- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor szórta meg Európát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
válasz
egykori #3147 üzenetére
Igazából ezzel a MIUI 12.02 vel semmi bajom. Ide oda tekergetem, van egy raklap opció, meg mindent is engedélyeznem kell...még fura, de azért látom mi merre, csak jártasság kell benne.
Nekem MI 10T L van, és elég jó a sebessége, igaz, nem is nagyon strapálom le. 120hz is jól fest a kijelzőn. Erősebb mint a másik, vitán felül áll...
Csak nagy, pláne terepre, de majd megszokom ezt is.
MI fiókkal meg Clouddal egyelőre nem kezdek sztm semmit. A többivel elvagyok, ez meg nem kér enni, telefon nélküle is üzemel. Nekem egyéb Xiaomi eszközök sincsenek.
sms, adat, app, képekvideók,névlista....ezeket már mentettem is, Cloud nélkül.
Láttam hogy a Cloud a rendszerbeállítást is menti, ez mondjuk hasznos, majd meg kell néznem, mi mással tudom ezt is menteni. Jó dolog, ha nem kell újra állítanom mindent, HA bármi is történik.Laktolás....igen, erről is olvastam, de most fejből már meg nem mondom.
-
egykori
őstag
Én is WP 950-ről jöttem a MIUI rendszerbe egy MI9-cel. Kényszerből kellett ott hagyni a WP-t, amit nagyon szerettem, de ha nem is egyből, azért nem olyan vészes átállni a MIUI rendszerre. Nekem tetszett, hogy itt sincs laggolás és gyors a telefon. A rendszer rejtelmeiben még most is sikerült találni újat a napokban. (Mindig olvastam a lakatolásról, de sosem tudtam, mi az. Egy pár napja találtam rá, pedig már több mint egy éve használom a Xiaomit.) Én kezdettől fogva beregisztráltam a MI fiókba, nem tudtam, hogy nélküle is van élet.
-
myckey
veterán
válasz
janakbacsi #3142 üzenetére
OKE !
Kiveri a szemem kategória volt, csak minimálisan babrálni kellett az értesítő ablakot ( szoknom kell a "rejtett" dolgokat )
-
myckey
veterán
válasz
janakbacsi #3142 üzenetére
Neki sem állok nyomkodni, mással vagyok elfoglalva....
Szóval,
Ez mely beállításokban van? MIUI 12.02 rendszer van rajta, most kapott valami frissítést.Tuti kiveri a szemem, vagy el van dugva, de inkább nem keresgélem.
2 napos telefon, vagyis már 3
Még nem ismertem ki az MIUI-t és android előtt is WinphoneM950 volt nekem.Egyelőre az MI fiókot sem használom, MI Cloud telefonkövetés is inaktív.
De tárhely van elég ( MS google telo SD ) lekövetni meg nem akarom. -
myckey
veterán
Arra van valami ötlet, hogy a PC miért nem látja az MI 10 T Lite adatait?
Rákötöttem USB vel, de a telefon mappa üres.....
Csináltam biztonsági mentést, gondoltam PC re is megy, de semmit nem lát a telorol, ez így nem annyira tuti.
Vezérlőpultban vagy máshol bármit kellene engedélyezni vagy egyebek? Mármint PC -n
-
Landsmann
addikt
Szolgáltatói beállítás. Hívásértesító szolgáltatást kell aktiváltatni.
A VoLTE-s beállítás lényege az, hogy a rendszer azt feltételezi, hogy az 1-es SIM a hang alapértelmezett, akkor mobiladatra is. Ez a beállítás a 2-es SIM-en történő beszélgetés idejére engedélyezi a másodlagos SIM-en az adatforgalmat. Ha viszont adatforgalomnak a 2-es SIM van kiválasztva és VoLTE hívás van az 1-es SIM-en, akkor arra engedélyezi a mobiladatot, mivel adatforgalom szempontjából az 1-es SIM a beállítás szerint a másodlagos. Kicsit kacifántos, de így működik. Ha csak az alapértelmezett SIM-en van adatforgalom, a másikon nincs rá előfizetve, akkor nincs jelentősége a kapcsoló állásának. -
myckey
veterán
válasz
Landsmann #3133 üzenetére
Igaz is, a google fiókra nem gondoltam. Ott is vannak védelmi opciók.
Sztm egyelőre nem aktiválom ezt az MI fiókot sehol sem, sem nálam sem családban.
Nekem egyébként a MI 10T L az MIUI 12 vel van, nem tudom mit kellene tapasztalni. Amit akartam azt kikapcsoltam, nem sok mindenhez adtam hozzáférést.
Amit használok az működik rendesen, gyorsan.Nem tapasztalok rendellenességet.
-
PioDVD
senior tag
Üdv!
Lehet, inkább szolgáltató téma, de hátha:
Mi 10 lite telefonban van 2 T sim. Sajna a cégnél igen rossz a térerő, sokszor nem elérhető a teló. Kollégánál is ez van, de Ő kap sms-t a hívásról, nekem meg semmi.
Néztem a telefonon, céges kártyánál nem fogadott híváshoz be van állítva egy relefonszám
(+36309888333), a sajátnál nincs, de egyformán (nem) működnek. Tudok valamit állítani a miui-ban, vagy a T illetékes?Illetve sim helyek:
1-esben a céges, 2-esben a saját. A céges a fontosabb. Jó így? Azért kérdezem, mert nem egészen egyforma a 2 hely beállítása, legalábbis van egy olyan opció, hogy mobiladat bekapcsolása, ha a sim 2-n voltee hívás megy. Az 1-esre nem ajánl ilyet.Azt próbáltam még, hogy a preferált hálózat 2g legyen, annak elvileg javítani kellene a helyzeten, de nálam a 4 pálcikás térerőből 2 lesz, pont fordítva, mint vártam/tudtam.
-
Landsmann
addikt
Lekövetni a google fiókkal is lehet. Azt hiszem ott is lehet zárolni, meg mindent törölni. Volt már, hogy egyik ismerősöm lányának a telefonját ellopták az iskolában. A google térképen szépen látszott merre kolbászolnak vele. A SIm kártyát hiába cserélték ki, a google fiókból nem léptek ki.
Le is buktak. Nem olvastam seol, de gondolom a MI fiók sem örök életű. Lehet, ha bizonyos ideig nincs belépve, szinkronizálva, akkor törlődik. Lehet hosszú idő, de illetéktelen kezekbe nem kerülnek adatok.
Más. Olvasgattam, szinte mindenkinek csak baja van a MIUI12-vel. Biztos kell az nekem? Elvileg a Redmi 6-ra év végén jönne. A Redmi 9 meg már azzal juön ki. Holnap érkezik a 9-es teló, amolyan második telefonnak. Kíváncsi vagyok rá. Tulajdonképpen a csicsán kívül én nem találtam értelmes új funkciót a 12-ben. Inkább csak problémákat szült, amik végüélis megoldhatók, csak egyes beállítások jól el vannak dugva. -
myckey
veterán
válasz
Landsmann #3129 üzenetére
Nem tudom, én nem csak a gyári beállításra értem. De tényleg passzolom.....
Csupánn azon akadtam meg, hogy mi van, ha......és az ember meg nem tud rá belépni, ezért azért amazért, amik ott is vannak.Én egyelőre tökéletesen elvagyok a Google fiókkal, MS fiókkal.
Na most ide harmadiknak....nem tudom szükség van -e ilyen MI fiókra. A telefon védelem nagyon jól hangzik! HA elhagyod, stb....fiókból zárolod a telot, törlöd adatokat, leköveted készüléket ez tök jó, de eddig elvoltam ezen lehetőség nélkül isA tárhely meg...amit írtam is. Googledrive, MS felhő, SD card meg telefon memo.
Bőven elég. -
Landsmann
addikt
Én úgy gondolom, a frissítés alatt nem azt értik amikor új sztoftververzió töltődik le a telefonra és kell a MI fiók adatai. Szerintem arra vonatkozik, amikor gyári visszaállítáést csinál az ember. Az elmúlt majd 2 év alatt sokszor volt teljes rendszerfrissítés a telefonon még android és MIUI váltás is és soha nem volt probléma, mindig be tudtam lépni a fiókba. Mondjuk gyári visszaállítás is volt és akkor is be tudtam lépni. Ha most valaki eladja akészüléket és gyári visszaállítást csinál, akkor az új tulaj úgy sem fog tudni belépni a fiókba, hiszen kéri a belépéshez szükséges adatokat. A régi tulaj viszont egy új Xiaomi telefonnal a belépési adatok megadásával be tud lépni. De ha valaki nem használná a fiókot, akkor tényleg fölösleges bonyolítani vele a dolgot.
-
Smiro
senior tag
Hinye
Eddig nem is gondoltam, hogy elfelejtem a jelszót. Eddig szükség sem volt rá, anno regisztráltam és frissítettem kétszer is a telefonomat gond nélkül. Most, a 12 frissítése elött írod ezt, erre agyalni kezdek és nem tudom a jelszót. Egyszer jártam így külföldön, akkor sikeresen a bankkártya pin kódját ütöttem el. Ha nincs épp nálam hitelkártya is, rém nagy carban vagyok. Mint most
A francnak kell kérdezősködni
-
myckey
veterán
válasz
Landsmann #3124 üzenetére
Erre gondolok
Vagyis ilyesmi eshetőségekre, "problémára""Gyári visszaállítás vagy frissítés után szoftver, xiaomi telefon kérheti annak a Mi-fióknak az adatait, amellyel a visszaállítás vagy a frissítés előtt szinkronizálták. Ha a felhasználó elfelejtette a Mi-fiók adatait, azokat vissza kell állítani vagy törölni kell. " stb....amiről írnak.
Szóval, hogy lehet vele kellemetlenség, amit biztos ki tudok kerülni, ha nem is aktiválom sehol.
GoogleDrive, Microsoft felhő, SD kártya, telefonmemória még nekem is bőven elég, ide oda mentegetni. -
Landsmann
addikt
A fiók nem korlátoz semmiben. 5 gb tárhely jár hozzá ingyen. Véletlenül letörölt fotót, videót vissza lehet hozni. Gyakorlatilag biztonsági mentést végez.
Ha nem használ multimédiát a felhasználó, akkor valóban nincs sok értelme. Nyilvánvalóan a feltöltésekkel több energiát használ, gyorsabban merül az akku. -
myckey
veterán
válasz
hroberto #3121 üzenetére
Szóval akkor elvan az egyszeri játékos, MI fiók (cloud) aktiválás nélkül is, nem kell az feltétlen?
Androidként, Google fiók aktiválva lett ( freemailt is próbáltam de nem engedi, pedig elvileg mindent jól csinálok a fiókok kapcsolásánál, de nem halok bele....)
Ez a leginkább fontos. Adatokat is áttelepítettem winphoneról. híváslista nem sikerült, de minden más igen,sms is.MIUI-t meg kell szoknom, biztonsági dolgokon is ki kell igazodni ( mindenféle engedély, leginkább semmit nem engedélyezek...... )
De alapvetően rendben van, próbálok kiigazodni benne. MI fiók ami nem tiszta.
Aki nagyon nem otthonos az okosság világában, annak félek aktiválni, aztán macera lesz vele, ha bármit korlátozna. de lehet csak képzelgek. nincs semmilyen tapasztalatom.Leginkább a zárolástól tartok.
Jól hangzik amit tud, meg az extra védelem....De olyannak, aki nem töltött le életében sem telefonról pc-re, nem nézi az ingyen tárhelyet, a bluetoothról csak csak hallott és használja is......de jelszavakat sem jegyzi meg.......szóval tartok hogy ilyen illetőnek ezt megcsináljam. ( nem rólam van szó, de még én is agyalok rajta....lehet elég nekem a google meg a microsoft fiók amit beállítottam, mindkettőnek van felhője )
-
myckey
veterán
Idetaláltam.
Üdv Urak!
Mindenki használja a Xiaomi MI fiókot?
Furán hangzik ,de arra gondolok, hogy nem aktiválom.
Tudom hogy jó védelmi rendszer ha bármi történne a telefonnal.....de tartok tőle, hogy olyannak aki nem ért ezekhez, és nem is jegyzi a kódokat, jelszavakat stb....gondot okozhat.
Láttam hogy frissítésnél-gyári beállításnál beleszólhat a dolgokba.Most lett egy MI 10T Lite és Note 9 készülék a háznál, de egyelőre egyiken sem aktiváltam ezt a fiókot.
Persze maga az egész MIUI felület is idegen még, soha nem volt.
-
zeon.hu
nagyúr
Tud valaki olyan sötét/fekete témát, ami a menüt is sötétíti?
Csak olyat találtam egyelőre, amiben néhány menüben nem látható a felirat...
A gyári sötét módból viszont nem tudok kivenni mindent: vagy hiába, mert sötét marad, vagy meg sem jelenik a listában. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
XIII Ramses #3116 üzenetére
Nem, Mi Max 3.
És a hangrögzítős kérdésre (#3110) írtam a választ -
zeon.hu
nagyúr
válasz
XIII Ramses #3110 üzenetére
Nálam megy, MIUI 12, droid 10, Global Stabil rom.
(Bootloader zárt, root nincs) -
XIII Ramses
aktív tag
A névjegyeket sem akarja utónév szerint sorbarendezni, ha bakot ugrok akkor sem...
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
tomboy0013 #3111 üzenetére
-
tomboy0013
veterán
Valaki legyen kedves árulja el hogyan lehet az alapértelmezett betűtípusra visszaállni. A Témák app-ban nincs "Fonts" fül, átállítani is csak úgy tudtam ha a kereső sávba beírtam hogy "Fonts" és kilistázta a találatokat. Viszont sehol nem találom a default beállítást.
-
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok! Még egy kérdés: Elnézést, ha volt már erről szó, de rá lehet-e venni a hangrögzítőt a hívások felvételére root nélkül?
-
aprokaroka87
nagyúr
Az alábbi funkciók miui 12 esetén random érhetőek el?
Vagy csak a Redmi Note 7 nem kapta még meg a funkciókat, miui 12-vel, mert én sehol nem találom.
Elvileg a Kinai stabil verzióban benne van.Privacy protection
New: MIUI 12 is the first Android-based mobile OS that went through the rigorous enhanced privacy protection testing.
New: Reset your device ID and control how it's used based on virtual ID technology.
New: Grant permissions that will be used only while you're using an app.
New: You can also grant permissions just once, and decide again next time a permission is required.
New: Restrict access to telephony to third party apps.
New: Return blank messages to the apps that require personal information.
New: Receive notifications whenever apps record audio, use camera, or access your location.
New: Use secure sharing to control what additional data is sent along with shared items.
New: Get comprehensive stats on how apps use permissions in app behavior history.
New: Visit privacy.miui.com to learn how MIUI protects your privacy.
Optimization: Apps aren't allowed to launch other apps in the background now. -
janakbacsi
őstag
válasz
XIII Ramses #3106 üzenetére
vissza kell tenni az alapértelmezett miui appokat. tárcsázó, kontakt, üzenetek. de ehhez bootloader nyitás és root szükséges. én is egyből visszatettem a note 8 pro-ra.
-
hojos
aktív tag
válasz
XIII Ramses #3106 üzenetére
Szia.
Gondolom azon is a Google névjegyek vannak, nem a Miui.
Azért nem tudod kitenni. -
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy mi 10t-t. Létezik, hogy ezen nincs névjegy widget, hogy ki tudjam rakni a névjegyet az asztalra? Nem találom -
batai15
félisten
Ez nem igaz ,mert mint írtam jelenleg is aosp romon vagyok és önálló appkent használom. Ezt elsőre is LE ÍRTAM.
-
batai15
félisten
Hali ! Miui 11 alatt hogy lehet működésre bírni az Android autót ?( Nem kocsira akarjuk tükrözni hanem csak a telefonon könnyebb vezetés közben kezelni a zenelejátszót stb )
Én joyeuseon aosp romot használok simán telepítettem fut. Miuin fel sem települ. -
vlevi
nagyúr
Látom, azért a MIUI-nál a régi hülye szokásaikról nem mondanak le.
Azthittem, a 12-esben majd máshogy lesz, de nem...
Az egyik az óra ébresztő beállítása, az egyes napok ismétlődését ugyanolyan bonyolult, negyedik almenübe bemászva, és még onnan is a továbbmenve lehet átállítani.
Óra-Ráböksz az ébresztésre-további beállítások-simétlés-egyéni-és itt lehet az egyes napokat átállítani, ha pl. jövő hétfőn nem szeretnéd, hogy csörögjön.
Sajnos az értesítések is maradtak ugyanúgy, mint korábban.
Ha pl. jön egy email, akkor a lezárt képernőn, és a nem lezárton is megjelenik a sarokban, hogy van új levél (igaz, a 10-es MIUIban ott se jelent meg). Nem törlöm le az értesítést, de legközelebb, ha a képernyő lezár, akkor a záró képernyőről eltűnnek az értesítések.
Ez azért cumi, mert ha egyszer ránézek, akkor másodikra már nekem kell észben tartani, hogy volt értesítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Automata kávégépek
- EA Sports WRC '23
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest