- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Macrodroid
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Bár az én készülékem csak egy mezei 4k LG, és csak a gyári beállításokkal próbáltam a HDR-t, a válaszom, kösz nem! Nem a szépségével van problémám, a WOW effekt nálam is megvolt, azt viszont nem tolerálom, hogy változtatgassa a fényerőt a készülék. Egyszerűen én ezt nem szeretem. Sötét szobában van a TV, nagyon alacsony fényerő elég, mert az is zavar, ha túl nagy a fényerő. Bántja a szemem. Szóval, ez a játék nekem kimarad az életemből.
-
niof
veterán
Továbbra is azt mondom, hogy a "gyári" magas framerate az nem jó. Ott egyszerűen kevés az, hogy több képkockával készítik el, szűrőzni is kellene, hogy a filmes "varázs" megmaradjon. Ezt sajnos nem teszik meg a stúdiók, csak ujjal mutogatnak arra, hogy a magas frame az sz@r. Csinálnak egy "demo"-t, mint a Gemini Man, ami amúgy tényleg egy borzalom, rossz nézni. A Hobbit-ot nem láttam így. Viszont FHD-ben, az SVP-t jól beállítva, 4k TV-n ott marad a "varázs", nincs szappanopera feeling, baromi kevés az artifact (nem is igazán szokott feltűnni), és szép sima a mozgás is.
-
niof
veterán
Aha. A fent nevezett artifact-okat szökőévente egyszer látni, kis túlzással. Csak el kell kicsit bíbelődni az SVP beállításaival, és ennyi. Egyszer kell rászánni néhány órát. Mint ahogy az UHD topikban is írtam, FHD SDR tartalmat fogyasztok csak és kizárólag. Engem ez a HDR-DV csicsa egyáltalán nem vonz. Szerintem undorító, hatásvadász sz@r, de ez az én véleményem, kezeld úgy.
Egyébként való igaz, nem lesz kerek 60, kissé ingadozik, de az átlag kockaszám közelebb van a 60-hoz, mint az 55-höz. És ezt már különösebb probléma nélkül tudom fogyasztani. -
niof
veterán
Mondod te. És akkor mi van, ha én így is látom, és az én szememnek 24 képkocka egyszerűen kevés. Nem tehetek róla, én látom, hogy darabos, és zavar. Pedig aztán végigpróbálgattam a TV beállításait (még az SVP előtt) keresztül-kasul, a Filmmaker mode-ot is beleértve. TV adásnál is be van kapcsolva True Motion, az is interpoláció alapú, ha jól rémlik, és azt is csak így bírom nézni huzamosabb ideig. Még a 30 FPS-es YT videóktól is ki akar esni a szemem a helyéről, ha sok olyat nézek.
-
niof
veterán
Ez így nettó marhaság. Úgy helyes, hogy az eleve úgy készített filmeknél megjelenő effektus ocsmány. Ez való igaz. De! Van arra mód, hogy a 24 fps-el készült filmek/sorozatok is folyékonyabbak legyenek. Mert van olyan, akinek a szeme érzékeny erre a maradi, low frame rate látványra, például az én szemem is az. És nem, nem a TV-m van sz@rul beállítva. Nem olyan rég beszéltünk erről az UHD topikban. Szóval, a lényeg, ha a "gyári" 60 FPS-től távol tartod magad, és helyben végzed az interpolálást (pl. SVP-vel, de van más szoftver is erre), kitűnő eredményeket lehet elérni 60 FPS mellett, enélkül az effektus nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- ASUS PB238Q Monitor! 24"/FHD/IPS/Pivot Mode/Hangszóró
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest