Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Neked tükröt, az iPhone Airnek emléket állít a Realme
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Honor Magic V2 - origami
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Az órádnál fogva vezet nyomra az új Apple AirTag
- Yettel topik
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
"Kiokosítottam magam ram+háttértár témában: ram-ból DDR5L, háttértárból emmc a varázsszó, ha jól értelmeztem"
Akkor okosítsd magad tovább
bocs. Több asztrofotós yt csatorna is foglalkozott már ezzel (Cuiv, Patriot biztosan), hogy eMMC-t inkább ne, mert amit nyersz a vámon (pár W mínusz a tárolónál amikor épp ír) bukod a réven (érezhetően lassabb rendszer, a proci tovább vár adatokra -> tovább fogyaszt, írás közben többet pufferel, tovább tart az írás -> tovább fogyaszt). Arról nem is beszélve, hogy a DDR5L és az eMMC is forrasztott, így nem cserélhető, ha hibás. Azbest: N5100 vs N100, ez biztos? Nem találtam erre teszteket, és az N100 újabb gyártástech, fejlettebb uarch, magasabb IPC, így hasonló teljesítményt alacsonyabb órajelből tudna hozni.
A másik meg, hogy 5100 elég ritka, inkább csak 5095 (15W) és 5105-tel (10W) láttam mini PC-ket. Most az N100 megy nagyot, mert olcsó, 6W, és már végre használhatóan erős.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Komplett PC - Ryzen 5 GTX1650 Super 32GB RAM + monitor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó egy komplett erőbázis ami bármilyen csatára felveszi a harcot a megfelelő kártya mellett.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
bocs. Több asztrofotós yt csatorna is foglalkozott már ezzel (Cuiv, Patriot biztosan), hogy eMMC-t inkább ne, mert amit nyersz a vámon (pár W mínusz a tárolónál amikor épp ír) bukod a réven (érezhetően lassabb rendszer, a proci tovább vár adatokra -> tovább fogyaszt, írás közben többet pufferel, tovább tart az írás -> tovább fogyaszt). Arról nem is beszélve, hogy a DDR5L és az eMMC is forrasztott, így nem cserélhető, ha hibás.