- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz
#49155328 #2641 üzenetére
0 menst minden adatot ki.
1 jelentkezz ki a Google fiókból a telón.
2 jelentkezz ki a Mi fiók ból is a telón.
3 kapcsold ki a képernyőzárat.
4 próbáld meg most, hogy hátha megy a gyári visszaállítás.5 ha nem megy, nézd meg, hogy a recovery-dben van-e factory reset opció (kikapcsolt teló hangerő fel+power gombbal kapcsold be, hogy a recovery-be tudj lépni)
6 ha nem jött ez se be, akkor még mindig lehet kábellel PC segedelmével tiszta romot telepíteni (és közben minden adatot törölni). De ez azért már mélyebb víz.Valamelyik csak bejön.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy redmi 7-es telefonom, a gyerekem használta kb 1,5 évig.
Le akartam gyalulni róla mindent de a gyári viaszaállítást nem lehet véghez vinni.
Van rajta képernyő jelszó amit beírva hibát dob.
reportot akar küldeni, a reportot elküldöm de ugyanúgy visszatér a jelszó bekérés.
Nem a jelszóval van gond mert a készüléket fel lehet oldani.
Valami ötlet hogyan lehetne teljesen leformázni ? -
prolad
addikt
válasz
Ricardo #2636 üzenetére
Lehet, az automatikus frissítést elfelejtettem kivenni. És nem jelzi ki értesítésként ha frissítek. Egy kérdés letudva.
zeon.hu
Amazonról rendeltem, 550 euró volt, annyit megért. Pro-t akartam, de az EU forgalmazás kérdéses volt. Meg 700 euró simán lesz, annyit nem ér meg a nagyobb méret és a nagyobb felbontás. Üzemidőben még gyengébb is mint a sima. -
-
prolad
addikt
Sziasztok,
Beszereztem a héten egy Black Shark 3 - at, mivel nincs saját topikja megpróbálom itt (MIUI és Joy UI úgxis kb ugyanaz). 2 problémám van:
-az akku készenlétben sokat merül, akár 15%ot is egy éjszaka. Használat közben 3z nem tűnik fel, de így sokat ront az üzemidőn (20 perc kb 20-90%ra, de akkor se kelljen emiatt aggódni). Akkuhasználatnál az android rendszer, amit sokallok, illetve van egy 10%os egyéb ami nem látszik a képen.
-internetmegosztás, alapvetően működik, de mintha limitálná a megosztási sebességet. Illetve 5ghz-en nem működik, vagy kikapcsolja a megosztást, vagy engedélyezi, de nem jön létre internetkapcsolat a megosztott eszközön.
Android 10 és MIUI 11 Globalnak megfelelő Joy UI
Akkuoptimalizálások+MIUI optimalizálás kikapcsolva.
A képen a 6/13tól induló kevésbé meredek vonal a ma "éjszaka", kb 9 óra alatt 15-16% készenléti merülés. -
havri1
félisten
Üdv!
4 készülék van a családban, 2 szülőké, 2 gyerekeké.
i.mi.com-on (ha kell) tudjuk őket nézni l, merre járnak. Ez jó.
Viszont erre nincs app? Csak neten követhetőek a készülékek?
Nem tudja valaki?Köszi
-
vlevi
nagyúr
A gyári androidban csak a doze mode van, 6-os droid óta, azthiszem. Az pedig azért nem annyira aggresszív, mint a MIUI, ami alapból korlátozs minden háttér tevékenységet.
Amíg az akku optimalizálásokat nem gyilkoltam ki, addíg pl. a Google térkép sem tudta követni a napi idővonalamat.
Korábbi telefonomon volt, hogy az egyhetes nyaralás alatt végig be volt töltve egy ilyen track logoló app, és megszakítás nélkül tudott logolni.
Mostmár, (habár bosszantónak tartom,), de tudok róla, hogy ilyen, de egy új user, aki ráadásul nincs is képben a számtek dolgokbban, mondhatni csak használója az eszköznek, az nem fog tudni ilyen dolgokat megoldani, és azt gondolhatja, szar a telefon.De, majd egyszer csinálok egy gyári visszaállítást, és meglátjuk, hogy akkor, ha SEMMIHEZ nem nyúlok hozzá, hogyan működik. Gyanítom, hogy sehogy, de egy próbát talán megér majd.
-
vlevi
nagyúr
válasz
trebrona #2623 üzenetére
Nem a GPS használatával van baj, mert van, amikor nem lövi ki az alkalmazást, és olyankor nagyon pontosan rögzíti a nyomvonalat, de ma kilőtte.
Tudnám mi a fenének van ennyi optimalizációs meg ilyen olyan kímélgetős bizbasz mostanság ezekben a rendszerekben (hasonló a Huawei is), hogy nagyrészt ezeket az optimalicációs beállításokat kerülgeti az ember, ahelyett, hogy örömmel használná az egyébként jó készüléket. -
vlevi
nagyúr
Ó, hogy verje bele, megint kilőtte a komoot appot a MIUI, pedig minden optimalizációt megpróbáltam kikapcsolni.
Faszányosan rögzítette, hogy kimentem a kertkapun, aztán másfél óra tekerés után annyit tudott megállapítani, hogy másfél óra múlva megint a kertkapunál vagyok
Mi a rákot kell még állítani?
Nem használok sok alkalmazást, a komoot-on kívül csak a Pulsar zenelejátszó ment a háttérben. -
royalka
őstag
Sziasztok. Jelenleg 11.0.4.0 (pekmixm) rom van fent. Ha váltanék globálra akkor nagyobb hangerő lenne bt fejhallgatóval esetleg?
Szer.: vagy ez a globál..
-
vlevi
nagyúr
Batraknak itt a miui12 global beta.
Xiaomi rolls out MIUI 12 beta stable update to the Mi 9, Redmi K20/Mi 9T, and Redmi K20 Pro/Mi 9T Pro -
vlevi
nagyúr
Tudom, mindegyik normálisabb zenelejátszóban van, csak sokkal egyszerűbb volt kiválasztani a MIUI hangbeállításban azt a fülest, amit használok, minthogy az EQ beállításaival babráljak.
Mert szerintem senki se tudja fejből, hogy milyen EQ beállítást kell használni egy zárt fejhallgatóhoz, és milyet egy noname fülbedugós, vagy egy másik, agybadugós füleshez, hogy ne legyenek tompák a hangok.
Nnna, a MIUI hangbeállítást pont ezt tudja, teljesen jól hozzáigazíttotta a hangzást a füles típusához. -
vlevi
nagyúr
MIUI alatt van egy hangszínszabályzó, ahol egész normálisan be tudtam állítani a vezetékes fülesemet. Kiválasztom a formára legjobban hasonlító fülest, és akkor normálisabb a hangja, mint az általános beállításnál.
Most viszont vettem egy BT fülest, és annál sajnos le van tiltva ez a hangszínszabályzó, és eléggé bödön hangja van így a fülesnek, legalábbis a vezetékeshez képest.
Rá lehet valahogy venni a MIUI-t, hogy engedje a hangszínszabályzót BT fülessel? -
vlevi
nagyúr
Na, majd ha lesz 12-es Miui, meg 10-es droid, csinálok egy gyári visszaállítást, meglátjuk mi lesz.
Ha az se teccik, majd keresek helyette valamit, pixel expérience ROM, vagy mittudomen.
De én nem mokoltam vele semmit, illene mennie rendesen.
Nálam már elmúlt az az időszak, amikor napokon át azt élveztem, hoyg babráljátok, allitgathaom a kütyüimet.
Mostmar jobb szeretem, ha out-of-the-box normálisan, az én igényemnek nagyjából megfelelően működik. -
vlevi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #2604 üzenetére
"Tapasztalatom szerint azok az appok szinte sose zárodnak be, amelyeknek van az értesitő sávon futó service folyamatuk."
Strava, Komoot, rBiker, mindegyiknek van. De, ha az akku optimalizálásban nem állítom a nincs optimalizálásra, akkor, amint visszaváltok a home screenre, eltűnik az értesítő ikonja.
Ráadásul valamelyik nap, nem tudom miért, az Komoot-t visszarakta miui ajánlottra, aminek a végeredménye az lett, hogy annyit sikerült rögzítenie, hogy elindultam, meg megérkeztem. Közben eltelt másfél óra, de mintha ki sem mozdultam volna a lakásból..."(#2603) Viktor0610 "
Én mindig azzal kezdem, ...
Hát, na ez az, ami miatt teljesen felesleges ez a MIUI optimalizálás. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha elég lenne azzal kezdeni, hogy elindítom az alkalmazást, és örülök neki, hogy működik??? -
válasz
aprokaroka87 #2604 üzenetére
"Amúgy a fejlesztői beállítások-ban található miui optimalizálás kikapcsolása dolog tulajdonképpen mit nem optimalizál?
"
Passzolom, én azt nem szoktam kapcsolgatni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az a baj hogy lehet hogy pont az általad emlitett appokat nem kedveli a miui, vagy az app a miui-t
Tapasztalatom szerint azok az appok szinte sose zárodnak be, amelyeknek van az értesitő sávon futó service folyamatuk.
Pl ma Solid Explorer-er egy kb 4.2gb-os állományt töltöttem fel gdrive fiók-ba, az app szinte végig háttérben volt, kb 1 órán keresztül, mivel lassú net volt, így lassabb volt a feltöltés is.
Akkumulátorkimélő ( ajánlott ) van kiválasztva.
Amúgy a fejlesztői beállítások-ban található miui optimalizálás kikapcsolása dolog tulajdonképpen mit nem optimalizál?
-
Nem tudom, ez miért akkora dolog.
Én mindig azzal kezdem, ha telepítek egy appot MIUI-rendszerre, hogy beállítom a "miui-s hülyeségeket".
Akkukímélő, memóriában tartás, automata indulás.Sosem volt gondom az appokkal, minden rendben futott a háttérben, értesítések érkeztek.
-
vlevi
nagyúr
Júniusban várható a MIUI12 Global verzió, egyelőre csak a kiemelt készülékekre. A többire, pl Redmi Note7, majd valamikor később.
[link]Előre felek az akku kímélő csoda funkciótól.
Már a mostani az őrületbe kerget, hogy mindent lekapcsol, egy nyavalyás track logger, edzés programot nem enged a háttérben futni.
Pedig a fejlesztői opciókban ki van kapcsolva a MIUI optimalizáció, és mégis az akku beállításokban alkalmazásonként át kell allitani nincs korlátozásra.
Nem tudom ez mennyire javítja a MIUI megítélését, mert aki nem ért hozzá, annak csak szimplán szar, mert nem tudja használni a xiaomi telefonján a Strava, Endomondo, ... alkalmazasokat
Új hozzászólás Aktív témák
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Villanyszerelés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- DOOM - The Dark Ages
- Politika
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest