- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
Elkezdett piszkálni a gondolat, hogy összerakok egy kicsi, kompakt, kisebb fogyasztású gépet a mostaninál, mivel szinte semmi másra nem használom csak netezés, zenehallgatás, filmnézés (ha épp nem asztali BD-ről megy), alkalmi Java kódolgatás és VPN-nel munkahelyi gépre távasztal.
A mostani egy i3-560 3.3 GHz, egyetlen kártya benne egy Radeon 6450. Amiben gondolkodom:
Chieftec FI-02BC háza eléggé megtetszett, pont beférne egy 35 centi széles, 15 centi magas polcra a gép, úgy hogy lenne elég baráti hely a szellőzéshez. A folytatás képlékeny, tegnap este nézegettem FM2 vonalon A6 5400K szerintem kielégíteni az igényeimet, mellé egy MSI FM2-A75IA-E53 vagy ASROCK FM2A85X-ITX (75-ös gyorsan kizáródott). Esetleg Pentium G860 és hozzá HDMI-s, Sata3-as lap: MSI B75IA-E33, ASROCK B75M-ITX vagy GIGABYTE GA-B75N.
A 60GB SSD-t és az 500-as noti vinyót átmenteném a mostani gépből, esetleg a 2*2 GB 1333 MHz-es Kingston memóriát is.Szóval kérdéseim:
- Jó ideje nem nagyon követem már a hardveres fejlődéseket, szóval fogyasztásban mennyit lehetne nyerni a mostani géphez képest? TDP közel jár mindkét esetben a mostani i3-hoz, de mínusz egy VGA lenne, és sokszor üresjárat környékén futna csak a felhasználást tekintve.
- Én még nem találtam, de tud valaki tesztet ahol a két procit összeeresztették?
- A csend mindenképpen szempont, hogyan teljesít ebben a gyári Chieftec táp és a ház?
- Optika sajnos elengedhetetlen, külsőt nem akarok, így mindenképpen be kellene férnie a házba egynek. Úgy látom a Scythe Big Shuriken 2 mellett kivitelezhetetlen, mert nincs elég hely. Mit gondoltok a sima Shurikenről? 58 vs 64 mm a magasság, ennyi még beférne? Cserébe 10 centis csak a venti.
- Olvastam hogy ASROCK FM2A75M-ITX esetén nincsen HDMI-n kép, csak Windows alól, driver telepítés után. Ez általános probléma, vagy egyedi típushiba? Mi a helyzet az MSI lappal/85-ös Asrockkal illetve Intel oldalon?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged