Hirdetés
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
dethroner #6592 üzenetére
Nekem régen a Vanced volt az alapértelmezett yt app. De én azt hittem, hogy a mára már nem támogatott volta miatt nem működik a direkt linkkel való megnyitása a videóknak itt.
Akkor teszek egy újabb próbát.
Nem jött be, még mindig a Chrome nyitja meg. Mit és hol kellene még a Vanced érdekében piszkálni?
-
dethroner
veterán
Ó, hogy az a
Most jobban szemügyre vettem azt hogy mit nyitja meg azokat a bizonyos yt linket. Hát nem a gyári app. Hanem a francos mi video nevű app. És hiába nincs neki beállítva alapértelmezés, ő úgy gondolja neki az jár. De kib@sztam vele, töröltem az összes frissítését, így kussban van. YT linkre bökve jön a kérdés, Vanced vagy böngésző
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Miui14/Android 13-rol van valami hivatalos, valós infó ?
-
dethroner
veterán
A YTmusicot használom ha magamnak keresek zenét, azzal minden f@sza
A vanced csak arra kellene, ha linkre bökök. Pl a PH app-ban a metal topikba szoktak bedobálni, belehallgatok. Vagy ha nagyképernyőre tükrözök ki valamit, ott is utálnám a reklámokat.
A linket köszönöm. Az ott szereplő appok egyenértéküek a vanced/gyári yt appal? Megtalálnak minden videót, ami az oldalra fel van töltve? Nekem 2 dolog fontos, ne legyen reklám és minden másféle megnyitható ajánló, valamit ahol elérhető, ott alapból 1080p-ben nyíljon meg. Tudom, nagyon egyszerű vagyok, de tényleg semmi másra nincs szükségem -
dethroner
veterán
Uh
Köszönöm a részletes írást, de disznó elé dobtál gyöngyöt, nem tudok vele mit kezdeni. Nem is értem és nem is akarok ilyen mélységben belemenni. Én naív, azt hittem pár kattintással be lehet ezt állítani. Amúgy egyetlen app-nál se volt beállítva alapértelmezés. Ettől függetlenül bizonyos linkeknél nem lehet választani, megnyitja a gyári aztán kész.
Na mindegy, együtt fogok tudni élni vele, csak egyszerűbb lett volna linkmegnyitás után nyugiban, reklám nélkül hallgatni a zenét. Így kissé körülményesebb, többet kell nyomkodni ehhez az eredményhez.
Köszi hogy reagáltál -
crok
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6581 üzenetére
"Hasonlítsd össze a két linket. Gondolom, különböznek." -- Nem-nem, nem az a lényeg hogy simán mi az URL (mi a Youtube link maga, az akár ugyanaz is lehet) hanem az hogy azt az alkalmazás amiben "kattintod" mikor meg akarod nyitni na AZ hogy hívja meg, hogy a rendszerben hogy van felvéve az URI host része, hogy van "regisztrálva" a rendszeredben. Ebben (is) kölönbözik a deep link és az app link (ez van leírva a leírásokban). Maga az URL ami benne van az "csak" a második lépés abban hogy mi nyílik meg, de nem feltétlen lesz ahhoz köze hogy miben (melyik alkalmazásban, azon belül melyik intent-ben) nyílik meg. Erre volt ott az a pár parancs hogy kideríthető legyen mi lesz handler ebben az esetben meg egy kvázi Venn diagram hogy melyik minek a még specifikusabb része (deep link -> (web link -> (app link) ) ).
@dethroner: "Mitől függ vajon hogy alapból gyári, vagy van választási lehetőség, de a gyári pont nem szerepel benne" -- hát attól hogy mit írtak bele az alkalmazás manifest-jébe annak az alkalmazásnak ahol a Youtube linket lekattintod mert meg akarod nézni és hogy a rendszeredben van-e un. ütközés (több alkalmazás ami megnyithatja az adott app linket vagy deep linket).
Amit leírtam azt tudom csak mondani, megcsinálni helyetted nem tudom :\
Sajnálom a dolgot mert ez egy mélyebb kérdés mint egy "ezt nyisd meg, ide kattints, ott nyomd ezt meg azt" féle megoldás mert az adott rendszeren ha össze volt már taknyolva valami vagy a rendszerben épp van valami bedrótozva azt nem tudja az ember előre megmondani, ezt meg kell nézni. Ezen a factory reset se mindig segít. Az alkalmazás újratelepítés pedig pont megkavarni szokta csak, főleg ha esetleg több olyan alkalmazás is van ami az URI-ban levő tartalmat tudná kezelni. A mindenféle alapértelmezések törlése azért szokott ajánlott lenni a neten (és általában meg tudja oldani a dolgot) mert relatív egyszerű megcsinálni az egyszeri felhasználónak (jó, hát nem one-click-solution) de egyébként elég baltával faragás kategória meg lehet nagyon sok alkalmazásnál meg kellene lépni és egyébként nem feltétlen van értelme: pl. egy Youtube videóra mutató link (a kattintott alkalmazásbeli link típustól (deep link / app link) függően) egyben lehet egy böngészőben is megnyitható link (lévén hogy a protokoll http vagy https) de lehet az URL domain része miatt a Youtube alkalmazásban vagy más Youtube kliensben megnyitható elem is DE pl. letöltő alkalmazások is bejelentkezhetnek, akár a http/https miatt vagy akár a domain miatt is. A Vanced, ReVanced, etc meg pont jól megkavarja ezeket a dolgokat. Plusz bónusz info: most mondom hogy a Vanced-et pár hete elkezdte módszeresen ellehetetleníteni a Google és a Vanced verziódban a deep link / app link intent hiába jó ha a Youtube (Google..) közben a signature-t átírta már és így a Vanced link verification hibára fut (a parancsok..).. akkor fel se fogja dobni mint lehetőség hogy megnyissa azt a Youtube cicás videót. A ReVanced-el pl. megy, de a ReVanced-el gyak. mindig friss Youtube-ból csinálsz patkoltat vagyis a signature a deep link / app link intent-hez mindig helyes lesz.
Ezt felhasználói szinten nem lehet úgy beállítani hogy akkor itt van az URL, nesze, ha ezt látod akkor ezzel az alkalmazással csináld, mert ugye erre van az app link, hogy ha match-el az URI akkor nem csak annyi hogy az alkalmazással nyissa meg a rendszer (mert ugye mit kezdjen az URL infoval az alkalmazás? Lejátsza készüléken, cast-olja ki valamire, etc?) hanem az alkalmazáson belül a megfelelő intent-et nyissa meg (pl. videolejátszás) és infóként tolja oda mellé magát a videó linkjét.TL;DR:
Ne kérdezzVicceltem
De legalábbis ha nem akarsz belemenni nagyon akkor max. menj végig az alkalmazásokon ami weblinket nyithat meg és töröld az alkalmazás alapértelmezéseket, majd nyiss meg egy Youtube linket Chrome-ban vagy a ROM saját böngészőjében pl. és lehet várni a csodát hogy bejelentkezzen a kis kiválasztó ablak hogy feldobja-e a Vanced-t.
Bocs mindenkitől az elején a hosszú offért de úgy kerek - azért van a TL;DR
Ha lenne spoiler akkor használtam volna azt.. de az itt nincs.
-
-
dethroner
veterán
Kellett nekem kérdeznem, amit írsz, a 75%-át nem is tudom elolvasni
A második bekezdést értem csak, megnéztem, semmi alapértelmezés nincs beállítva neki. Amúgy érdekes, hogy a ph appban van olyan youtube link ami automatikusan a gyári yt appal nyílik meg és vannak olyanok, amik megkérdezik hogy vanced youtube vagy böngősző. Ez esetben fel se merül a gyári yt app. Mitől függ vajon hogy alapból gyári, vagy van választási lehetőség, de a gyári pont nem szerepel benne -
zorzy4
addikt
Sziasztok! Feleségem redmi note5 telefonjára, települt valami alkalmazás kártya. Eltüntette a főmenüből az alkalmazások nagy részét,, és berendezte magának. Hogy lehetne ettől megszabadulni? Meg egyáltalán mi ez? A családban 4 xiaomi telefon van, egyikre se jörtt ilyen.
-
crok
nagyúr
válasz
dethroner #6574 üzenetére
Csak ha a Vanced jól van megírva, beregisztrálja a deep link-et (vagyis mégpontosabban app-linket).. és még te azt is választod ki hogy az nyissa meg. Namost.. a régi vanced ugyanazt a pkg ID-t használja mint az eredeti Youtube - így rendesen összeakad.
TL;DR #1:
Azt próbálhatod meg hogy a Vanced app alkalmazás infónál (ahol a force close is van meg az adattörlés) törlöd az alapértelmezéseket (ha Youtube app is van akkor annak is) és Vanced verziótól függően ha még jól van az app link regelve benne a manifest-ben akkor Youtube-os URI megnyitáskor fel fogja dobni hogy melyik alkalmazást akarod megnyitni ha több is van ami kezelni tudja az URI-t (böngészők és YT alkalmazások..). De ennyi.
TL;DR #2:
Ha így nem akkor adb parancsokat tudok mondani hogy hogy lehet un. verified-ra állíttatni ha minden rendben van a szerver oldalon is meg az alkalmazás oldalon is:
Megnézni melyikhez milyen URI van beregisztrálva:
adb shell pm get-app-links com.google.android.youtube
adb shell pm get-app-links com.vanced.android.youtube
Verify-t kerni a Vanced-re:
adb shell pm verify-app-links --re-verify com.vanced.android.youtube
Úgy tudom a régi Vanced (vagy ha root-al használod) még a com.google.android.youtube pkg ID-t használta, a ReVanced-t megnézem ha kell..
Offba írtam, ha van kedved megnézed, ha nincs meg nem -
dethroner
veterán
Hello!
Meg lehet azt valahogy csinálni, ha egy youtube linkre kattintok, ne a beépített hivatalos yt app nyissa meg, hanem a youtube vanced? -
szetib
tag
Xiaomi.eu rom-ról szerettem volna visszamenni a gyárira, de vmi Antirollback error kaptam. Nem lehet visszamenni alacsonyabb verzióra vagy vmi más a hiba?
-
-
tasiadam
veterán
üdv
Van aki már termuxban átírta a ram extensiont többre? És ha igen, volt pozitív hatása 3/64-es note 9-et szeretnék a 3+1-ről 3+3-ra. -
atosan
veterán
válasz
this is life #6563 üzenetére
Köszönöm szépen! Így már sikerült
-
-
atosan
veterán
válasz
this is life #6554 üzenetére
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #6553 üzenetére
Elég lett volna egy üres HSZ az aláírásoddal.
De, hogy komolyan is hozzászóljak, valóban be lehet állítani a MIUI-t igazán jó rendszerré, de fordítva kell hozzá gondolkodni, mint más androidon. Tehát alapból minden tiltva, mindent külön-külön engedélyezni kell, nem fordítva, ahogyan a többi rendszernél, ahol amit nem szeretnél, azt tiltani kell. Nyilván ez sokaknál kiveri a biztosítékot, miért nem működnek a dolgok a megszokott módon.
-
A galéria alján csak bökj a kamera feliratra , akkor csak az általad készített képeket jeleníti meg , balra swipe után pedig az összes többi mappát laphatod majd . Az összes alatt , ha az adott mappán tartod az ujjad , akkor fel kínálja annak a rejtését.
Gabenh
Dettó , redmi 3,mi 4c,mi mix 2, note 10 lite ...etc egy két frissítés utáni anomáliát leszámítva , ami hr-el javítható volt , gondom még nem volt .
A stock felület inkább taszító számomra , sem mint a miui . -
-
gabenh
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne ami már egy ideje piszkálja a csőröm.
Rengeteg helyen olvasom hogy szidják a MIUI-t hogy problémás, optimalizálatlan.
Volt szerencsém One UI-hoz, Oxygen OS, EMUI felülethez az évek alatt
Nekem a MIUI sem volt egy fikarcnyit sem rosszabb soha semmiféle anomáliát nem tapasztaltam ami egy One UI nál előfordult mondjuk, tényleg ennyire vészes lenne a helyet vagy csak nálam nem volt gond soha... (Mi 9, Mi 10, Mi 11) -
atosan
veterán
Sziasztok,
Galériában hogyan lehet rejteni bizonyos albumokat? Teleszórja a zenéim borítóképeivel. MIUI 13, A12, Xiaomi 12X -
DaveJ
újonc
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Adott egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro biztonsági vizsgálat során átvizsgálásra kerül egy Ellenőrző kódhozzáférések korlátozása című dolog is. Mikor ezt vizsgálja egy kicsit megáll a vizsgálat aztán pörög tovább. Ez alap a telefonon vagy valami vírus lenne?? -
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak.
Mi 10 Pro készülék, xiaomi.eu 13.0.5 stabil rendszer.A laptopomhoz használt USB Type C - HDMI adapterrel próbáltam monitort csatlakoztatni a telefonhoz. De semmi nem történik. Nem támogatott ez a funkció hardveresen? Vagy mi a megoldás nyitja?
-
crok
nagyúr
Vállalkozó kedvűeknek egy kis csemege, root nem kell csak adb: [link]
-
liksoft
nagyúr
Szervusztok!
Nem pont ide tartozik, de nem találtam telefon szervizes témát.
Redmi Note 10 5G telefonnak a gyereknél bepókhálósodott a kijelzője. Van aki Bp-en a hétvégén is meg tudja javítani? Vagy inkább a jövő héten nem SOS-ben? Mit tudtok javasolni?Ha van ennek témája, kérnék átirányítást. Köszönöm.
-
gthomma
senior tag
Tudna valaki segíteni TWRP telepítésben ( MI11i) ?
1. Bootloader nyitva.
2. Reboot to bootloader kész.
3. fastboot boot twrp.img -> ok
4. elindul a twrp de se írni se olvasni nem tudja a telefon tárhelyét.
Mit rontok el ? -
joeperry1
újonc
válasz
this is life #6539 üzenetére
Fél óra guglizás meg a beállítások bújása után végül feltettem egy normális zenelejátszót és megoldódott a probléma :) Igazából nem is értem, miért nem léptem már meg korábban.
-
1: Passz (de lehet googlehoz kötött szolgáltatás. illetve bármi is)
2: A facebook updater service(appot, szolgáltatást ) kell törölni vagy fagyasztani , az intézi a a fácse frissítését a háttérben.joeperry1
Egy próbát megér , a zene alkalmazás adatait töröld(összes adat) , majd újból állítsd be . -
Midway
senior tag
Hello
1, Mi az ami bekapcsolás után bekapcsolja a helyadatokat ?
Kikapcsolom ,de restart után mindig aktív újra .2, A Messenger automatikus frissítését hol tudom kikapcsolni ?
Valami háttér alkalmazás lefrissiti mindig .
A play áruházban nincs automata frissítés bekapcsolva , mégis az a retek mindig a legújabb verzió . Ami a fejlesztését nézve hátrány , mert állandóan variálnak rajta ,de sose jó.🙁 -
joeperry1
újonc
Sziasztok!
A Zene alkalmazás az utolsó frissítés óta csak mindenféle videókat jelenít meg, ha elindítom, egyszerűen képtelen vagyok visszahozni a korábbi lejátszási listámat (csak mp3 hallgatásra használom, az online funkciók ki vannak kapcsolva a beállításokban). Ez nekem így használhatatlan,valahogy vissza lehet állítani?
-
O.Lajos
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy készülékfüggő-e, de hátha tudnak a guruk valami általános okosságot. Mivel a MIUI friss "élmény" az is lehet, hogy én értem félre a funkciót.
Az appok teljes képernyős futása nem azt jelenti, hogy elrejti a status bar-t felül és a virtuális gombokat? (ahol lehetséges)
Ha ez így van, azt mi okozhatja, hogy a kamera appot és egy játékot leszámítva semmilyen más app nem fut teljes képernyős módban, hiába a csúszka és mindegy melyik csoportban van a listában (leginkább alkalmas vagy eleve optimalizált).
Mi 9T Pro, Android 10, a ROM Stock Global EU 12.0.5, Xiaomi/ADB debloating toollal kilőttem néhány felesleges(nek vélt) cuccot.Köszi előre is a segítséget!
-
DJango19
csendes tag
Rendben, élő keresi a gyereket akié volt. Köszi a válaszokat.
-
BMizutani
tag
válasz
DJango19 #6529 üzenetére
Üdv a telefon frp lockos lett leírás link .
A megoldás az elözö tulajdonos lépjen ki minden fiókból vagy az ő fiókjából törölje a készüléket .Az egyéb megoldás az nagyon mély vizes dolog szét kell szedni a telefont megfelelő teszt pontokat összezárva lehet esetleg flashelni a telefont.
-
-
DJango19
csendes tag
válasz
Viktor0610 #6530 üzenetére
Az baj. A teló dual simes és független. ----------Jelentkezz be 1 olyan Google fiókkal, amelyet korábban szinkronizált ezen az eszközön. Amit ügye nem tud a haverom
Megoldás? A hard reset se volt sikeres.
-
-
DJango19
csendes tag
Helló. A haverom szerzet 1 Redmi 9-es telefont. De valami nem kerek, ki lett resetelve meg minden. de nem lép be a telefonba mindig vissza ugrik. A kérdés, észre vette a kijelzőn, hogy van 1 kis bezárt lakat ikon, ez mit jelent??????
-
-
Peeeet
csendes tag
Sziasztok!
Mi11T-re fel engedtem települni a MIUI13-at, azóta viszont az akku jóval hamarabb lemerül.
Másnál is előfordul ilyesmi?
Köszi! -
zeon.hu
nagyúr
válasz
alex devil #6524 üzenetére
Ezt telepítés után, első indításkor szokta feldobni.
Ha ezután telefon beállítások, alkalmazások között kikeresed, ott az engedélyeknél már lennie kell(ene) "mindig" opciónak is. -
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Van valami trükk arra, hogy a helyhozzáférést mindigre lehessen állítani olyan appoknál is amelyeknél az engedélyek között csak a "rákérdezés" az "alkalmazás használata közben" és az 'egyszer" van megadva?
Konkrétan a Here we go appról van szó.
MI9 eu rom, MIUI 12. -
MrRL19
senior tag
válasz
Viktor0610 #6522 üzenetére
Sajnos keresnem kell valami mást ez meg marad asszonynak
, valszeg pro+ jobb lett volna igaz nem néztem utána csak hirtelen vásárlás volt ...
-
-
MrRL19
senior tag
Értem, köszönöm akkor ezzel hanyagolni kell kamerat
-
-
MrRL19
senior tag
Csao sziasztok!
Xiaomi Note 11 proEsetleg olyan szoftver frissítést/appot/ bármit, ami fel tudja javítani a kamera , kép és videó készítések minőségét?
Mert ez a fhd 30fps videó elég kiábrándító tud lenni
Köszönöm előre -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak.
Sound recordert megnyitom, elindítom a felvételt, háttérbe küldöm az appot, és megjelenik egy kék "ellipszis" a bal felső sarokban, ami a felvételi időt jelzi.Xiaomi.eu MIUI 13.0.5 stabil ROM.
Settings, Privacy protection, Privacy, Receive notification about app behavior: ki van kapcsolva.
Minden értesítés ki van kapcsolva az appban és annak beállításai közt is.Hogyan tilthatom le ezt vajon?
-
gthomma
senior tag
Sziasztok! 2 dologban kérek segítséget. MI11i ügyében.
Az egyik a twrp, az xda leírását követvetve feltettem működik bootloader nyitott,, szerettem volna feltenni az EU ROM-ot hiba nélkül végig ment a telepítés, reboot és ennyi. Recoverybe sem lépett be. Tégla lett.
Újra kellett húzni a telót gyári szoftverrel a miflash-el, megint működik.
A másik a mikrofon, füles be volt dugva, egy Samsung AKG USB-C, hívás közben kihúztam, azóta sokszor egyáltalán nem hall a hívott a fél, vagy csak sistergést hall, vagy kattogást, kihangosítva jobb de ott is sistereg néha.
Ha telefont újraindítom 3-4 hívás jó, utána sistergés, vagy semmi. Erre van megoldás ? Beázva, leejtve nem volt soha. -
Masooo
aktív tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
A Android új generációra való frissítés után megjelent egy olyan hiba, hogy a kamera rendszeresen de rendszertelen időközönként magától bekapcsol. Olyan is van, hogy gyorsan pörgetek lefelé vagy felfelé egy cikkben és ilyenkor indul el. Néha azt látom, hogy a számológép tesz ilyesmit de ez elenyészően ritka.Találkozott valaki ilyesmivel?
Automatikus indítás nincs engedélyezve kamera számára sem, egyéb gombra sincs felpakolva a kamera appja ami elinditaná.
A kamera app viszont ahogy látom nem törölhető mert akkor újra raknám.Mini globál 13.0.4 stabil. Android 12ön. Pocohoz
-
válasz
gigabytman #6508 üzenetére
Azért jó, ha alapból már a fő fiókkal haszálod az új telót is, mert addig is ketyeg a várhatóan 1 hét, amit várnod kell a nyitásra.
Max. nem szinkronizálod a dolgaid.
-
gigabytman
tag
Sziasztok!
A MI-8-asom 4 éves Xiaomi EU rommal már nagyon gyengélkedik, akku stb. Vettem egy új 11 LITE 5G NE-t. Nyilván van már egy xiaomi fiókom a MI-8-hoz, azzal nyitottam a bootloadert.A tervem amit szeretnék:
Az új telóra is Xiaomi EU-t tenni, és majd átrakni a régi SIM-et, hogy az legyen a fő telóm.
De, vettem egy feltöltős kártyát az új telóba is. Szeretném kevés kockázattal kipróbálni az új MIUI13 / A12 EU Romokat, mondjuk a stabilt. A telefon napi munkaeszköz nálam, tehát a régi SIM-em csak akkor kerülhet át az új készülékbe, ha látom hogy elég stabil az EU ROM, be tudom fogni munka telónak (vagy nem).Amiben Ti tudtok segíteni, mi a célszerűbb, mi lehetséges?
Létrehozni egy új MI fiókot az új készüléken a feltöltős SIM-mel regisztrálva, vagy a régi fiókomból lehet az új teló bootloader nyitását is kezdeményezni? Nyilván, ha beválik az új EU ROM, szeretném migrálni az SMS-eket, hívás előzményeket a Xiaomi Cloud-ból. A feltöltős SIM csak teszt célokat szolgálna. A Xiaomi fiók lehetőségeket sajnos nem vágom.Előre is köszönöm.
-
Landsmann
addikt
válasz
Viktor0610 #6504 üzenetére
Természetesen.
-
-
Landsmann
addikt
Ismerősömnek az FM rádió nem megy. Találtam egy tesztelési módot, ott elindul. Tehát nem hardveres a hiba. De hogy mi a megoldás rá, azt nem tudjuk. Többször jött rá frissítés, de s rédiót továbbra sem tudja elindítani. Talán Redmi note 11 5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest