- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #22676 üzenetére
Szerintem is jobban jársz azzal.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Patice #22398 üzenetére
Persze ide mindenképp tedd fel.
Én nem ma kezdtem, volt már CM Elite 120-am meg Silverstone SG05 házam is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Mattanyahu #22206 üzenetére
Az R7 265 kicsit erősebb csak viszont több, mint 2x annyit fogyaszt.
Én GTX750Ti-t vennék, de inkább Asus-t.
Kicsit többért az R9 270 megfontolandó, ha a fogyasztás nem olyan lényeges. -
Grave_444
nagyúr
Hogy lehet ASRock H81M-ITX és ASUS H81I-PLUS lapon is PCI-E 2.0?
-
Grave_444
nagyúr
Az első bekezdést nem kellett volna, azt én is tudtam.
Nagyon más választás nincsen ekkora méretben ilyesmi felépítéssel ahogy nézem.
Nekem kisebb táp lesz benne, Seasonic S12 II 520W, majd a kábeleket kell valahogy elrendeznem.
A többi alkatrész I5 4570, ASUS R9 270 DCU II, esetleg olcsóbb procihűtő lesz.Pedig 7V-ra szabályozva 750-800-as fordulaton halknak kéne lennie szerintem, ha én is hangosnak találom rákötöm molex-re, hogy 5V-ot kapjon csak.
Kösz ezt a kis összefoglalót, remélem én is elégedett leszek vele.
A mostani SG05-nél csak jobban szellőzik. -
Grave_444
nagyúr
Kinek van FD Node 304 gépháza?
-
Grave_444
nagyúr
Ha a szellőzés és a halkság lenne fő szempont milyen alternatívák vannak most?
A mostani SG05-nél kéne jobban szellőző, de nem egy Corsair 250D vagy Prodigy nagyságúra gondolok.
Tehát jó lenne 15-20L alatt maradni. Fractal Design Node 304 a befutó eddig. Cooltek U2 is jó lenne, de pont nem fér bele a kártyám.
(Csak olyat tudok venni, amit aprón vagy magyar boltban kapni.) -
Grave_444
nagyúr
SG05-ben szerintetek érdemes megfordítani a tápot?
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Lehetett eddig kapni olcsón táp nélkül, de egy ideje sajna csak fehérben van.
Nekem volt Cooler Master Elite 120-am, szinte ugyanaz, mint a 130 és az SG05 sokkal jobban bejön.
Szemmel láthatóan kisebb nála. Hátrányok az SFX tápon kívül és az 1db 3,5"-os HDD helyen kívül nincsenek.Vannak olyan 300W-os SFX tápok, amik elég komoly kártyákat elbírnak.
Én vettem egy Be Quiet 350W-os SFX-et és a mostani gépem előtt 7870-et vitt halkan I5 mellett.
Én is tervezek az adatlapomon lévő gépbe egy kicsit erősebb kártyát, talán 270X-et.
Kicsit jobban melegedig persze, mint egy 10 ventis ATX ház, de nálam gyári hűtéssel is halk terhelés alatt is.
Leszabályoztam a ventiket és a vga is megáll 65-70 fokon, proci se volt 60 fölött játékban.Az alaplapnak nincsenek hátrányai, elég 2 memória slot.
kisza25 A 120 szinte ugyanaz, a 110 meg túl kicsi és nem férne be a vga.
-
Grave_444
nagyúr
Antec ISK 110 + G3220 vagy valamilyen FM2-es APU, 4GB ram és egy kb 90W-os külső adapter elég lenne szerintem.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20418 üzenetére
Rosszul tudod, procitól függ. Egy Haswell I5-öt se kell húzni ha mellé tuningold 7850-et teszel.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20416 üzenetére
Attól hogy tuningolva van miért ne lehetne elég egy erős paneltáp?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20413 üzenetére
Tuningolva talán hozza a 7850 szintjét.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20109 üzenetére
Rendben köszi a megerősítést.
Jó lenne ha lennének itthon szerszámaim meg anyagom, akkor készítenék egy magamnak tökéletes házikót vagy egy meglévőt alakítanék át.
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
viperabácsi #20099 üzenetére
Nekem speciel jó lenne egy olcsó vízhűtés 4-8k körül, mivel a Shuriken tartóját el kellett hajlítanom, nem fekszik fel teljesen a procira és a táp ellen is dolgozik. Muszáj volt, különben hozzá ért volna a vga-hoz.
Pár napja is azért kérdeztem, mert tudtam volna 3500-ért lefogató nélkül AVC Herculest.
HDD-t ha cserélném 2.5"-osra elférne, de azt nem ajánlották, mert lassabb.
Ha úgy döntök váltok ki kell találnom hova teszem a vinyót, sok lehetőség nincs. -
Grave_444
nagyúr
Silverstone SG05-be szeretnék vízhűtést. A HDD-t hova érdemes tenni?
3.5"-os, nem tervezem váltani.
Ha mégis kéne egy 2.5"-os 7200rpm-es is hozná ennek a sebességét? -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
vargapdavid #19610 üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
Mi a véleményetek a Corsair H50 (asetek lclc) vízhűtésról?
Az adatlapomon lévő gépbe lenne. Vajon hűt olyan jól, mint a Scythe?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest