a telefonba ezzel a megoldással?
Így gyakorlatilag semmit sem ér az ujjlenyomatzár. -
paolinho
őstag
válasz
janakbacsi #5860 üzenetére
Akkor ezért nem lelem.
-
paolinho
őstag
Arra van valakinak tippje, hogy MIUI 13 alatt (Mi 11 Pro) a Gmail appban a beérkező levelek mellékletét miért nem lehet letölteni? Azt írja ki ilyenkor egy felugró panel, hogy: "Nem sikerült letölteni a mellékletet. Próbálja..." azt hogy mit, már nem látni.
Web felületről persze meg tudtam oldani, csak az app nem partner ebben. -
Fall-N
veterán
Nem tudjátok, hogyan lehet a wallpaper scrollingot helyreállítani MIUI 13 és Android 12 alatt? Elvileg a Nova 7 cseszte el, azóta bármivel is állítom be a háttérképet, lapozás közben nem csúszik alrébb az oldalakkal. Régen volt a MIUI Galériában beállításkor ilyen opció, de persze kivették már a MIUI 11 után.
Szerk.: Sukerült. A gyári fájlkezelőben megvan még az opció.
-
janakbacsi
őstag
redmi note 8 pro telefonomon android 12-es custom rom van. twrp alól ráflashelhetek egy android 11 alapú liteup miui rendszert? vagy kell előtte esetleg valamit még mókolni?
-
válasz
Viktor0610 #5848 üzenetére
Ha törlöm a setEdit appot, visszajön a menü.
Szóval hagyjátok feltelepítve. -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest