- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyote2000
őstag
LOL! Nekem is volt 6680-asom, es oszinten szolva, tele van felesleges ''21. szazadi'' funkciokkal. Kerdes, hogy te tenyleg kihasznalod ezt? Vagy csak kethavonta egyszer eloveszed ezeket a funkciokat? Word, excel, 3G (egyelore), elforgathato kamera, egyedi (push talk, vizuális rádió, stb.) szolgáltatások,
A munkambol adodoan nekem valoban szuksegem van ezekre a funkciokra (irodai alkalmazasokra gondolok), de akkor inkabb laptopot cipelek, vagy ha tul nagynak bizonyul (ilyen meg nem volt!) akkor egye fene, beruhazok egy PDA-ra. De egy telcsi ne legyen ekkora batar nagy, mert sokszor felesleges a nagy tudas, tenyleg csak telefonalni kell.
Meg is valtam a symbianos sorozattol - bar nem kizart, hogy egyszer visszaterek, ha elerik az optimalis teljesitmeny/meret/keszenleti ido aranyokat... -
PrinczA
őstag
Jönnek az ünnepek, és lehet hogy mégis egy mobil lesz (okostelefon) [link], de sajna még határozatlan vagyok
-
PrinczA
őstag
Vegul eladtam az MPX200-mat es vettem egy Nokia 6310-est, telefonalni ez is jó, a tobbit meg megoldja egy PDA !
-
_Volkovy_
nagyúr
Kell bele:
-óra
-számológép
-sok sms-nek tárhely
-jól látható kijelző, egy alap színes már elég, feketefehér már mégse legyen
Ne kelljen sokat tölteni, és nézzen ki jól.
Ennyi, ezért van már sokadik éve 6610-esem. -
lajo
senior tag
Nem tudom miért nem lehet elfogadni hogy most már minden szart tudnak a telefonok...
Azt megértem hogy valakinekj nem kell olyan jó de...
Ennyi erővel minek bele számológép? előbb tönkre megy csak! minek ébresztő? arra ott van az ébresztőóra/vekker!
NA mind1 csak ezt akartam... -
-
zfarkas
senior tag
válasz
Viktor0610 #132 üzenetére
A 6310i nagyon sokáig bírja? Mert én már megszoktam az Ericsson T65-nél, hogy mindig elfelejtem, mikor töltöttem utoljára
-
róland
veterán
És ezekből mennyit használsz? Nem úgy, hogy jaj de jó ilyen is van, meg egyszer kipróbáltam. Hanem nap, mint nap. (Szvsz a tizedét.) Akkor meg minek.
Nekem most jól jönne egy mp4 videó lejátszására alkalmas mobil, mert sokat utazom (busz, vonat),meg ilyenkor télen a melóhelyemen sincs annyi munka, így néha tudnék filmet nézni, hogy ne unjam ''halálra'' magam. -
tomjoe
csendes tag
Én nem engedném gyártani a nokia 6680-as kategoriái alatt a mobilokat! 3G-s mobilokat mindenkinek! 2010-ben már a leg alacsonyabb kategoria is 3G-s lesz! UMTS/3G és a két kamera vagy elforgatható szinte kötelezö lesz!
-
-
Sanya
nagyúr
az én telefonomnak ezt kellene tudnia
-kurva olcsó legyen.
-nagyon sokáig bírja, legalább 2 hétig 10 óra beszélgetéssel
-ne legyen túl kicsi, a gombokat be tudjam nyomni
-kizárólag telefonálni és sms küldeni tudjon. a többi funkció alapból benne se legyen.
-vagy 256.000 színű, vagy fekete-fehér. a többi kombináció fos.
-olyan korlátlan telefonkönyv, és vagy 10.000 sms férjen bele
-iszonyat gyors legyen
-extra: számológép, pénzváltó
-ébreszteni tudjon még akkoris, ha kikapcsolás előtt még a hangját is letiltottam
-legyen benne fogadó fél korlátozás, tehát tudjak számokat bannolni (ha hív, csak villog), sms-re ugyanez.
kimenőkorlát is legyen rajta, tehát véletlenül se lehessen tiltott számokat hívni, vagy sms-ezni vele emeltdíjasakat
szerintem
[Szerkesztve] -
tomjoe
csendes tag
A mobilom funkciói legyenek (és vannak is!):
-EDGE és 3G/UMTS,
-3G videotelefon,
-elforgatható vagy két kamera (több Megapixeles),
-Symbian operációs rendszer,
-bövithetö memoria,
-minimum 265 000 szines kijelzö,
-zenelejátszó (mp3, AAC, waw, mid, stb.),
-irodai funkciók (world, excel,stb.),
-személyre szabható menürendszer, és készenléti menü,
-GPS (telepithetö, vagy beépitett),
-telepithetö programok,
-internet és wap elérés (xHTLM, HTLM),
-alapszolgáltatások (telefon, SMS, MMS, órafunkciók, naptár, stb.),
-egyedi (push talk, vizuális rádió, stb.) szolgáltatások,
-beépitett kihangositó,
-rezgö motor,
-képkezelö és egyébb multimédia szolgáltatások, stb.
-minden ami 21. századi funkció!!! -
hobizoli
nagyúr
Lehessen vele telfonalni, legyen benne ora, ebreszto, szamologep es az akkuja birja 4-5napig atlagos hasznalat mellett...szerintem.
hobizoli -
ragazzo
őstag
Azt hittem már senki nem szól hozzá ehhez a totyikhoz.Ugyanolyan hülyeség, hogy kinek melyik telefon tetszik.Vagy kamerás vs. nem kamerás.
-
Kokkantas
senior tag
Mit is tudjon egy mobil?
Ez egy jó kérdés, de szerintem a mobiltelefonnak az a lényege hogy telefonálj vele, és nemakarok én azzal fényképezni meg hangot felvenni meg jáccani. Azok minek bele csak növelik a valószínűségét annak, hogy hamarabb elromlik. (Bár kétségkívül kényelmesebb ha minden egybevan.)
Nekem az bőven elég ,hogy tudjak vele hívást fogadni és kezdeményezni, SMS-t küldeni, sokáig bírja az akksi és legyen strapabíró. Nemkell bele egyéb funkció. -
PrinczA
őstag
Azt hiszem ez most a nekem valo: [link]
-
Vapor
aktív tag
Szerintem:
-240x320 pixeles 262 ezer színes képernyő
-bluetooth, infra
-bővíthető 4gb-ig
-2mpx-es kamera
-ne legyen túl nagy
-bootolási idő rövid legyen, a menü és minden gyorsan mennyen...
-symbian vagy windows platform (nem kötelező de nem árt)
-beépített e-mail (kezelje a hitelesített smtp-t is!!!)
-mp3 lejátszó,
-könnyű legyen (mármint a súlya)
-világóra
és mindegy egyéb ''alap'' dolog: telefonálás, sms, ébresztő, stopper, stb... -
Sanyi_666
csendes tag
Szerintem szűkitds a listát van egy-két felesleges dolog is benne de én ajánlom a Sony Ericsson K750i - t.Ha kamera nem kell akkor nem tok tanácsot, akkor keresgélj a hivatalos oldalakon a régebbi mobilok közt.
-
PrinczA
őstag
En meg mindig meg vagyok elegedve a Motorola MPX 200 smartphone-mal.
A legkozelebbiben mat lesz kekfog es wifi, addig marad az MPX 200, csak meg egy akut kell talalnom hozza.
Esetleg lecserelem egy jo PDA-ra es egy fapad telefonra, de ez meg csak csirajaban leledzik elmem legmelyen. -
cortez25
senior tag
amit egy 3310-es tud...annál több nem kell...
-
Sczor
tag
tudod mit???
én nekem 1 ojan telo teló kell ami a leg többet tudja az meg tudomásom szerint ez a sony ericson w900i (és létező meg magyarországon is kaphato legyen) -
pitom
tag
Mi a mobiltelefon meghatározása? Valami hivatalos fogalom kellene, köszi
-
PrinczA
őstag
Egyre jobban tecc a Motorola MPX 200 !!!
-
Florida
tag
Én az enyémet telefonként használom,és vidéken élek ahol nem fenyeget a 3G szolgáltatás
Őszintén szólva,amikor itthon van 2mbites net,van egy canon fényképezőm,és van játékgépem,a telefonnak már csak a telefon-szerep betöltése marad..
Ha neked több kell,akksi-idővel kell fizetned,sajnos. -
Athos07
senior tag
Azokban, amiket te is említettél, én is teljes mértékben meg vagyok elégedve a kis 6610i-mmel, de én sajnos már így 1év után többre vágyom... az akksi dolog pontosan az, ami miatt naggggyon hiányozni fog ez a kis édes: 1 hetet simán elmuzsikál. Ezt a nagyobb, fejlettebb kijelzőkkel nemigen tudják már elérni.
-
AS
félisten
Én inkább felse sorolom mit tudjon mert betelne 10 oldal.
Egy pár dologot igen:
Legyen széthúzhatós!
2.2 vagy 2.4 col kijelző VGA felbontásban 640-480 16 millió szín.
3 vagy 5 vagy 7 megapixeels mindegy csak olyan képeket készítsen mint egy 50 digi gép ezres
gép.
Ne legyen hatalmas. d500-nál lehet azért nagyobb.
EDGE 3g ás 3g+ sávszélesség.
Beépített hátértároloval ( min 5 giga)
Beépített műholdas csippel ellátva, (lopás ellen)
Lézeres bilentyüzet kivetítés.
Ilyen hogy mp3 meg kékfog megse említek, mert alap,
Ilyen még nincs de hamarosan lesz 1-2 év mulva. -
Loha
veterán
Én teljesen elégedett vagyok a telómmal (ME45).
Soha nem hagy cserben, mindent kibír, és nem olyan rég vásárolt új akksival(LiPolymer 1100mAh) több mint egy hétig bírja.
Nekem ezek a legfontosabbak. -
Florida
tag
-Színes kijelző(szebbek a menük színesben mégiscsak)
-sok hely a neveknek,telefonszámoknak
-könnyen elérhető,pontos gombok az sms és a könnyű kezelés miatt
-nem túl nagy kijelző,hogy keveset egyen
-kamera felesleges bele,esetleg lehetne egy drágább modell,amiben van
-kívülről legyen elegáns
-ne legyen se túl nehéz,se túl légies
-ne legyen divattelefon
-''egybe'' legyen,nem kell kinyitós-kihajtós
-hívják Nokia 6610-nek.. -
Athos07
senior tag
Engem csak az zavar, hogy bár az oldalhosszúság pl. a Casio Ex-Z750-nél 4:3 arányú, de ugyanez pixelekben kifejezve: 480*240 (115.200), az egész kijelző amúgy 2,5'' átmérőjű, úgy 6,2 cm. Tehát vagy nem egy sorban helyezkednek el a képpontok, vagy nem azonos a pixelek oldalhosszúsága...
De legalábbis nekem úgy nyugodt a lelkem, ha kocka-pixeleket nézek, még ha nem is látom őket (Nokia N90!)
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Én úgy tudom, hogy True Color a fényképezőgépek kijelzője. De legalább 200.000 körüli színt megjelenít a többségé. Azért érdekes lenne, hogy pont egy olyan területen lennének gyenge minőségű alkatrészek, ahol épp az a bizonyos alkatrész az egyik legfontosabb része valaminek.
Amúgy egy link a Canon Europe honlapjáról, egy kb 50.000,- forintos gép műszaki adataival.
Bővebben: link
Érdemes egy pillantást vetni a kijelző paramétereire. -
Nekem a tökéletes az egy k720/w800 lenne, egy 2gb-os mem.karival, meg persze v.mi 2-32*os optikai zoommal... Más nem is kéne bele, csak az, amit ez a két teló tud, meg ez a néhány ''csekélység'', és már rohannék is...
mondjuk a k750i-t így is megpályázom -
Athos07
senior tag
Na nem reklám, de erre valók pl. a programozható billentyűk, vagy az előre programozott billentyűk is viszonylag a legfontosabb dolgokra (névjegyzék, naptár, sms...) vannak ráizzítva, így, azokat könnyű elérni. Jóapám is megadta magát, pedig kb 2 évig használta a 3310-esét, de miután használhatatlanná vált, vettem néki egy alap 3120-ast, azon a középső 4irányú gombon minden megvan, ami neki kellhet, és örült neki.
-
AS
félisten
Akor vegyetek: Sagem Myx1-2-t!
Monokrom telcsi! -
WN31RD
addikt
Szerintem nem arról van itt szó, hogy azok panaszkodnak, akik az új funkciókat egyszerűen fölöslegesnek tartják. Sokkal inkább az okozza a bosszúságot, ha valaki az egyszerűbb, alapvetőbb, fontosabb feladatokra szeretné használni elsősorban a készülékét, de ezt a sok fölösleges csicsa vagy az új készülékek ésszerűtlen tervezése megnehezíti. Nem ritka, hogy az új funkciók a régiek használhatóságának vagy a megbízhatóságnak, kényelemnek a rovására mennek.
(Megjegyzem, én alig írok SMS-t: Nem tudom, pontosan mennyit, de átlagban heti egynél egészen biztosan kevesebbet, talán havonta kettőt. Szerintem jó dolog egyébként, hogy van lehetőség SMS küldésére, csak éppen elég ritkán van szükség rá.) -
AS
félisten
Nyugi Ati ezek azt úgy sem értik, ők még régi világban élnek..
-
Athos07
senior tag
Ti soha nem unjátok meg, hogy 10000x is elmondjátok, hogy nektek csak telefonálni, meg sms-ezni kell a telefon? Nem azért, de ez már annyira elcsépelt, hogy az már fáj.
Egyébként 10 éve meg azt sem tudtátok, hogy mi az az SMS, és ma meg már használjátok. 10 év múlva már a nagyapám is EDGE-en fogja nézni az időjáráscsatornát, és ezt úgysem tudjátok megállítani, úgyhogy félre a demagóg dumákkal!
Lehet, hogy kicsit off voltam, de egy idő után felháborodik a technikai újdonságokra kicsit is fogékony ember.
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
A digigépek kijelzője teljesen más tészta: ott nem is egy sorban állnak a képpontok, hanem ''cikkcakkosan'', és a felbontás tekintetében kb 2:1 arányú V:H képpontszámok vannak, és kevés színt is tudnak (azt hiszem általában csak 12bitet), úgyhogy nem egyértelmű, hogy azok jobbak! Persze vannak 100.000-es gépekben 250.000 pixeles kijelzők, de hát az akkor sem ugyanaz a technológia, és a fogyasztásuk is nagyon magas.
Szerintem akkor is a jelenlegi TFT-t, és változatait kéne továbbfejleszteni. (Ld: Nokia N90! Made by Philips.) -
róland
veterán
Miután a gyártók kinálatában - igaz nem a mobiltelefon részlegeknél - már van jó minőségű nagyfelbontású LCD kijelző - lásd digitális fényképezőgépek kijelzői (minimum 60000 pixel, szemben a telefonok átlagos 20000 pixeljével) -, ezért nem tisztességes eljárás a részükről, hogy a mobiltelefonokban próbálják meg elsózni a ''korábban'' legyártott kijelzőket.
Már azt is kitalálták, hogy miként kell egy gépvázon belül megoldani az optikai zoom működtetését/működését.
Annak idején már sikerült tisztességes ideig kitartó akkut is gyártani.
Nekem eddig ergonómia terén a T630-asom jött be legjobban (bár a visszaléptetés és törlés gombok elhelyezését nem bírom megszokni, de ezen kívül nagyon tetszik a billentyűzete).
Olyan telefont szeretnék, aminek jó ergonómiája van, az akksija 1,5-2 hetet kibír egy feltöltéssel, ha már színes kijelzős akkor ne akarjon a gyártó átvágni, hanem legalább digitális fényképezőgép minőségű kijelzőt szereljen a készülékbe. Legyen jó hangminősége, legyen kihangosítható. Ha fényképezőgépes, akkor végre szeretnék valami 3-szoros optikai zoom-os minimum 2 megapixeles fényképezőgépet.
Mindezt emberi méretben, és 100 g alatti tömegben. -
PrinczA
őstag
válasz
Zoli bácsi #86 üzenetére
Én is nézegettem !
de aztan lett a fenti telo. -
Zoli bácsi
őstag
Hali! Pár hónapja írtam ide, hogy nekem a Nokia 3410 tökéletes. Azóta találtam jobbat! Számomra ez az ideális telefon:
- Kb másfél hét egy feltöltéssel (Többet beszélve is egy hetet elmegy)
- Napfényben tökéletesen olvasható kijelző
- Nagy térerő (ahol a 6230 nem látta a pannon hálót, ott ezzel beszélgetek)
- Hangos, egyszerű csengések
- Erős vibramotor
- Könnyen kezelhető, egyszerű billentyűzet
- Strapabíró, ha leesik sincs semmi baja
- Nem sok embernek van ilyen.
Bővebben: link Ő az! Nekem tökéletes. Fényképezni van egy tükörreflexes filmes Praktica gépem, zenét a Technics tornyon hallgatok, a 6230-asom meg eladtam, mert sok mindenre jó volt, de ha telefonálni akartam vagy térerő nem volt, vagy éppen lemerült.. Ha valakinek csak telefon kell, ajánlom. (Szigorúan 30 éven felülieknek) -
PrinczA
őstag
2 hete vettem egy Motorola MPX 200-ast.
Ez mar kozeliti a számomra tökeletes telefont. -
TexT-BoY
addikt
kivül:
-igényes alu vagy nemesfém boritás
-olyan gombok amik nem kattognak pattgognak nyekeregnek hanem finoman müködnek
-100g alatti
-kb akkora mint egy 3410-6310i de LAPOS és nem kell kinyitne becsukni akáéri csa stilzáltan
kijelző:
-640x480as felbontás (vagy legalább megközelizöleg ennyi)
-16bites szinmélység
multimédia:
-2mpx-es kamcsi ami legalább K750i szintű képet csinál
-olyan hw-s mps és wmw lejácco amivel már lehet valamit kezdeni
-külső kártya slot (ala W800i)
-gyors adat átvitel
-1Gb minimum bövithetőség
-SZTEREO hedset ami tényleg jol szol (ala W800i)
-rednes szoljon a hangszoro ne vödörsen
-GPS
jo naptár stb az már mai is megvan szinte tökéletesen..
most idegesit hogy mp3 player + telefon nem fér meg együtt...
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Szerintem:
- min. 1 hét készenléti idő
- memóriakártya foglalat
- kb. 6310i méret, célszerűen minél laposabb, hajtogatós-forgatós bohóckodások nélkül, kb. 100 gramm elfogadható súlynak
- médialejátszó, diktafon, fm rádió
- okos, de egyszerű naptár
- esetleg valami használható kamera, de nem kell túlbonyolítani
- Bluetooth, infra, USB interfészek
- LED zseblámpa
- pattogós működés
- nagyobbfajta, nagyfelbontású kijelző
- tisztességes anyagminőség kopásálló, anyagában színezett burkolattal
Nekem asszem ennyi elég is lenne. -
-
PrinczA
őstag
Elindulok munkaba es magamhoz veszem:
- mobiltelefonom
- mp3 jelatszom (ha cseng a telefonom nem hallom, ha cseng, macera elovenni, fules ki...)
- hataridonaplom (ha már telefonalok es be kell jegyeznem vmit mp3 lejatszo fules csung a z 1ik fulembol a masikon a telefon, taskaban kotoraszok, majd jegyzetelek)
- fenykepezogepem
- mobil Play Stationom
- órámat
- meg mit tudom en meg mit
Nem lehetne ez egyben? -
Bazsesz
őstag
Öcsém, miket nem követeltek meg egy mobiltelefontól... négy opteron processzor egy 6800SLI-vel ne legyen véletlenül benne megkörítve 16 giga rammal, meg 800GB vinyóval? Mindezt 10000 HUF-ért, és 15 hét készenléti idővel...
Nekem ami a legfontosabb:
-lehessen vele telefonálni
-lehessen vele SMS-t írni
-bírja az akksija valamennyire.
A többit meg magas ívről lesz*r*m. Már elnézést. Én azt az elvet követem, hogy telefonnal telefonálni, digitcammel fényképezni, MP3lejátszóval zenét hallgatni, stb stb... -
Athos07
senior tag
A jelenlegi 3 nokia N-széria összegyúrva... na az az lenne számomra:
- N90 kijelzője
- N91 háttértára
- N70 méretben -
PrinczA
őstag
ez engem nem hat meg
nekem meg mindig ilyen tudasu telo kell Bővebben: link -
Athos07
senior tag
Hát most hallom, hogy az év végén jön a 3MP-es Nokia, még hamarabb a 2MP-es... már csak az a dolguk, hogy rendes köntösbe bújtassák, olyanba, ami a részvényeseknek is tetszik (lol, szóval inkább nekünk...
)
-
törölt tag
Én,
-linuxot szeretnék rá ami mindet tudja kezelni, én meg azt csinálhatnék vele amit csak szeretnék(ha tudnék)
-SD kártyából lesz 32GB(még pár év)
-használható videó kamerát szeretnék bele ami legalább 640*480 30fps jó minőségben sztereó hanggal(HiFi), nem limitált felvételi idővel
-''kéksugárzást'' nem szeretnék bele az is bőven elég ami muszály
-....
-....
de asszem még várnom kell ilyenekre egy kicsit
beteszek egy ilyet is, mert tetszik
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
Én így képzelem el a Nokia 6690-et:
- kihoznám a AVGAkijelzőt: 360*480, minimum 24bit
- beleraknám a BluTut2-t, 100méteres hatótáv, gyorasabb, stb.
- a forma maradna a 6681-hez hasonló (MONOBLOCK!)
- visszafogottabb első kamera (mint pl. sxg75, vagy k600)
- a hátsó csúszka helyett elhúzóka (S700i)
- az RDS is belekerülhetne
- a memóriakártyák vinyó méreteket érnének el (40giga+)
- 3MP-es kamera - minőségi optikával (ennél több már pazarlás)
- Symbian, Windows, Linux (multiboot)
- GPS beépítve
szerintem
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az az igazság, hogy azért kicsit unom ezt a kinyit-becsukot, de a billzárt ki-be dolgot is untam
, olyan kéne, hogy olyasmi kapcsoló legyen mint modjuk az ipod-on, nem?
Ja multkor hallottam, hogy a PSP-be lessz majd telefon, de nem is tudom, túl nagy, vagy a fene tudja.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
csörögjön ha hívnak és lehessen vele telefonálni, meg esemest küldeni.
minden más felesleges (nekem...) -
ferencka
tag
Könnyű legyen
nagy kijelző minél tőbb színnel
nagy felbontású kamera
nagy belső memória+bővítési lehetőség
Gyors és stabil symbian rendszer
edge wi-fi wlan támogatások
bluetooth
touchscreen
egyszerű menürenszer
sokat bíró aksi
mp3 wave avi mpg4 stb lejátszási lehetőség alapból. -
sirály12
őstag
Ez az utóbbi két teló amit mondtatok, hol tökéletes? Alig tud valamit.
-
Zoli bácsi
őstag
Én megtaláltam az ideális telefont!
Az elvárásaim voltak:
-Hosszú készenlét
-Mindig tökéletesen látható kijelző
-Ne legyen kamera, gagyi zenés csörgések
-Jó térerő
-egyszerű, könnyen kezelhető
-Hangos, egyszerű csörgések
-Megfelelő méret
Ez a Nokia 3410. Nekem tökéletesen bevált. Vettem egy 6230-ast is, de a fiók aljára került hamar. -
sirály12
őstag
Nekem ilyen teló kellene:
- Nagy (hatalmas) érintőérzékeny kijelző
- Min. 65000 szín.
- Min.: 300Mhz-es RISC proci
- Infra, blútyúk
- HSCSD, UMTS, WLAN.
- Min.: 128 Mb belső mem
- SD karihely
- Gomb nem kell!!! Csak egy bekapcsgomb!!!
- Legalább 1 hetet bíró akksi.
- Fém tok. (ha lehet acél)
Kb. ennyi. Ezek a legfontosabbak.
Ja ami kimaradt:
- Persze oprendszeres legyen. Ez talán a legfontosabb.
[Szerkesztve] -
PrinczA
őstag
Az a gond, hogy egy csomo dolgot, csak a hasznalat kozben veszel észre, sehol sincs leirva.
-
Hypp
aktív tag
Az MDA Compact nem...
Nézz szét a PDAmania webáruházában Bővebben: link(némely ár horribilis...)! Ilyeneket keress a ''késziszámítógépek'' részlegben, hogy E-TEN, AnexTek, HTC Qtek, esetleg i-Mate (kívül-belül ugyanaz, mint a Qtek), palmOne Treo kommunikátorok.
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy MDA = Qtek = iMate
[Szerkesztve] -
Hypp
aktív tag
Bővítés az oldaladra a telefon összehasonlítók részhez:
Ráböksz egy telefonra, majd az új ablak alján kiválasztod a másik versenyzőt
Különben olvasva az oldaladon a listát, végül arra jutottam, hogy neked egy PDA-telefon kell... Talán egy olyan cucc tudja az elvárásaidat a leginkább kiszolgálni.
Ja, és még valami: kénytelen leszel kompromisszumot kötni bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Készülj fel, ez elkerülhetetlen. Pl. nem fogsz találni telefont, amelyik képes rádióadást felvenni. ...legalábbis én nem tudok ilyenről. Szóval el kéne döntened, hogy melyik funkció mennyire fontos, priorizájl (, mint ahogy felettem is mondta ezt egy korábbi hozzászóló), és máris több esélyed lesz megfelelő telefont találni.
[Szerkesztve] -
PrinczA
őstag
Bővült a lista: Bővebben: link
-
Hypp
aktív tag
Mostmár nem teljesen tiszta... Neked keresünk telefont, vagy a tökéletes telefont próbáljuk megalkotni?
Ha az előbbi, akkor sok szerencsét hozzá, semmi esélyes sincs, ha az utóbbi, akkor bővítem a listát, legyünk telhetetlenek
- üzenetrögzítő a telefonon belül
- wlan plusz skype-szerű program
- bluetooth 2.0
- SDIO
- CompactFlash Type II foglalat
- WindowsMobile OS a programbővítés miatt
- 2MP -es fényképező macro móddal - nem kell fénymásolni a jegyzeteket
- a telefonkufnkciók kikapcsolásának lehetősége - fly mode
- 3.5mm -es jack aljzat
- USB host
- pop3 email kliens
- webbrowser
A PDAmániáról valami ilyesmit próbáltam linkelni, de szétszedte a RI/OS R3
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
ugye első körben azt kell eldönteni, hogy mennyire kell, hogy csepp/ütésálló legyen, mert pl. a siemens m65, ami az egyik legújabb ilyen telefon, elég kevés egyéb feltételnek felel meg.
szal prioritásokat kéne állítani.
[Szerkesztve] -
turho
addikt
Az idális telefon /öcsém szerint/ :
-belső antenna
-vga vagy fél vga felbontás
-min. 65k szín
-érintőkijelző
-ppc win2003se
-fusson rajta playstation emulátor
na szal ezért hajkurászok emberi árba mindenhol 1 xda II-t.
Nekem mpx200 van, teljesíti az elvárásaimat, csak ne lenne 1-2 apró de bosszantó tulajdonsága. Mondjuk egy gyártónak se érdeke összeszedett, mindentudó, és mindezt tökéletesen tudó teló piacra dobása. Akkor nem vennék meg a következő, frissebb, lágyabb, jobb modellt
/A 3210-esemet 63.900 ft-ért vettem, röhej mai szemmel/. -
Zordkaszás
senior tag
Az ideális telefon, szerintem:
- kicsi, de azért egy normális méretű férfikéz könnyen tudja kezelni
- lehet vele telefonálni, jó hangminőségben
- gyenge térerő mellett is jól teljesít
- kibír egy hetet töltés nélkül.
- SMS (esetleg T9 szövegbevitellel, de ez sem fontos).
- WAP, MMS, GPRS, fénykpezőgép, MP3 lejátszó, és egyéb hulladékok nem kellenek bele.
Ilyen egy jó telefon.
A többi inkább hasonlít játékszerre és/vagy státusz-szimbólumra, egyikre sincs szükségem -
PrinczA
őstag
A fenykepezo gepnekem nem fontos, de hát a mai világban fontossá tettél
A mem. kartya kivetel jo 5let
Esetleg lehetne kuldo tarolonak is hasznalni (pendrive helyett), de ez már a XXV. szazad
A mindig friss lista: Bővebben: link -
GodHeart
senior tag
én csak kiegészíteném!
Nekem a tökéletes telefon az lenne, ha az Nokia N-Gage-ben még ezek a plusz szolgáltatások lennének:
- Digitális Műsoradás vételére alkalmas lenne
- 1.3MBpixeles kamera
- Memóriakártya cseréhez ne kelljen kivenni az akkut
a többit ami nekem kell, azt alapból tudja az n-gage! -
PrinczA
őstag
Meg egy kis kiegesszites:
Mit kell tudjon egy mobiltelefon (szvsz):
- Lehessen hívás kezdeményezni és fogadni vele
- Bejövő, hívások szűrése (időzíthető legyen az aktiválás és deaktiválás)
- KICSI de NAGY kapacitású aku (cserélhető akksi (amihez van múltitöltő))
- Bejövő híváskor a csengetés némítása (gombnyomásra)
- GPRS
- Bluetooth
- Infraport
- JAVA
- Óra
- Többszörös ébresztő (kikapcsolva is)
- Időzített bekapcsolás
- Időzített kikapcsolás
- Számológép
- Jó és könnyen kezelhető naptár
- Ismételt bejegyzés lehetőséggel a naptárba
- Naptár figyelmeztetés (kikapcsolva is)
- Vibra hívásjelzés
- Hívószám kijelzés
- Telefonkonyvben egy névhez több bejegyzés:
Mobil telefonszám
Vonalas -//-
Munkahelyi -//-
Egyéb -//-
Fax -//-
Webcím (egyben link)
Wapcím (egyben link)
Otthoni cím
Munkahely név
Munkahely cím
- SMS
- T9
- Diktafon (lehetőleg memóriakártyara mentéssel, a telefonbeszélgetéseket is)
- Sztereó FM rádió
- Felvétel rádióból (memóriakártyára)
- Mp3 minden bitrátában támogassa
- Nagy memória kártya fogadás
- Ütés- és vízálló
- Gyors és stabil op. rendszer, amin programokat futtathatok
- Minőségi anyagokból legyen, és ízléses kivitelben
- Ne legyen túl kicsi inkább vékony
- Kikapcsolható ''képernyővédő''
- Hívásnapló (részletes: időponttal, dátummal, nem csak az utolsó hoz)
- Időzített profilok
- Ne legyen flippes, szétcsúsztatható
- ...
5eleteket várok még !!!
[Szerkesztve] -
törölt tag
én jónak találom ezt a témát mert nekem is kb. ilyen telefon kéne és hátha a telefongyártók tudomására jut
hozzá tennék az igényekhez:
-ne nagyon legyen több mint 120g jobb lenne a 100g se lenne
-lehetőleg 100.000Ft alatt maradjon az ára
-ne legyen túl kicsi inkább vékony
[Szerkesztve] -
Hypp
aktív tag
Olyan telefont soha nem fogsz találni, ami ezeket tudja, az SMS-t meg nem!
Komolyra fordítva...
Szerinted mennyi esély van arra, hogy találsz egy ilyen telefont? Semennyi! Abszolúte zéró! A topicindító hozzászólásodhoz képest még bővítettél is a listán. Szóval az a nagy büdös helyzet, hogy egy ilyen funkciólistával rendelkező telefont most egyszerűen nem éri meg kiadnia a gyártóknak. Talán majd sok év múlva, amikor az európai telefonok alsó kategoriájában is minimumkövetelmény lesz a TV adások fogadásának lehetősége
Na, és akkor most jól figyelj:
plusz
Ja, bocsánat! Nincs benne FM rádió...
Szerk:
Itt még nézz körbe:
[Szerkesztve] -
Mit kellene tudni egy mobiltelefonnak?
Szerintem lehessen vele telefonálni, de azt legalább egy hónapig feltöltés nélkül... -
PrinczA
őstag
Egy kicsit bovitettem a listat (aki tud ilyen telot szoljon) :
Lehessen hívás kezdeményezni és fogadni vele
Bejövő, hívások szűrése
KICSI de NAGY kapacitású aku (cserélhetö akksi (amihez van multitöltö))
Bejövő, híváskor a csengetés némítása
GPRS
Bluetooth
Infraport
Óra
Többszörös ébresztő
Időzített bekapcsolás
Időzített kikapcsolás
Számológép
Jó és könnyen kezelhető naptár
Ismételt bejegyzésekkel a naptárba
Vibra hívásjelzés
Hívószám kijelzés
Diktafon (lehetoleg mem.kartyara mentéssel, a telefonbeszélgetéseket is)
Sztereó FM-rádió
Felvétel rádíóból (mem kartyara)
Mp3 minden bitrátában támogassa
Nagy memória kártya fogadás
Ütés- és vízálló
Gyors és stabil oprendszer,amin programokat futtathatok
Minőségi anyagokból legyen,és ízléses kivitelben
Kikapcsolhato ''képernyövédö''
Hivásnaplo (részletes: idopontal, dátummal, nem csak az utolso hoz)
Idözitett profilok -
ByB
addikt
Az index.hu-n volt nem is olyan rég egy nagy mobilfelmérős topic! Valaki linkelje már be, ha megtalálja... Sok érdekes válasz született!!!
-
Coyot
őstag
Szerintem, elég ha azt tudja amire kitaláltak azaz telefonálni, de lehet könnyű, pici, és sokáig bírja az akksija.
-
PapaMaci
őstag
Jo lenne egy telefon, ami elmegy 12 oránál tovább...
-BT
-Hangtárcsázás
-gyorsmenü, könnyen elérhetö funkciokkal (mint a ''régi nokiákban)
-alacsony fogyasztás
-nagy kapacitásu,cserélhetö akksi (amihez van multitöltö)
-kikapcsolhato ''képernyövédö''
-hivásnaplo
-idözitett csengetési profil
És ne kelljen magammal vinni ezer töltöt, ha egy napra kiruccanok itthonrol, vagy véletlen nem jutok haza ne maradjak telefon nélkül, illetve ne merüljön le a nap végén, amikor épp fontos hivásokat kellene intéznem! -
Kaoru
senior tag
menjél ki japánba, ott biztos van, csak itthon nem müxene.
Egyébként meg nem értem mire ez a sok ketyere bele. Minnél többminden van benne, annál biztosabb, h hamarabb tönkremegy. Nekem van 1 nokia 3310esem, 1 hetet is kibír néma üzemmódban, aranyosan pityegő csengőhangja van, masszív felépítésű, mégis kicsi, kézre áll, és minden lényeges telefon funkciója meg van.
Azért a pénzért, amit ráköltesz egy ilyen szuper-hiper telefonra, külön-külön megveheted sokkal jobb minőségben azokat a dolgokat, amik elvégik ezt a funkciót neked ( és arra is tervezték, h azt csinálja pl. mp3 lejátszó).
No persze ez csak az én véleményem, én még anyámmal is képes vagyok veszekedni, azért mert vett egy kamrás telefont, mert neki olyan kelet, de annyira, h csak nal (amikor itt van a digifényképező), az 1 éve vett szuper színes nagykijelzős telefonja meg ment a szemétbe, mert tönkrement a kijelzője. -
Fred23
nagyúr
Az alapfunkciókon kívül:
- 2 hét intenzív használatot kibíró aksi
- memóriakártyás bővíthetőség
- sztereó FM-rádió és mp3,utóbbit minden bitrátában támogassa
- gyors és stabil oprendszer,amin programokat futtathatok
- ütés- és vízállóság
- minőségi anyagokból legyen,és ízléses kivitelben
- jó beépített fényképező csak optikai zoommal
- EDGE,Blútyúk
- emil-kliens,stopper,sokoldalú naptár,diktafon
- tájoló,zseblámpa,tengerszint feletti magasságmérő
- adják ingyen -
neduddki
nagyúr
HI!
Az enyem tok egyszeruek: a me45 hozzateve egy nrmalisabban kezelehto bill /na jo a kezem is ludas/... sokkal hosszab ido, vagy leglabbsi nem doglo aku, beg a kek a mazzagnelkuli fuleshez ennyi aszema mai vilagban tejjesne elrugaszkodottak ezek az igenyek:- ((((
udv
neduddki -
törölt tag
hát ilyen biztos nincs, mert ha lenne mindenki csak ilyet venne
amúgy az enyém majdnem ilyen ezeket nem tudja:
-KICSI de NAGY kapacitású akku(de kint van bele csak nem tudom hogy elég jó-e mert noném)
-Bluetooth(az újban van de az 100evel több)
-Többszörös ébresztő(de figyelmeztetőből van)
-Időzített bekapcsolás
Időzített kikapcsolás(ez meg minek)
-Rádió(internetes van csak kicsit drága, najó asszem van ilyen headset)
-ütés- és vízálló(láttam hozzá vízálló tasakot vagy mit, azután csavard bele egy törölközőbe, ragasztd le és focizhatsz vele a strandig
a régi p-akárhányas timeport-on 4-5 métereket esett és semmi baja se lett vagy 4 évig használtam mire lecseréltem pedig nem volt papíron ütésálló -
pink75
aktív tag
-gyors netezést tegyen lehetővé...
-min. olyan hangja legyen, mint a se t610-é, mert hiába mp3-képes, ha úgy szól , akár egy bödön, ld.: N6230
-logikus menű
-kényelmesen lehet (egy kézzel) sms-t írni
ilyesmik -
tailor
őstag
Ilyen nekem is kéne
De ahogy elnézem, ezt min. 2 telefonból lehetne összegyúrni...
-
PrinczA
őstag
Kinek mit kene tudnia a telefonja amit nem tud?
Regota keresem a tuti telefont.
Amit en elvarok egy telefontol (a lista nem telyes):
Lehessen hívás kezdeményezni és fogadni vele
Bejövő, hívások szűrése
KICSI de NAGY kapacitású aku
Bejövő, híváskor a csengetés némítása
GPRS
Bluetooth
Infraport
Óra
Többszörös ébresztő
Időzített bekapcsolás
Időzített kikapcsolás
Számológép
Jó és könnyen kezelhető naptár
Ismételt bejegyzésekkel a naptárba
Vibra hívásjelzés
Hívószám kijelzés
Diktafon (lehetoleg mem.kartyara mentéssel, a telefonbeszélgetéseket is)
Rádió
MP3 lejátszó
nagy mem kártya elfogadás
ütés- és vízálló
Tud vki ilyen telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Óra topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest