Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gold007

tag

Sziasztok!

Sajnos belefutottam egy esetbe ahol nem tudom mit kéne tenni.
    [Hirdetés]
    A kártyát megvettem az illetőtől, a hirdetésben írt garanciális feltételekkel. Előre utaltam, foxpostba küldte. Ezzel semmi gond nincs, a kártyát meg is kaptam, kb egy héttel ezelőtt.

A kártyát úgy árulta, hogy szépen működik de nagy terhelésnél ingadozik az órajel, semmi egyéb hiba, furcsaság nincs, ezt privátban is külön megerősítette(!), és ahogy a hirdetésben olvasható erre garit is adott. A kártyát kipróbáltam játékokkal, 1 óra múlva elkezdett kifagyni a gép, majd kb fél óra múlva szó szerint elfüstölt és felrobbant rajta valami. Amikor ezt jeleztem neki, sajnálatát fejezte ki, majd amikor mondtam hogy szeretném visszaküldeni, kb hülyének nézett és elkezdte magyarázni hogy ja, erre nincs gari, meg miért adtam neki nagy terhelést, erre nem vonatkozik a gari stb. Mindezt úgy hogy a hirdetésben egyértelműen írja hogy mi a hiba jelenség, ami a valóságban nem úgy volt, és azt sem kötötte ki hogy ne szabadna terhelni a kártyát. Olyanokat írt, hogy nem lolra használtam ezért nem vonatkozik rá gari, meg hogy csak pici terhelésre vonatkozott gari. Amiket ugye se a hirdetésben, se privátban nem írt. De a legviccesebb, hogy szerinte "miután egy órát ment nálam a kari, ez bizonyítja hogy a hirdetés megfelelt a valóságnak", ahhoz meg semmi köze ("honnan kellett volna tudnia?") hogy utána felrobbant a kártya. Hát, például pont ez a garancia lényege... :D Ha előre tudná hogy fel fog robbani és úgy adja el azt úgy hívják hogy csalás, átverés....
    A felrobbanás után szétszedtem a kártyát ahol kiderült hogy már volt fizikailag javítva, erről ő állítólag nem tudott.

Na mindegy, vitatkoztunk sokat majd felajánlotta hogy adjam el a kártyát így hibásként és a fennmaradó összeg felét kifizeti. Végül ebbe beleegyeztem mert láttam hogy borzasztó beképzelt egy valaki és többre nem fogok vele jutni. Aztán egy nap múlva közölte, hogy visszavonja az ajánlatot és azóta az üzenetekre sem válaszol (01.05).

Végig elképesztően beképzelt, makacs, öntelt stílusban kommunikált, a másikról alapból a rosszat feltételezi, és azt érzem hogy kb ő tesz szívességet hogy még válaszolnia is kell... Az értékeléseit nézve sajnos másnak is volt már hasonló tapasztalata vele, sőt külön vicces hogy amikor fordított de hasonló helyzetbe került akkor nem győzte a negatív értékelésben szidni az eladót. A blogján meg leírja, hogy ő csakis úgy áll másokhoz amit ő is elvárna... Sokszáz emberrel üzleteltem már, itt is meg máshol is, de ilyen makacs, beképzelt és lenéző valakivel még nem találkoztam.

A lényeg, hogy értékelést nem szeretnék kezdeményezni, mert nyilvánvaló (le is írta privátban), hogy negatívat adna nekem, amire érthetően nem vágyom így hogy buktam 10-20 ezret eleve.

Van bármilyen lehetőségem? Szigorúan véve jogilag csalás nem történt, mert ugye a karit megkaptam. Egyszerűen csak semmit nem ér a szava, összevissza utólag kimenti magát, nem tartja magát ahhoz amit leírt. Gondolom ha jelentem akkor sem tudnak semmit csinálni, max egy értékelést, amit amúgy is szívesen jóváhagyna, hogy leírja egy negatívba hogy mekkora egy pofátlan követelőző valaki vagyok amiért le merem írni neki hogy nincs igaza és vissza kéne vennie a kártyát. Ezt ő maga írta nekem, nem én találtam ki :( Szomorú hogy ilyen emberek vannak.

Új hozzászólás Aktív témák