- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
válasz
Ron Swanson #3692 üzenetére
Akkor ez ennyi, nem tudhatod, ki nyúlt már bele a gépbe, miután átadtad, vagy miután Ő átadta. Gondolom nem volt a csavarok felett védőmatrica. Ismerősöm le szokta védeni, hogy ha piszkálják, ugrott a vállalt garancia is. Kis roncsolással leszedhető matrica pár100 Ft egy tekercs. A másik oldalt is értem, egy reball van, amikor csak pár hétig tartja egyben a gépet. Én mindenképp javaslom az adásvételit a következő esetnél, még ha ez nem is divat, abban le lehet rögzíteni, ki mit vállal.
-
válasz
Ron Swanson #3694 üzenetére
Ez nem a te gondod, gondolom kipróbálás megvolt átadásnál, adásvételi készült amiben leírtátok, hogy nincs rejtett hibája, az, hogy ő továbbadta és ez idő alatt nála és a következő vevőnél rendeltetésszerű volt e a használat te nem tudhatod.
Ettől függetlenül felajánlhatod, hogy együtt fedezitek a javítás költségét de én ilyet akkor csinálnék ha az eladott gépet biztosan be tudom azonosítani, hogy a sajátom volt e.
Sokak számára nem ismert, de magánszemélyek közötti adásvétel esetén is érvényesek a Polgári Törvénykönyvben rögzített kellékszavatossági szabályok, vagyis a vásárlástól számított egy éven belül eladóként felelősséget kell vállalni az értékesített termékekért. Bármilyen termék továbbadásáról is legyen szó tehát, az árucikk eladója a termék hibájáért (pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) szavatossági felelősséggel tartozik.
Az adásvételi szerződésekben az eladó felelősségét csakis a termék olyan hibája alapozza meg, amely hibának az oka már megvolt a termékben a vásárlás pillanatában is, csak akkor még nem volt felismerhető (ezért nevezik rejtett vagy gyártási hibának). Az eladó kellékszavatossági felelőssége független attól, hogy tudta-e, hogy hibában (pontosabban hiba-okban) szenvedő terméket adott el, vagy sem, tehát a jóhiszemű eladó is felel a hibás teljesítésért a vevővel szemben.
-
válasz
Ron Swanson #3692 üzenetére
Akkor ennyi.
De mi a hiba, mi lett a masinával?
-
thomasa
senior tag
válasz
Ron Swanson #3685 üzenetére
Ezt találtam: https://panaszkezelo.hu/hasznalt-termekekre-is-ervenyes-a-szavatossag/
Kérdés, hogy írtak-e a felek adásvételit? Vagy bármi papírt? -
válasz
Semmit, keresett is rajta, hisz ez volt a célja...
Használt cuccnál ez van. Ha nem nála, nálad romlik el, de kíváncsi lennék mi romlott el amúgy?
Mert lehet az utolsó user buheralta.. meccseljék le ők.
-
raziel01
veterán
válasz
"Ilyenkor mi lenne a helyes eljárás?"
Semmi. Eleve te garancia nélkül adtad el. Ahhoz se lenne semmi közöd ha nála romlik el 5 nap után nem hogy ahhoz, hogy másnál akinek tovább adta. Ilyenkor még az is felmerülhet, hogy valaki buherálta. Nyilván ezt távolról nem fogod tudni eldönteni. Nem is kell.
Vettem már én is használt cuccot meg adtam is el. Ez ilyen ha gari nélkül veszed, bármikor elromolhat. Minden félnek be kell ezt látni főleg ha ki is volt írva. -
válasz
Jogilag nem adhatunk tanácsot, de az biztos, hogy átvétel után 5 nappal mi nem tudunk ezzel foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest