- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocolaci
csendes tag
válasz
Bobby81 #8516 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nem lesz külön videókártya. Az alaplapot még nem tudom, most még talán csak az asrock-nak van ilyen, de gondolom heteken belül lesz több gyártónak is.
Paneltáp műszaki jellemzők:
Bemeneti feszültség: 12VDC
Kimeneti teljesítmény: 120W 140W csúcs
Kimeneti feszültségek és áramok:
3,3 V 8 A 10 A csúcs
5 V 8 A 10 A csúcs
5 VSB 1 A 2 A csúcs
12 V 4 A 5 A csúcs
-12 V 0,05 A 0,12 A csúcs
A csúcsterhelés 700 ms-ig tarthat.
Túlterhelésnél, rövidzárnál a tápegység lekapcsol. A normál üzemhez újraindítást igényel.
A túlfeszültség-védelem a tápegységet lekapcsolja. A normál üzemhez újraindítást igényel.
Hát ezt tudja.Üdv: Laci
-
C0d3r
addikt
válasz
Bobby81 #8522 üzenetére
Komolyabb IGP-vel rendelkezik, alacsonyabb felbontáson és grafikai részletességgel még az újabb játékokkal is megbirkózik, CPU teljesítménye néhol az i3 alatt marad. Erősebb IGP viszont nagyobb fogyasztással is jár.
Összességében véve, ha játszani is szeretnél néha dedikált vga nélkül, akkor jó választás. Ha az adott felhasználási területre kisebb grafikai teljesítmény is elegendő és inkább CPU orientáltabb a feladat, én egy i3/i5-ös megoldást választanék. -
Speed®
titán
válasz
Bobby81 #8522 üzenetére
Az, hogy prociként elég harmatos (i3-2100 szint) és sokat fogyaszt, ITXbe nem feltétlenül pakolnám. Ugyanakkor az IGPje rendben van, kocajátékos igények kielégítésére jó lehet..de nem nyűgöz le azért. Egy i3-2100 mellécsapva egy 6670et pl. rommáveri. Persze dedikált vidkarival a helyigény is nő..
Szerintem ITX szinten egy minél olcsóbb i5-2300 is megteszi, natív 4 maggal, ha komolyan játszani akarsz, rakhatsz mellé combos vidkarit. Alaplappal meg nem kell elszállni, egy olcsó H61 is bőven jó, ha nem kell az IGP. -
Speed®
titán
válasz
Bobby81 #8520 üzenetére
Maximum felszereltségben térhetnek el..de a főbb vonások egyeznek. A 2600K a legcombosabb és egyben talán a túlzás jelző is ráhúzható. Ha játék a cél és nem munka, felesleges a HT képességért pénzt kiadni, elég egy 2500K tuningolva, esetleg valami kisebb nonK cucc is..egy i5-2300 mellé is lehet bivaly vidkarit rakni..gyorsak ezek a Sandyk..
-
balnan
csendes tag
válasz
Bobby81 #8458 üzenetére
FM1 mini ITX végre tényleg közeledik:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=A75M-ITX&cat=Specifications
Vagyis végre látunk egy FM1 es foglalatú mini ITX et a gyártó honlapján is és le lehet tölteni a kézikönyvét is.Hozzá egy A8-3800 APU-t ajánlanék (legalább is én ezt néztem ki magamnak ha majd lesz)
Csak 2 dolgot kérdeznék a nálamnál profibbaktól:
1. mit jelent, hogy 100W os APU-t támogat? A 65W-osat nem?
2. Miért nincs a kedvenc RAM-om a mellékelt RAM listán (Corsair 2x4GB Vengeance?). Valami miatt nem jó, vagy csak nem tesztelték? -
Speed®
titán
válasz
Bobby81 #8458 üzenetére
Alaplapnak ez jó lehet..~20k újonnan is. Bele egy 2500 vagy 2600 ha kell a HT, 40 körül levadászható apróból..hűtésnek valami combos kell, ha csendet akarsz, a legalja a Freezer13 ~7ért, 2x4GB DDR3 ~10k, vidkari igénytől függően..de bármi beledobható.
A házat neked kell kiválasztanod tetszés szerint, de oda kell figyelni, hogy jól szellőzzön és bika táp legyen benne vagy lehessen beleépíteni..pl. Mondjuk ez nem távirányítható..bár ezt az igényt nem is értem..ha media center kell, oda nem kell erőmű.. -
ManY
senior tag
válasz
Bobby81 #8458 üzenetére
alaplap: [link]
videokartyat, procit szerintem ugy kene megvalasztanod hogy mit es milyen beallitason szeretnel futtatni....egyszeruen valassz egy passziv hutest ra ha azt akarod hogy jol nezzen ki es halk is legyen...
ha sokat butykolsz en tudom ajanlani az antec skeleton minit- jol is nez ki szabalyozhato venti, egesz nyitott tehat ha egy tuti jol kinezo passziv hutest teszel ra eleg szep latvanyban lesz reszed
en egy logitech dinovo minit hasznalok, nekem bevalt
bar egybol beszerezhetsz melle egy normalis gamer szettet ha jatszani akarsz...mivel mini itx es a cucc hiaba szeretned nem fog sokat fogyasztani
de rarakhatsz 10 neont v uv csovet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest